Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

bazs7

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    183
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by bazs7

  1. 44 minutes ago, quad405 said:

    Igen, ez a traktorozást. Nekem az jött le, hogy az okoskerekek kopása egyenesen arányos a hidegindítások számával. Emiatt jött elő neked hamarabb a traktorozás. És ezek szerint a 0W-s olaj se jelent 100%-os megoldást, pedig sokan azt ajánlják. Mondjuk az is igaz, hogy nem tudjuk 5W-ssel milyen hamar jelentkezett volna a hang. Ha amúgy is viszed olajcserére, próbálj meg egy 5W-s olajat, egyébként is a gyári olaj is 5W-s és csak -25 fok alatt javasolják a a 0W-set. Nekem halkabb lett tőle. Valamint ugyan olyan olajjal télen halkul a hang nyáron erősödik. Tehát a nagyobb viszkozitás valamiért jótékony hatással van rá.

    Az újabb használati útmutatókban már sajnos benne sincsenek a csereriódusok de találtam egy régebbit Z16XER-hez ami ugxan az. Ott is 10Év vagy 150.000 Km.

    https://www.opel.hu/content/dam/Opel/Europe/hungary/nscwebsite/hu/04_Owners/02_Manuals/00_Owners/Opel_Astra-H-NB_2661-1_H_model_9.0.pdf

    Valamint pl.a Csergő szerviz árlistájában is ez a periódus szerepel A16XER-hez. Ennyien csak nem tévednek :)

    https://csergoszerviz.hu/szolgaltatasok/vezermuszij-vezermulanc-csere

    köszi!

    lehet akkor vezerlest most kihagyom es csak okoskereket es szolenoid szelepet cserelek. aztan meglatjuk!

     

  2. Sziasztok!

    köszönöm a hozzászólásokat! A kilóméter állásban biztos vagyok hiszen 0kmsen vettük. Sokat nem használjuk mert Budapesten nekem nincsen értelme vezetnem, inkább bicikli es tömegközlekedés. 3 gyerkőc van, amikor használjuk akkor is inkább rövidebb távok Dunakanyar, nyáron Balatonkenese. 
    Minden évben volt olajcsere, mobil 1 esp 0-40est toltok bele, mióta megvan!
    A kerregő hang az ilyen: https://m.soundcloud.com/user-351388161/febr-11-7-31

    Szóval leginkább hideg inditásnál jön elő, és néha alacsony fordulaton.
    Az egyik szerelő azt mondta, hogy most mar 6 ev a csereperiódus ...na mindegy. én is a 10 év 150ezret olvastam.

    Hívom majd a szerelőt és beszélek vele, hogy az éves szervízelést, szűrők olajcserét csinálja meg aztan nézzen rá azért a többire. 
    előre is köszönöm a hozzászólásokat ha meghallgatjátok a felvételt :)

    üdv

    balázs

  3. 58 minutes ago, quad405 said:

    Azt ugye tudod, hogy ennél a motornál nem kötelező vízpumpát is cserélni vezérlécsere alkalmával mivel nem a vezérlés szíja hajtja hanem a generátoré. Bármikor kicserélhető ha kell. Az enyém még 150.000 előtt megadta magát. Nem törvényszerű, de lehet akkor már a tied is volt cserélve.

    Az én szerelőm Gates vezérlés szettet tett be (K015603XS), abban minden ugyan az volt mint a kivett gyári alkatrészek. Gates szíj, Kanadai Litens feszítő és INA vezetőgörgő. A fogak számát többször is átszámolta, hogy tuti egyezzen.A generátor szíj Gates 5PK1545, feszítő NSK. Okoskereket nem cseréltem, nem is tervezem egyelőre amíg nincs idegesítő hibakód. Traktorozik kicsit de nem vészes. Márkaszervizes szerint kárt nem tud okozni akármennyire kopott is. A biztonság kedvéért a cserénél az okos kerekeket és külön a tengelyeket is rögzítette a szerelő.

    Ha én szerzem be az alkatrészeket akkor a cromax-ból szoktam, bár van aki szerint drágák. A klubtag árak korrektek szerintem.

    igen tudom csak gondoltam ha mar arra jar...akkor cserelje...

    bar most az egyik szervizes meg azt mondta, hogy meg nem kell vezerlest cserelni...bar latni meg nem latta de mondta hogy 6 evesen es 35 ezer kilometerrel nem kell...

    ezeket nezegettem:

    NA 427 1004 10 Bütyköstengely állító SZIvOLDALI
    INA 427100510 Bütyköstengely állító KIPUFOGO OLD.
    INA 427 0014 10 Vezérlőszelep, ebbol 2 kell?
    vezermuszij:
    CONTITECH CT975K3
    vagy mondjuk gates: GATES Vízpumpa + fogasszíj készlet PowerGrip®
     

     

  4. 1 hour ago, quad405 said:

    Sajnos nem jön át a kép. :( Csergőékről sok rosszat hallottam. Az egyik kollégámat pl. jól átvágták és ráadásul meg sem javították azt amivel odavitte az autót. Igazából más szervizbe is el kellene vinni diagnosztikára. Nem biztos, hogy Schillerék szakértése szentírás.

    akkor most kernek segitseget a nagyerdemutol...hova erdemes vinni budapesten? ha lehetseges 13 ker kornyeken...

    koszonom elore is a tippeket otleteket!

  5. 1 hour ago, quad405 said:

    Hát a rengeteg hidegindítás és a rövid utak miatt fokozott igénybevételnek számít ahogyan használod az autót. Ilyenkor minden jobban igénybe van véve. Gyakrabban kell cserélni pl. az olajat, gyertyákat stb. is. Ezeket milyen gyakran cseréled? Gondolom sokat jársz 2000 fordulat alatt is. Szerintem ez a "rendőr Astra" betegség lesz. Ott jelentkezik gyakran ez a hiba a sok alapjáraton furikázás miatt. Nagyon nem ástam bele magam a  témába, nem tudom mi a dolog fizikai háttere (gondolom az koxosodás) és megoldása. Lehet csak a csere? Nézz körül a neten, mit írnak róla. Elkerülni úgy tudod, hogy pörgeted  a motort. Nekem is ezt javasolták és azóta se jött elő többet. De ahogy azt a fenti linkben is írtam anno, nekem a termosztát hibája hozta elő és tartósan nem állt fenn az ok. Gyertyacsere volt már 2013 óta? A használati útmutató szerint legkésőbb 4 évente kellene. Bár a fokozott igénybevétel miatt lehet, hogy gyakrabban. Amúgy gyújtásmodul alatt vajon mit értenek? A trafósort? Ha tartósan gond lenne arról tudnál. Nekem nemrég tönkrement az egyik trafó. Egyből dobta is a konkrét hibakódot (xy henger gyújtáskimaradás(misfire)) és erőtlen lett a motor. Az alapjárat ingadozni kezdett és meg-meg torpant a motor. Szerintem csak biztosra akarnak menmi a szervizben. Úgy szokták. Mellesleg meg jól rádsóznak mindenféle alkatrészt. Én a helyedben lecserélném a gyertyákat, de csakis Boschra! Kb. 5-6000 Ft-os tétel. Törölném a  hibakódokat. Megtankolnék OMV Maxxmotion100-al és kimennék az autópályára. Mennék vele 100-200 Km-t 130-cal. Néha ki-kihúzatnám legalább 5000 fordulatig. Ha szerencséd van akkor nem jön elő újra a hiba. De hangsúlyozom, nem vagyok szerelő, ez csak a privát véleményem. Amúgy miért nézted meg a hibakódokat? Tapasztaltál valami rendellenességet? Vagy a traktorozás miatt? Ha arról a  traktorhangról beszélsz ami hidegindítás után jelentkezik és 1-2 mp után megszűnik, azt valószínűleg a kopott "okos" kerekek okozzák. Bár 33.000-nél nem kellene. Lehet a sok hidegindítás ezeknek sem tesz jót. Ha erről van szó, nem csoda, hogy meleg motornál nem tudták reprodukálni a szerelők. Mindenképp töröltesd velük a hibakódot.

    Koszonom szepwn a valaszt!

    Ezt kaptam schillerektol 

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=324IMG_20180910_181329.jpg

    Remelem sikerult a beillesztes. 

    Igen caak a traktorhang miatt gobdoktam h ranezek a pedalteaztre. Meg alacson, forsulatszamon neha elojon a traktorhang es ahogy mondod hideginditasnal 1.2 masodpercig.

    Csergo szervize nem tudott meg kuldeni ajanlatot. Holnap felhivom oket.

    Sajnos csak ezek vannak a kozelbe...

    Hibakodot meg nem toroltek..hagytak..de fizettetek velem 6ezret :( mindegy ez van.

    Olajat eventencsereltettem benne. Gyertya szerintem 1 vagy 2 evw volr csweelve.

    Keresgelek meg..hatha talalok valamit a neten..es holnap hivogatok egy ket szervizt.mas otletem nincsen.

    Koszi megint!

     

  6. 9 minutes ago, quad405 said:

    Hány Km van az autóban és milyen hosszú utakon használod, valamint milyen fordulaton? A hibakódot legalább kitörölték? Ez a gyújtásmodul kicsit furcsa nekem. Ha a lambda szondával van a baj akkor azt minek cserélni? Volt más hibakód is?

    33ezer km van benne! 2013 februarban vasaroltuk ujonnan. ritkan hasznalom, max hetvegi vasarlasok, nyaron balaton, dunakanyar, utakat tesz meg. 

    csak ez az egy hibakod volt. utana jott a 0000. elvileg kieget gyujtogyertyrol beszelt a kapcs...csak ha gaz van a gyujtas modullal akkor nem lenne gond amikro inditom az autot? 

    traktor hangja neha van, gyujtasnal es alacsony fordulatszamnal...de elvileg a szerelo ezt nemhallotta...nem tudtak reprodukalni...

    megf nem vettem at az autot, mert ugye reggel leadtam melo elott es meg itt...

    most érdi difer..ahol anno vettem a kocsit...135ezres ajanlatott kuldott gyari tartozekokra es munkadijra.

  7. 16 minutes ago, Davee said:

    koszonom szepen! szerintem egy helyrol berendelem ezeket...koszonom mindenkinek megegyszer :)

    meg egy olyan ekrdesem lenne :) van valaki aki a gid kijelzojet felszerelte a plafonra es a helyere valami kutyut tett? :) nezegettem nehany orosz es angol videot...hogy megdolhato...es nem tunik rossznak...szerintetek?

  8. 3 hours ago, zotya975 said:

    Márka, típus, karosszéria kivitel, motorkód és egyéb infó alapján ( pölö klímás vagy sem) bármelyik webáruházban. Vagy kiveszed a mostanin, keresel rajta kódot.számsort, azt a google keresőbe beírva ki szokta dobni az adott alkatrészt. 

    koszonom4

    probalok akkor tenyleg ezen a vonalon elindulni...es gondolom ha nem nem talalom akkor ugyis segitsenek a webshpban

    amugy a16xer benzines klimas astra h caravan 2012es gyartmanyu.

  9. 3 hours ago, jszabi said:

    Szia,

    Ezen az oldalon találsz információt a dexos 2 minősítéssel kapcsolatban,illetve ajánlom figyelmedbe a www.motorolajbolt.hu-t,mert elég jó áron dolgozik,és szerintem megbízható bolt.

    http://www.centerforqa.com/dexos-brand2/

    koszonom...akkor azt is megnezem...eddig az olajwebshop-bol redneletem. de akkor ezt is megnezem

    -------------------------------------

    szerkesztve: rotel nem tudtam a hozzaszolasodhoz irni...neked is koszonom a hozzaszolast...lehet h lejart a hozzaszolasaim lehetosege egy napra...amugy igen neha van olyan traktor hang ...az normalis? :)

     

  10. 4 minutes ago, Astra555 said:

    Ha regisztrálsz a myopel.hu oldalon, talán több infót fogsz látni. A szerviz 4+ a 4 évesnél idősebb bizonyos Opel modellek részére ad ajánlatot különböző szervizműveletekre.

    A levegőszűrőt te is könnyen ki tudod cserélni, a pollenszűrő már macerásabb, de nem lehetetlen.

    Olajból a gyári teljesen tökéletes választás egy átlagos használat esetére. A 30 ezer/1 év csere esetében vedd figyelembe a használat körülményeit is, mert lehet ez attól kevesebb is.

    koszonom az infot!

    a pollenszuro sem tunt annyira neheznek...persze lehet ha nekifogok akkor majd az lesz :D bar tavaly csereltettem szoval lehet hogy iden nem kell?

    autot nem igazan hasznaljuk inkabb nyaron...budapesten nem szeretek autozni inkabb bicikli D:

    nah akkor megnezem, hogy az olajwebshopban mit adnak milyen olajat :D 

  11. 17 hours ago, csaba66 said:

    Aki szervizben csereltet legszurot, az ne csodalkozzon :) Nyilvan magat a szurot is jol megszamitjak, aztan a csere normaideje x perc, szorozva valami bodult oradijjal, es ki is jon. Az ilyen egyszeru dolgok oradija sem kisebb, mint a nagy hozzaertest es speci szerszamokat igenylo muveleteke.

    Szerviz 4+ -ban feltehetoen olcsobb.

    Az olaj tudja a Dexos2-t, tehat jo; az mas kerdes, hogy kell-e ilyen "extra" olaj bele.

    az a szerviz 4+ az nem tudom mi :):)  de igen pont neztem videot, hogy pollenszuro meg legszurot nem olyan nehez cserelni...akkor lehet megoldom en is...

    akkor gondolod nem kell bele mobil 1 esp? nezzek mas olcsobb olajat? 

    koszonom a valaszt!

  12. sziasztok!

    egy gyors kerdes :) lassan viszem majd az autot eves szervizre. motor legszuro cserere netto 6290 forintos ajanlatot adtak...kicsit soknak tartom :)  szerintetek?

    tovabba a16xer motorba ...5 eves benzines...28800 van benne ...ez jo olaj? Mobil 1 ESP 0W-40 eddig ez ment bele :)

    elore is koszonom a valaszokat.

  13. 10 hours ago, csaba66 said:

    Persze, hogy megmarad, ha a hozza adott kutyut rateszed a kormanyra :) Tetszoleges auto sajat kormany gombjaival nyilvan nem fog mukodni, de dragabban leteznek direkt Opelhez valo ilyen navi - radio - tv - eppen hogy csak porszivo nincs bennuk kombok is.

    nah akkor lehet inkabb megsporolom ezt a 30ezret a kovetkezo nagybevasarlasra es nem probalom ki...csak valahogy mengtetszett es amit youtubon lattam jonak tunt...

    koszi a segitseget

     

    amugy ezt, hogyan? https://www.youtube.com/watch?v=_bLRtJXycp8

     

    lattam, hogy olyat csinal nehany orosz vagy angol felkhasznalo, hogy egy tabletet tesznek be ...azt hogyan?

  14. 1 hour ago, csaba66 said:

    Nokia CK-7W, a radiora kotve. A gomb es a mikrofon kabelei egyaltalan nem latszanak, el vannak bujtatva a teto panel, illetve a muszerfal moge.
     

    amugy azt hittem,hogy megmarad a radio vezerles kormanyrol..azaz elvileg a leirasban ott van, hogy vezerelheto onnan...

    na de mindegy lehet,hoyg akkor megis inkabb hagyom a fenebe :D

  15. 7 minutes ago, csaba66 said:

    Lattam a masik helyen is, de direkt tapasztalat pont ezzel valoszinuleg nincs, hiszen eleve egy csomo hasonlo kutyu van.

    Ha a radio helyere rakod, lesz egy gagyi navigaciod, ami tul melyen, nem jol lathato helyen van, viszont elvesztesz mas funkciokat (radio vezerles a kormanyrol, informaciok a kocsi sajat kijelzojen).

    Szoval en nem vennek ilyet, inkabb mobilt hasznalok, ha navigacio kell (bluetooth van kulon, bar nem a gyari). Ha allando navi kell, akkor inkabb valamilyen profi mobil tarto es bluetooth cuccba ruhaznek be, mint egy ilyen kutyube.

    Értem, csak mindig tele van kábelekkel az autó és már elegem van :) zavar is. Persze gondolom annak is van egy normális megoldása, hogy a kábeleket valamerre szépen elvigyem...és ne lógjanak a kezemnél.

    a BT azt hogy oldottad meg? 

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.