Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fabrikátor

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    121
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Fabrikátor

  1. Olajszűrő mellett, a váltó felé.

    Köszönöm a segítséget megtaláltam.

    Nem ő volt a bűnös hanem én.

    Ugyanis márkaszervizben kicseréltettem a szelepfedél tömítést mert enyhén gyöngyözött az olaj kifelé.

    Már nem gyöngyözik mert az összes olaj a gyertyákon áll.A barmok pasztát nyomtak a tömítés mellé.Kitöröltem az olajat és lám kitűnően működik a motor.

    Érdekes hogy nem autószerelő létemre eddig csak én tudtam megjavítani normálisan az omegát.

    Holnapra megjönnek az új tömítések először visszaviszem a szervizbe és megmutatom mit csináltak,majd hazamegyek és szétszedem, lefényképezem, megcsinálom majd visszaviszem és kiverem a palávert hogy adják vissza a nem kevés munkadíjat és az tömítés árát.

    Úgyse fogják de legalább beolvasok nekik!

    • Like 1
  2. Üdv!

    Köszönöm a tanácsot, megnéztem de nem ott van a baj. Olyan mintha nem menne egy-két henger, vagy rossz helyen állna a vezérlés, ami nem volt szereleve. Azt megnem hiszem, hogy átugrott volna. Inditás után benzinszag érezhető, teljesítmény sincs megfelelő.

    Szia!

    Nézd meg az üzemanyag nyomásmérő pontot a motor mögött a tüzfalnál ahol a fűtéscsap van.

    Úgy néz ki mint egy autó gumi szelep ha áll benne a benzin akkor elengedi a nyomást.

    A Calibrámon anno ez volt a gond.

  3. Üdv.!

    Semmi baja a kipufogónak, nem attól van subaru hangja meg nem is hangos, hanem egyenletlenül jár a motor! A leirás meg egybefügg ez 3 nap alatt történt.

    Üdv!

    Én éppen ezt a problémát derítettem fel a saját autómon mivel a szerelőknek fogalma nem volt mi a gond.

    Az AGR szelepbe vezető réz bordás cső repedt el és ez adta a Subaru jellegű hangot és keltette az álltalad leírt problémákat.

    Egyszerűen tedd oda a kezed járó motornál és érzed hogy kifúj e vagy nem.

    • Like 1
  4. Kevesebbre emlékszem, de persze az évekkel ezelőtt, nem 300-as euro árfolyamnál volt...

    Most kértem árajánlatot két helyről is, az egyik a csepeli ZS+U, a másik egy szigetszentmiklósi cég. Mindketten nagyon igyekeznek a legjobb árakat ajánlani, s emellett széles választékkal próbálnak csábítani.

    Pl. amikor anno vezérlés szettet kerestem, égen-földön nem volt, Csergőék azt mondták jelenleg rendelni sem tudnak. Ugyanezt mondták a vezérlés-fedél tömítésre is. Szétküldtem 20 e-mail-t, kb 12 válasz érkezett, ebből egy alkatrész-kereskedő azt mondta, ez nem láncos motor :huh: . A többiek azt mondták, ebből csak a gyári lenne, de most épp nincs, rendelni sem tudják...

    Egyedül a ZS+U mondta, hogy pár nap és itt lesz. Kérdeztem, mi a titok? Visszakérdeztek: ez BMW motor nem? Hát nemcsak opel cikkszámon, hanem bömösön is érdemes rákeresni...

    Ha megjönnek az ajánlatok, közzéteszem, hátha érdekel valakit.

    S hogy lássátok, kompromisszumkész vagyok, komoly érdeklődő vételi szándéka esetén megveszem a vezérlés szet-et és az árának a felét elengedem az autó árából.

    Vélemény? :unsure:

    Próbáld itt elég olcsók én csak náluk vásárolok.

    http://alkatreszek.hu/

  5. Megint szenvedek a hifimmel egyszerűen nem szól pedig jó mert a másik autómban működik.

    Beraktam egy régebbi rádiót az megszólal de egy idő után mikor bekapcsolom elkezd villogni az autó kijelzőjével együtt és kész.

    Megnéztem a gyári vezetékeléssel van bekötve csak a hangszórók vannak újra húzva.

    Persze lehet élni autó hifi nélkül de minek. :D

    A villamossági szerelő meg szabadságon van,a helyi Opel szervizben eddig csak elrontani tudták az autót megjavítani még nem. :confused:

  6. Volt benne gaáz. Csak nem volt mefeleloő a nyomaása. De sztam azeért van a rendszerben nyomaáseérzeékeloő, hogy ne kapcsoljon be, ha nincs gaáz a rendszerben.

    Én úgy tudom hogy a a klímagáz olajat is szállít, ami keni a belső rendszert, ezáltal biztosítva annak tömítettségét. Ezt az olajat ugyanúgy le kell cserélni, mint a motorolajat.

  7. Ma feltöltötték a klímám. Az előzmény, hogy tavalyelőtt megbontottam, az addig érintetlen klímarendszert, majd feltöltettem. Tavaly nyáron alig hűtött. Kiderült, hogy a hűtő mögötti szelep enged. Novemberben leengedtem a rendszert, és kicseréltem a szelepet, de nem lett visszatöltve. Egy hete ismét szét lett szedve az egész rendszer, mert digitre lett átalakítva. Szóval, ma feltöltották a klímát, majd be kellett kapcsolnom. Szinte semmit nem hűtött, és a srác azt modta, hogy szerinte rossz a kompresszorom, mert az alacsony-nyomású rendszerben a nyomás felment 6 barra, aminek 2 körül kellett volna lennie. Lesz időm, akkor leszedem az alkatrész autóról a kompresszort, és azzal is kipróbáljuk. Remélem azzal jó lesz :)

    Na igen a gáz nélkül hajtott kompi kinyúvad az enyém is behalt.

  8. Probléma nélkül felmegy rá, és használható vele. Kipróbáltam, több alkalommal is (klímás volnék/voltam, vagymi).

    (Amúgy tök egyszerű az ok, hogy miért rugós a klímásé... a klíma kompresszora on/off jellegű, tehát amikor behúz a mágnestekercs, akkor hirtelen teljes terhelésen megy a kompresszor. hogy ne rángassa a szíjat, ezért kell a rugós feszítő bele. )

    Köszönöm már rendelem is a szíjat.

  9. Köszönöm azt hiszem az idő hiánya miatt a rövidebb szíjat fogom használni.

    Vagyis nem tudom néztem a feszítökereket a klimásé bordás és 76 mm vagyis belül van és autómata a klima nélkülié sima és 70 mm ez kívülről feszít és spanolós.

    Elvileg jónak kellene lennie. :confused:

  10. Jobb csapágyboltban kapható. Ha jól rémlik nem extra méret. Ha mégse jutsz hozzá, akkor http://cool4u.hu/ (nem, ez itt nem a reklám helye).

    Amúgy igen, az is megoldás, hogy felrakod a rövidebb szíjat. probléma nélkül felmegy, és használható vele az autó.

    Köszönöm azt hiszem az idő hiánya miatt a rövidebb szíjat fogom használni.

  11. Nem tudja valaki hogy a klímakompresszor szabadonfutó csapágyát honnan lehet beszerezni?

    Én már átkutattam az általam ismert internetes univerzumot de nem találtam.

    Vagy a másik lehetőség hogy a klíma nélküli omihoz való hosszbordás szíjat simán fel tudom e rakni a kompresszor kihagyásával?

    Németországba kellene mennem 1200 km re de behalt a klima kompi csapágyam és félek hogy megszorul aztán szíj le ugrik ..

    Ott már van barátom akinek saját műhelye és bontója van az beszerez bármilyen alkatrészt csak el kellene jutni oda.

  12. Senkit nem biztatok, hogy pancsolja az olajat, de nekem motorcsere után egyszerűen "hű, bocsesz!" elfelejtették feltölteni a kormányszervot. Csodálkoztam is, mi a fenétől van olyan hülye hangja kanyarodáskor... Aztán mikor rájöttem, a munkahelyemről vittem egy kis hidraulikaolajat ( Shell Tellus46 ), azóta, kb. 3 éve az van benne, kiválóan működik. Nem piros. Csak jelzem.

    Volt egy Sierrám mikor már a végét járta szegény kilyukadt a szervo olaj tartályom is így étolajat töltöttem bele és működött,igaz csak amíg a motor be nem állt. :hehe:

  13. Kész lettem az Omegám faceliftjével. A 98-as komplett kábelezése és extrái átkerültek az enyémbe. Azt mondjuk nem értem, mi a francért kell a csatlakozók formáját változtatni. Még a xenon szintszábályzójának a jeladóit kell beszerelnem. Elöl csak fúrni kell hozzá, de hátul hegeszteni is.

    Gratula ügyi vagy. :icon13:

  14. Én 4 éve egy Accent-et vettem, gombokért. úgy adták el, hogy rossz a szervószivattyúja (valóban ordenáré hangja volt!), szól a vezérműlánc (szíjas motor... :D ), meg vmi motorikus hibája van (ugrál, nem jár egyenletesen).

    1. a motorikus hiba egy általános típushiba, szétrohad a gyújtás modulja. csere után megszűnt a hiba

    2. vezérműlánc híján inkább kicseréltem a szíjfeszítőt, hopp, meg is szűnt a 'lánchang'

    3. vettem fél liter szervóolajat, feltöltöttem a csont száraz tartályt, és voi'la ! megjavult a szivattyú :)

    szóval kérdésedre a válasz: igen, lehet hogy az olaj miatt szól a szivattyú... lehet hogy nem bele való olaj van benne. de az se kizárható, hogy tényleg a szivattyúd szól. bár ilyet nem láttam még én se. ;)

    Ha kitekerem a kormányt teljesen akkor nyikorog ahogy kell amúny csak nyekereg néha ebből gondolom hogy a szivattyú lehet a hangadó.

    Vagy még a hosszbordás szíj lehet vagy a feszítő.

    Holnap kicserélem az olajat és megtudom hogy az igazság odaát van, vagy nincs igazság. :icon1:

    • Like 1
  15. Ez a jófejség magas iskolája. Ráhúzzák légkulccsal mint az állat, jobb esetben nem tudod leszedni (és mondjuk egy útszéli defektnél ez nagyon jó dolog...), rosszabb esetben meg megszakad a menet/elpattan a csavar...

    Én nem találtam külön helyet, ahol le lehetett volna engedni az olajat a szervóból, így lelazítottam a csövet a szivattyúról, és ott leengedtem.

    Amúgy a szervó olaj meglehetősen híg, és igen, lehet piros (gyártótól függ).

    Ma elmentem vissza az Opel márka szervízbe ahol közölték hogy természetesen ha kifizetem lelazítják a kerékcsavarokat.

    Hát azért sem ,inkább jól beolvastam nekik.

    Utánna elmentem a falusi szerelőmhöz aki ingyen lelazította nekem.

    Inkább az érdekelne hogy ez a nyikorgó hang lehet e az olajtól.

    Eddíg még nem találkoztam ezzel a problémával.

  16. Ásóval meg baltával debrecenire? :icon1:

    Emberek nyikorog a szervó szivattyúm olajat bele megvettem.Remélem az lesz a baj bár nem fekete hanem szép piros csak valamiért igen híg.

    Hogy ne úgy kelljen kitalálnom megmondaná valaki hogy hol lehet leengedni.

    Álltalában az egyik kerék mögött szokott lenni egy csavar, de hogy a jó isten áldja meg az Opel szervízeselet tíz apró gyerekkel a környék összes kerékkulcsát eltörtem tegnap estre mégsem tudom leszedni az első kerekeket, ugyanis stabilizátor összekötőket akartam cserélni egyuttal.

    Ma visszaviszem az otot és lelazíttatom velük a csavarokat.

  17. Megoldódtak az elektronikai problémáim.

    A dudánál az egyik meghalt a másiknál amelyiket kipróbáltam egy köztes csatlakozó eloxidálódott.

    Az autóhifi kivágta az egyik saját biztijét ami természetesen a csatlakozó előtt van hogy ne is találja meg az ember ,sajnos úgy néz ki hogy a hifi tönkre ment szerintem végfok lesz mert a másik sima rádió működik ez meg hangot nem ad csak néha néha.

  18. Egy ismerősöm anno az 1.2-es Ladájába rakott egy 12v-os kis kompresszort és a munkahelyéről szervált mozdony kürtöt.Több alakalommal szem és fültanúja voltam a hatásnak.Nem csak a kerékpárosok de a nagyvérű BMW-k is meginogtak amikor ez a nemnormális rájuk dudált. :)

    Most belehelyeztes a bogarat a fülembe.

    Már csak a mozdony kürt beszerzése van hátra. :evilgrin:

  19. Miért? Te a dudával kerékpározol!? :D

    Tudod az a hobbim hogy az ártatlanul az út közepén biciklizőket a dudámmal riogatom.

    Mivel most elromlott kénytelen vagyok mögéjük osonni az omegával és üresben jóll felpörgetni hogy a sportdob majd szét szakad, a kerékpáros meg ijedtében még mutogatni is elfelejt.

    Az omegával osonás nagy meló inkább a dudálás. :evilgrin:

  20. Hidraulikus kinyomóból mit érdemes megvenni? Valeo, FTE, Sachs?

    Én most cseréltem és tőlük vettem sokkal olcsóbbak mint a többi és másnapra postán ott az áru csak utánvéttel. Regisztrálni kell a Webshopba és kész.

    Én LUK-ot vettem 33 504 ért+1200 posta az unixnál ugyan ez és a a cikkszám is egyezik 74 897 ft -10%.

    itt a link http://opel.alkatreszek.hu/webaruhaz/hu/autotipus__opel__omega__omega_b_kombi_21_22_23_1994_03_2003_07__3865/eroatviteli_alkatreszek_1__kuplung_alkatreszek__kinyomocsapagy_1__mind?lapszam=1&gyakori=I&

    Egyébbkén minden sokkal olcsóbb náluk és nagyon korrektek

  21. Bogarászós meló, nem árt ha van kapcs rajz amin fel vannak tüntetve a vezeték jelölések. Ha a relé kattan akkor van működtető fesz, már csak a főáramkört kellene lecsekkolni. A relé lábai közt kell lennie egynek amin megjelenik a 12v miután a relé behúzott. Fontos, hogy ne keverd össze a tekercs két végével, amiken a kattanáskor szintén van villany ! A tekercsvégekre általában vékony vezeték megy, a terhelést általában a vastagabbak kapják. Ha szerencsés fabrikátor vagy akkor megtalálod a két vastagabbat amik közül az egyiken fix 12v van és a relé a meghúzáskor kellene, hogy 12v-ot adjon a másik vastag vezetékre. Figyeld a piros vagy piros+egyéb szinű madzagokat, ezen jön vagy megy a 12v , a barna vagy barna+egyéb a negatív pólus, általában a relé tekercsének negatív pontja. Először ennek járj utána!

    Köszönöm megpróbálom amit írtál hátha bejön.

    Van egy olyan elképzelésem ,bár lehet hogy butaság, hogy valamilyen közös probléma lehet mivel mindkét eszköz a gyujtás nélkük működik.

    Lehetnek egy áramkörön?

    Még a cd lejátszót megoldom de duda kerékpár szezonban nagyon fontos lenne.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.