Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Garos

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    77
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by Garos

  1. On 2021. 09. 02. at 20:11, zotya975 írta:

    Főtengely jeladó itt nincs vezérműtengely jeladó van tudomásom szerint. Megpróbálkozhatsz bontottal is. Az lenne ha legjobb ha találnál valakit szintén C16NZ-vel és tennéd az alkatrészt egy próbára.  van olyan bontó is, hol megengedik hogy " próbálkozz" és csak akkor veszed meg ha tényleg az kell. 

    Szia! Ezt a vezérműtengely jeladó-t ezt hol találom meg f astraba C16NZ.

  2. 8 órája, nyemi írta:

    Az Orosz oldalakon azt használják (2,2-4,7uF/110V) Végül is a tápfeszültség (+12V) és a test közzé  van bekötve,  . Ami az indító motor által lecsökkentet akkumulátor feszültség és ezáltal az indítózásnál  gyújtás intenzitását hivatott növelni (ő szerintük) .  Ezért a gyújtó trafó  +12Voltos és test közé is bekötheted és lehet a trafó mellet is nem kell a elosztóba bele ügyeskedni. De vigyázz nehogy a trafó kapcsolt kivezetésére  kerüljön mert akkor tönkre megy a gyújtás elektronika!!b3170fcs-960.jpg21f414940f80.jpg

    Szia! Meg tudod nekem mondani hogy a 42 hiba kód az mi mert a neten sebesség érzékelő feszültség túl magas de biztos vagyok benne hogy nem ez a neve az valami gyujtassal kapcsolatos szerintem

  3. On 2021. 09. 15. at 15:04, zotya975 írta:

    Hát szerintem csak cserélni lehet az oldalon azt írják hogy 280 nF / 100v az értéke. Ilyet inkább villamossági boltban ( Somogyi? ) lehet találni. 

    Olyan kérdésem lenne hogy annak a helyére be lehet tenni egy generátor zavar szűrőjét vagy az nem jó oda?

  4. On 2021. 09. 06. at 11:10, zotya975 írta:

    Én sem értem le kellene csatlakoztatni a spirált a váltóról, így meglátszana hogy valóban pörög-e. Elvileg fizikai lehetetlenség a spirálnak forognia álló difi-féltengely és kerék mellett. 

    Sziasztok! Ami a gyújtás elosztó-ban van kis fekete biszbasz annak pontosan mi a neve? A kódja ez 10468930. Köszönöm a válaszokat.

  5. 19 perce, zotya975 írta:

    Ez tényleg nagyon fura, mert ugye itt még bowdenes az óra, amit a diferenciálmű nagy fogaskereke hajt, tehát csak akkor forog a spirál amikor a kerék is. Talán inkább csak a motor rezonanciájától mozdul a mutató, elég gyenge az a rugó ami visszaforgatja 0-ba. 

    Oda nyomom a gázt és kb 50km/ig megy fel úgy hogy üresben van. Sajnos nem tudjuk mi a baj és valószínűleg bontó lesz a vége.

     

     

     

     

  6. 3 órája, nyemi írta:

    Ellenőrizd gyújtás elosztóra menő   csatlakozó A-B-C-D  kontaktusait.

    Szia! Nagyon furcsa hibára lettem ma figyelmes üresben volt az autó és ugye csak gáz adasra indul el és ahogy oda nyomom a gázt mozog a kilométer óra és nincs sebességben. Ez mitől van 

  7. 1 perc, zotya975 írta:

    Ez az útjeladó lesz szerintem az óraegység hátuljában. 

    1214f2932f53cc99196c7f0ba7f7c003.jpg

    A műszereknek stabil 10Volt kell ezt egy kicsi fesz szabályzó biztosítja, ami szintén az óraegységben van. Egy pici 3 lábú biszbasz a fóliára rögzítve. De hogy az útjeladó is innen kapja-e a tápot vagy csak a vízhőfok és a tankszintjelző ezt nem tudom biztosan. Az útjeladó ellenőrizhető, ha menet közben ( nyilván forgalommentes úton, és lehetőleg az utas csinálja) benyomod a középkijelző két gombját egyszerre 3-4 másodpercig, ekkor ki kell írnia a pillanatnyi sebességet 53Km/H-ig. 

     

    Azt már cseréltem, olyat csinál hogy elindul de azonnal le is áll ha nyomom a gázt akkor kb 1.5 másodpercig pörög utána azonnal le áll 42 hibakód neten néztem meg. Ha a netre be írom akkor még valami főtengely jeladó dobb ki de ennek a fajtának ami benne van megszűnt a gyártása után gyártott nem jó bele. Sajnos

  8. Sziasztok olyan hibakódom van hogy a sebesség érzékelő feszültség tulmagas ez hol van mi lehet a problémája C16NZ opel Astra f. Köszönöm a válaszokat.

  9. 25 perce, Gergőőő írta:

    Ha megszűnik a hall jeladó jele akkor is hirtelen leáll a motor mintha a gyújtás kapcsolóban forgatnád vissza a kulcsot, ennek a teszteléséről már volt itt írás régebben h melyik szálon milyen feszültséget kell tudni mérni. 

    És ez a hall jeladó belevan építve maga a gyújtás elosztóba ha jól tudom. Ezt külön lehet vásárolni? Vagy komplett új gyújtás elosztó kell? Köszönöm a válaszokat.

  10. On 2021. 08. 20. at 9:00, zotya975 írta:

    Szia! Alapból a c16nz-nél egyvezetékes fűtetlen lambda szonda van amit csak melegen figyel a motorvezérlő, így azt mondanám hogy ez okoz gondot, de egyrészt a szonda nem szokott hirtelen motorleállás okozni , másrészt a szondának saját hibakódjai vannak, tudja kezelni a motorvezérlő, probléma  esetén hibalámpát gyújt és vészprogramra áll átt ad neki egy középértéket amivel tud ( többnyire) járni a motor. Ugyanez érvényes a kétvezetékes vízhőfok jeladóra is az injektor ház hátuljában. De ettől függetlenül ezt kimérheted ilyenkor amikor leáll s motor:

    100C ~ 180 Ohm
    80C ~ 320 Ohm
    60C ~ 650 Ohm
    40C ~ 1.18 kOhm
    20C ~ 2.45 kOhm
    0C ~ 5.6 kOhm
    -10C ~ 9.45 kOhm
    -20C ~ 15 kOhm

    Szerintem hirtelen motorleállást inkább a gyujtás elektronika tud okozni, megszűnik a gyújtószikra c14nz-nél ezt jellemzően a trafó alatti gyujtásmodul szokta okozni, az 1.6-osnak pontosan nem ismerem a gyujtórendszerét ott van-e ilyen alkatrész. Üzemanyag ellátás megszűnésekor a motor nem hirtelen, hanem rángatva fokozatosan áll le, ahogy csökken a nyomás a csövekben. Ha járó motornál lekapcsolom a pumpát, 1-2- másodpercig nem is történik semmi, utána kezd fulladozni a motor. 

    Szia! Meg néztem mindent, ki cseréltem a gombát a lambaszondàt üzemanyag szivattyú is pumpálja a benzint ezt úgy néztem meg hogy le vettem az inyektorba bejövő benzin csövet és üvegbe lógatam, és jött a benzin de a hiba ugyan úgy fent maradt annyi + van hogy dobot egy hiba kódot a 42 es és az a sebesség érzékelő feszültség túl magas, esetleg még ötlet vagy tapasztalat. Mert már ott tartok hogy szétverem

  11. Sziasztok! Járattam az autót egy helyben míg a motor be nem melegedett, hiba keresés miatt és egyszer csak saját magától le állt mikor be melegedett. És jobban mondva erre vártam mert ezt menet közben is megcsinálja, és a lehető legrosszabb helyzetben csinálja. Valaki esetleg tudna segíteni mi a probléma. Köszönöm a válaszokat.

  12. Sziasztok! Olyan problémával fordulok hozzátok hogy valami furcsa hangot hallok a bal oldali kerekek felől olyan mint ha kavics lenne a gumiban meg néztem és nincs semmi benne esetleg ötlet hogy mi adja a hangot? Ha a hallasom nem csal akkor a bal első kerektől jön menet közben kb 30km/H nal kezdi el. Köszönöm a válaszokat.

     

     

     

  13. Sziasztok! Megint egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy első inditasnal alig akkar el indulni az f Astra ha el indul akkor meg 1500-2000 fordulaton pörög míg be nem melegszik, ez mitől lehet vizhofok jeladó lehet? Vàkum csovek teljesen jók meg a mapsenzora gyanakodok ezt ki lehet mérni? Köszönöm a válaszokat.

     

  14. Sziasztok! 93 f astra-ban hány pines csatlakozó van 1.6i c16nz. Lehetséges rá dugni obd2 diagnosztikai interface-t. Köszönöm a válaszokat.

  15. Sziasztok! Hengerfejes lett az opel f Astra c16nz motor módra hallgató autóm tudna nekem valaki abban segíteni hogy hogyan tudnám lépésről lépésre szétszedni esetleg egy rajzot tudna valaki küldeni. Köszönöm szépen.

  16. Sziasztok meg oldódott az a probléma hogy menet közben le állt az f Astra. Hiba oka: üzemanyag szivattyú relé volt a ludas néha ki hagyott és akkor nem volt üzemanyag + benzin szűrő csere . De a főbb ok a relé volt.

    • Like 4
  17. Sziasztok! Ezt a hőfok gombát hol lehet megtalálni. Mert fogalmam nincs. Ha azt ki veszem kell bele új fagyálló. Köszönöm a válaszokat.

  18. 4 órája, nyemi írta:

    Szia . Hát most már csak találgatni tudok:blink:. Ugye ez a fránya spontán leállás a hibád vagy rángatózik csak?

    Rögtön indul-e utána (ha leállna)?

    Hidegen nem , csak melegen csinálja?

     

    Szia! Csak üzem meleg állapotban kezdi el addig semmi baj nincs ahogy be melegszik és akkor már kezdi de nem mindig hirtelen kuplung kinyomàsnàl be dadog vagy le áll. De viszont ha rá inditok azonnal indul mintha mi se történt volna. Hiba kód nincs. Ötlet? Minden ötletet el fogadok. Köszönöm a választ.

  19. 1 órával ezelőtt, zotya975 írta:

    Ha van féktisztítót hideg motornál fújkáld körbe a csőcsatalkozásokat, injektorház környékét. Ha van rés valahol a motor beszívja és felpörög. A tűzfalon található kerek műanyag szelep csöveit nézd meg nincs-e bennük szénpor. Ha alapjárati motor, fojtószelep még nem takarítottál azt is meg lehet ejteni. Az alapjárati motort diag üzemmódban ( mintha hibát villogtatnál) meg is lehet kiszerelve járatni:

     

    Neked 1.6-oson gömbölyű végű, nem csonkagúla a kúp. A piros O gyűrű ne vesszen el alóla. 

    Hát nem ilyen van mint a vedeóban hanem hegyesseb kúp alakú. 

  20. 1 óra, zotya975 írta:

    Az ilyen nem állandó jellegű hiba a legrosszabb, sokkal könnyebb ha egyáltalán nem indul el az autó. A vákumcsöveket átnézted?

    Vàkum csöveken nem láttam semmi sérülést.

  21. 1 óra, Garos írta:

    Azt vettem észre hogy kuplung kinyomasanal csinálja be dadog ki villanak a lámpák jobb esetben rosszabbik hogy le áll már nem tudom mi lehet a gond sajnos nincs ötletem hibát meg nem ír az agya.

    De üzem meleg motornàl jön elő csak de nem tudok rá jönni hogy mi lehet a gond.

  22. 16 perce, nyemi írta:

    Szia . Hát most már csak találgatni tudok:blink:. Ugye ez a fránya spontán leállás a hibád vagy rángatózik csak?

    Rögtön indul-e utána (ha leállna)?

    Hidegen nem , csak melegen csinálja?

     

    Azt vettem észre hogy kuplung kinyomasanal csinálja be dadog ki villanak a lámpák jobb esetben rosszabbik hogy le áll már nem tudom mi lehet a gond sajnos nincs ötletem hibát meg nem ír az agya.

  23. On 2020. 12. 13. at 8:53, zotya975 írta:

    Addig tud kinyilni amig az ütközőn fel nem fekszik a potival átellenes oldalon ahol a bowden mozgatja. Emlékeim szerint a zárt és a nyitott helyzetnek is van végpontja ahol fizika korlátja van a tovább nyitásnak-zárásnak. A zárásnál egy levakolt csavar a nyitásnál már nem emlékszem mi. Ha nem megy el a végállásig, mert a bowden akadályozza azt odébb lehet akasztani:

    4e383695aa16b17d893336d3a8e5b83b.jpgKicsit korai volt az öröm ki cseréltem a pillangó szelep helyzet érzékelőt össze tanítottam ahogy a kollégák írták de még mindig fennáll a hiba csak ritkább esetleg valami ötlet meg hogy mi lehet a baj. Köszönöm a válaszokat.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.