Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Sztaricsnaja

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    257
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by Sztaricsnaja

  1. Sziasztok!

    Tanított már valaki Op-Com-mal „kis befecskendezett mennyiséget”?

    Z17DTJ motoron porlasztó lett cserélve. Ennek a betanítása megtörtént. A motor szépen jár, de P1602-4B „Alacsony befecskendezési mennyiség nincs betanulva” hibaüzenetem van. Van egy menü, ahol lehetne a tanítást elvégezni, de nem tanul. Mi lehet a gond? Opcom verzió 08/2010 Lehet, hogy nem jó hozzá ez a verzió?

  2. On 2017. 12. 13. at 0:56, Devis írta:

    Szia!
     

    Ez a kormány melletti baloldalon van. 
    "Ki kell választani az oldalt" - baloldal.
    "Ki kell választani a tető kialakítását" - ezt most nem értem
    Ha le kell venni a borítást, elsősorban a fogás hiánya miatt, nem fog a légzsák kinyitni, kinyílni ? Kicsit félek tőle, hogy megpiszkálnánk, és kinyílna vagy legalábbis kárt okoznánk. De szeretném ezt a csúnyaságot eltüntetni.
    De ha jól látom ez nem is elérhető már legalábbis azt olvastam mindnél.

     

    Autóbontóban nem lehet ilyent találni ?
     
     

    Egy kisebb fogóval megcsippented az eltört részt meghúzod kifelé, és ki kell jönnie a kárpitból. Nem kell levenni a burkolatot.

    Itt talán tudsz venni. Bár kérdezz rá a boltba (webshopba), mert kép nincs róla.

  3. On 2017. 10. 08. at 11:38, feriboy01 írta:

    Sziasztok,

     

     

    Két hónapja vettem egy 2009-es évjáratú Opel Insignia 2.0 CDTI-t és szeretném megkérdezni, hogy ismer e valaki bármilyen (pontosan ehhez a típushoz gyárilag tartozó) alkatrész adatbankot, vagy olyan linket, ahol ezt el tudom érni. Gondolok itt olyanra, mint pl. ami a Ford-nál, BMW-nél, vagy Volswagen-nél van, hogy beírod a motor és alvázszám mellett a gyártási évet és gyakorlatilag darabokra tudod szedni a járművet és a legapróbb alkatrészt is azonosítani lehet. Ehhez még annyit, hogy megvan az "Opel Vauxhall EPC" szoftver, feltelepítettem minden modult, de amikor az URL linkre kellene mennem, hogy elérjem az alkatrész szervert, azt írja ki, hogy a cím nem elérhető.

     

     

    A válaszokat előre is köszönöm!

    Üdv!

    Ez talán jó lesz.

     

  4. 9 órája, Suby írta:

    Leltároztam. 

    Itt van 3 db, 1 az ülésben, 1 a kormányban. Ugyanígy a másik oldalon, persze ott kormány helyett műszerfalban. 
    http://www.fototarhely.hu/feltoltesek/1490006887-74916  

    Megvan a 10 db.

    Ui: BC még mindig semmi. Szétszedtem, összeraktam, biztosítékokkal b*szakodtam, de a várt eredmény elmaradt.
    Bementem az esztergomi Opel Szervízbe. Nem tudtak hozzászólni. Azt mondták, ha "MID van benne, annak mennie kell!" (Nem lehet programozni, meg ilyesmi)
    MID van benne, de nem megy... 

    A függönylégzsák nem egynek számít? Szerkezetileg egy eszköz egy indítóval. Az "A" "B" "C" oszlopon valóban 3 fedél van, de a légzsák 1db

    Én úgy tudtam 9 jöhet össze.  Kormány, műszerfal utas oldal, vezető oldal térdlégzsák (kormány alatt), első ülésekben oldallégzsák, hátsó ülésekben oldallégzsák, függönylégzsák jobb-bal, 

     

  5. 9 órája, jjc2008 írta:

     Sziasztok!

    Szeretnék a kombim csomagterébe utólag beszerelni egy szivargyújtót. Fenti hozzászólás szerint van gyári kábel kivezetés.

    Ezt úgy kell elképzelni, hogy lebontom a kárpitot és biztosan felismerhető a két kábel kivezetés, amit csak csatlakoztatni kell?

    Előre is köszönöm!

    Nem kell lebontani a kárpitot.

    Lepattintod a kis "ajtót", és benyúlva kitapintható a kábel. Egy papír ragasztócsíkkal van a lemezhez fogatva. 

    Megveszed a szivargyújtót, és a műanyag beépítő keretet, kifúrod a kárpitot, bepattintod a műanyag keretet, majd belenyomod a szivargyújtót.

    Az ablakon benyúlva rányomod hátul a csatit, és kész. 

  6. 1 órával ezelőtt, Stofl írta:

    Rohad: motorháztető jobb oldala, kerékjárati ívek pereme, ajtók alja, bölcső, csomagtartó gumikéder alatt jobb oldalon. Gyakorlatilag minden elemen van felhólyagosodás. Ami messziről látszik, és meg kell csinálni a közeljövőben, az a bal első ajtó-kerékjárati ív-küszöb találkozása. 

    Amint lesz időm, a bal oldali ajtó átvezetőt is szétszedem, javítom ha kell. A cim modul sem tűr sok halasztást. A balra index gyakran nem jó, csak egyet villan. Ha a kormány balra áll, akkor tartani kell végig, hogy indexeljen. Az ablaktörlőn is gondol egyet és begyorsul mintha muszáj lenne. És néha zenét vagy állomást vált a rádió, amikor a BC-be akarok beljebb lépni. 
     

    Én nagyot csalódtam a H Astrába. Három éve van meg, és még nem mentem vele egybefüggő 500km-ert hiba nélkül. - 35 000 km-ert mentem eddig -

    Az F Astrát azért cseréltem le, mert öreg, és kellett egy megbízhatóbb autó. Hát nem lett. Hosszú útra még midig félek vele menni.

    Javítottam CIM modult. Még most sem tökéletes. A forrasztás jó, de a csati kontaktos. Ha a műanyag házat összeszorítom működik minden. /Kellene egy olyan bilincs amit visszahívásban tettek rá/. Opel szerviz azt mondta, hogy nem ismerik azt az alkatrészt. Az már olyan régen volt, hogy senki sem emlékszik náluk..... Szégyen egy 6-éves autóról ilyet mondani.

    Rossz az UEC, mert nem működik a jobb oldal index. (kábel, izzó jó).

    A CD70navi hangerőszabályzója szintén rossz. A GID pixelhibája megjavult. (1 jó pont)

    Hátsó ajtókábelek javítva lettek.

    EGR cserélve. Visszatérő turbónyomás hiba. (turbó, pillangószelep takarítva, nyomásérzékelő, turbónyomás szabályzó szelep cserélve. Végül úgy tűnik a vákuumszivattyú volt a hunyó.) - Egy év elteltével múlthéten újra előjött a hiba.

    Váltó bowden elszakadt.

    Xenon hosszas haldoklás után megadta magát. Szerencsére csak az izzó volt a hunyó.

    Bordásszíj tárcsa szétment, ledarálta a szíjat. Kínos, mert a vízpumpát az hajtja. (horror áron mérik)

    Részecskeszűrő időnként /autópályán/ bedobja a túltelített hiba kódot, közben a regenerálást elvégzi.

    Rohadás: Nálam a kombi ajtón jön elő 1 kis pontban a rozsda.

     Most csak ennyi jut eszembe.....

  7. 5 perce, Stofl írta:

    Közben nekiálltam a jobb hátsó ajtókábel köteg javításának. Talán holnap már rakom össze. Hát gyalázat. G Astrásként eléggé meglepnek az ilyen "típushibák". Megszoktam, hogy elfordítom a kulcsot és megyek....amit megnyomok az meg működik addig, amíg nem nyomom meg megint. 

    De ha már belevágtam a modellfrissítésbe, megpróbálom végigvinni, hogy el merjek vele indulni hosszú útra is.

    Az ajtó átvezetőben kábelek szétszakadva, kirepedezve. Csoda hogy nem füstölt el az egész.....ez mindegyik ajtót érintő probléma? Vagy elképzelhető, hogy csak a jobb hátsó a rossz?

    És jövő héten folytathatom a CIM modul javítással. Opelműhelyen olvastam, hogy sokan sikerrel javították. Mennyire macera úgy szétszedni, hogy utána ne legyen gond a kormányszöggel ESP-vel stb?

     

    Nekem mindkét hátsó ajtó rossz volt.

    A CIM-nél, meg ha szétszeded jelöld meg a tárcsát, és ha ugyanúgy visszateszed nem lesz gond. Összerakás után párszor tekerd át a kormányt ütközéstől ütközésig. Nekem nem kellett kalibrálni a NULL helyzetet sem. De Op-com tudja ha mégis kell.

  8. 1 óra, Stofl írta:

    Sziasztok! Az A oszlopon végigfutó belső borítást hogyan kell levenni? Csak meghúzom magam felé felülről? Az számít, ha légzsákos? Köszönöm!

    A műanyag kupakot kell kipattintani (ha légzsákos van airbag felirat) /Nem kell teljesen levenni a burkolatról, érezni ha már nem tart./

    Utána a burkolatot meghúzod befelé. (középen és alul lemez fülek tartják.)

    • Like 1
  9. 12 órája, csaba66 írta:

     

    Ennek a lete arra utal, hogy a homerovel sem lehet trukkozni, de vajon miert?

     

    Gondos mérnökök nehezítették a kiiktatást.

    Lehet, hogy ha nincs bizonyos tartományban a hőmérséklet és nyomáskülönbség szenzor, akkor kényszer regenerálást végez nehogy szenzor hiba miatt kinyírja a DPF-t.

     

  10. 2 órája, csaba66 írta:

    A masik kerdes, hogy hova van bekotve a regeneralashoz uzemanyagot vivo vezetek? Valahogy biztos le lehet zarni, es akkor probalkozhat a regeneralassal kedvere...

     

    Nincs üzemanyag vezeték. Kipufogáskor is kap egy kis gázolajat a henger, így a kipufogógázzal együtt a szűrőbe jut a nafta, ahol a nagy hőtől elég, így tovább emelve a hőmérsékletet.

    • Like 1
  11. 47 perce, csaba66 írta:

    Ez attol fugg, mert ha csak ugy log a csatlakozo, akkor nem okvetlenul van hatarozott feszultseg a bementen. Tehat erdemes lenne ellenallasokat ratenni, illetve ha esetleg megvan meg a nyomsszenzor, azt visszadugni.

    Homerseklet: ahhoz is kene a megfelelo szenzor, ami feltehetoen szinten nincs bent.

    Illetve itt is tobb dolog lehet: ha csak a DPF belet szedik ki, akkor maradhatnak a szenzorok, es nem lesz ok se regeneralasra, se hibajelzesre. De ha egy csodarabbal helyettesitik, akkor kerdes, mi lesz a szenzorokkal.

    Szerintem a szűrő tiszta állapotban is okoz kevés nyomáskülönbséget. Ha csak a levegőbe lóg a szenzor, akkor légköri nyomást mér (már ha mér nyomást nem csak különbséget), ha az üres DPF házban van, akkor méri a kipufogó gáz nyomását, de nincs különbség a szenzoron. Szerintem ez is generál hibakódot. Erre biztos gondoltak a mérnökök.

  12. 8 órája, Davee írta:

    Azt, hogy mikor áll neki, a dpf-ben található szenzorok alapján végzi, hőmérséklet és nyomásszenzor van bent, értelem szerűen megnövekedett nyomás esetén tudja, hogy eltömődött, ha hőmérséklet szenzor alapján megvan a megfelelő hőmérséklet, és fordulatszám akkor nekiáll.

    Ki kell mérni a nyomáskülönbség érzékelő jelét pl. 50% telítettségnél (gondolom ellenállás változás) Majd kivenni a dpf-et és visszaadni egy elektronikával a jelet.

    A motorvezérlő azt hinné, hogy 50%-on van, sosem regenerálna, és hibát sem adna.

  13. 4 órája, Stofl írta:

    Sziasztok! Ma kipróbáltam a HSA-t kellően meredek terepen. Működik valóban. De bár ne működne....

    Nagyon zavaró számomra, tényleg kuplung leégetős a dolog. Szóval, ha valaki rájön, hogyan lehet kikapcsolni, vagy változtatni az időzítésen, akkor jelezze!

    Ha gázadásra elengedne, akkor jó lenne, de így hogy fix időzítős, csak a kuplung terhelődik. És mindegy, hogy milyen sebességben van az autó. Talán az automatánál számít csak. Manuálisnál üresben is megfogja 2-2,5 másodpercre. Vagy meg kell tanulni másképp elindulni. Kéziféket behúzni, várni míg elenged az üzemifék, és csak akkor startolni....
    Az autómata ajtózárat sikerült bekapcsolnom op-commal, működik.

    Üdv.

    Így próbáld meg kikapcsolni.

    • Like 1
  14. 23 órája, koco írta:

    Bár magát a folyamatot nem láttam (nem láthattam), de a tájékoztatás alapján úgy van, ahogy Csaba írja. Kiforrasztva közvetlenül átírható a tartalma, ezt a helyén nem engedi.

    Sztaricsnaja: és milyen áron mérik azt a patentot! Ha jól emlékszem kb.: 2000 Ft/db volt...

    Én 2000ft körül az Airbag felirat nélkülit láttam. A feliratos kb 4000-5000 volt. Érdekes itt eredeti van 500 ért és 5000-ért is.

  15. 4 órája, knappl írta:

    Köszönöm a választ Davee!
    Amúgy felkapcsolt világítással sem jó a duda. (talán ezt a problémát valószínűsíti az is, hogy az előző tulaj szerint a duda rádió-gondokat okozva szállt el szép lassan)
    Levi

    Az CIM hiba lesz.

    Nekem sem működött a duda. De csatornát lehetett váltani vele a rádión :)

     

  16. On 2016. 12. 30. at 19:04, Kefear írta:

    Ahogy látom ezt akkor nem sokan cseréltek :)

     

    update: találtam az ebay-en 10 e Ft körül, kérdés továbbra is, hogy ha megvenném és kicserélem, kell e valami más eszköz is, vagy elég a csere, esetleg kell átirni valamit a kocsi szoftverében, vagy sem. Remélem tud valaki segíteni :)

    Köszi

    A kijelzőt biztos kell tanítani, és szerintem a rádióhoz is párosítani kell. Valószínű OP-COM elég hozzá.

    Csak "nullázott" kijelzőt vegyél, különben nem tanítható fel. Nem elég a kijelző, a hozzá tartozó keret is kell (kijelző alatti gombsorral). Az ebayen árulnak csak kijelzőt, de árulnak kerettel is.

    Ilyen kell.

    Más nem kell - elvileg - H-Astrából kiindulva.

     

    • Like 1
  17. 3 órája, Kefear írta:

    Sziasztok, meg egy kérdés, próbálok cascot kötni de nem tudom hogy van e benne riasztó, létezik hogy nincs benne? Eddig Ford volt és abban gyárilag volt cobra, Opel el is van ilyen? 

    Létezik, hogy nincs benne.

    Ha az első olvasólámpák mögött ott az ultrahang érzékelő, akkor van benne. (kezelési leírás 27-28. oldal)

  18. 12 órája, Norbi80 írta:

    Huhh, 26e Ft, bár látom, hogy ez körkörös védelmet ad.
    Én megmondom őszintén, hogy max 10e-t szánnék rá és nekem elég lenne hátulra. Plusz a szenzor fényezést még valakivel meg kell oldatnom.
    Nameg nekem elég lenne a csipogás, szóval ha ilyen ledes vagy bármilyen egyéb vizuális eszköz is tartozik hozz, én azt vagy nem kötném be, vagy ha muszáj, akkor valahová elrejteném a kocsiba.

    Egy kérdés még (inkább műszaki):
    - 1.4 Turbo benzinesem van. Láncos a vezérlése. Igaz az, hogy ezt csak akkor kell cserélni, ha csattog, csúnya hangja van ?! Nyilván a lánc strapabíróbb, mint a gumi, de pl. itt is van vízpumba, amit azért csak illene cserélni, nem ?!
    Márkakereskedésben azt mondták,h akkor foglalkozzunk vele, ha csúnya hangja van, amúgy elég a szemrevételezés.
    Érdemes lánc nélkül a vízpumpát és görgőket lecserélni (itt van egyáltalán görgő, vagy az csak a szíjkasoknál van?).?

     

    Hát 2 éve még csak 20e Ft volt. Ebayen vannak jóval olcsóbban. Én biztos onnan venném, ha most kellene.

    Fényezni meg nem túl bonyolult. Festékboltban a színkód alapján kevernek és beletöltik spray-be 2-3eFt-ért. Lakk szerintem nem kell rá, ha lekopik újrafújod. 

    Szerintem a grafikus kijelzés jó dolog. A csipogás pontatlanabb.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.