Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zsambek

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    63
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zsambek

  1. Sziasztok!

    Na végre, nekem is normális a fogyasztásom. A régi 10-11L után, most, hogy megjavították az autót, 7.6 L körülire jött ki az átlag. Van benne sok rövid hegynek fel - hegyre le, kevés pálya, kis országút, és sok belvárosozás :D

  2. Sziasztok! Kíváncsi lennék, hogy akinek fogyaszt morolajat a kocsi annak mennyi fogy 1000km-en?

    Én azt vettem észre, hogy autópályán nagy sebességnél es igy nagy fordulaton jobban fogy. Városban szinte semmit.

    Köszi!

    Szia!

    Kifejezetten városban volt használva a kocsi, plusz 1 külföldi út (2000 km), és néha pályázás (2000 km), azonkívül városi használat (10000 km), azóta elfogyott 3/4 dl, ha minden igaz az olajból. Az autóban most van benne 62.000 km, az olaj meg 14.000 km-ert ment, és 1 évet. Lassan cserélem! :) A motor pedig Z16XEP.

    zsambek`

  3. Üdvözlök minden fórumozót, elkeztem a klímát használni és egy égő csere folyamán szét néztem a motortérben is és akkor láttam , hogy a klíma kompresszor tárcsájánál vörös por jelenik meg egy idő után az mi lehet?

    Szia,

    Ha minden igaz, akkor az a piros-vöröses reszelék valamelyik alkatrész rozsdásodásából van. Talán a kuplung körül valami.

    zsambek`

    • Like 1
  4. Szia,

    Meg volt a napi 5 üzenetem, szóval nem írhatok többet :D

    "Szia,

    Z16XEP_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ő volt az. Szerencsére wessznél volt pont egy donor, amiből megpróbáltuk kiszedni, de elég kínszenvedés, mert nem csavaros, hanem ilyen talán forrasztott, odafeszített cucc. Mázlinkra ki jött a helyéről, viszont az enyém már csak ki törni tudott. Az biztos, hogy ez egy nagy butaság, mivel ez gyakori hiba, és ha lenne csavaros, akkor nem kellene kiadni 90.000Ft-t egy egész szelepfedélért, hanem akár a töredékét (wessz szerint)... Na mindegy, csak ezt szerettem volna megosztani :D

    zsambek`

    Sziasztok,

    Az lenne a kérdésem, hogy mióta kicserélték az autómban a feketével bekarikázott szelepet. Azóta gyorsításnál a fordulatszámmal megegyezően egy egyre magasabb fütyülést hallok.

    1. Lehet ez káros a motorra nézve, hogy fütyörészik?

    2. Lehet az, hogy a szelepben lévő membrán és a műanyag fal között átmenő levegőnek a hangját hallom? :D

    3. Van esetleg valaki, aki szintén zenész? :D

    Köszi a válaszaitokat,

    zsambek`

  5. Szia,

    Ha kell valamiben segítség, akkor szívesen segítek! :)˙Gondolok itt arra, hogy megmondod mit szeretnél, rákeresünk, megnézzük, megvesszük, etc.

    zsambek`

    Nálam az a fő probléma,hogy nem tudok angolul.

  6. Sziasztok,

    Rögtön két kérdéssel is fordulnék hozzátok.

    Nem tudom, hogy van pontosan, de ha kimegyek a városból, felmegyek az autópályára, akkor fel kell kapcsolni a lámpát. A kérdésem az, hogy van-e olyan opció az Enjoy-os Astra H-ban, hogy olyan állásba kapcsoljam a lámpát, vagy olyan gombot nyomjam meg, hogy a GID ne váltson éjszakai üzemmódba?

    A második, amiről nem rég beszéltünk, hogy a hátsó ablaknál a szélvédőmosó-folyadékfuvóka (ezt hogy kell írni? :DD)-nak a beállítása mikor helyes? Nekem lefele fúj, egy nagyon vékony sávban, és azt törli el a lapát, vagy ennek az egész törlendő felületre szét kellene mennie? Esetleg, ha képpel prezentálnátok a megfelelőt, annak nagyon örülnék! :)

    Ui.: Cserenkov, ha kell eBay-vel kapcsolatban valami segítség, akkor írj nyugodtan, és segítek! :)

    Köszi,

    zsambek`

    • Like 2
  7. Szia!

    Az ultrahangos egység a beltérben lévő mozgást érzékeli. Pl ha nem a távirányítóval nyitom az ajtót, hanem kulccsal és be volt riasztva, akkor már az ajtónyitásra is riaszt.

    A motorháztető alatt is van egy nyitásérzékelő, így ha azt nyitod kívülről, arra is riaszt.

    A kezelési útmutatóban mintha azt olvastam volna, hogy az autó emelését is érzékeli valahogy. Tehát emelésre is riaszt. De ezt még nem próbáltam ki.

    Kamera:

    Egyelőre neten nézelődök, hogy ilyenek vannak. Amik tetszenek és kicsit komolyabbak, van bennük GPS vevő, stb, azoknak elég húzós áruk van. Ha lenne valami márkásabb belőlük, annyira még nem is sajnálnám rá a pénzt, de ezek mind ilyen "No name" kínai termékeke.

    De talán egy ilyen egyszerűbb is jobb, mint a semmi. Még az elhelyezéssel leszek bajban, mert engem borzasztóan zavar ha valami van a szélvédő előtt. Arra is gondoltam, hogy fölrakom a visszapillantó mögé, ott nem lenne útban, csak akkor meg tápot elég körülményesen, a plafonról fityegő zsinóron keresztül tudnék adni neki.

    Amúgy a felvétel hogy működik? Arra gondolok hogy ha betelik a kártya, akkor manuálisan törölnöm kell, vagy automatikusan rávesz újra és törli az előző videófájlokat magától?

    Szia,

    Először is köszönöm szépen.

    Másodszor: Vannak olyan kamerák, amelyek mint egy fekete doboz működnek, tehát ha betelik a kártya, akkor ráveszik magukat. És mindig az utolsó nem tudom mennyi lesz így rajta :)

    Ui.: talán Cycle-Recording-nak hívják :)

    zsambek`

  8. Ja, értem már. :)

    Az a drapp is szép lehet. A fa utánzatú csíkról pont pár napja írtam egy másik témában. Nekem az túl csicsás egy szürke műszerfalhoz. Pláne mondjuk egy kék üléshez. Konkrétan láttam ilyen autót: kék ülés, szürke műszerfal és ez a vöröses barnás fahatású díszcsík! Hogy lehetett így összeválogatni?!

    De a drappal összhatását nézve még jól is nézhet ki. Nincs róla képed?

    Szia,

    Engem a fa borítással ki lehetne kergetni a világból, valamiért nagyon nem tetszik. :D

    zsambek`

  9. Szia,

    Robbantasz nekem egy olyan netes oldalt, ahol be szoktuk jelölni? :)

    Szerintem nekem a következő tankkal majd össze fog jönni. Az a gond, hogy általában reggel a dugóban használom, aztán ott sokat eszik szerintem.

    Apropó: Hogyan kell váltani nem rángató motorral? :D Kb. fordulatszámokat tudsz adni, mert ami nekem még a lábamban / fülemben van érzés azok nagyon csúnyák. :D Illetve mennyire dinamikusan kell nyomni a gázt?

    zsambek`

  10. Szia kisp,

    A szelepfedélnél van egy ilyen szelep dolog, amiben van egy membrán, amely szabályozza, hogy milyen nyomáson, mennyi levegőt enged át. Ez a membrán át volt szakadva, tehát mindig fullos levegőt kapott, ezáltal rángatott + sokat evett.

    Egy elfekvőben lévő Z18XER-ből átmentettük ezt a szelepet (még mindig csoda, hogy átment :D), az enyémet meg kiszedtük, és voilá' működik.

    Ui.: Egész végig veled példálóztam: "Amikor nekem is 7.1-es fogyasztásom lesz, mint a kispnek :D"

    zsambek`

  11. Sziasztok,

    Na úgy látszik befejeződött a mizéria.

    A szelepfedél / szelep volt a ludas. Szerencsére wessz szakértelmével sikerült megjavítani.

    Sajnálom, hogy wessz előtt megjártam 2 márkaszervizt, és 1 sima szerelőt, akik nem jöttek rá a problémára, és bő 150.000Ft-tól szabadítottak meg :D. Viszont az biztos, hogy minden OPEL-es ismerősömnek wesszt fogom ajánlani, ha valamilyen baja lenne az autójának. :)

    Már csak városban kell megtanulnom vezetni a gépjárművet, hogy ilyen 7-8 L legyen ott is a fogyasztása, ne 9-10. A pálya, országút már tök jó, ilyen 6-7-8 között van.

    zsambek`

    • Like 1
  12. Szia,

    Én Z16XEP-nél vagyok hasonló problémán, de fix fordulatszámon, hogy inog. :/

    zsambek`

    Sziasztok!

    Újoncként azt szeretném kérdezni, hogy esetleg a forumozók között valaki találkozott-e már olyan jelenséggel, mint én.

    A jelenség a következő 5-6. fokozatban van kb 1750-2100-as fordulat között közepes gyorsításnál remeg a motor mintha rossz lenne az út apró hullámos(ha finoman vagy nagy gázzal történik a gyorsítás akkor nem jeletkezik a remegés)

    Válaszotokat előre is megköszönöm. Az autó 2006-os astra h 1,3 cdti 90 lovas, 130000km van benne.

  13. Szia,

    Ballag már a vén diák... :)

    zsambek`

    Na, ugyan ezt tapasztaltam én is! Nem tudom mi volt tegnap délután Budapesten, de kész bolondok háza volt az egész város, annyi autó volt. Mindenhol dugó dugó hátán. Sokkal nagyobb forgalom volt mint egy átlagos akár péntek délutánon.

    Szintén XVIII. kerületből indultam. Átmentem Csepelre, utána onnan M0-M6. De Csepelről kifelé az M0-sig kilométereken keresztül csak araszolni lehetett.

  14. Ha ennyire gáz a szitu akkor szerintem hagyj fel a kísérletezgetéssel és vidd szerelőhöz mihamarabb.

    A 12 literrel járás nem csak a pénztárcádnak káros, hanem kinyírhatod a katalizátorodat is.

    Szia,

    Nem is járok már vele. :) Ott áll a garázsban, wessz most elment szabadságra, és abban állapodtunk meg, hogy majd május elején folytatjuk. Egyébként, Te hasonló problémával már találkoztál esetleg? :D

    zsambek`

  15. Szia,

    Nem tudom sajnos. Azt tudom, hogy amint elvittem, akkor még alig rángatott, viszont utána rögtön hétvégén elvittem pályázni, beleraktam az injector tisztítót, aztán mentem pályán 120Km-t 4500-5000-en, utána hazafele pályán már rángatott, és 10-12L átlag fogyasztás 100 - 5ösben :( Azóta pedig egyre csak romlik, sokkal gyakrabban rángat már (kb, mindig) és a fogyasztás is tragédia. Eddig volt néha, hogy tudott mutatni a rendszer 7-8L, pár másodpercig, most már csak a 10-12L :(

    zsambek`

  16. Szia,

    Bárcsak nekem is az lenne a legnagyobb problémám, hogy sípol. :(

    "Sziasztok,

    A kálvária folytatódik.
    Adott egy Z16XEP OPEL ASTRA H, 60.000 km-t futott.
    A problémája pedig az, hogyha megyek vele egy hosszabb időt (3-4km), akkor a normális motorjárat közben elkezd rángatni, dadogni a motor, és a kezdeti 6-7L fogyasztásról felugrik 11L-re, és ez után van, hogy megint visszaesik, de akkor újra elkezd rángatni, és megint felugrik a fogyasztás 10-11L körülire. Az átlag fogyasztás így 10,3L / 100.
    Az autót előéletéről azt lehet tudni, hogy munkábajárásra volt használva (napi 2x 4-5km).
    Ki lett cserélve az EGR szelep wessznél(az átlag 12L fogyasztás így esett le átlag 10L-re), és STP benzin injektor tisztítóval lett menve 100km 4000-4200 fordulatszám között, de ez sem hozott javulást.
    A kérdésem az, hogy van-e valakinek valamilyen ötlete, vagy a pályázást rosszul csináltam? Talán STP benzin-üzemanyag adalékkal kellett volna mennem, vagy micsoda? :)
    Válaszaitokat előre is köszönöm,
    zsambek`

    Sziasztok,

    Ezeket a hibákat megfejelve feljött a sárga motor, illetve a 17152-es hibakód. Erre találtam egy megoldást: http://pemberton1.co.../ecn-17152.html

    Viszont nem tudom, hogy ez a sok korom miatt lehet-e a rángatás, és a dadogás?

    Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

    zsambek`

    "

  17. Sziasztok,
    A kálvária folytatódik.
    Adott egy Z16XEP OPEL ASTRA H, 60.000 km-t futott.
    A problémája pedig az, hogyha megyek vele egy hosszabb időt (3-4km), akkor a normális motorjárat közben elkezd rángatni, dadogni a motor, és a kezdeti 6-7L fogyasztásról felugrik 11L-re, és ez után van, hogy megint visszaesik, de akkor újra elkezd rángatni, és megint felugrik a fogyasztás 10-11L körülire. Az átlag fogyasztás így 10,3L / 100.
    Az autót előéletéről azt lehet tudni, hogy munkábajárásra volt használva (napi 2x 4-5km).
    Ki lett cserélve az EGR szelep wessznél(az átlag 12L fogyasztás így esett le átlag 10L-re), és STP benzin injektor tisztítóval lett menve 100km 4000-4200 fordulatszám között, de ez sem hozott javulást.
    A kérdésem az, hogy van-e valakinek valamilyen ötlete, vagy a pályázást rosszul csináltam? Talán STP benzin-üzemanyag adalékkal kellett volna mennem, vagy micsoda? :)
    Válaszaitokat előre is köszönöm,
    zsambek`

    Sziasztok,

    Ezeket a hibákat megfejelve feljött a sárga motor, illetve a 17152-es hibakód. Erre találtam egy megoldást: http://pemberton1.co.uk/astra/ecn-17152.html

    Viszont nem tudom, hogy ez a sok korom miatt lehet-e a rángatás, és a dadogás?

    Válaszaitokat előre is köszönöm! :)

    zsambek`

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.