Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zocsa

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    1.546
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zocsa

  1. 2 órája, nyolc8 írta:

    Nekem el van repedve a szonda előtt közvetlen, de a spray javítás óta nincs hiba, szóval szerintem nem befolyásolja. (igaz számít az is hogy mekkora a repedés szerintem)

     

    Visszagondolva, tegnap kicsit összekavarodtam az időben és a hibákban, szóval a sztori így volt pontosan időrendben:

    - Eleve úgy vettem az autót hogy az általad küldött videón is látszik, meleg motornál három indításból kétszer indítás után ingadozó fordulatszám mutató, fulladozás (de nem fulladt le) míg be nem áll a helyére, gázadás helyre tette. Hidegen viszont semmi baja nem volt. De nem nagyon foglalkoztam vele, mert ha gyorsan leállítottam és vissza akkor sokszor melegen sem volt fulladozás indítás után. Szóval így volt és kész. Ekkor még nem volt semmi hibakód, sem lámpa.

    - Használtam így az autót, aztán egyszer menetközben kicsit eröltetett gyorsításba kezdtem (3-asban túl alacsony fordulatnál tapostam oda kicsit), ekkor hibalámpa, erő elment, remegő autó, mintha lekapcsolta volna az egyik hengert.

    - Hazaérve autó leállít, újraindít, hátha megjavul, de nem javult, megmaradt a fura hang, remegő autó, tényleg puffogó kipuffogó. Ekkor lett a hibakód kiolvasva (lent látható melyikek), majd a hibakód törlés után tökéletesen járt a motor, de pár km-el később a hiba újra előjött, ugyanúgy hibakóddal, hibalámpával, remegő autóval.

    - Így használtam kb 2 hétig hogy törölgettem a hibakódot ha előjött a dolog, és ekkor jött a furcsa felismerés: a hibalámpás erőelvesztéses hiba megjelenésével eltűnt (és azóta sem volt) a meleg indításkor jelentkező fordulat ingadozás és fulladozás!!!

    - Ekkor jött a szeleptisztító spray használata, és a hibalámpás remegő autós jelenség eltűnt végleg, és a meleg indításkor jelentkező fulladozás sem jött vissza.

     

    Nekem az a tippem hogy valami lerakódás volt valahol a rendszerben nekem, majd mikor erőltetett gyorsítást csináltam, a lerakódás átkerült máshova a nyomástól, ekkor tűnt el az egyik hiba és jött elő a másik hiba.

     

    Hibakódok amik nekem voltak:

    P0300: Véletlenszerű/Többszörös henger gyújtáskimaradás B-025
    P0301: 1. Henger gyújtáskimaradás B-025
    P0302: 2. Henger gyújtáskimaradás B-025
    P0303: 3. Henger gyújtáskimaradás B-025
    P0304: 4. Henger gyújtáskimaradás B-025

     

    Szóval ezek után az a tippem hogy talán nálad is valami lerakódott ami hülyíti, hasonlóan mint nekem még a hibakódos dolog előtt.

    Köszi. Kipróbálom ezt a megoldást is. 

  2. 2 órája, Janó32 írta:

    Próbáltad már, hogy leveszed az akkuról a sarut és úgy hagyod egy jó háromnegyed órára? Lehet h az éledéskor visszatanulna jól...

     

    Kipróbáltam, nincs változás.. 

    Még eszembe jutott hogy esetleg nincs-e elrepedve a leömlő. Attól lehetne ez?

     

  3. 20 órája, zotya975 írta:

    Féktisztítóval fújkáltál már? Hátha valahol tömítetlenség van amit amúgy csak simán nem veszel észre. 

    Fújkálgattam, de semmit nem vettem észre.

     

    4 órája, nyolc8 írta:

    Hasonló dolgot csinált nekem is, igaz nekem nem fulladt le, és nekem hibakódot is dobott, csak ugyanígy leesett a fordulat melegindításkor, és ugyanígy korrigálni próbálta, emiatt így lengett le-fel a mutató. Nekem úgy javult meg hogy a szeleptisztító spray befújása közben (levegőcső bilincs leszedve a pillangószelep elött, és a résen lett bedugva a spray kis csöve) járt a motor, és mikor a spray miatt leakart fulladni, egy másik ember a gázpedál nyomásával tartotta fordulaton a motort hogy ne fulladjon le. Nem pörgette nagyon csak épp annyira hogy ne fulladjon le az autó. Ezt csináltuk talán 1-2 percig, és úgy 1 perc után egyszer csak fura szaga lett a kipufogógáznak, ekkor égett ki a lerakódás szerintem, mert onnantól sosem jött elő a probléma újra. (Persze a szag is eltűnt)

    Szóval ha más nem oldja meg, majd esetleg próbáld meg így is a szeleptisztítóval.

     

    Nekem nem spray van, hanem konzervdobozos üzemanyag adalék. :)

    De ha nem lesz más ötlet veszek egy olyat. Neked milyen hibát dobott?

  4. Sziasztok,

    Z16XE A zafira alapjárattal van gondom.

     

    Közvetlenül melegindítás után nagyon leesik a fordulat, néha le is áll. Hideg indításnál nem mindig csinálja, gondolom az alapból magasabb alapjárat miatt, de néha előfordul akkor is.

    Próbál korrigálni, de nem nagyon sikerül neki, viszont ha nyomok egy kis gázt, akkor azonnal beáll. Minimális ingadozás egyébként mindig van.

    Menet közben is előfordul, hogy leáll, annyira leejti a fordulatot. Ez nyáron sokszor megesett, főleg bekapcsolt klímánál.

    Nem most kezdődött, már régóta ilyen. Hibakód nincs, nem dob hibát. Az autó egyébként jól megy, nem lomha vagy ilyesmi.

    Ma raktam bele szeleptisztítót és mentem kb. 45 km-t 4-6000 fordulaton, nem változott semmit.

    Minden ötletet szívesen fogadok.

    -Fojtószelepház tiszta, új tömítéssel visszarakva.

    -Gyertyák újak

    -Felső holtpont jeladó cserélve.

    -Vákumcsöveken nem találtam repedést, kábeleket is mozgattam, hátha valami kontakt hiba.

    -EGR lefalazva, EGR cheater-em van. (Előtte se volt már jó)

     

    Csináltam videót:

     

     

  5. On ‎2015‎.‎12‎.‎29‎. at 17:22, rtomi írta:

    Jó estét!

    Mennyire halott ez a topic?:goofy:

    Érdemes idelátogatni vagy csak magamat fogom visszaolvasni?:(

    Amúgy 2001-es Z18XE Zafirám van épp.

    Én a G Astrást nézegetem, mert itt nem nagyon van forgalom. :) Bár ez jelenthet jót is. :)

  6. Sziasztok!

    Nem tudom kinyitni a csomagtérajtót. :)

    A központizárat lehet hallani hogy dolgozik, tehát nem elektromos jellegű a probléma.

    Benyomom a gombot az ajtón és semmi. Kulcs fordítja zárt és nyitott állapotba is, de nem nyílik.

    Esetleg valakinek lenne ötlete, hogy hogyan tudnám kinyitni belülről, hogy szétkapjam?

    köszi.

  7. Bocsi de először rosszul irtam le hogy mit akarok. Nem a rádió infókat akarom megjeleniteni hanem azt akarom megcsinálni hogy simán a dátum maradjon ott. Mert most ha beinditom az autót akkor csak a dátumot irja ki de ha bekapcsolom a rádiót akkor a dátum helyére nem ir ki semmit.

    Ki kell kötni (elvágni) egy vezetéket. Piros-szürke úgy emlékszem, de ez nem biztos.

  8. Köszi a tippet.

    Megnéztem, de így jónak néz ki, persze az lehet, hogy régiek már a vezetékek és valamelyik szakadt :unsure: csak nem látom.

    Lehet,hogy haldoklik a cucc. Majd mások biztos mondanak okosabbat. Amikor nekem volt ilyen gondom, mindenki erre tipppelt.

    De a végén kiderült, hogy az ac pumpa haldoklott

    és ha a tankban negyed szint alatt volt a benzin véletlenszerüen megállt az ac pumpa.

    Nekem nem dobott semilyen hibakódot,csak menet közben leállt a motor és nem indult be, csak fél óra pihi után.

  9. Sziasztok!

    A problémám, hogy nem indul az autó, mielőtt megállt volna kigyulladt a motorhiba jelző, kiolvastam és 42-t mutat (ami a könyv szerint "nincs elektronikus gyújtásállítás"). Tegnap benthagytam munkahelyemen mert nem indult ma elmentem érte, hogy haza vontatom és pöccre indult, aztán mikor elérte az üzemi hőfokot megint nekiállt rángatni és kigyulladt a hibajelző is félre álltam kicsit hűlt a motor megint jó lett, most itthon gondoltam jobban megnézem és megint nem indul :unsure: ... persze reggel meg kéne mennem melózni..

    Most olvastam, hogy gyakorlatilag nem lehet kell ezeken gyújtást állítani. Ebben az esetben mit kéne ellenőriznem? Valahonnan rossz jelet kap amitől nincs gyújtás? A gyújtáskábeleket egy hónapja cseréltem kb. a gyújtáselosztó fedelet is megtisztítottam.

    Ha tudnátok segíteni valamit megköszönöm!

    C16NZ -ben van egy 7 lábú gyújtásmodul, kb. a rotor alatt találod. Nézd meg a vezetékeket a lábain,hogy nincsenek-e lecsúszva, stb.

    Az igazi az lenne, ha tudnál szerezni kölcsön egyet kipróbálni.

    Ilyen : http://autoalkatreszwebaruhaz.hu/fotok/JPG/002/D085.JPG

  10. Úgy rémlik 53 centi hosszú kell, igazából lehet márkát venni jó pénzért Bosch pölö de nekem tecsós gagyitron van bent már egy éve és nem csíkoznak. A Bosch sem bírta tovább 3000-ért nem is fogok mégegyszer ennyi pénzt kiadni lapátra.

    Sziasztok!

    tudna abban valaki segíteni, hogy van egy 98-as F astra Caravánom. A két ablakotörlőlapátnak mennyi a gyári hossza? Tavaly vettem egyet aminek a csomagolásán rajta volt, hogy a fenti típushoz való és az eredeti lapátot kidobtam. kiderült, hogy egyforma hosszú a kettő és emiatt a jobb oldali hosszabb. Lelóg a szélvédőről de úgy hagytam. De már szeretnek "rendeset".

    Egyébként milyen javasoltok ami ár érték arányban jó? Van valakinek valami "bejáratott" típusa?

    Köszi

    Nekem 45 cm rémlik. :)

  11. Sziasztok!

    Korábban írtam olaj vizesedéssel kapcsolatban. Mióta jobb az idő, meg többet megyek az autóval, azóta ez megszűnt, viszont azt vettem észre, hogy baromi sokat fogyaszt az autó. Többnyire rövid távon használom, 170km megtett út után (kb 70% rövid táv és 30% hosszabb táv arányban) bekajált kb. 18-20 liter benyát. Szerintem ez egy 1,4 16V motortól baromi sok. 100km-en még rövid távon sem szabadna 8-8,5-nél többet ennie. Amit észrevettem: amikor még hideg a motor, vagy még nem teljesen üzem meleg, amikor sebességet váltok és leveszem a lábam a gázról, akkor felpörög a motor. Pl 1-ből 2-ba váltok, kihúzhatom 2500-as fordulatig és amikor kuplungolok, majd leveszem a lábam a gázról, akkor 2500-ról felpörög kb 3000-re és utána esik csak vissza a fordulat. Néha csinálja ezt üzem meleg állapotban is, csak akkor nem emelkedik meg a fordulat ennyire. Sárga lámpa nem világít, az autó ezt leszámítva tökéletesen megy. Mi okozhatja a magas fogyasztást és ezt a felpörgést?

    A GyIK-ban van olyan, hogy

    A fogyasztásnövekedés lehetséges okai

    Nézd át, sok info van benne!

  12. Akkor lehet,hogy az enyém is 256-os!Köszi a segítséget! :)

    Nem biztos egyáltalán, inkább meg kellene mérni.

    szerk.: Most nézem, hogy már kaptál választ, nem figyeltem, hogy van még egy oldal, amit nem olvastam. :)

  13. Ettől féltem,hogy ezt mondod.... :D

    Megpróbálom,kösz szépen!

    Én is vettem már ki, de, nem kell semmit csavarozni.

    Az egy "rugós" stift ,oldalra jön ki mint ahogy Krajcso is írja, utána kivehető az egész váltókar.

  14. Sziasztok!

    Emlékszik valaki,hogy a GE Megalight 90%-os milyen árban van?Mert találtam egy helyen de szerintem drága!De lehet,hogy csak én emlékszek rosszul!

    Itt találtam: http://homasita.hu/p...Category_Id/710

    Erről mi a véleményetek?Próbálta valaki? http://homasita.hu/product/2492

    2 éve 3500 körül volt egy pár, vaterán 1750-ért lehetett darabra is venni. :)

    Nálam azóta mennek. Tescoban soha nem láttam még H4+90%-ost csak +50-est, az 2500 körül volt. :)

  15. Az NE beindult, csak nem mindig oda ment a szikra ahova eredetileg szánták :D de legalább tiszta lett. :D (meg kis fújkálás után jó is, de hogy néz már ki egy koszos elosztó a szép tiszta motortérben :D )

    Mondjuk ez igaz. :D

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.