Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Imbuszmester

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    24
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Imbuszmester

  1. Sziasztok. Remélem valaki olvassa és tudna segíteni. 1.8 GTE hez keresek új túlméretes dugattyúkat aminek a csapszeg mérete 23mm . Ez a dugattyú fajta a leg ritkább. Fel merült,hogy a hajtókarokat kicserélem a 84 utáni 1.8 i motoréra de annak nem tudom a hosszát csap középtől csap középig,hogy össze tudjam hasonlítani mert ezeknek a csapszeg mérete 21mm és ilyen dugókat még be lehet szerezni. Ha valaki tudna segíteni,hogy hol lehet 23mm-es csapszegű dugókat venni vagy hajtókar méretében,kérem írja meg. Köszönöm    üdv. Imbusz

  2. Hali. Ha a vas blokkod van akkor azt be kell állítani a szelephézagot, az OHC az alu H.fejes esetében nem lehet ott a vezérmű tengely szokott elkopni meg a himbák. 

    A motorok amiknél lehet szelephézagot állítani: 10S , 12NC , E12gv3   ezek vas blokkos láncos motorok. Mi a motorkódod? a motorszám eleje?

  3. Szia!

    Igen, elkezd forrni a víz, és nem kapcsol a ventilátor.

    Ma megcsináltam azt, hogy beszereltem a műszerfalra egy kapcsolót és én fogom kapcsolni, de azért érdekelne valami ötlet!

    Üdv.

    Mikee

    Szia. Ha a víz nem olajosodik és az olaj nem vizesedik, hűtőd tiszta és nincs eltömődve, a vízpumpád rendben van azaz nem forog meg a lapátja a tengelyen és kinyit a termosztát akkor cserélj hűtősapkát.

  4. Sziasztok!

    Egy kis segítségre lenne szükségem.

    A hűtőventilátorom nem kapcsol be.

    Hőkapcsolót cseréltem, de a régi is jó volt.

    Ha rövidre zárom a hőkapcsolót a csatlakozónál akkor megy a ventilátor.

    Megkapja a ventilátor az áramot.

    A hűtőradiátor felmelegszik a víz kering rendesen.

    Tehát minden jó, de a ventilátor az nem kapcsol be.

    Valakinek van valami ötlete?

    Köszönettel

    Mikee

    Szia. Mi a problémád? Felforr a víz? Hol áll a mutatód?

  5. Okés köszönöm a segítséget!!! Ha kész lesz rakok fel képeket... ;)

    Hali. Nem kell ennyit ráköltened meg elég macerás dolog a hengerenkénti, meg aztán nem gazdaságos. Egyszerűbb dolgot mondok. Nézd meg a gyújtásod típusát : Bosch, Delco, GM és az szerint keress egy Astra C16NZ motorvezérlőt és központi befecskendezőt azt tedd fel és máris nyertél pár pacit.

  6. Hali. Nem találtam meg sajnos ha esetleg el tudod küldeni nekem a linket megköszöném. Amúgy nem ragaszkodom foggal körömel a hengerenkénti injektoros megoldáshoz... Csak szeretnék bele kicsi plusz izmot ha már ilyen szép állapotban van szívesebben költenék rá később.Főleg ha kicsit erősebb lenne. Ha esetleg volna más ötleted... Előre is köszönöm és az eddigi hozzászolást is!

    Szia. Itt a link és a dátum, az oldal lap alján.:Corsa A - Általános - - Oldal 399 - Corsa A - B és Tigra A - OPEL FÓRUM - Oldal 399

    2013 december 10 - 12:45

  7. Hát szeretném elvégezni ezt az apró módosítást főleg ha viszonylag olcsón elvégzéséről mert egyébként a kocsi tökéletes állapotban van!Néztem de elég kevés ehez hasonló estet találtam...és azok is eléggé pontatlanok...köszönöm szépen a választ és a segítséget is ha tudnál!

    Hali. Itt a topikban menj vissza a 7980- as hozzászólásomhoz és ott nézd meg a képet.

    • Like 1
  8. Sziasztok! Nemrég vettem egy '91-es évjáratú 1.4-es Opel Corsa-t. Elinduláskor egyesben rángat az autó (van amikor nagyobb gázadással nem ráz/rángat), utána szépen megy, váltom a kettest, minden rendben és egy bizonyos fordulaton megint elkezd rángatni de másféleképpen, mint induláskor. Ezt hármasban, néha még négyesben is eljátsza velem. Ilyenkor elváltok és abba hagyja a rángatást. Eddig mindig sima, 95-os benzint tankoltam bele az OMW-nél. Multkor Maxxmotion 95-ot tankoltam, egyesben ugyan ugy rángatott de a tobbi fokozatban nem. Most megint sima 95-ost tankoltam és megint rángatott. Gyertyákat megnéztuk, semmi bajuk. Gyertyapipákkal sincsen gond és a gyujtáskábeleken sem látszik sérulés. Valakinek van valami otlete, hogy mi lehet a baj? Benzinszuro? Benzinpumpa? Esetleg valami más? Befecskendezés?

    Más: Hogy tudom kiszedni a rádiót? Probáltam multkor, de nem sikerult. Bikázás után elszállt a rádióm és az órám is.

    Elore is koszonom szépen a válaszokat, tippeket, segítséget. :icon1:

    Szia. Először is, vegyél új GM gyújtógyertyákat és vadi új kábeleket,szűrőket,teljes vezérlést vízpumpával együtt, fagyállót (pirosat, ne a Tescó, Auchan-ost) azaz vásárlás után szervizeld le az autót és ne foglalkozz mit mondott a tulaj, mert az mindig Vágó István műsora, Fele sem igaz! Ezt nyugodtan csináld vagy csináltasd meg. Elhiheted, hogy mik mennek az autók körül eladás előtt, én szerelő vagyok ezt már tudom, hogy 1Ft-ot nem költenek rá, csak ámítják a vevőket, hogy ezt azt amazt meg csináltatott rajta,ami nem igaz.

    A rádiód az gyári? mert akkor kódos vagy nézd meg a biztiket.

  9. Sziasztok. Lenne egy kérdésem, az X14XE motor gyárilag állítható vízpumpával van szerelve és felemás vezető görgők, ez idáig ok de helyére felrakható a fix vízpumpa? Kell görgőket is cserélni vagy nem? Ez visszafelé-is lehetséges, hogy a fix helyére az állítható vízpumpa? Válaszokat előre is köszönöm.

  10. Vezérműtengely+elektronika cserével lehet egy kis lóerőre szert tenni, persze a paripa is többet fog enni valamennyivel.

    Hali. Válasz a kérdésedre. Igen, de nem biztos, hogy passzol a másik vezérlő a te kötegeddel. Astra F 1.4i nek a vezérlőjét meg próbálhatod, de fenn áll az, hogy ki kell cserélned a motorvezérlő köteget is de arra ügyelj, hogy ha Delco gyújtásod van akkor a másik kötegnek is olyan gyújtásúnak kell lennie. Nem olyan bonyolult átrakni, esetleg fenn áll, hogy egy-két csati nem kompatibilis egymással azt esetleg áthidalod segéd vezeték darabbal, amúgy minden más passzol. Arra figyelj még, hogy 94-es nél ne legyen fiatalabb az Astra ugyanis 94 től előfordulhat immo és az már nem jó

  11. Hali. Sajna ez az összeállításom nem igazán gazdaságos, mivel aszfalt versenyre használtam és nemhogy veseköved de a veséd sem marad a helyén olyan kemény a gép. Azért mondtam amit mondtam mert ott még finom keretek között lehet tartani az étvágyat de enni kér ha meg akarod futtatni a lovakat és ez így van rendlén. Lapozz vissza és megtalálod amin eltudsz érni ha valamin fenn akadsz. ui. Nem minden 1.3-as vez.tengely S-es és nekem sincs kitömve a párnám 20Ezresekkel és a vasvilla végén sincs parafa dugó miközben forgatni kell a bankót mert nincs mit :D , ha vennem kellett hozzá valamit, előtte megpróbáltam csereberélni és csak utána alkudni, és szóba sem jöhetett tuning cucc csak utcai.

    • Like 1
  12. Szia. Ne javítsd a hűtőt hanem cseréld, hosszabb távon jobban megéri és ne Tuskós és ehhez hasonló fagyállót használj. Vegyél Bardis piros fagyállót -72 est és deszt vízzel keverd be legalább -30 ra. Az 5L háromezer pár száz Ft és jó. Az 1.3-as tengellyel rugalmasabb lesz a gép mivel más a fokolása és nagyobbat nyit mint az eredeti. Az 1.3S motorok 70-75Le. Tudnám még tanácsolni az 1.3S hengerfejet, olyan Kb.: 2 cm3 vel kisebb a robbanótere. Nekem 12ST a motorom és nem hasonlít karburátorosra. Nekem van benne Kadett, Astra, Omega cucc és egy Audi alkatrész van még benne. :D

    CORSA0002.JPG

    • Like 1
  13. Sziasztok. Van egy 1.4 opel corsa A kocsim. 88as évjárat. Van egy olyan probléma hogy ha odalépek neki akkor kivillan a motordiagnosztikai lámpa a műszerfalon, és a kocsi lassul. Ha benyomom a kuplungot és kicsit nyomkodom a gázt akkor elalszik, de amig világit, a kocsi csak lassul, pl berakom 5.be akkor szinte nem is megy. Ha viszont azon kivül bármelyik sebesséhlgbe rakom és padlózom akkor padlónál lassul.a Benzinpumpára gyanakodtam de megmértem és 0.7 az érték. A gyári az 0.76 szal az még jó. Mivel csatlakozási lehetőséget nem találok, így érdeklődök h a hibakódot hogy lehet olvasni? Előre is köszönöm a válaszokat

    Hali. Ki kell villogtatni a hibakódot vagy olyan műhelybe kell elmenni ahol villogó kódot is tudnak olvasni.

  14. Sziasztok
    1 olyan kérdésem volna hogy elöregedett a fűtéscsövem és nincs se gyári se utángyártott és bontóban sem találtam nincs valami ötletetek?
    Ez egy 1993-as A corsa 1.2i motorszám: c12nz.
    Előre is köszi a választ.

    Szia. Ne csak A Corsához keress,nézd meg az Asztra F-G, Corsa B És így tovább. Lehet,hogy amit találsz az ugyan az cső mérete csak kicsit más hajlata van, ne érdekeljen csak arra vigyázz,hogy ne törjön meg. Meg nézheted a Skoda családot is pl. Favorit.

  15. Sziasztok!

    Van egy '92 A Corsam. Mostanában elkezdte azt, hogy az 1-2 sebességet nehezen veszi, főleg a 2-őt visszaváltásnál. Mi lehet a baj?

    Hogyan tudom ellenőrizni a váltóolaj szintet, vagy esetleg hogyan lehet lecserélni a váltóolajat? (mennyi kell bele, és milyen)

    A válaszokat előre is köszönöm!

    Szia. A bal féltengely kihajtás mellett van a szint jelző és 13-as kulccsal lehet kitekerni. Pótold a szintet ha kevés van benne. A váltó tetején van a kulissza és annak a tetején van a szuszogó amit 17-es kulccsal tudsz kitekerni és ott kell beletölteni az olajat. Szerintem ha csak a kettessel van a problémád és a 3-4-5-el nincs akkor váltón belüli szinkron gyűrűvel lesz a baj. Ha gondolod hívj fel, mevem alatt ott a telcsi számon.

  16. Sziasztok!Volna egy kérdésem!A Corsám van 12 ST.Lecseréltem a 4-es váltót ötösre és a váltó újabb B corséból való.Kiderült hogy a spirálmeghajtója jeladós,de az nem jó a gyári sima spirálos kilóméterórához.Létezik olyan kilóméteróra amit össze lehet hozni az új váltóval?

    Hali. Dobd át a difit az egyikből a másikba. Nem az a baj,hogy be kell húzni azt a pár vezetéket hanem az órát nem tudod berögzíteni. A difi csere nem olyan nagy meló.

  17. Jó reggelt mindenkinek. Az Astra topicba már pár sort írtam,de ez nem tartozik oda és meglehet,hogy ezt sem jó helyre írom. Keresek Corsa A GSI tankot szeretett kis autómhoz ami 2004 óta kivan vonva a forgalomból és át volt alakítva versenyautóvá,de mostanság vissza akarom állítani a forgalomba csak pár dolog hiányzik,köztük a tank. Mivel a karbis mocit át alakítottam befecsire és pár apróságot kicseréltem rajta így nem jöhet szóba a karbis tank. A moci jój megy és jó húz is szóval kicsi a bors de erős. Ha esetleg valakinek bontásból ?

  18. www.opel-infos.de

    Valamint a kadettklubosok csináltak egy xls-t váltóáttételekre. Ráguglizol, és meglesz.

    Köszi. Minden segítség jól jön. Az én A Corsámnak is rövid a difi, de nem eléggé 4,18 és még ez is hosszú így 8 fölé kell forgatni,hogy kisebb legyen az ugrás két sebi között,pedig 1.2 láncos D kadet caraván ból származik a váltó és mégis hosszú.

  19. Üdvözlök mindenkit. Bocsánat,hogy csak így betörök közétek,de hosszú ideje keresem azt a teljes táblázatot amelyben az összes F es azaz a keresztmotorosoknak váltókód, áttételek és fogszámok benne vannak. A Cora GSI re kellene megfelelő váltót építeni és egy Kadet E GSI re is ami 20XE motoros. Sajnos a Corsában szétment a RISSE Motorsport rövid váltója és nincs több mint fél,milla egy új váltóra, meg aztán a Kadet váltójának a csoport tengelye úgy lett legyártatva,hogy rövid áttételes legyen a difi, de már a harmadik tengely ment szét és elég volt a gyártogatott tengelyekből ezért egy eredeti gyári váltóból állítanék össze egy rövid váltót. Ezért keresem a táblázatot. A táblázat nélkül csak tapogatózom a sötétben. Ha esetleg bárki tudna segíteni, annak nagyon tudnék örülni.

    Üdv. Imbuszmester

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.