Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zxlacee

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    33
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zxlacee

  1. Sziasztok,

    Radiátor csere megoldható a klíma "piszkálása" nélkül? Vagy mindenképp számloni kell egy klimatöltéssel is? Utángyártott radiátorból melyik márkát érdemes berakni? 

    Köszi.

    Üdv,

    Laci

  2. Sziasztok,

    Váltó oldali főtengely szimering csere miatt szét lett szedve az autó, egy úttal olajat cseréltem az automata váltóban is. (X20XEV + AF20) A régi olaj le lett engedve a váltóból, hűtőből és a citromból is. Összerakás után a motor szépen jár, viszont a váltó semmit sem csinál. Akárhová kapcsolok csak egy helyben áll a Vectra. A TID-en lévő visszajelző lámpa gyujtás ráadásakor nem világít, viszont pár perc után kigyullad. OpCom szerint nincs kimenő fordulatszám jel... Erre van valakinek valami ötlete? Segítségeteket köszönöm!

  3. Sziasztok! Még tavaly nyáron a légtömegmérőm megadta magát, elmentem bontóba, ott belepróbáltam 3 db-ot ami Omegából lett kiszedve de egyikkel sem akart menni. Végül került bele egy Vectráé, azzal hibátlanul ment. De teljesen máshogy nézett ki a belseje. Na most ez is elromlott... Szereztem egyet egy Omegából, hát azzal megint nem megy. Pedig biztos jó mert öcsémébe belerakva hibátlan. Kérdés: Létezik, hogy a motorvezérlőmnek van valami baja, amitől válogatja a légtömegmérőket?

  4. Ha a motor fogyasztaná a vizet, azt látni lehetne a füstjén. Esetleg nem szivárog valahol? Valamelyik csőnél pl.

    A kiegyenlítő tartályban lévő úszó is meg szokott hibásodni ami a bc-nek a jelet adja. Előző omegám folyamatosan coolant level-t írt de a szint jó volt.

    Sziasztok!

    Olyan problémám lenne hogy kb két hete kiirta a bc hogy alacsony a hűtővíz szintje.Töltöttem rá 2-3decit és most meló után beindítottam és megint ki irta.

    Viszonylag sokat járatom reggel alapjáraton a kocsit mielőtt elindulok és hazafele ugyan ez. Hengerfejes lenne az auto? A viz nem olajos az olajat meg nemlátom vizesnek.

    Szerintetek?

    Ja 3.0 v6-ról lenne szó.

    • Like 2
  5. A váltó pedig szépen teszi a dolgát, szépen vált! Egy kis bibit vettem észre, sport fokozatnál a 4.ket nehezebben veszi a fordulat tílt, picit visszább veszem a gázt és utána bevált, utána megy megint szépen. Ilyenkor ebben az esetbe mit kell megnézetnem a váltón?

    Ki kellene olvastatni a hibát. Pl Opcommal.

  6. Sziasztok!

    Hetek óta szemezek egy opel tipussal és a véleményeteket szeretném kérni!

    Erről a tipusról lenne szó. (Opel Astra G 2.2 DTI )

    Mennyire megbízható, meg vele kapcsolatos dolgok. Tudomásom szerint ez az Opel isuzu motoros.

    Köszönöm válaszotokat.

    Hali!

    Van erre egy külön fórum. Tedd fel inkább a kérdésed ott. :) http://www.opelforum.hu/topic/150-astra-g-t-vennek-erdeklodoek-tanacsot-kerek/

    Szerintem azt a motort az Opel gyártotta.

    • Like 1
  7. Sziasztok!

    Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy van-e valaki az országban, aki tud ABS egységet felújítani?

    Már cseréltem egyszer, de ez is feladta a szolgálatot. Csatlakozója nincs elporladva. Mértük is még az elsőt amit kiszereltünk és minden rendben volt. Jeladók is be lettek mérve, azok is rendben voltak.

    Ha meg lehetetlen felújítani, akkor esetleg Valakinek van-e eladóvá vált ABS egysége?

    Opel Omega B2 Caravan 2.5 V6 X25XE 99'

    OLX-en is van pár eladó. Nézz körül.

  8. Főtengely jeladó. Van hibakód, de mivel az elvileg álló motornál is van, nem tűnik fel. Indítás után viszont - elvileg - van tárolt főtengely hibakód. Gyárit érdemes beletenni, az utángyártott ált egy évet sem bír ki - ha nem egyből szar.

    Trafónál ált 5 hengerezik, egyszerre nem szokott meghalni. 3.0 vagy 3,2?

    Igen, a jeladó volt a hibás. Kicseréltem és ment. Másnap kilyukadt az olajhűtő... :) Amúgy 2.5 V6.

  9. 2001-től a benzines Omegák is "Drive by wire" megoldásúak, azaz nincs gázpedál bowden. Így biztosan elég Tech2-vel engedélyeztetni ha megfelelő az indexkar, és nem kell a kiegyenlítő tartály alatti Tempomat bowden húzogató motoros egység.

    Ma is tanultam valamit. :)

  10. Sziasztok!

    2003 as Benzines Omiba vettem egy tempomatos indexkart (csatlakozó adott volt 4 vezetékes csak bedugtam) betettem, nem működik, úgy olvastam hogy tech el engedélyezni kell. Tud valaki ebben segíteni? (Budapest és környéke :) ) Előre is Köszi.

    Hali! Úgy tudom ez az engedélyezős dolog a dízeleknél működik. Benzinesnél kell legyen egy egység a kiegyenlítő tartály alatt amiben a bovdent mozgató motor van. Ha ez nincs akkor hiába az új kar.

    • Like 1
  11. Sziasztok! Lenne egy V6-tal kapcsolatos kérdésem. Csinált már többször is olyat, hogy menet közben vagy alapjáraton leállt de akkor 1-2 indítás után ment tovább. Ez független volt attól, hogy hideg vagy meleg a motor. Elindultam ma vele, gurultam kb 5 métert és megállt. Ezután el sem indult. Se gázzal, se benzinnel. Már majdnem lemerült az akksi annyit indítóztam de csak pár pöffenés volt. Nem volt időm foglalkozni vele, mentem másik kocsival, pár órával később mikor hazaértem pöccre indult. Gyujtás hibára gyanakszom, haldokló trafó okozhat ilyet? Esetleg rossz főtengely-jeladó? Vagy valahol valami kontakt hiba? Nincs semmi hibakód, a sárga lámpa sem világít a műszerfalon és Op-com sem jelez semmi hibát.

  12. Sziasztok. Valaki le tudnám írni a BC által kiírt hiba üzeneteket? Németül segg hülye vagyok ...ami a kisebbik gond hisz van szótár,de úgy rohadt nehéz hogy a kijelzőm félig nem működik.Ha azt leírná nekem nagy segítség lenne,ha látom tuti fel ismerem a szót amit kiír.1 biztos "hosszú" és biztos hogy nem Oel menge vagy hogy is írják németül :D

    2000 v16 136LE (XE20XEV) ha számít valamit :)

    Kezelési könyv ezeket írja:

    Motorölstand - Motorolaj szint túl alacsony

    Ölmangel - Veszélyesen alacsony olajszint

    Kühlmittelstand - Hűtőfolyadék szint alacsony

    Automatikgetriebe - Automata váltó üzemzavar

    Bremsbelag - Fékbetét kopott

    Bremslichtsicherung - Féklámpa biztosíték hiba

    Bremslicht - Féklámpa izzó hiba

    Abblendlicht, Rücklight - Külső világítás izzó hiba

    Waschwasserstand - Szélvédőmosó folyadék szint alacsony

    • Like 1
  13. Üdv ismét!

    Létezik,hogy az x20xev b@szik jelezni,ha felélte az olaja javát???

    ...leforditom a hülye kérdést:

    gyujtásnál minden lámpa szépen felvillan és elalszik sorban,ahogy kell -az olajnyomásjelzöé/töltésé pedig a motor beindulása után,szintén ahogy kell!

    Viszont a hydrotökék cseréjekor igencsak kevéske olajat fedeztem fel a motorban,amitöl kaptam is egy kisebb infarktust...!

    (igen,kissé rutintalanul kezeltem ezt az olaj-dolgot,mivel saját autóval még nem mentem ilyen sokat havi szinten,mint ezzel,

    ezért aztán nyilván többször is ránézhettem volna,de hát nem tettem...)

    A lényeg: minden tökéletes,a kocsi erös,jól megy,piszok csendes,de most már minden út elött meglesem az olajszintet,

    hogy nyugodt legyek.

    Na,ezt nem akarom elhinni! -mármint hogy ezt nem kell jeleznie a verdának!!!

    ???

    Létezik. Öcsém Omegájában X20SE blokk van, az olajszint nem érte el a nívópálcát, csont száraz volt és még így is elaludt az olajnyomás lámpa a műszerfalon. Ilyenkor még van valamennyi az olajteknőben csak nem ajánlott így használni. :)

    Az enyémben a computer már oil lack-ot ír, ha a minimum jelzésnél van a szint.

    • Like 1
  14. Mondjuk ha erre a két dologra nem való, akkor kérdés, hogy mire való :)

    Csak a motorra vonatkozó hibák és adatok olvasására jó. Egyszer majdnem én is vettem egy ilyet de meggondoltam magam miután megtudtam, hogy kb semmire sem jó. :)

  15. hali, esetleg valaki tuna segíteni abban hogy van a mid?!? kijelzőm ami írja fogyasztást stb de pixel hibás sárga 26pines csatis vettem egy másik kijelzőt ami 32pines szürke csatis meg kaptam a csatit is egy jó darab kábelel. ezt össze tudom hozni hogy működjön? :\ esetleg csak simán szint szinre forrasztok? vagy mi a maradék 6 kábel?

    Ha sikerül is bekötni lehet nem fog pontos értékeket kijelezni. Az autó amiből származik abban ugyan olyan motor és váltó volt, mint a tiédben? Ha nem akkor majd programozni is kell. Sárga csatist kellett volna szerezni, aztán csak kicserélni. Az a legegyszerűbb. Vagy a pixelhibásat javítani.

  16. Sziasztok.

    Véleményt kérnék.

    ELM 327 (hibakód olvasó OBD2 es csatlakozóval.)

    Link

    Link2

    Igazából légzsák kiolvasásra és hibatörlésre kellene.

    (De nem mondom hogy nem fordultak meg videón látható dolgok a fejemben.)

    Tudom e használni a fentebb említett célomra? Vagy helyette valami mást keressek?

    Utóbbi időben többször is pár ezreket kértek hogy ki "üssék" belőle.

    Kicsit off. De egész mutatós lehetne mondjuk nem egy 1.7td ben gyári kijelző helyett. (Ebben nincs amit ki jelezzen.. se turbó nyomás se motor teljesítmény...)

    Ha légzsákhoz kell ne ilyet vegyél!

    "This tool does not match abs and airbag system!"

    Benne van a leírásban. :) OpComot tudnám ajánlani helyette.

  17. Igen csak az egy rakat szart nem èr. Volt sima gyàri volt vadiuj projektoros is benne. Mindkettőbe kiprobaltam többfèle izzòt is.

    Tényleg nem a legjobbak az Omega fényszórói, főleg ha be vannak mattulva. Az enyémek polírozás és beállítás után egész jók lettek osram night breaker izzókkal.

  18. igen. az aksi jó, mert mási autóban remkül működik.

    nem tudom kimérni, hogy a fesszab vagy a generátor a ludas. sajna

    holnap autóvillanyász. A hiba jelenség oka az volt, hogy indítottam az autót, beindult. Csak amatőr modjára lefúlladtam. Sebaj indítottam újra és már amikor a kulcsot gyújtásra tettem, már világított a töltés visszajelzőm. motor leállít. 5-6 óra pihenés után autó beindít és nem jelez a töltés visszajelző. de nem is tölt!! mert lassan lemerült annyira, hogy az elektromos ablakot nem tudta megmozdítani.

    Ilyenkor mire gondolaz ember?

    Én akkor is rámérnék mielőtt szerelőhöz rohanok.

    Amikor az ablakok nem mozdultak járt a motor vagy már leállítottad? Elvitted végül villanyászhoz?

  19. Sziasztok!

    Új tag vagyok.

    Van omegám 2.5 td bmw motoros.

    Úgy vettem észre, hogy nem tölt vissza a generátor. Érdekesség, hogy nem jlez vissza!

    A müszer jó, mert amikor feltöltöm az aksit és beraokm, majd ráadom a gyújtást akkor jelez a müszer. Viszont mikor beindul a motor akkor pedig elalszik. Látszatra minden ok, de.....

    Hallottam, hogy egy test kábel lehet?

    Ebben kérek segítséget, ha valaki már találkozott ilyen jellegű hibával.

    Előrei s köszi

    Biztos a töltéssel van baj? Meg kellene mérni. Az akksi is lehet rossz.

  20. Sziasztok.

    Sajnos hanyagságom miatt 1.6 16V Vectra B vezermuszija elszakadt. .

    2000km-el mentem túl 100.000km-t.

    Kérdésem következő lenne:

    Mi az ami megadhatta magat? (Esetleg valaki hasonló tapasztalatokkal rendelkezik)

    Másik szijat probakepp ratettuk de ugyan úgy vez.tengely meg sem mozdul(szerelő azt mondta ha szetszedi sokba fog kerülni nagyon)

    Ha nagy a baj honnan érdemes alkatrészt-esetleg használtat-venni? 2gyermekem van nem igazán kocsira szeretnék sok pénzt fektetni..

    Köszönöm válaszokat

    Üdv

    Ervin

    Legjobb esetben csak két szelep görbült. De számíts rosszabbra szerintem. Hengerfej levétele után kiderül minden.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.