Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Szabi1.6

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    22
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Szabi1.6

  1. On 2016. 10. 18. at 15:34, pumark írta:

    Üdv!

    Friss Astra H tulajként csatlakozom a közösséghez. 1.9cdti 120LE caravan 2007-es. Remélem beválik kis családi autónak, gyerekkel, babakocsival :)

    Tapasztalat a motorral kapcsolatban, mire figyeljek oda? Olajcsere előtt állok most friss vétel után, milyen olajat ajánlotok bele? Jövő tavasszal vezérlést is szeretnék cserélni, mivel már 180ezer km van benne (elvileg). Nyári gumi is fog kelleni jövőre, szóval kiadós tavasz lesz anyagilag:)

    Zenével lehet lesz majd pár kérdésem, majd felteszem azokat is!

    Apropó sajnos nincs meg hozzá a levehető vonóhorog... Nincs valakinek eladó, elfekvőben? Egy szaküzletben 49e-t mondtak rendelésre...

    Szép napot!

     

    http://racing-bazar.hu/alkatresz/vonohorog/h_astra_kombi_vonohorog

    Próbáld meg ezt. Hátha odaadja elektronika nélkül olcsóbban. 

  2. 9 órája, Tazar írta:

    Igen, ennyit már én is utánaolvastam. Csak hol csinálnak ilyet elfogadható áron? Mármint programozást és tempomatos indexkarberakást? Én technikai analfabéta vagyok, inkább nem állnék neki. Most egyben van a gép, szeretném, ha sokáig így maradna. :-)

    Hova valósi vagy? Elég sok embernek van otthon is opcom. Csatlakozz Facebookon h astra csoporthoz, biztos lesz aki akár egy sörért is megcsinálja. Persze tempomatnak feltétele hogy bent legyen a kuplungkapcsoló.

  3. Sziasztok! Apósom vett egy g astrát gyári car300 van benne. A rádió szól csak a kijelzőn nem írja ki a rádió állomást csak a dátumot de az is elalszik pár másodperc múlva. Tudnátok segíteni mi lehet a probléma? Merre induljunk el? Előre is köszönöm a segítséget.

  4. 12 órája, bazsikem írta:

    Köszi! Nagyon jól nyomjátok. Akkor elég érdekesen ezek a hírdetések. Egyébként bár ez nem látszik a linkelt autókon elsősorban benzinest szeretnénk csak abból erre felé nagyon kevés van. Nekem laikusan azért a 2. a legszimpatikusabb, mert a rendszám alapján tényleg itthoni. Meg lehet valahol találni hogy adott névhez ténylegesen milyen felszereltség tartozik?

    http://ecat24.com/opel/catalog/types/1/9/       kérd el az alvázszámot és ide írd be. Kiad mindent az autóról ahogy kijött a gyárból.

  5. 2 órája, c_coupe írta:

    Sziasztok!

    5ajtós '05-ös bal hátsó ajtót nem zárja a központizár. Gondolom ajtóburkolatot le kellene szedni, aztán megnézni, hogy a megfelelő elem kap-e kapcsoláskor fesz-t.

    Kérdésem: ez hogyan megy a H Astránál (ajtóburkolatot hogyan lehet leszedni, mit kell nézni az ajtóban/mi működteti a zárat/)?

    Előre is köszi!

     

    Inkább az ajtó átvezető kábelköteget nézd meg. Ott szoktak eltörni a vezetékek.

  6. 14 órája, bazsikem írta:

    Sziasztok!

    2 év után újfent felmerült H-Astra vásárlása, mindenképp autóbeszámítással tudom megoldani, ezért kereskedéseket nézegetek. A páromnak van egy legyen 2010-es vagy azutáni fétise, én azért ennél megengedőbb vagyok. Szeretném megkérdezni mi a véleményetek nálam szakértőbb szemmel ezekről a kocsikról: 

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_cosmo_6seb._tempomat-10367837

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_enjoy_magyar_sz-konyv-10389389

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia_143000km_sz-konyv_d-klima-9432595

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra_h/opel_astra_h_caravan_1.7_cdti_essentia-10404340

    Előre is köszönöm a válaszokat. 

    Az utolsónál a képek több autóról készültek. Van ahol xenonos és alu tető sínes és van ahol halogén lámpás és fekete tető sínes.

  7. 1 perc, Alex07 írta:

    Sziasztok!

    Az lenne a kérdésem, hogy alapból hogyan kellene működnie az első elektromos ablakoknak. Gondolok ilyenre, hogy ha hosszan megnyomom a gombot, akkor teljesen felmegy vagy lemegy az ablak, vagy csak addig megy míg nyomom. Esetleg lehet ezt valahol programozni? 

    Az ablakok automatikusan fel és lemennek. Ha nem így működik akkor programozni kell amit te magad is megcsinálhatsz. Egyszer leengeded az ablakot teljesen és még pár másodpercig nyomvatartod a gombot majd felhúzod és ott tartod pár másodpercig. Ezután már automatán működik.

  8. 5 órája, jeki írta:

    Sziasztok,

    valaki tudna nekem segiteni, hogy a csomagtartó ajtóban lévő tároló ahova az elakadás jelzőt be lehet pattintani milyen méretű? Most vettem egy Astra H-t és tudom, hogy hiányzik belőle viszont elfelejtettem lemérni és a kocsi csak két hét múlva kerül hozzám. köszi

    Kombi igaz? A tescos kisebb méretű elakadásjelző pont passzol bele.

  9. 4 órája, gyalázó írta:

    Sziasztok!

    Segítséget kérnék!

    Van az autóba bc gomb gondolom csak nincs aktíválva mert az írja ki, hogy no funkcio.

    Kérdésem az lenne , hogy  Veszprémbe vagy környékén lenne valaki aki ezt tudja engedélyeztetni?

    Válaszokat előre is köszi.

    Szia! Veszprémi vagyok. Ha gondolod megpróbálhatjuk.

  10. 17 órája, gabo75 írta:

    Bocs a sok hülye kérdését

    Amit tenni szeretnék félbőr belső berakni kompletten az autóba de angol autból való így a vezető ülés a gondom hogy hozzám kerüljön a vezető oldal jelen esetben az angol fajta ezért gondoltam hogy szét lehet szedni ha igen hogyan vagy nagyon nehéz e

    Jelenleg a vezetőüléseden minden van? Úgyértem magasságállítás, gerinctámasz és billentés? Akkor csak azon cserélsz ülő és hátlapot minden más mehet be egy az egyben. Így mindkét oldalon meglesz mindenféle nyalánkság.

  11. 2 órája, Balco33 írta:

    Sziaztok!

     

    Nem régiben vettem a H Astrat. Vettem rá üléshuzatot, hogy szépen feltudjam tenni le kell szednem a kartámaszt, na ez az amit nem tudom hogy jön le. Az oldalán a műanyag kupak csak be van pattintva vagy menetes?, alatta a csavarral ami rögzíti? Nem akarnám a műanyagot szétbarmolni. segítségeteket előre is köszönöm!

    Szia! Csak húzd ki erősen az egészet egyben. A kupak nem jön ki.

  12. On ‎2016‎.‎02‎.‎21‎. at 0:05, menthix írta:

    Köszönöm a válaszokat, uraim!

    Az 50-es méretet egyfajta középútnak gondoltam a két "nagy" méret, 55 és 45 között. 

    Hallottam olyat is, hogy elől 215, hátul 225. Erről mi a véleményetek? Bár én inkább az egyenlő méretek mellett vagyok.

    Azért megnyugtattatok, hogy nem kell a 45-östől sem félni. Meglátom majd mit ajánl rá a gumis.

    Két abroncs cseréje
    A hatósági előírások szerint az autó négy abroncsának egyforma méretűnek, szerkezetűnek kell lennie, azonban a mintázatnak csak tengelyenként kell megegyeznie, tehát az első és hátsó kerekek mintázata eltérhet. Az azonos méret alól kivételt képeznek azok az autók (elsősorban nagyobb teljesítményű luxus és sportautók) melyeket eltérő első és hátsó abroncsmérettel homologizáltak.
     

     

    Erre azért figyelj. Nehogy a rendőr tartson helyszíni oktatást.

  13. Na mégiscsak megvettem a verdát, hazahozván érdekes dolgot vettem észre (majd jön a többi is), hogy a kormány íves burkolata (felül) nem párhozamos a műszerfal alsó ívével, kb. 1 cm van a bal és a jobb oldala között. Állítható kormányos, de ez az eltérés minden pozícióban megvan. Egyébként semmi egyéb: kormánykotyogás, félrehúzás nincs, a kormány is szépen középen áll egyenes kerékállásnál. Szerintetek miért lehet ez, érdemes ezen paráznom?

    Szia! Nekem is ez volt a problémám mikor megvettem a kocsim. Vedd le a kormányburkolatot és találni fogsz alatta egy bilincset azt lazítsd meg és már állíthatsz is rajta. De szerintem ne feszegesd.

    • Like 1
  14. Szai! Ha Olaszból való akkor a sérülésmentesség nem valószínű. Aki már volt kint az tudja, hogy mennyire nem vigyáznak az autóikra. Én nem igen láttam ép kocsit. Inkább Német vagy Osztrákból behozottat válassz. Persze mondom ezt így látatlanban és lehet, hogy a kiszemelted a kivétel.

    Sziasztok!
    Nos, egyelőre én még nem vagyok Opel tulajdonos, de mivel nagyon sok jót olvastam a márkáról felkeltette az érdeklődésem!

    Cserenkov már rengeteg információval szolgált privátban, de azt javasolta, hogy írjam ki ide is, mert sok szaki akad az oldalon.

    Az anyagi helyzetem csupán használt autó megvételét teszi lehetővé, és a lehetőségeim is korlátozottak, de hülyeségbe sem akarok belemenni, így minél több ember véleményét igyekszem kikérni. Viszont a szűkebb ismerőseim között csupán egy ASTRA tulajdonos akad (viszont az ő autója benzines). A vezetési stílusomból és az általam naponta megtett kilométerekből fakadóan én inkább dízelest szeretnék. A fórumon rengeteg infót olvastam, nem kérlek titeket arra, hogy ismételjétek önmagatokat, csupán a konkrét esetemre szeretnék tanácsot kérni...

    Naponta 100 kilométert teszek meg autóval (munka miatt), így a jármű igénybe lesz véve (ez havonta minimum 2000 km, évente pedig több mint 20000). Az általam kinézett autó 2007/6 évjáratú és 167 000 km van benne...

    Íme a további adatok:

    OPEL ASTRA H 1.7 CDTI Enjoy

    Ár, költségek

    Vételár:

    1.450.000 Ft

    Általános adatok

    Évjárat:

    2007/6

    Kivitel:

    Ferdehátú

    Jármű adatok

    Futott km:

    167 000 km

    Szállítható szem. száma:

    5 fő

    Ajtók száma:

    5

    Szín:

    Szürke

    Kárpit színe (1):

    Fekete

    Saját tömeg:

    1 290 kg

    Össztömeg:

    1 855 kg

    Csomagtartó:

    380 liter

    Klíma fajtája:

    Manuális klíma

    Motor adatok

    Üzemanyag:

    Dízel

    Hengerűrtartalom:

    1686 cm³

    Teljesítmény:

    74 kW, 101 LE

    Henger-elrendezés:

    Soros

    Hajtás:

    Első kerék

    Sebességváltó fajtája:

    Manuális (5 fokozatú) sebességváltó

    Okmányok

    Okmányok jellege:

    Érvényes magyar okmányokkal

    Abroncs

    Nyári gumi méret:

    205/55 R 16


    Kérdéseim a következők:
    Mennyire számít soknak a megtett kilométer ennek az 1.7-es motornak?
    Véleményetek szerint (persze nem vagyok naiv, tudom, hogy ez rengeteg mindentől függ) mennyi lehet "normális használat" mellett az élettartama?
    Évi 20-25000 belepakolt kilométerrel ki tud-e szolgálni az elkövetkező 7 évben?

    A tulaj nagyon korrekt, már meg is alkudtunk és vasárnap egy szerelőnek is meg szeretném mutatni a járgányt.

    Viszont, az autót Olaszországból hozták be, de már egy éve náluk van és - állítólag - semmilyen hiba nem jelentkezett. Naponta használják, de csak rövid távon, és csupán azért adják el, mert egy terepjárót vesznek helyette...

    Viszont - és engem legjobban ez aggaszt... Olaszországból már szervizkönyv nélkül érkezett... Kívülről nagyon baba, belülről nagyon megkímélt, törve nem volt (ezt én is jól látom), törzskönyv pipa...

    Motorikusan, pedig szupernek tűnik, de majd a szerelő megmondja a tutit...

    DE! Az még érdekelne, hogy - véleményetek szerint - szervizkönyv nélkül bele merhetek vágni a vásárlásba? (Néhányan azt mondják, hogy a szervizkönyv nem jelent semmit, hiszen hamisítani is lehet és azt írnak bele, amit nem szégyellnek.) Én viszont becsületes "balekként" nyugtalankodom a hiánya miatt... Mi a Ti véleményetek?

    Persze az ár és az autó – általam megfigyelt állapota, nagyon vonz… Jelenleg némi alku után már 1.350.000 Forintért enyém lehet a kicsike…

    Elnézést a hosszú üzenetért, de nem akarom, hogy az autó iránti vágyam meggondolatlan döntésbe vigyen bele!

    Előre is köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

  15. Sziasztok ! Opel Astra H benzin 1.4 enjoy gépem van és elég gyatrán töröl az ablaktörlő!kérdésem az lenne ,hogy lehet-e csak a gumikat cserélni rajta vagy kompletten a kart lehet csak? ha tudnátok oldalt ahol olcson vanak fent törlök azt megköszönném ! :)

    Szia! Igen ki lehet cserélni csak a gumit. Én is azt csináltam. Le kell feszegetni a végét és a régit már ki is tudod húzni. Az új behúzásához kell valami síkosító.

    • Like 1
  16. Sziasztok!

    Akkumulátor cserét kellett végrehajtanom, 2008-as kiadású Astra H-n először kellett cserélnem. Meg is vettem az új akksit, azonban a csere nem egyszerű.

    Az akksi rögzítő csavar elrozsdásodott, így nem lehet kicsavarni semmivel, mert az anya a műanyagban forog.

    Volt esetleg valakinek ilyen problémája? Ha igen, hogyan oldotta meg?

    Gyors válaszotokat előre is köszönöm! :icon1:

    Szia! Igen nekem is ez volt a probléma. Ki kell feszegetni mert az anya gyárilag van belefröccsöntve. veszel másik aksitálcát vagy csináltatsz egy anyát esztergájossal. Külső menet M12 belső M8. Ezt kell beragasztani.

  17. Sajnos nem tudok ilyenről.

    De nehogy úgy járj mint én! :) Annak idején hónapokig kerestem bal oldali kanyarkövető fényszórót. Naponta néztem az apróhirdetési oldalakat, hívogattam a bontókat, de sehol semmi. Így kénytelen voltam az újat megvenni méregdrágán. Most meg nemrég láttam hogy ahhoz képest tele van ilyenekkel az internet. Van ahol komplett szettet elektronikával mindennel az új árához képest "fillérekért" dobják az ember után.

    Az a vicc, hogy sedanhoz és ötajtóshoz van csak kombihoz nincs. Vagyis van egy komplett félbőr de azt meg nem szeretnék.

  18. Sziasztok! Április óta vagyok H Astra tulaj. Nagyon meg vagyok elégedve az autóval. Mivel nem találtam adok-veszek fórumot ezért ide írom. Nem tud valaki eladó hátsó ajtókárpitot kombiba ami elektromos ablakos? Már szerintem minden bontót felhívtam de senkinek nincs. Előre is köszönöm!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.