Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

abaib

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    79
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by abaib

  1. Egy jó példát tudnék irni neked, ismerősömnek egy 2008 -as H Astrája vadonat újonan kivitt korában 1000km/1L gond nélkül elzabált... szétszették a motort márkaszervizbe és nemt udták megmondani mi a gond... kicserélték a motort.... eltelt 2 év... jelenség ugyan az... (minden alkalommal márkakereskedés cserélt olajat mindent) vissza tért a hiba... jelenleg áll a kocsi mert eltört a hajtókat a kocsiban mert nem figyelt a brutál olajfogyira.....

    Sziasztok! A márkakereskedések nem mindíg gyári olajat raknak a kocsiba. Ha van a gyárinál olcsobb akár jobb akár rosszabb Shell, OMW, Bárdi autó:) akkor azt tölti és a gyárit számlázzák.

  2. Sziasztok! Egy 2001-es Astra G-m van. Jobbra kanyarodásnál teljesen kitekert kormánynál valaminek olyan hangja van, mint a vasúti fékcsikorgás. A Fék vadi új semmi nem ér semmihez. Néha álló helyzetben is lehet hallani kitekert kormánynál, ha le-fel mozgatom a kocsi orrát. Valakinek van ötlete? Előre is köszönöm!

  3. 3. napja vagyok (remélem továbbra is) boldog tulaja egy Astrának. X14XE, 98-as, 100-at futott, elvileg nagyon kímélték, stb. Szóval, amikor átvettem a tank mutatója a 25 és az 50 közötti jelzés előtt volt, most a 25 és a piros jelzés közöttin van... 180km, több apró szakasz városban, hideg motorral, egy kevés városon kívül. Ez bárhogy is számolom elég rossz átlag. Próbáltam keresni vmi infót a tank mutatójáról, de nem találtam, mennyi lehet az annyi? Tudom meg kéne várjak egy full tankot és utána számolgatni. Vmi ötlet addig is?

    Szia! Én mostanába mindíg tele tankolok 440-et mentem el és a mutató kicsivel a negyed felett volt és mégis csak 28l-t tudtam tankolni. Szerintem az órában ne bízz! Nekem z14xe-m van de szerintem a tank ugyan az mint a tiéd.

  4. El se hiszem működik az autóm :rolleyes:

    és egy csepp olaj se fogyott (1200km óta)

    lehetett hogy az EGR miatt csipegette?

    Szia! Álltalában pont fordítva van a sok elégett olaj kormolja be az EGR-t. Lehet, hogy a régi olajad már el volt használódva és ezért ette a gép jobban.

  5. T abaib!

    És ha a jól értesült, hozzáértő, bennfentest megkérdezik az okos információ forrásáról, akkor kikerekedik "egy süket látta, hogy a vak mondta, mikor a néma hallotta" történet.

    Elnézést ha néhány hozzászólásommal elhomályosítottam minden olajnepperek tisztánlátó istenét.

  6. Hali!!!

    Lenne egy problémám de már nem tudom mit csináljak a verdával. Na szóval az asszony Corsájáról van szó. Menet közben ha hirtelen gázt adok , megtorpan és ha kb félig visszaengedem a gázt akkor kezd el húzni mint a veszedelem. Ja, c12nz atomerőmű van benne. Cserélve lett: alapjárati motor, lambdaszonda, vízhőfok jeladó, vákuumcsövek cserélve. Fogyasztása városban kb 10liter!!! Folyamatos menetnél semmi gond,a fogyasztás is ok. Ha valakinek van valami ötlete azt megköszönném.

    Esetleg meg kéne nézni a gyujtás alkatrészeit kábel, trafó, gyertya.

  7. Ne marjátok egymást!!!

    Attól hamis az olaj hogy nem a GM gyártja? Ez elég buta dolog. Nem túl sok alkatrész van amit az Opel gyárt. De ez igaz az összes márkára. Vannak gyári alkatrész beszállítók, ők a gyárnak GM logóval gyártanak, amúgy ugyan azt az alkatrészt identikusként akár GM logo-val is eladják negyenannyiért. Egyébként ha így nézzűk nem sok GM alkatrész van. Szerintem a hamisítás az ha gyárihoz hasonló csomagolásba valami szart tőltenek feketén aztán elpasszolják valakinek. De ha normális helyen veszitek nem hinném, hogy hamis áruról bármien barom adna blokot.

  8. én kipróbálom a vénusz konyhatündért. :lol:

    Szerintetek a többi olajat nem hamisíthatják föleg azokra gondolok akik azt írják, hogy ezt meg ezt veszem bolti ár alatt. Melleseleg mivel a GM olaj ára elég nyomott szerintetek miért pont ezt hamisítanák? Ti 10Ft-ost hamisítanátok vagy 10000Ft-ost? Amúgy ha bizik valaki a GM olajban akkor vásárolja olyan helyen aki OTC partner és márkakerseskedésből szerzi az olajat. Mert az biztos, hogy a GM-nél lett vásárolva.

  9. Az hogy az opel beírja ezt a szervizfüzetbe az nagyon becsületes, mert legalább figyelsz az olajszintre. Egyébként az olajfogyasztás használat függő és sok múlik a rendszeres karbantartásokon ill. hogy tették a kocsiba az első 100E km-t. Nekem volt x14xe, c12nz, x20xev, z14xe, x16xe. Ezek közül csak az x16xe ette az olajat. Megnyugtatlak a többi gyártó ezzel nem büszkélkedik de elég sok olyan autó van aminek nagy az olajfogyasztása és elvileg modern autó. Példeául egyes volkswagen dieselek il vagány hondák, mitsubishik.

    Megnyuktatásként a szomszédunk 1.3 Colt-ja 200E km felett van 2L /1000Km. Már csak addig hajtja amig van műszaki rajta aztán irány a fehérje feldolgozó:lol:

  10. nekem ez nem új szóval igyekszem mindig hidegen nézni (ráadásul mindig ugyanott a melóhelyen 3 emelet méleny ahol viszonylag állandóak a környezeti körülmények :lol: )

    egyébként ez a 6DL/1000km nagyon szép de én nem szivesen járnék olyan autóval ami nem bír ki utántöltés nélkül egy 10 ezres olajcserét (szerintem az opeltől is elég gáz hogy erre hivatkozik, érdekes módon más meg tudta ezt oldani), amúgy meg nem ette eddig nálad sem, hanem hirtelen kezdte kajálni... szóval itt valami más is van a dolgoban szerintem...

    Az hogy az opel beírja ezt a szervizfüzetbe az nagyon becsületes, mert legalább figyelsz az olajszintre. Egyébként az olajfogyasztás használat függő és sok múlik a rendszeres karbantartásokon ill. hogy tették a kocsiba az első 100E km-t. Nekem volt x14xe, c12nz, x20xev, z14xe, x16xe. Ezek közül csak az x16xe ette az olajat. Megnyugtatlak a többi gyártó ezzel nem büszkélkedik de elég sok olyan autó van aminek nagy az olajfogyasztása és elvileg modern autó. Példeául egyes volkswagen dieselek il vagány hondák, mitsubishik.

  11. Érdemes szerintem, most írtam róla az F-astra motor topicban. Nézz rá, van pár kép is. Bár még csak kísérleti házi ketyere. Alapjárat egyenletesebb, és nem koszolódik a folytószelepház környéke.

    Mivel a Vectra-ban már gyárilag is alkalmaztak ilyet így a szürő rendelhető és tökéletesen beépíthető Astra f-be is. Nekem is így volt megoldva.

  12. akkor jól gondoltam, köszi!

    nitrohigító vagy féktisztító jó pl?

    Én féktisztítót használtam de a higitó is jó lehet. Egyébként gyárilag nem minden x20xev-n van. Csak miután kezdtek kiforrni a motor hiányosságai akkor kezdték el ezeket használni a gyártás során ill. volt aki házilag bütykölt rá ilyet. Pl. Az f astrák még nem kaptak gyárilag ilyet még 97-ben sem(ez saját tapasztalat).

  13. szóval mi van ezekkel az o gyűrűkkel? mire is kellene pontosan? A bárdiban vettem egy tömítést, de azt mondta o gyűrűje nincs hozzá. Vettem még tömítő pasztát is.

    vectra_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

    Továbbá ez pontosan mi a kocsin? Szerelő azt mondta, hogy a kartelgáz ott megy be, de mi az a fekete rajta? Haver szintén x20xev-jén pl pont fordítva van felrakva. Nálam meg picit repedt a cső és folyik:/

    Elől a nagy bumszli a kartergáz szűrő. A szürőt néha át kell mosni valami oldószerrel.

  14. Szívesen.

    Bocsi ezt nem neked akartam írni roszra válaszoltam :lol:

    Szerintem ha szétszedeted akkor kuplungot is cserélj kompletten mert egy munkadíjal megúszod. A komplett sachs szett 25-30-körül beszerezhető.

  15. Sziasztok.Lenne egy olyan problémám,hogy az előző tulaj csinált egy hátsó szélvédő cserét.Ez mind szép és jó,de most a jobb oldalán sajna igencsak beázik a csomagtér.Még a kalaptartóm is vizes,és a kárpit meg penészesedik.Mit lehetne ezzel kezdeni,szélvédő csere?

    Szia! Ne nyomd ki szilóval, mert az ecetsavas szíló rohasztja a karosszériát!!!!!!! A leg jobb ha kivágatod és újra beragasztatod 6-8E Ft-ért szoktak ilyet csinálni.

  16. Én is ezen véleményen vagyok.

    Pár nappal ezelőtt mintha felmerült volna miért nincs jó tapasztalat a gyári 10w40-el és hogy kéne használni hogy panaszmentesen és költségkímélően működjön. Ki lett vesézve azis mikori autókba önthető ez az olaj és mikoriak igénylik az új szabványnak megfelelő olajat.

  17. sziasztok,

    a vezérműszíjat szervízkönyv előírása szerint 120 ezer km-enként kell cserélni.

    A bejegyzés szerint 2006 márciusban volt cserélve 87e km-nél, és azt írták bele, hogy 2010 márciusában vagy 177e km-nél kell cserélni.

    Ezek alapján nekem úgy tűnik, mintha 90ezer vagy 4 év lenne a csereperiódus.

    Most nem tudom, hogy akkor lecseréljem márciusba?

    (mert akkor úgy kell csoportosítani a kiadásokat)

    most 155e van benne.

    Szia! A vezérműszíj elméletileg 4 év és 90E km de 60E km-ént érdemes cserélni.

  18. T abaib!

    Én Castrol Magnatech-et (10W 40et) használok, az megfelelő? Mármint opel szab-nak megfelel?

    Mivel 99-es az autó ezért nem alkalmazható rá ez a szabvány. Ez a szabvány a 10w40-et nem javasolja. De viszont a saját kocsid leírásában megtalálod, hogy milyen nemzetközi szabványoknak kell megfelelnie a külső beszerzésű olajnak. Ezeket egyeztesd a dobozon láthatókkal. Egyébként szerintem biztos jó. Ha nem felelne meg a nemzetközi szabványoknak nyilván nem is forgalmazhatná senki. Vagy nem?

  19. De nagyon megéri, mert az után gyártottak ... khmm ... finoman szólva nem érik meg a pénzüket. Itt sajnos igaz, hogy az árban tükröződik a minőség.

    Ha gondolod tudok olcsóbban szerezni féktárcsát gyárit. De 30 százalékkan olcsóbban Brembót vagy hasonló utángyártottat. Van gyári első fékbetétem is ha kéne. Egyébként a gyári az ZIMMERMAN.

  20. sziasztok!

    tudnátok ajánlani Budapesten egy olyan szervízt, ahol feltehetőleg nem fognak nagyon lehúzni?

    illetve ha a "Klíma" topikban ichabodgeza által feltett kérdésre valaki valami tippet tudna adni, azt is megköszönném!

    a soroksári úti Opel Dunáról van infótok?

    / bocs, ha másik topikba kellett volna, gondoltam ez egy általános probléma, még ha nem is kimondottan műszaki :lol: és ez a topik pörög a legjobban

    Szia! Én a Dunában dolgoztam ott van egy két jó szaki viszont 12E az óradíj. Ha gondolod Tudok onnan olyan szerelőt aki maszekban dolgozik a Dunán kívül és alkatrészt is lehet olcsón szerezni ha kell.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.