Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

VZoli

MOTE klubtag
  • Hozzászólások

    218
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by VZoli

  1. Na erre én is keresem a megoldást. Volt egy ember, azt mondta hogy 60ezer de nem vállalja a garanciát hogy újra is indul a vezérlő, és akkor kuka. Na így hagytam az egészet. Egy darabig le volt zárva de túl sokszor dobálta a villáskulcsot és olyankor 2000után elfogyott. Így visszanyitottam. 

  2. Kicseréltem a lámpámat a leszedhetetlen szemöldökfa miatt egy Njoy lámpára. Valaki említette, hogy ezek az utángyártott TYC lámpák a bemattult gyárihoz képest jobban világítanak, de foltosan egy kicsit. Akarnék bele venni valami nagyobb fényerejű égőt. Mit ajánlanátok? Valami ilyesmire gondoltam.

    Ha látni is akarsz akkor én inkább ezt ajánlanám.

    https://www.dt-xenon.hu/halogen_izzok_115/h7_halogen_izzo_151/osram_h7_night_breaker_unlimited_halogen_izzo_110_890

    Használtam ilyet, bátyám még mindig ezt használja. Jók a tapasztalatok. :D

    Itt még olcsóbb. :https://www.vilagitas.eu/osram-night-breaker-unlimited-h7

    • Like 1
  3. Koszi a valaszod, a kezifek kapcsolot megnezem, de az auto abs-es es elmeletileg felkene villani a lampacskanak ha bekapcsol, de azt nem csinalja, es a tobbit is elmeletileg tudja, full extra az auto, csak a borulesek nincsenek benne. Ezeken a dolgokon kivul nagyon jo auto, nagyon szeretem, nem fustol, van ereje es jol is gyorul, sot az etvagya sem sok, autopalyan hasznalom a legtobbet es 5litert eszik, varosban kb 6,5litert.

    Szerintem az abs ha működik nem fogja visszajelezni. Egyébként érezni a pedálon és hallani ha használatban van.

    A visszajelző a műszercsoportban akkor fog világítani ha hibát észlel a rendszer, ekkor nem is működik az abs.

  4. Üdv!

    Akinek van Angel Eyes a kocsijába, osszon már meg pár tippet, hogy vásárlásnál mire figyeljen oda az ember, illetve összehasonlítva a gyári fényszórókkal, mennyivel jobban lehet vele látni és látszani? Mi legyen mindenképp a lámpában vételkor, hogy használni lehessen?

    Köszönöm!

    Szia.

    Hogy mennyire lehet vele látni azt nem tudom. Egy biztos, szerintem érdemes személyes átvétellel venni ha használtban gondolkodsz. A lényeg hogy minden meglegyen hozzá és vedd ki az égőt a tompított részből. Nézd meg a foncsort, mennyire van bemattulva esetleg leperegve. Az ilyet felejtsd el, semmit nem fogsz látni vele. Még xenonnal sem. Én is így jártam de szerencsére visszavette az eladó. Ha tiszta fényes a foncsor akkor egy jó égővel szerintem nem lehet sokkal rosszabb mint a gyári fényszóró.

    Aki vett esetleg újban az szerintem rögtön xenont tett bele, bár ez csak az én véleményem. Másrészt nagyon sok helyen lehet olvasni hogy hogy elég gyatrán világítanak (sonar, dectain) és társai :S.

    Ha van rá lehetőséged lehet érdemes sötétben egy próbát eszközölni, hogy mennyire erős vagy gyenge a fénye megvétel előtt.

  5. Üdv

    Van egy X17DTL G Astrám

    A problémám:

    Kb 1-2 hete nehezebben indul az autó

    Hosszabb ideig forgat indításnál, de forgat rendesen ezért nem gondolok akksira

    Van hogy 1-2 óra állás után csak 2. Próválkozásra indul, ma eeggel már csak 3. Indításra röffent be, akkor is 2-3 másodperc kellett mire rendesen egyenletesen járt a motor, mert addig kicsit rábgatózva indult

    Esetleg tapasztalt valaki ilyet?

    Válaszokat köszi elôre is

    Izzítógyertya csere

  6. Nálam az EGR csak egy vákumos szelep,nincs semmilyen vezték rajta,nem gondolom,h jeleznie kellene. Azt viszont tudom,h a komputer rossz,lehet csak ezért nem jelzi. ugyanis,h pl lehuzom a légtömegmérőt,azt sam jelzi.(és mást sem nagyon).vagy ami szintén nem müxik,az az olajnyomás jelző. a gomba jó,izzó műszerfalban jó,vezetékek rendben,és mégsem. komputert megkerülve viszont tökéletesen jelez.szal,tuti gázos az ECU.

    Akkor valószínű azért nem jelzi. Mi is a vákumos részt dugóztuk le de kb 1 hét használat után jött a sárga tengeralattjáró :)

  7. Nah üdv ismét!

    Mindenkinek köszi a segitséget! Nekem füstölt az Isuzu motor,de veszettül. Megfogadtam mindent amit tanácsoltak,de nem lett eredménye. Gondoltam egyet,levettem az EGR szelepet.(remélem igy hivják) .Nah,hát kb 4 centi átmérőjű nyíláson áramlik levegő a szívosorba,onnan érdekes módon a motorba. Nekem ez leszűkült,kb 2!!!!! centire,ami ugye kicsit kevéske.Kipucoltam,szívósort is amennyire lehetett,leszerelés nélkül(mosófolyadékkal is).Összeraktam. Hát csoda történt! Autó nem füstöl!!!!(csak amennyire egy 2-3 éves márkás autó! Szép barnás szürkés füstje lett,de csak amikor tolom neki mint állat! Merthogy megtáltosodott a paripa! Közel úgy megy,mint a régi F Astrám,aminek 1.8-as benzines mocija vót,125 Le-vel.

    Nah ennyi volt a motor hibáj.

    Mégegyszer köszi mindenkinek aki súgott!!!

    Mindörökké OPEL!

    További tapasztalások,hátha valakinek jól jön!

    EGR szelep ünnepélyesen lezárva,segit jobb gyorsulásban(is).Kipuf vége meghosszabbítva ne koszolja a hátulját(G Astra kombi).Főkábelek leszedve,megtisztítva,kábelvégek cserélve,ettől jobb lett picit a szervó,illetve sokkal jobban világítanak a pilácsok(égőn mérve előző 11,9 volt,most 13,9 volt van :)). nem mindegy!

    Szia.

    Az egr-t hogyan sikerült lezárni úgy hogy nem vette észre és dobta a sárga lámpát??

  8. Álló helyzetbe 12,3V. Az autó most lett amúgy véve és hátul van egy erősítő és egy mélyláda.Ez mennyire befolyásolja?

    Ha fesszabályzó ,akkor komplett generátort vagy csak a szabályzót kell kicserélni?Illetve mennyibe fog ez fájni nekem?

    A mennyi attól függ ki csinálja. Ha te akkor olcsóbb, ha pl. egy erre szakosodott műhely vagy autóvillamossági szerelő akkor drágább.

    Érdemes szerintem egy komplett felújítás mert ha most csak az egyik alkatrészt cseréled akkor lehet hogy jövő hónapban a másikat.

    Fesz.szabályzó, szénkefék, csúszógyűrű, csapágyak,diódasor.

    Árat nem tudok pontosat de szerintem 20e-be bele kellene férjen. És akkor van egy új generátorod.

    Esetleg próbálhatsz bontottat de az megint csak zsákbamacska.

    Tudom pesti cég de az ár miatt esetleg egy kérdést megér. www.fervill.hu.

    A mélyláda + erősítő nem kellene hogy befolyásolja.

  9. Sziasztok!Tudna valaki ötletet adni hogy miért világít a töltés jel hiba a műszerfalon?(akksi jel)

    Akksit kimértem,jó!Semmi hibára utaló jel nincsen,az autó pöccre indul.Mégis szinte mindig világít,csak néha alszik el.

    Corsa B 1.5 D 1993-as

    köszi előre is!

    Járó motornál mértél töltést? Fogyasztó nélkül 14,0 - 14,3V-ot kellene tudnod mérni. Ha csak az akkufeszt méred 11-12V akkor generátorra tippelnék.

  10. Sziasztok!

    Új vagyok itt. Egy kérdésem lenne.

    Egy y20dth g astrába szeretném utólag belevarázsolni a tempomatot. Eddig csak benzineseknél hallottam hogy megoldhato. Nálam is működne szerintetek a tempomatos karral a megfeleő fék meg kuplung kapcsolóval?

    Ismerősömék ugyan ilyen motoros zafirájában be van vezetékelve, csak egy kormánykapcsoló kellene neki meg ha jól tudom op-commal engedélyezni.

    Előbb bontsd le a kormányburkolatot és az irányjelző karnál keress egy plusz csatit, mielőtt feleslegesen vásárolnál.

  11. HELLO! ha valaki tud okasat akkor HELP NEKEM :) :(

    Kissé már kezd elegem lenni a dolgokkal... :( Én még ennyit nem kérdezősködtem autóról...

    Szóval 7000km ezelőtt cserélve lettek a porlasztóim, mert elment az erő a kocsiból. Berántott-majdhogynem kihagyott olyan 2200körül. Nem füstölt...

    Aztán most egyszer csak újból kiszállt belőle a lélek. Az utóbbi időben néha erős gyorsításkor olyan 200-300 fordulat emelkedésnél egymás után berántott-amolyan lelépsz a gázról és padló efektus...Aztán 5-600kmig semmi. Na most pedig... 60km/h 4.ben gyorsítás elképzelhetetlen volt. 80km/h 5.ben szintén. Jó volt ha elpörgött úgy hogy a 90-et elérte...Alapjáraton odalépsz neki akkora fekete füstöt dobott hátra hogy át sem láttál rajta. Kigyorsításnál(már ha lehet annak nevezni a 0-100 örökkét-el sem érte) is köpte..mit köpte okádta a feketét. Aztán elvittem szerelömhöz. 2 napot állt a kocsi, beiinditja hív hogy te jó ez, most mi a bajod vele. Hát mondom ember...Najo még próbálgatja. HIBAKÓD NINCS!

    Valaki valami okosat?

    Jajj és még egy kérdés...VÁLTOZÓ GEOMETRIÁJU A TURBÓNK? Y17DT 2003

    Nem változó geometriás. Cimboráméknak ezekre a tünetekre turbónyomás szabályzó szelepet cseréltek. Nem feltétlen ez van neked is de egy ránézést megér. Egy hiba kiküszöbölhető.

  12. szia engem is érdekelne a dolog

    hol és mennyiért csinálták?

    Handbrake, on 22 May 2014 - 10:08 AM, said:snapback.png

    Üdv!

    Régebben, Januárban még Lion márkatárs jelezte, hogy Gyulán van egy szaki, aki adagolóvezérlő elektronikát cserél, optimalizáltra, kijavítva megerősítve, 3 év garanciával. Van esetleg valakinek ilyen már beszerelve, mi a tapasztalata?

    Erőssen gondolkodom rajta.......

    Gyulai a srác Márton Csaba tel:06209853321

  13. Sziasztok!

    A mai napon többek között kiépítettem a gyári utánfutó visszajelzést!

    Mikor kiszedtem az óracsoportot, egyből meglepődtem, hogy volt egy utólag behúzott szál a 6-os pinben.

    DV oldalán megnéztem, hogy sportos sebváltás. Úgy néz ki valaki sokat dolgozott vele, mégis picin múlt a siker.

    Végig vezettem a kábelt, és valóban a miltitimer 23-as pinjére ment.

    Átraktam az óránál a 7-esbe. Izzó is volt a megfelelő helyen. Visszaszereltem mindent, ráakasztottam a futót, és már villogott is! :D

    Köszönöm szépen DV és a többi segítőkész fórumtársnak!

    Köszi. Hasznos infó Így etüntethetem a ledes visszajelzőt amit valamelyik tudatlan fúrt bele.

  14. Eddig sem mutatta, de találtam képeket eladó autók között amikben ugyan ez a rádió és kijelző van és a képeken jól látszott hogy muttata az átlagfogyasztást. Emiatt gondoltam hogy a rádiónak tudnia kellene, op-commal nem találtunk aktiválható részt BC-re vonatkozólag, lehet hogy tech2 kell hozzá.

    Azt olvastam hogy a kijelzőnek kell tudnia és mivel a rádiót kicseréltem ezért vettem egy kart hátha azzal működésre tudom bírni.

  15. Lenne valakinek tapasztalata, hogy a gyári 185/65 R15 helyett a 205/55 R16 mennyiben ad nagyobb terhelést az 1.7 DTI caravannak? Mennyire fogja vissza? Növeli a fogyasztást...

    Szia.

    Bátyám ilyet használ. Fogyasztásra kb 0.5l/100km. Én is mentem vele, de neki is hasonló tapasztalata az hogy megérzi. Kirajtolás már meggondolandó, előzésnél inkább 2X meggondolja, főleg ha 4en ülnek benne. Mondjuk nem egy kapkodó idegbeteg inkább lendületből autózik. Nem panaszkodik rá neki megfelel. Mondjuk sokkal jobban néz ki az igaz. :D

    Szerintem HA van rá lehetőséged inkább tedd fel és próbáld ki. Én is gondolkodom rajta, de a gyári 15"al nekem jobban megfelel.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.