Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

fido580

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    125
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by fido580

  1. Sziasztok érdekes hibáim vannak,hátha tud valaki tanácsot adni. tegnap este fel kellett raknom a pótkereket,mert futófelületen szövetszakadásos lett a bal első. kb 3 hónapja cseréltem szintén a bal elsőt,szintén szövetszakadással.ami biztos: michelin alpine gumik,második szezon. a bal toronycsapágyam be van rohadva,nemsoká cserélem. jobbos kanyarban,mindegy milyen sebességgel megyek,bal előről érdekes nyikorgás hallatszik.az alsó golyóscsapok nemrég voltak cserélve.jja,és szeptemberben jobbról alapos ütést kapott az autó,ami miatt az egész jobb első futómű cserélve lett.
    mi a ...... nyikoroghat? és pech,a két szövetszakadás ugyanott,vagy valami más probléma lehet? féktárcsák ujak,fékpajzs,egyéb izék nem lógnak forgó részhez,a futómű nem kotyog,nem zörög..tanácstalan vagyok... astra h gtc,gyári sport futóművel.

  2. Jó reggelt. ötleteket szeretnék kérni... vasárnap észrevettem,hogy a szokott 1,55 helyett csak 1,4 et produkál a turbónyomás. Z19dth.felszalad 1,55ig,de beáll 1,35-1,4 között folyamatos gyorsitásnál. ettől függetlenül a jármű gurul,rendesen.nem tudom,van -e köze hozzá,de kb 3 hete érdekes halk csilingelést hallok alapjáraton,15-30 másodpercenként a motor felől.döglik a turbóm?

  3. Nekem meg a gyári könnyűfém felnikhez kapott csavarokkal vannak felrakva a szintén gyári de utólag vett acélfelnik. Nem fényesek a csavarok, szerintem új korukban sem voltak nagyon azok. Viszont járt hozzá egy szett ezüst színű GM díszkupak, amit a csavarok fejére kéne rányomni. Na én ezt felejtem el mindig. A fekete lemezfelnikhez nem illik, nem is látszik a dísztárcsa alatt így felesleges is. A könnyűfém felniknél lenne értelme, de olyan mélyen ülnek a csavarok, hogy úgy sem nagyon látszik ki. A másik ok, hogy takarítani nem nagyon lehet, legfeljebb ha mindig leveszem, lepucolom, utána meg visszarakom. Elég pepecs munka. Így néhány hónap után úgyis szinte fekete lesz a portól csavarok furatában a kupak. Így inkább hagyom, sokszor az egész nyári szezonban nem nyomom rá.

  4. Az meg mi? Én egyféle gyári csavart használok. Nem szoktam csavart cserélni alufelniről lemezfelnire, vagy fordítva átszereléskor.

    Több Opel szervizben és gumisnál is rakták már át. Soha sehol nem szóltak, hogy ne lenne jó a csavarom. Sőt, mintha olvastam is volna valahol hogy a gyári csavar mindkét felnitípushoz jó. Mégsem így van?

    Bontott? Bár sem két fillér...

    én kaptam hozzá téli kereket, kerékcsavar garniturával.nem hasonlitottam még össze..

  5. Ha az előírásokat betartják, és megvan a megfelelő eszköz, akkor gyárthatnák Timbuktuban is, akkor is passzolna. :icon1:

    Amúgy mi történt vele, hogy ennyit kell rajta dolgozni?

    Utólagos (gyári) xenonon töröm a fejem, de kicsit sokba fájna a dolog.

    szallagkorlátos bátorságpróba volt. eleje,hátulja,jobb oldala csere.

  6. Hiányzik az egyik kerékcsavarod. Amúgy nem csúnya ez a hárító.

    még hátra van a polir,a kerékösszetartás,meg a lámpamosófuvóka,de kedden végre átvehetem. amugy még alufelni csavaron van...a lökös szerintem is szép.

  7. elötte (meg közben)tökéletesen működött.nem tudtam mással próbálni.hétközben melózok,szombatonként meg csak ránézni tudok a gépre.ma azt a tippet kaptam,hogy biztosíték is lehet a gond.csak izgulok,mert nem akarok ecut cserélni,főleg,hogy egyedi a szoftver..

  8. sziasztok.egy kérdés zaklat,hátha tudtok igy látatlanban segiteni.a kórtörténet: astra h gtc 1.9cdti jobbról rendes ütést kapott.jobb lámpa,lökháritó,jobb első sárvédő,ajtó,hátsó sárvédő,jh lámpa,hátsó lökös ,jobb első futómű csere.légzsák nem nyilt. pillanatnyilag festés alatt.tegnap megpróbáltam kiolvasni a hibakódjait,de egyszerűen nem tudtam csatlakozni az obd adapterhez.elm327.az adaptert ma kipróbáltam másik autón,hibátlan.kérdés: egy ilyen sérüléstől sérülhetett az ecu? az autó indul,működik, de aggaszt,hogy nem tudok rácsatlakozni.

    ötlet?

  9. Az ülés az egy dolog, de ahol gyerek van, ott cucc is akad bőven :)

    yess. a strandra nem is indulnék el vele. nálunk a második autó egy micsu grandis,7 személyes.a nejem mániája.válook lett volna,ha nem grandisa lesz.megértem. neki ez jön be. elötte micsu coltja volt. micsuklub,meg ilyenek..nekem is tetszik,de a szervizköltség és az alkatrészár minősithetetlen.

    Micsu colt,2006 oshoz tavaly kellett két hátsó fékdob betéttel.láng: 640.000huf. gyári.leültem. utángyártott lett 60ért. most a grandishoz fütéscsapot körözök...

  10. Épp a napokban írtam valamelyik témánál, hogy nem szándékozom még egy jó darabig megválni az Astrától.

    Erre pont most hétvégén láttam egy olyan eladó autót, ami nagyon-nagyon tetszik, nem hagy nyugodni, folyton piszkálja a fantáziámat: BMW 120d. A felszereltségi szintje megközelíti az Astrámét, kívül-belül makulátlan, nagyon szép, fiatalabb is, kevesebb km is van benne és erősebb 2.0-s dízel motorral rendelkezik. Árban mondjuk többszöröse, mint amennyit az Astrám ér, de ha nagyon akarnám végül is ki tudnám köhögni az árát...

    Fú, nagyon gondolkozom rajta. Kipróbálni még nem próbáltam ki, de attól tartok hogy a 177 lóerővel és 350Nm-rel még jobban megtetszik majd. Bár nem tudom a hátsókerék hajtás milyen lenne... ESP, ASR ebben is van. Lehet hogy elcsábulok és előbb megválok az Astrától, mint gondoltam? :)

    Sajnálom,ha márkát váltasz,Cserenkov Elvtárs,de halgass a szivedre.és ütsd be a google ba: rückrufquote bmw .:-D

    u.i.: 1.9dth + chip= 190 le, 350 nm. kipróbálhatod nálam.jja, és ez csak 1300 kiló,nem 1500:-D

    • Like 1
  11. En ezzel ugy vagyok, hogy minden uj auto egy ideig poen, de hosszu tavon a fo gond ugyis az, hogy egyaltalan menni kell... Amikor mar elvesz az ujdonsag varazsa, pont olyan nyug, vagy jo esetben semleges tortenet lesz a heti x ora vezetes, mint az elozoben, ugyhogy en nem cserelek autot, amig komoly indok nincs ra :)

    nem igazán osztom a véleményed.minden jármüvem szerettem vezetni,mindig várom a pénteket,meg a vasárnapot,hogy elmebeteg tempóban menjek 400 km-t,ugy,hogy amugy hétközben 40-60 tonnával megyek 3000km.ha szabin vagyok,akkor is az autóval foglalkozom szabadidőmben(kivéve.ha horgászok). azért ezt vettem meg,mert ez tetszett régóta.használt autóból azt kell megvenni,ami tetszik,nem amelyik logikus választás: mindegyikre kell költeni.akkor már olyanra költs,ami tetszik...

  12. És ha a Tiéd kombi lenne, már a vevőd is meglenne rá :) Tudod, ugyanolyan színű a kocsink (mondjuk az számít a legkevesebbet) és lehet, hogy egyszer majd én is váltok felfele, 1.3-ról 1.7-re, nekem az untig elég. És abban 100%-ig biztos vagyok, hogy aki a kocsidat megveszi az nem fog szívni :)

    Dehát nálam a 2 gyerek miatt csak a kombi jön szóba...

    A gtc-be is befér két gyerekülés, már próbáltam,többször is. :-) na jó,olyankor vagy a nejem,vagy a kutya otthon maradt..:-D

  13. 1.7.TDI 110LE kombi nagyobb teljesitményt szeretnék,akkor gondolom többet fogyaszt. (fogyasztás optimalizálást kevesebbet eszik vele ? Nem értek hozzá ? Vagy egyeltalán érdemes Bele rakatni ? :omg:

    Én a programozást ajánlom. 60-70ért megcsinálják,speciálisan az autóra.

    van barátom,akinek chip-box van az 1,9 dthban. gyönyörü a füst,amit köp, megy is,de szerintem nem egészséges csak egy-két adatot befolyásolni.Tudtommal a chipbox csak a légtömeg-mérőt vágja át,meg a nyomásérzékelőket. a szoftver-átirás mindent figyelembe vesz.Aki nekem irta,először letöltötte az adatokat,és egyenként irta át.gondolj bele.nincs két egyforma motor,nincs két egyforma porlasztó..ezen kivül szoftveresen lényeges adatok változtathatók.pl a sebességkorlátozó is.na meg az egr-szelep. az enyémnél olyan megoldást kaptam,hogy pl a turbóm 2,48 baron dolgozik,de teljes gázadáson néhány másodpercre felmegy 2,58 ig.

    A fogyasztás? az enyém 1 decivel feljebb ment( 7,2ről 7,3ra),de szerintem csak azért,mert már nincs sebességkorlátozás a szoftverben( 211km/h),és többet járok felette.

    • Like 1
  14. Hello

    Nem egyből rákötöttem. Relével kellett volna?

    Zsolti25: Mire gondolsz mivel stabilizáljam?

    Potenciál-külömbség a jelenség.nem egy helyről kapják a testet. emlékszel a generátor-zajos rádiókra?

    A legegyszerübb,ha egy vékony kábellel összekötöd a készülékeket: a hátsó egységet az elsővel.a testeket,vagy a készülékházakat.

  15. A felfogatásnál az egyik lyuk máshova esik, ahogy nézem a képről és ha jól rémlik. Ez az egy macera van vele. De valahogy csak megoldható. Ennél legalább nem kell semmit vágni, fúrni, mint a "csík" típusnál.

    hm. az enyémen határozottan emlékezem,hogy a felfogató csavarok függőlegesek,merőlegesek a ködlámpa testre.ezen párhuzamosak.várjá.most kerestem egy képet astra h ködlámpáról.az alsók függőlegesek,a felsők passzolnak.

    • Like 1
  16. Nekem nem a krómmal van bajom, sőt bejön a króm. Csak én olyan "rácsos rácsot" akarok :D mint fentebb írtam, logosat, 5 ajtósra.

    Max a koptatót fóliáznám le mint nálad is van és esetleg a tükrök hátulját, mert az nem színre fújt nekem. Meg esetleg a felniket festés helyett.

    Egyébként miért olyan divatos mostanában ez a motorházra húzott bőr, vagy mi ez? Van ennek valami haszna? :)

    én a szélvédőmet féltem nagyon,azért tettem rá a bőrt.eddig 1 év alatt 7 kavicspöttyöt csináltattam meg,de még nem repedt- panoráma szélvédő,320e ft cserélve....

  17. Ezt szinte reszelni kellett polír előtt :)

    Le akartam fóliáztatni lakkozás helyett, de a helyen ahova vittem nem akadt két fényszóróra elegendő víztiszta fólia ... Maradt pőrén.

    Majd ha legközelebb újra javítani kell eldöntöm hogy (kemény vagy puha)lakk vagy fólia.

    Egyébként a lakóparkban van még 2-3 hasonló korú astra és pont ugyanilyenek. A tiéd pedig tényleg olyan mint az új. (nem garázsban tartod véletlenül)

    én az elsőt füst, a hátsót fekete fóliával huztam be...:-)

  18. Neked 5 ajtósod van és úgy teszel rá OPC lökösöket, vagy eleve OPC? Passzolnak rá? Mert én is gondolkodtam már OPCset feltenni, csak neten láttam, hogy külön árulnak OPC-re és 5 ajtósakra, meg ugye az OPC 3 ajtós is. Ezért gondoltam, hogy nem egyformák méretre.

    Sőt nekem az OPC-s hűtőrács tetszik a legjobban mert sportos és benne van az Opel logo is, ezért nem cseréltem le a gyárit mert amit találtam 5 ajtóshoz abban egyikben se volt benne az Opel logo.

    Te meghagyod a gyári hűtőrácsot vagy azt is cseréled? Jó lenne tudni, hogy passzol e az 5 ajtóshoz az OPC-s, mert arra én is beruháznék még így télen is..

    gtc,opc line 1 es.még nem tudom,passzol-e.még kb 2 hét,mire kiderül.mütét alatt van a gép,cserélik a teljes jobb öldalát,elejét,hátulját.szallagkorlátos bátorságpróba volt... a hütőrácsot is cserélni szeretném,de még nem tudom,milyenre.

    fogalmam sincs,jó-e 5 ajtósra,de sérült lökösök nálam lesznek,ha próbálni szeretnél...

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.