Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Rockford

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    346
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    3

Hozzászólások posted by Rockford

  1. Nekem anno az 1.6-ban erős közepes felszereltség mellett benne volt a LED, 8K-ért vettem a kart és csak programozni kellett egy ötösért.

    Esetleg nézzetek utána, hogy a Veci C kar jó lenne-e hozzá. Abból van sok bontott a piacon viszonylag olcsón. Katalógus szám alapján nyílván nem lesz jó......de fizikailag lehet, hogy mégis jó lenne.

  2. Akkor lehet az enyémhez is külön rendelték a csomagon felül. A myOpelSevrice is külön tételként hozza: Sebességtartó automatika (Tempomat)

    Nekem anno az 1.6-ban erős közepes felszereltség mellett benne volt a LED, 8K-ért vettem a kart és csak programozni kellett egy ötösért.

  3. Sziasztok!

    Van valakinek tapasztalata tolatókamerával kapcsolatban? Vettem egy tolatókamerát és még fúrás faragás előtt ki szerettem volna próbálni, de számomra érdekes jelenség lépett fel. Közvetlenül a kamerába a táp és a jel egy kis négypólusú csatlakozódugón keresztül megy ki. Gondolom a könnyebb befűzés miatt. A négypólusú csatlakozó dugalj egyben egy kapcsoló ami a normál-, és a tükörképet kapcsolja a kameraképen, valamint ide csatlakozik a tápvezeték (pozitív és negatív), és innen indul előre a videójelet szállító vezeték, a végén egy rca csatlakozóval, valamint az rca mellett egy piros színű vezeték. A próba idejére a szivargyújtóról próbáltam tápot adni neki, egy régi szivargyújtós csatlakozós kis vezetékkel. Amíg a kis négypólusú csatlakozót össze nem dugom addig a tápon ott a 12-14V de amint a csatlakozót összedugom (hogy a kameráig is kimenjen a fesz) azonnal lemegy a táp 3-4V-ra. Persze képet sem ad. Lehet hogy a kamera kis csatlakozója el van kötve?

    Kamerából jön ki 4 vezeték:

    - "+12V"

    - test

    -Videó meleg pont

    -videó hideg pont

    Az RCA-videó dugó mellett egy kis piros??? Ez már az 5. szál! Mire adtál tápfeszt? Nem értem.

  4. Sziasztok!

    Az idén tervezek pár okosítást az Astrán, .........

    .......de a dupla fejegységek szvsz még beépítőkerettel is elég butának tűnnek :(, no meg akkor végig kell kábelezni hátulról előre.

    /c. kamera kicsi saját kijelzővel az A oszlop tövében vagy a tükör mellett, esetleg egy tükörbe integrált kijelzővel.

    Beépítő keret nélkül pláne az lehet, nem is láttam még úgy! :D 2 DIN-es beépítő kerettel.....ízlés dolga.

    Nem kell végighúzni vezetéket, lehet vezeték nélküli kamerát is venni.

    A c)-megoldásod meg aztán pláne buta lenne...A-oszlop mellett. :) Bár lehet ez is csak ízlés dolga és csak nekem nem jönne be.

  5. Sziasztok!

    Autóvásárlás elött állok, már 3-4 hónapja olvasgatom a hírdetéseket, néhány autót már meg is néztem. Nézegettem VW-ket és Opeleket is, végül az utóbbi mellett döntöttem. Egy 1.9-es dízel (vagy talán 1.7-est) Astrat szeretnék vásárolni.

    Végigolvastam ezt a fórumot, nagyon sok hasznos dolgot tanultam.

    Konkrétan a lenti autóról érdekelne a véleményetek:

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_1.9_cdti_cosmo-7667350

    Tempomat van benne, de ez tuti nem Cosmo.

  6. Ezt honnan veszed? Mért titkoltam volna?! :confused: :icon14:

    Vagy talán arról én tehetek, hogy először senki nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy hol keressem vagy egyáltalán hogy lehet megállapítani, hogy van-e...? Ránézésre nem egyszerű megállapítani, mert se kapcsolója, se visszajelzője, semmije nincs...

    Sőt, még a hivatalos Opel márkaszervizben se tudták, hogy van ilyen az autómban. Ezek szerint ők meg előttem titkolták direkt?! Mi értelme lett volna?

    Nyugi már, csak vicceltem! ;)

    Amúgy mérted már, hogy ha az első néhány km-en nem kapcsolsz fűtést, akkor hogy alakul a töltésed?

    Bár nekem nincs quick heater-em, de az eseted óta reggelente hidegben nem is kapcsolom fel a lámpát! :D

  7. A z17dth ban nincs szivattyú a tankban, hanem 3 lépcsős magasnyomású szivattyúja van, az végzi el az üzemanyag felszívását a tankból. Ezek a jellemzően nem egy fordulatra induló motorok.

    Elvileg a kulcs kivétele után a kp zár, esetleges riasztó kivételével minden alaphelyzetre kell hogy álljon. Esetleg utólagosan beépített elektromos dolog? Elvileg a titkos menü csak a can buszon megjelenő adatokat jeleníti meg. Semmi plusz dolgot nem kapcsol be. De lehet, hogy rosszul okoskodom. De azért Cserenkovnak is addig okoskodtunk amíg meg lett a megoldás :D

    Cserenkov direkt titkolta, hogy Quick Heater-e van! :D

  8. Sziasztok!

    Le szeretném venni a főtengely szíjtárcsát, hogy lejöjjön a vezérműszíj burkolat alsó része. Elég lehet befújni wd40-nel és kocogtatni, vagy kár próbálnom, speciális lehúzó kell hozzá? A vezérműszíj cseréhez van eselteg jó tanács, ami megkönnyítheti a munkám?

    Üdv

    Astra h 1.7 cdti

    1.9DTH-nál nem kellett semmi lehúzó, de az azt rögzítő csavarok csúnyán rátudnak gyógyulni! Van, hogy speckó légkulccsal jön le csak.

  9. Mint korábban írtam, nekem néhány ezer forintot még megér, hogy ne kelljen lemezekre írkálni a zenéket.

    Emellett a gyári fejegységem+kijelzőm tud minden egyebet amire szükségem van. Egy nem gyári fejegység ennek a sokszorosába került volna. És csak emiatt hat számjegyű összegre nem ruháznék be.

    Valamint vannak egyéb szubjektív tényezők is: Van egy olyan fura szokásom, hogy nem szeretem mindenféle típusidegen alkatrésszel telerakni az autót. Igyekszek bele mindenből gyárit rakni és a gyári kinézetet megőrizni. Szerintem így a legszebb. És ez kimerül nálam olyan aprólékos részletekben is mint egy kuplung munkahenger légtelenítő sapkában (talán még emlékeztek... egyébként idő közben szereztem abból is gyárit) vagy akár a fejegységben. :)

    Egy színes navi mellett még érthető, de semmiképp sem személyesen szántam a kérdést bárkinek is...csak általánosságban kérdeztem. :)

  10. OFF:

    Amúgy miért is jó ez az "aux-osítás"?

    Hú, de jó a gyári fej, mert megmarad a kormányról buzerálás lehetősége..... (na, nem mintha egy nem gyári fejnél egy-egy track-váltáshoz a hátsó üléssorhoz kellene hátrafordulni....csak a váltótól kell a műszerfalig nyúlni, de gondolom addig elér mindenkinek a keze!? :) )

    Ha pedig az Aux-on hallgatod a zenét, akkor meg a telót (vagy egyéb zenelejátszót) kell nyomkodni....és ez legalább annyira elvonhatja a figyelmet.

  11. Szerintetek okozhat bármilyen problémát ha a hátsó dob fölötti hővédő lemez nincsen a helyén?

    Sajnos közel végsebességnél nem bírta az áramlatokat és lefittyedt, a három tartócsavar körül a lemez korrodált, a csavarok pedig belerohadtak a karosszériába, így elég macerás lenne visszatenni... A szomszéd szerelő srác aknából kiszedte, szerinte annyira nem is kell az oda, nincs már ott akkora hő, illetve a dob és a kasztni között is van vagy 10cm rés, ráadásul nem láttam semmi olyat amit annyira védenie kéne a megolvadástól, átmelegedéstől... :)

    Anno nekem is ugyan ez volt.....csak egy nagyobb alátétet kellett odarakni, egyszerűbb volt, mint kibányászni a lemezt. :)

  12. A kormánygombokkal is vezérelhető marad az új rádió?

    Igen és ezzel kb. ki is merült az előnye egy ugyanilyen árú, de jobb minőségű, szintén 2DIN-es fejegységgel szemben.

    Finoman próbáltam utalni ezzel arra, hogy használtan 80K-100K körül sokkal-sokkal jobb 2DIN-es fejegységet is lehet venni (Zenec, Pio, Alpine, stb).

  13. Szia!

    Ha közvetlen a gyártó oldaláról rendeled olcsóbbnak tűnik: http://www.eonon.com/Car-GPS/2-Din-Car-GPS-DVD/GM5156.html 270 Euro-t ír plusz 3 Euro postaköltség, ha jól értelmezem.

    Mennyire volt macerás a beszerelése annak amit vettél? Ennél úgy tűnik hogy csak össze kell dugni a csatlakozókat és kész (kis túlzással). Az utólag beszerelt fejegységet tech2-vel nem kell felprogramozni?

    V

    Ezeket nem kell programozni.

  14. Szia!

    Ma indításkor megnéztem én is. Amikor a gyújtást/izzítást megkapta,11.7-ről leesett 11.1 V-ra, de érdekes módon az AC elhallgatása után elkezdett visszamenni 11.7 V környékére. Majd indítás közben 8.6 V-ig esett, de ahogy beindult, néhány másodperc múlva beállt 14.1 V-ra.

    Most akkor nálam nincs utóizzítás, vagy a rendszer figyelembe veszi azt és felnyomja a feszültséget, majd amikor kikapcsol, akkor visszavesz belőle? Bár azt elfelejtettem megnézni, hogy elindulás után a vízhőfok tekintetében mennyire esett vissza a feszültség.

    Ezekkel az értékekkel nem csodálkoznék, ha egy -10°C körül már nem is indulna! Ez a 8,6 V több, mint aggasztó!

  15. Ez a szög most vicc ? Nem valami spéci kialakítású kell hozzá ?

    Nem vicc, semmi spéci nincs benne.

    Beletolsz 4 db szöget, ami nem lóg, hanem éppen még átfér a 4 kis lyukon. Kicsit ráfeszitve azokat pedig kihúzod a fejegységet Esetleg segít, ha a kesztyűtartót kiveszed és hátulról is tolod.

  16. Sziasztok, nincs véletlenül valakinek eladó rádió kiszedője CD30-hoz ? Vagy kölcsönbe 1-2 napra Budapesten ? Köszi.

    4 db 100-as szög...az csak van otthon!?

  17. Koszonom a hozzaszolasokat!

    Igyekeznek a rendszert rendeltetesszeruen es kornyezetkimeloen hasznalni. Igy is van hozzaszolas? ????

    Újdonsült Opel tulajdonosként...már 5 regenerációt éltél meg. Gratula, de lehet már egy tisztító folyadékos átmosás is ráférne. 60K körül megcsinálják a tisztítást: http://reszecskeszuro-tisztitas.co/ vagy http://elesautoszerviz.ewk.hu/

    A többit olvastad a kezelésiben.

  18. Sziasztok!

    Újdonsült Opel tulajdonosként (Signum/07, 1,9cdti/150, Z19DTH, automata) fordulok hozzátok néhány kérdéssel:

    - Szükségem lenne egy megbízható szerelőre, aki tényleg ért a géphez, de nem márkaszerviz áron dolgozik!

    - Az autó a DPF regeneráció során temérdek büdös, kékes-fehér füstöt tol ki magából, álló helyzetben akár a motortér alól is. Ez így normális? (Iszonyú kellemetlen, főleg ha a dugóban csinálja.) Egyik márkaszerviz szerint igen, másik szerint az, hogy a motortér alól is jön, az nem normális.

    - Sok helyen olvasom, hogy a regenerációt általában tartós autópályás futás közben tudja indítani a rendszer. Én eddig 5 regenerációt éltem meg a kocsival, abból 4-et alig 50-es tempónál a városban. Akkor most hogy is van ez?

    Válaszaitokat előre is köszönöm!

    u.i.: Elnézést, ha a kérdések laikusra vallanak, de egy benzines Toyota-ból ültem át a dízel Signumba, úgyhogy néhány jelenség merőben új nekem. ;)

    Iktattasd ki szoftveresen és fizikálisan is. Kb. 60K. Nem lesz vele többet gond.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.