Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kornel1129

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    70
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by kornel1129

  1. Sziasztok,

    Olyan problémám van, hogy a csomagtartó zár (sedan) az egyik nyitásnál beesett. Bemásztam az üléstől lebontottam a kárpitot, és felhúzva a kart kinyitottam a csomagtartót.
    Sikerült részben összeraknom a szerkezetet, de a központizár motorral ellentétes oldalon, ha a csomagtartóból nézem az ajtót akkor bal kézre van egy kampó szerű rúgós
    szerkezet. Nem nagyon jöttem rá, a működésére annak a kampónak. A problémám az, hogy ha lezárom a központizárat, a csomagtartót akkor is tudom nyitni, pedig lehet látni, hogy a motor behúzza a zárat. Valakinek van bármi ilyen tapasztalata, esetleg tanácsa, hogy kéne összerakni hogy működjön is? Előre is köszönöm.

  2. Sziasztok! Valaki próbálkozott már a középdob kivételével? Milyen hangja lett a gépnek? :) Esetleg videót is rakhatna fel olyan, aki megcsinálta már. (Most csak egy paragi féle hátsó dob van fenn - 1.8 125bhp coupe)

    Szia, én a sajátomon kipróbáltam, de nem ajánlom. Nekem is paragi hátsó dobom van.

    Nagyon durva hangja van, és 120-tól nem nagyon fogtok beszélgetni az utastérben.

  3. Sziasztok! Van valakinek tapasztalata FK állítható magasságú futóművel? http://www.racing-autoalkatresz.hu/racing-autoalkatresz/eshop/90-1-FK-ALLITHATO-FUTOMu-AKCIO/4012-2-Opel/5/17317-Opel-Astra-G-T98-NB-T98C-T98V-B-FK-AK-Street-Allithato-Magassagu-Tuning-Futomu

    Ez igen jó árban van, kutyacsont is jár hozzá.

    Szia, ajánlom figyelmedbe a NÉMET E-bay oldalt, mert ott akár 10-20 ezer forintot is spórolhatsz.

    Én onnan rendeltem TA techix premium állítható futóművet 3 nap alatt elhozta a DHL futár, szállítással volt 66.

    Nekem nagyon bevált, ajánlani tudom csak.

  4. Ez F23-as váltó, ami bowdenes, és nem rudazatos, mint az F18 és az F13. F23-ast B2-es X20XEV-hez, és 2.0 dieselhez építettek. Itt teljesen más a szituáció, még nem volt szó róla a fórumon, hogy azzal mit kell kezdeni.

    Onnan lehet megismerni az F23-as váltót, hogy a hátramenet jobbra hátulra van (4-es mellett). A rudazatosnál balra előre (1-es mellett).

    Köszönöm a felvilágosítást és a segítséget is, remélem valaki tud mondani valami jót majd. :)

  5. Berakod 3-asba a váltót, felhúzod a szoknyát, a váltókar legalján keresd, egy fém "gyűrű" van rápattintva a váltókarra, egy csavarhúzóval oldalra ki tudod pattintani aztán kihúzni a pöcköt ami alul tartja a váltókart. Valahol 1-2 éve még fényképes leírást is írtam valahova ide, csak nem találom.

    Lefényképeztem, mert nem találom azt a fém gyűrűt.

    http://kepfeltoltes.hu/view/140109/IMG_20140105_195038_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/140109/IMG_20140105_195047_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Előre is köszönöm a segítséget.

  6. Kipattintod a szegecset ami tartja alul, kihúzod a váltókart, bezsírozod, rárakod a zsugorcsövet azt melegíted, bezsírozod, kipróbálod, ha még lötyög raksz rá még egy réteget. Kb 1év után kopik ki nekem a zsugorcső de biztos van jobb fajta is ami tovább bírja.

    Kb 6-7cm átmérőjű kell asszem (lapítva)

    Sziasztok, hol találom azt a szegecset?

    Felhúztam a váltószoknyát, de alatta csak egy bajonettes műanyag van, a kézifékhez közel pedig egy fém pöcök amit csak betolni lehet.

    Valaki tudna segíteni?

    Köszönöm.

  7. 6 éve van nálam az autó és 6 éve 80 foknál normál használat mellett nem megy fel a víz hőfok 80 fölé. Dugóban elmegy kicsit 90 fölé is de akkor kapcsola venti és visszahűti. Megfőzni még nem főztem meg szerencsére.

    Nekem az az érzésem, hogy állandóan nyitva van. Csak azt nem értem, hogy többször volt már szerelőnél és a hátsó vízcső rendszert is cserélték már, mert lyukas volt nem értem, hogy akkor miért nem szóltak, hogy valami nem jó, mert nem megy 80 fölé. És nem egy szerelőhöz hordom. Még a csergőnél is volt akkor meg vezérlés cserén. Ők sem vették észre pedig vízpumpát is cseréltek és ez most volt tavasszal. Lehet ez a normális működés? Van valakinek X20XEV 16V motoros autója? Neki mennyi a normál üzemi hőfok?

    Szia, nekem X20XEV van, 80 felé nem megy normál használat mellett, dugóban felszalad 100-ra is de a venti szépen visszahűti.

    Tavasszal volt termosztátcsere. Előtt nekem nem nyithatott ki teljesen, 90 körül volt az átlag, és dugóban volt hogy a pirosba is bőven benne volt.

  8. Lendkerék felőli főtengelyszimering mellett folyhat, ha a váltónál van olaj. Szopás cserélni, mert váltót és lendkereket le kell venni miatta.

    Köszönöm szépen a gyors választ.

    Valaki ismer Debrecenben autószerelőt? :)

  9. Sziasztok, a következő problémával állok szemben.

    A motorból elkezdett hirtelen fogyni az olaj. A mai nap alánéztem és láttam, hogy a váltó alja tiszta olaj, de azt hogy honnan is folyik nem látom.

    Valakinek van ötlete, vagy tapasztalata?

    Előre is köszönöm.

  10. Sziasztok, találkozott már valaki olyannal, hogy a MID kiírja a dátumot az órát, de ahova az adatokat írná oda csak annyit ír, hogy "Program" ?

    Ráadásul a háttérvilágítása villódzik, és elég idegesítő.

    Köszönöm.

  11. Sziasztok!

    Mostanában azt csinálja a fedélzeti hogy kiír teljesen hülyeségeket, PL a felső részt üresen hagyja, de az alsó részbe a dtum helyére eltolva bírja a pillanatnyi fogasztást.

    Van hogy kínai jeleket ír ki, stb.

    Múlthónapban 2 napig tartott ez az időszaka, majd magától megjavult.

    Most megint kezdte, megnéztem a csatlakozóját hátul jól benne van, lehúztam visszadugtam, a probléma nem oldódott meg.

    Találkozott már valaki ilyesmivel?

    Ja, háttérvilágítás van.

    Esetleg tippet valaki?

    Előre is köszönöm.

  12. Az ablak felhúzáshoz lehet házilag készíteni egy kis elektronikát ami a reteszelésre felhúzza az ablakokat, tehát zárásra nem. Ha érdekel én barkácsoltam ilyent az enyémbe.

    A TID - MID cserét jól gondold meg mert a MID-nek kell egy csomó jeladó is különben mindenféle hibát fog írni. (Check control)

    Hello, engem érdekelne ez az elektronika? Kb mennyiből jön ki? Mennyi tudás kell hozzá?

    Köszönöm.

  13. Illetve az Egyéb csevegés topikban ezt még nézd meg

    Szerző:

    tgabika76 hozzászólás 5683

    Ha jól értem ott a digit klímás borítás tartó patentjeit mutatja a kolléga az 2. képen :D , vagy legalábbis azt, hogy hol támadj :sneaky:

    Igen szét tuod. Lepattintod a műanyag borítást, én kivettem a csavart a felső részből (rádió + gombok) benyúltam a digit klíma mögé, 2 kábel megy oda azt lehúztam. Kicsavaroztam a kivettem hátulján ott vannak az izzók. Ha már kiveszed szerintem érdemes mindet LED-re cserélni. Lehet kapni készen bajonettes ledet, azzal nem lesz olyan szép, de forraszthatsz is bele maradnak. Én kicseréltem, szerintem megérte.

  14. Üdv itt Közöttünk! :)

    A 225 széles gumiknak ajánlott a 8-8,5 col széles felni, na-már most a B Vectrákban a 7 colos felni mérettel gyártottak sport típusokat amik keményített futóművel voltak szerelve!

    A hátulját nem tudom hol lehetne emelni de az tény hogy egy átlag használatú vekinek is eléggé ereszkedettek a hátsó felfüggesztései ha sok km van a futóműben. Nem elég csak keményebb rugót berakni de érdemes kicserélni jó néhány szilentet minimum 6 ot (hátul van 14 + 2 v 4 a stabrúdnál)

    Talán a régi ladás módszer a "gumi bakot" a rugó spiráljai közé.

    Mások lehet írnak még okosságokat :)

    Csúnyán hangzik de én a régi ladás módszer-t használom. Sajnos a felni pereme kb egy vonalban van a kerékjárati ívvel, ezért kénytelen voltam.

    Egyedül is egy rosszabb vasúti átjárón beleért a gumiba.

  15. Nem kell elvinned sehová. A gyári motorra elég venni egy előre megírt epromot. Viszonylag olcsón lehet kapni.

    Még nem néztem, hogy nekem kivehető-e vagy ki kell forrasztani.

    Forrasztani semmi képpen nem szeretném.

    Valakinek valami infó Simtech 56-ról?

    '99-es X20XEV-es Vectra

    Köszönöm.

  16. Nem azzal kezdted, hogy kókányolni akarsz.....

    Nem akarlak bántani, de ennek a hozzászólásnak minden mondata tartalmaz legalább egy nagy marhaságot. Van amelyik többet is. Kezdjük ott, hogy a motor hűtő van hátul, előtte a klímahűtő, és nem fordítva. A motor és a hűtő közé nem fér be semmi, aki ilyet mond, az nem látott még B Vectra motorteret. De ha be is férne, akkor sem lennél kint a vízből, mert a hűtőből átáramló 90 fokos levegő nemhogy hűtené, hanem melegítené a coolert. Legelőre, a lökhárító és a hűtő egység közé megint nem fér be a gyári lökhárító esetén. Tuning lökhárítóval lehet megoldható, de nem olcsóbb egy gyári DTH hűtő-cooler egység? És itt megint nincs jó helyen, mert akkor meg a klímahűtő hűtése nem optimális. Azt folyamatosan hűteni kell ventilátorral vagy menetszéllel, ha be van kapcsolva, mert ugrás szerűen lecsökken a klíma hatásfoka, és beállhat. A klímahűtő és a vízhűtő közt lévő 1cm vastag helyre esetleg befér. Ha találsz ilyen coolert. De itt megint nem jó, mert akkor a vízhűtőre már olyan kevés levegő jut az előtt elévő 2 másik hűtőn keresztül, hogy melegedni fog a motor. Bukott projekt. Marad a cooller autó után kötése spárgával...

    A hűvősebb levegő az annyit jelent, hogy több levegő, több oxigén molekula ugyanakkora térfogatban, mint meleg esetében. A több levegőt meg kell mérni pontosan, ez már kint van a DTL légtömegmérő mérési tartományából. A légtömegmérő ahogy a nevében is van, nem térfogatot, hanem tömeget mér. Opelék nem tették bele a drágábbat, ha az olcsóbb is jó, ezért más a DTH légtömegmérő.

    Ahhoz, hogy meglegyen a +20% teljesítmény, kell szállítani 20%-al többtöbb levegőt, hogy ez optimális turbó hatásfok mellett meglegyen, ehhez kell a másik turbó (nem feltétlen nagyobb!!). A jobban besűrített levegő jobban felmelegszik, ezt le kell hűteni optimális szintre, különben megritkul a levegő, és a szarnak adott pofon az egész. Ezért kell a cooler. A több szállított levegőhöz több üzemanyagot lehet befecskendezni anélkül, hogy a légfelesleg lecsökkenne és a motor koromfeketén füstölne. Ehhez kell a módosított motorvezérlő program. Kb ez eredményezi a 101 LE-t a 82 helyett.

    A több befecskendezett üzemanyaghoz LEHET, hogy másik porlasztócsúcsok is kellenek, mert az adagoló nyomás adott, és a több üzemanyagnak a DTH-ba kb annyi idő alatt kell bejutnia, mint a DTL-nél a kevesebbnek. Mert ha nem így van, akkor előbb-utóbb beég a porlasztócsúcs, vagy nagyobb igénybevételnek van kitéve az amúgy sem strapa bíróságáról híres VP44-es adagoló. Még a kipuffogórerndszerben is LEHETNEK különbségek, meg kell nézni. Mert ha a kipuffogó rendszer fojtja a rendszert, akkor az egész eddig felsorolt dolgokat kukába lehet dobni. Semmi sem véletlen! Nem poénból van a két motor között sok különböző alkatrész.

    Ez aztán egy korrekt leírás!

    Kár, hogy nem lehet lájkolni! :)

  17. Erre reagáltam: "Azt érzem, hogy 3-5000-ig szépen húz de úgy 5500-6800ig már nem húz annyira az X20XEV ennek mi oka lehet szerintetek?"

    Tényleg nem értem mit akarsz. 3200-nál van a nyomatékcsúcs, 5600-nál a teljesítménycsúcs. Még jó, hogy nem fog húzni erősebben 5500-6800 között. Ezért írtam, hogy ez a motor ennyit tud, azaz nincs semmi gond a keverékaránnyal. Ha azt akarod, hogy erősebb legyen felül is, a vezérlő elektronikán kell változtatnod(chiptuning).

    Bocsánat, kicsit félreértettelek.

    Akkor kénytelen leszek elvinni valahova...

  18. Mi a véleményetek a motorháztető karbon fóliázásáról? Zavarnak a kavicsfelverődések helyei, és költséghatékonyabb mint festetni. Vectra B-ről lenne szó.

    Szerintetek?

  19. Azt érzem, hogy 3-5000-ig szépen húz de úgy 5500-6800ig már nem húz annyira az X20XEV ennek mi oka lehet szerintetek?

    Ha OP-COM-mal csinálok az értékekről felvételt akkor abból rá lehet jönni, hogy a levegő a kevés vagy a benzin vagy mi lehet vele?

    Valaki tud ebben segíteni?

    Előre is köszönöm.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.