Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

freemailpeter

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    33
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by freemailpeter

  1. 3 órája, zotya975 írta:

    A féltengelyek tulajdonképpen nem a váltóba hanem az azzal egy házba épített diferenciál műbe csatlakoznak. Ha ez kopott vagy egyéb okból nagy a holtjátéka akkor a féltengelyek kottyannak ( alulról megcibálva fel-le előre hátra nagy a játék) és hiába van új szimering az nem képes követni a játékot és az olaj folyni fog. A diferenciálmű csapágyazása kúpos a rövid féltengely felől van egy nagy koronás rész ami a csapágyház. Ha ez beljebb van tekerve a kottyanás-lógás és a féltengelyek játéka mérséklődik. Persze bármeddig nem lehet húzni hiszen akkor megszorul. Tekergetés előtt érdemes kivenni, a rajta levő O gyűrűt cserélni, hiszen évekig nem volt piszkálva esélyes hogy a tekergetés után itt fog ereszteni. Fésüs-lemezes ( sárga karika)a biztosítása a csapágyháznak, ezt le kell szedni, majd állítás után visszarakni. Úgy kell betekerni mint a csavart tehát óramutató járásnak megfelelően. 

    a379395098ba3130e87277f6fdb45dde.jpg

    Nyilván akármekkora kopásból adódó lógás nem javítható így, de váltó felújítás vagy csere előtt érdemes megpróbálni. 

     

     

    Nagyon szépen köszönöm! megpróbálom megrángatni!

    • Like 1
  2. Sziasztok!

     

    Van egy 1,4 es H-s szörnyetegünk, 2010es.

    Idén márciusban elkezdett folyni az olaj az egyik féltengelynél elvüttük a szerelőnkhöz, majd rákezdett a másik, visszavittük, de mire megcsinálták valamelyik elkezdett megint folyni, jött a nyár , de valamiért abba maradt, jött az ősz elkezdett a baloldali folyni, ahogy megcsinálták jött a jobb oldali. Lassan a hajam tépem! Szerelőnhöz régóta járunk, nem tartom őket a becsapós fajtának, de mi a nyavaja lehet?

    Sok az olaj és kinyomja ? vagy üt valami a féltengely kihajtásoknál? nem az 1. tömítést rakják be, csak nem szar az összes szimmering.

    Van valakinek jó tippje?

    üdv.:Peter

  3. Sziasztok!

     

    Hétvégén bal hátsó izzót cseréltem és azt vettem észre,hogy van egy kis doboz amin betűk vannak (A,B,C,D) és az A betűből ki van húzva a csati, az mi lehet? vagy miért hoztak ki?

    Biztos én vagyok a béna, de képet nem sikerült csatolnom...

    Opel astra H 2011es

    Köszi

  4. 15 perce, csaba66 írta:

    Csak ramesz, de nem valtoztatsz semmin? Valtoztass az ertekeken, es lepj ki magad, azzal el kene mentse oket. Ha ez sem segit, akkor a radiot huzd ki par percre, es utana allitsd be, talan a reset segit rajta.

     

    találtam egy pdf file, itt leírja,hogy mi mi...

    A következõ rendszer- és hangbeállítások végezhetõk a SETTINGS c gombbal: – AUX Vol. 3: Az AUX-bemenet, például hordozható CD-lejátszó hangereje – Fader: Hangerõeloszlás elõl – hátul – Balance: Hangerõeloszlás bal – jobb – Sound: Hat elõre beállított hangszín kiválasztása – TA Volume: Az útinform közleményeinek minimális hangereje – SDVC: Sebességfüggõ hangerõfokozás – Ext. In Vol.: Külsõ audioforrás, pl. mobiltelefon hangereje – On Volume: Maximális bekapcsolási hangerõ – PTY: Állomások kiválasztása programtípus szerint

     

    Persze, ha változtatom, hogy disco, jazz,rock, akkor azt elmenti, de a hangása, illetve a beszéd hallása, értése az még így is gyenge, de ha rá megyek a TA Voluméra vagy az EXT. In V. ra akkor sokkal jobnak tűnik a hangzás, de ügye ezekkel mást állítasz be. De viszon ebből kiindulva tud ez a rádió jobb hangzást is, csak nálam valami nem lehet jól beállítva vagy magam sem tudom. 

    Ui..:Fülésznél már voltam és azt mondta nincs probléma :)

     

  5. Sziasztok!

     

    Gyári rádióm elég silányul szól. Ezt úgy értem, hogy pl a rádióban a beszédet elég nehézkes hallani, beszédnél fel kell venni a hangerőt...

    Nah de ha belemegyek a settings be/audio/ sound ba és rámegyek TA VOLUME re vagy EXT IN VOL ra vagyx ON VOUME ra ,akkor határozottan jobban hallom a beszédet és jobban is szól a rádió, de de ügye innen X sec után kilép és újra rossz minden.

    Próbáltam már a különböző beállításokat ( disco, Rock, stb) de ezek se hoztak nagy sikert...

    Van valami jó ötletetek?

    Köszi, üdv.:Peti

  6. Sziasztok!

     

    1,4 es benzines(EXP 2010ES) 5 sebességes manuális váltónál az első fokozatot nehezen veszi be(összes többit normálisan), néha viszonylak könnyedén, de van amikor tényleg elégé nyomni,kicsit erőltetni kell.

    A kuplungom szerintem jól emel ki,jó helyen fog közép tájékon. Valaki jár hasonló cipőben? vagy valakinek ötlet?

    üdv.:Peti

  7. 6 órája, quad405 írta:

    Úgy látszik Csergőéknek több időbe kerül ugyan az a munka, a tiedet meg különös gondossággal szerették volna megszakérteni. :-) Nem hiszem, hogy az a pár tömítés meg a vízpumpa dobott volna ekkorát az áron. A haverom Zafiráján nemrég 70-ért cserélték Csergőék a vezérlést. Csak azt és semmi mást. Pár ezer Ft különbséggel, ennek nem ugyanannyiba kellene kerülnie minden Opel márkaszervizben? Bár a haverom esetében lehet a svájci rendszám nyomta meg az árat. :-) 

    Az, hogy nem engednek be a műhelybe nekem eleve gyanús. Mondhat bárki bármit, ott valami nem kóser. Ezt személyes tapasztalatból mondom. Akkor legalább üvegfalon át nézhesd mit babrálnak az autódon. Valemelyik Hyundai szervizben be vannak kamerázva a munkaállomások. OK, nem mehetsz be biztonsági okokból, de nincs mellébeszélés. Kamerán keresztül nézheted. Én elhiszem, hogy maga a szerviz korrekt meg minden, de sajnos mindig vannak ügyeskedő szerelők. 12.000 után olajsár és deformálódott szűrő az nem normális.

    Az Opel Dunánál a megbeszélt időpontban elkezdik a munkát és szó nélkül beengednek. Sajnos 2 éve elment tőlük sok szerelő, köztük az is akit már kiismertem és úgy tűnt érti a dolgát. :(

    Csak kutakodtam, csergőopel honlapján találtam árat vezérlés cserére, 65500ft alkatrész(gyári), 51800ft a munkadíj. + olajcsere+ hűtővíz csere.

    Az olajat kicsit drágán mérik, mert boltban semmi akció nélkül 12e ft a 4 liter castrol,náluk 26e ft

    nah így jött ki a 160e ft árjánlat szerintem ....

  8. Szervusz Csaba!

     

    Kértem tőlük árajánlatot, de nekem a fentebb említett árakhoz képest jóval drágábbat mondtak(bőven 100e felett). Utolsó előtti szervizt náluk csináltattam, de az negatívum volt, hogy nem mehettem be a műhelybe, biztonsági okok miatt... Utoljára 1 hete volt az auto olajcserén és ott megkérdezte tőlem a szerelő,hogy mikor volt ebben olajszűrő cserélve?! Mondtam neki, hogy 12e km rel ezelőtt. Megmutatta a szűrőt, a lamellák össze vissza elvoltak nyomódva,deformálódva,olajsár.. Ebbe nincs tapasztalatom, mert én eddig olyat cseréltem saját részre, aminek a lamellái kívülről nem látszódtak,(fémházas). Nem akarom őket megvádolni semmivel,de egy kérdőjel beugrott a fejembe.....

    Most még mindig annyival küzdök, hogy kicsit fogy a hűtővizem, illetve nagyon minimális olaj van a kiegyenlítő tartályban.Erre mondták a többiek, hogy valószínű a vezérlés oldali nagy tömítésnél lehet a gond. Volt két olyan szerelő, aki azt mondta, hogy szerinte ne bántsuk, majd ha durvul, Csergőék mindennel együtt kiakarták cserélni,de csak 80e km van a kocsiba, nem nagyon látom értelmét, ha szép hangja van a motornak.

  9. On 2016. 09. 23. at 7:57, kezdőkabriós írta:

    Tegnap kicseréltettem a teljes vezérlést a motorban, mert 10 éves lett az autó. Mivel a tatabányai márkaszervízzel kapcsolatban már a negatív élményeim dominálnak bejelentkeztem a budaörsi Opel Fábiánhoz. Hát ilyet már régen tapasztaltam:

    - az emailjeimre 1 napon belül válaszoltak

    - megköszönték a bizalmat, hogy náluk csináltatom a munkát, amikor lefixáltuk az időpontot

    - a munka végén lemosták az egész autót, mert idézem "a legnagyobb gondosság mellet is előfordul, hogy a szerelő keze vagy ruhája hozzáér a karosszériához"

    - minden hülyeségemet tolerálták (pl. kikértem a kiszerelt alkatrészeket, meg sem kérdezték, hogy minek az nekem, beletették egy papírdobozba és odaadták)

    - a végén megköszönték, hogy náluk csináltattam a munkát

    Autószervizben már régen éreztem magam ennyire jól, ezek az emberek vagy ösztönösen tudnak valamit, vagy nagyon jó képzésük volt, mindenesetre engem lenyűgöztek.

    A kiszerelt gyári alkatrészek:

    feszítőgörgő Litens Canada 6255B (GM 55562217)

    vezetőgörgő INA (számok vannak mindenhol, belső gyűrű, külső széle, de nem tudom elolvasni őket)

    vezérműszíj Gates, laposszíj Gates

    Szia!

     

    megkérdezhetem mennyibe került ez a móka?

     

    üdv Peti

  10. 35 perce, quad405 írta:

    Ez mennyire általános probléma? Esetleg érintheti az A16XER (Z16XER) motort is? Nekem is szóról szóra ezek a szimptómáim vannak csak lassabban fogy a víz és hónapok alatt jött össze a kellemes kis "kávéhab". Mennyire nagy meló ez a csere? Azért kérdezem, mert a Z16XER-nél még az olajhűtő szériahibája is felmerült mint lehetséges ok (bár A16XER-nél lehet, hogy ez már nem áll fenn), de ha a vezérműfedél tömítés cseréje kisebb meló, akkor talán ezzel kellen kezdeni. Nem utolsó sorban, az olajhűtő 10x annyiba kerül és még nyomáspróbára is el kell vinni a régit. Ez mind idő.

    Barátomnak J astraja van, 1,6 motorral,de neki is ugyan ilyen, még egy fokkal csúnyább is...:S

    Hamarosan kicseréltetem ezt a tömítést,aztán majd beszámolok!

  11. Sziasztok!

     

    Van egy kis problémám, a hűtőfolyédék kiegyenlítő tartályában van egy kicsi olaj.

    Az olaj nem is látszik a folyadékon, a fal oldalán látni,hogy kicsit barnás,olajos. kb2 e km rel ezelőtt takarítottam ki a tartályt és és most újra látszik. Ez idő alatt kb5mm csökkenhetett a víz. A fogyasztásom normális, nem füstöl a kipufogó, olajbetöltő sapka nem habos...

    Az autót 70e km rel vettük, mi nem hajtottuk,folyadék volt benne,olajat nem eszi, fogyasztásom is kb állandó.

    zx14xep motor van benne.

    Hengerfejes lehet? vagy van más nyűgjük ezeknek a motoroknak?

    Van esetleg ötletetek?

     

    üdv.:Pe

  12. Sziasztok!

     

    Van egy kis problémám, a hűtőfolyédék kiegyenlítő tartályában van egy kicsi olaj.

    Az olaj nem is látszik a folyadékon, a fal oldalán látni,hogy kicsit barnás,olajos. kb2 e km rel ezelőtt takarítottam ki a tartályt és és most újra látszik. Ez idő alatt kb5mm csökkenhetett a víz. A fogyasztásom normális, nem füstöl a kipufogó, olajbetöltő sapka nem habos...

    Az autót 70e km rel vettük, mi nem hajtottuk,folyadék volt benne,olajat nem eszi, fogyasztásom is kb állandó.

    zx14xep motor van benne.

    Hengerfejes lehet? vagy van más nyűgjük ezeknek a motoroknak?

    Van esetleg ötletetek?

     

    üdv.:Peti

  13. 21 hours ago, doctorur írta:

    Kedves Szakértők!

    Adott egy Astra H Z19DTJ motorral. Odakint 3 fok. A titkos menüben a coolant 68 fokot mutat autópályás közlekedésnél és 67-73 fokot városban. Ez így kafa?

    Régebben egy B Zafit használtam, ami a pályán 82-88 között volt, igaz nyáron 20-25 fokban.

    Előre is köszi a választ!

     

     

    Helló!

     

    Megkérdezhetem,hogy hogy működik ez a titkos menü?hol van? :)

    Illetve,pár napra kivettem az aksit, és ha hosszan nyomom az zárás gombot, akkor az ablakom elfelejt felmennni.(ezt régen tudta)

    esetleg ezt tudja valaki,hogy hol,hogy kell beállítani?

     

    üdv Peti

  14. On 2015. 12. 02., banatila írta:

    hi

    nálam beindítás után kb 20-30 másodperc után már írta,hohy coolant level...majd útközben is kb 30 percenként  rapszódikusan dobálta a hibát és a szenzor volt rossz a tartály aljában.Csere után azóta OK.

    nah, ma leszedtem a tartály kitakarítottam, csatinak adtam kis kontakt spray t.

    Most felmerült bennem, ha már ennyire benne vagyok lecserélném a komplett hűtővizet.

    Tudtok valami márkát ajánlani?

    Illetve a hőtőfolyadék rendszere magát légteleníteni magát?

     

    üdv.:Peti

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.