Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Morpheus

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    859
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by Morpheus

  1. Sziasztok ! 
    Egy kérdésem lenne: G astra Kombi 1.4 benya (motorkódot most még nem tudok) 

    Utólagosan szeretnék beépíteni Ködlámpát. Nem túl felszerelt az autó úgy néztem a vezetékei sincs bennt. Meg a lökösből a helyét is ki kell vágni.. Nos annyi hogy nem elsődleges szempont hogy gyári legyen minden működése.. Lényeg hogy működjön. Ködlámpás kapcsoló (család) meg van, ködlámpa meg van. Úgy szeretném bekötni hogy húzok be szálat a lámpákhoz azt egy univerzális 30A relével és lengő biztitartó és biztivel adnák neki áramot. Akár a tompitottról akár a helyzetjelzőről. ezt még eldöntöm. .(hogy szabályos e, ezen a környéken ez nem számottevő tényező.) 
    A kérdésem az lenne hogy a világítás kapcsolót hogy tudom kivenni a helyéről ...néztem youtube on videókat de erről nem nagyon van..(már beírtam angolul is meg úgy is hogy Vauxhall) de semmi. 
    Valaki tud képekkel szolgálni esetleg videó? és csinált e már valaki ilyet esetleg dokumentációja róla.. 
    KÖszönöm..
       

  2. a törlés tartományában akár hol :P

    tehát a lényeg, hogy nem az ablaktörlő motorján van ilyen végállás szabályzó hanem vmi külön kütyün.

    ezt a programtárcsát lehet javítgatni, beállítani? vagy cserés a drágám?

    Itt van az érintkező, ugye a jobb oldali van elkopva, letörve.

    992536-20130413-xlWsmT_www.kepfeltoltes.

    Itt meg a programtárcsa ami forog, egy törlésnyi intervallum lenne egy teljes kör, ugye ha az egyik érintkező nem lenne rövidebb.

    992537-20130413-Be7SSw_www.kepfeltoltes.

  3. Sziasztok!

    2 napja vettem észre, hogy kátyúknál, bukkanóknál a jobb hátsó kerék felől nyikorgás hallatszik, tehát ha remeg a kocsi.

    Leszedtem a kereket, amire gondolok az a lengéscsillapító. Mi szokott még lenni ami esélyes?

    Nyikorgás lehet fémes, gumis, műanyagos, is akár....

    Lehet hogy a gumi szilenteket hallod!

    Próbáld ki hogy álló autónál nyitott csomi ajtónál rányomsz párat a csomiban ha úgy is hallod a hangot, akkor szolsz egy havernak akit jól be kell küldeni a kocsi alája és mondod neki hogy fülelj!!-->hogy pontosítsd a hiba forrását!

  4. Sziasztok!

    Ismételten a fék problémámmal fordulnék hozzátok, hátha van valakinek valami ötlete.

    A történések: rázott a fékpedál, mérésen kiderült, hogy a hátulja, ezért kapott komplett új minőségi fékrendszert (dob+betét, Bosch).

    A cserét követően öröm és bódottág, a hiba eltűnt, fék pedig harap és nagyon jól fog.

    Eltelt olyan 1000-1200 km, 4 személlyel megpakolva autópályán 140-es tempóról fékezve egyet nagy meglepődés: ismételten ráz a fékpedál... Habár minimálisan is, de ráz...

    Valakinek valami ötlete mi lehet az? Miért koptatja félre a dobot és betétet az autó? Mit lenne érdemes megnézni?

    Ezek alapján a dob hibáját kizárnám...

    Köszönöm!

    Mivel álltalában egyszerre szokták cserélni a szettet, és te csak hátul cseréltél, nem lehet hogy most az első van a soron és az első tárcsád ráz most? Nézetted azóta amióta újból ráz hogy melyik a hibás? Egy vékonyabb tárcsa 140 ről féklezve már szépen tud deformálódni.....--> nem bizti hogy a hátsó a..

  5. Sziasztok. Lenne egy pár kérdése szereléssel és alkatrésszel kapcsolatban. Szerelés: a probléma a következő. Este leállítom az autót és reggel olyan mintha a benzin elveszett volna a rendszerből és sokáig kell tekertetni míg elindul. Ha napközben állítom le akár 2 órára is akkor semmi baja. Ha munkahelyemen állok meg és 8 óra állás után indítom be, akkor sem kell ennyit reszelni vele. Mi lehet a probléma? Hátha valaki már találkozott hasonlóval. A második, akinek ültetve van a kocsija. Szeretnék tenni alá egy 15ös kereket, max 195/50es gumival. Mekkora ültetés lehetséges anélkül, hogy beleérne minden, mindenbe? Alkatrészről, nincs valakinek véletlenül elfekvőben egy 3 ajtós kalaptartója? Gyári, kellene ami se kivágva se beszakadva nincs. Illetve az enyém meg van hajolva és így ügyeskedni kell ha le akarom csukni a csomitartót és idegesít. További alkatrész. Első lökös aljára koptató jó állapotban, elfekvőben esetleg valakinek?

    Vagy a visszacsapó szelep nyiffant ki, ami felelős a benya vissszafolyásában,

    Vagy az AC-pumpád kezd gyengülni és nem nyom elég benyát a megfelelő nyomásra, vagy az AC reléje buzizik.

    Azt nézd meg amikor nem akar beindulni (mielőtt beindulna) hogy van e nyomás a rendszerben, meg hogy tuti frankón nyom e a az AC.....

  6. üdv ötleteket szeretnék kérni...

    az a problémám, hogy az ablaktörlő a legkissebb fokozatban elindul és szépen töröl de amikor megáll akkor mindig más helyen áll meg nem a végállásba. a relét hallom lekapcsolni tehát nem megszorul vagy hasonló a gond szerintem...jah és a nagyobb sebességekben tökéletessen végzi a dolgát!

    gondolkodtam ablaktörlőmotor cserében, de talán valami egyszerű (számomra ismeretlen) trükkel meglehetne oldani ezt a gondot?

    Helló

    Azt hogy érted hogy mindig más helyen?

    Lent egy bizonyos 5-10 cm-ben?

    Vagy az ablaktörlés szakasz tartományában bárhol?

    Ha lent, akkor nézd meg a tengelyt, nem e lötyög, vagy ki van e kopva, esetleg az egész mechanika a műanyag alatt.

    Ha bárhol áll meg akkor valószínű elektromos baja lesz, mégpedig a törlésért felelős "programtárcsa" ez egy csúszóérintkezőkkel tele kis kütyü ami felelős a végállás pontos helyének a megállításában...

  7. Sziasztok!

    A szituáció a következő:

    - a fejegység sárga vezetékén állandó tápfesznek kell lennie

    - a fejegység piros vezetékén kulcssal kapcsolt fesznek kell lennie

    A megoldást tudom, meg kell cserélnem a két kábelt, ez stimm,

    Szóval van ötletetek?

    Szerintem csináld azt ami unlogikus....

    Vagyis ahogy gondolog hogy úgy kéne lennie, annak az ellenkezőféleképp kösd be

    Vagyis a fix áramot szeretné akkor kösd a pirosra, ha gyújtás áramot szeretnél kösd a sárgára......Hátha megvariálta a Blau.. próbát megér veszteni nem vesztesz.....

    • Like 1
  8. Végülis elektromos, szóval ide írom. :)

    Nos, ha bekapcsolom a belső levegő keringtetést, egyáltalán nem hallok se kattanást, se búgást, se semmit. Viszont, gondolom ez olyan elven működik, hogy mikor bekapcsolom, elzár egy csatornát, ami a külső levegőt engedi be. Na, ez a kis "ajtó", vagy retesz hol található?

    Cseréltem tegnap pollenszűrőt, és az alatt van két db kis ajtó, az lenne az? Na most az nekem folyamatosan zárva van, bármilyen állásba rakom a szellőztetést, független attól, hogy be van-e kapcsolva a belső keringtetés, avagy sem. Ha ez a probléma, hogy azok nem mozognak egyáltalán, akkor mit lehet vele kezdeni?

    Első nekifutásra elmondásod alapján azt lehet feltételezni hogy lecsúszott egy vákuumcső, ami miatt nem működnek a kis "ajtók" !

    DE.......,

    Nekem volna egy kérdésem, azt a bizonyos belső keringető gombot álló, azaz NEM JÁRÓ motornál nyomkerásztad és úgy szeretted volna mozgásra bírni?

    Mert ha Igen akkor, próbáld úgy hogy beindítod és jár a Motor, mert azt vákuum működteti, és csak akkor működik ha van vákum, vákum meg akkor van ha jár a moci....

    Ha meg úgy próbáltad akkor nézd meg a vákuumcsöveket, esetleg a kis ajtót nem e szorul, akad...

    visszadugni a villanyvákum csövet a helyére :P

    Ha le lenne csuszva, nem kellene furákat csinálnia a motornak? Mert ott ugye falsot szíííí? :huh:

  9. énis ugygondolom,hogy ez nemjáték,főleg,hogy a család is velem ül a kocsiba.ha udtam volna,hogy nincsen tehermentesitő nem mentem volna igy.de találtam felnit itt helybe holnapután megyek érte.

    Azért írtam azt hogy körülnéznék én még a helyedben mert kicsit sokallom a 25 e ft ot csak a 4 db felniért!

  10. Így van, műszakin bukta. Ha nem cseréled ki most akkor minden képen vidd el szélvédő javításra. Pár száz vagy ezer forintér megfurják a repedés két végét és feltöltik hogy ne repedjen tovább. Ha nem csináltatod meg kireped a széléig vakszeg mind a két irányban ( legkésőbb jövő télen mikor kívül -10 bent meg fujatod le a meleg levegővel a párát). Ha megvárod vele a műszakit az addig kapott kavicsok ebbe a szélvédőbe csapódnak nem pedig az újba. :)

    Vagy az új szélvédőbe hazafele az úton....

    Igen ez is egy örökös téma lesz hogy mikor érdemes kicserélni, van hogy 400e km alatt egy kavics se, van hogy az új szélvédőbe 10 méter után.....kiszámíthatatlan....

  11. 0,5 mm-es kellene olyan meg nincsen,sztem az esztergályos sem csinálna ilyen véknyat

    Ráaásul nem is 0.5-ös, hanem 0.25-ös, mert ugye átmérőben 0.5mm a különbség!

    Nekem még anno a Kadetten fűrészlap volt ráhajtogatva a kerékagy peremére központosító gyűrűként, de szvsz még az is vastagabb mint 0.25mm...

    Ez lehet hülyén hangzik, de amiket vettem alufelnik teljesen újra lettek fújva, lakkozva. Felpróbáltam az egyiket, és amikor le akartam venni, úgy rá volt szorulva/feszülve, h. úgy kellett leütögetnem az agyról. Így most amikor raktam fel mind a 4-et, inkább 1 kicsit megcsiszoltam, hogy később le is tudjam szedni, ne álljon teljesen rá.

    Ilyen alapon akár meglehetne próbálkozni valamilyen anyag felhordásával ami picit vastagítana a felfekvő felületen. Azért 0,25mm nem túl sok...

    Lehet, hogy oltári nagy baromságot mondtam, de gondoltam bedobom, 1 próbát lehet megér.

    Szerintem nem érdemes a kerékkel játszani, én már bátorságnak nevezném azt is hogy tehermentesítettlenül mentél "kosazolika" 130al...

    Olyan kicsi az az eltérés ahhoz hogy oda valamit be lehessen faragni tehermentesítés céljából, viszont sok ahhoz hogy ne a csavarok legyenek terhelve....

    Én vennék inkább 4 felnit ami tutifaca....

    "kosazolika" lehet jobban járnál ha olyat néznél ami használt de nem leharcolt, azt majd te szépen lefested stb, esetleg felnire szerelt gumi, de a gumi már nagyon sz@r állapotban van...ilyeneket Hudjért meg Sz@rért árulnak...

    Vagy ha jó rajta a gumi akkor azt vagy eladod vagy megtartod, és térül a felni ára...

  12. Sziasztok. Valaki tud nekem abban segíteni, hogy repedt szélvédővel mit lehet a cserén kívül csinálni, hogy esetleg ne repedjen tovább? Hogy mitől repedt be fogalmam sincs, reggel leparkoltam a munkahelyemnél, akkor még semmi baj nem volt és du. már repedt. Tényleg, egy csere mennyibe fájna???

    Semmit

    Én játam úgy hogy reggel meló, semmi,

    Hazajöttem semmi,

    Lemostam az autót, és keresztül kasúl repedés...Anyááááád!

    Egy icikepicike kis kavicsfelverődés a legszélén, a fekete sávban, megkapta a meleg vizet, majd az öblítés csapról hideg vizet azt má futott is......

    Dobhatsz ki rá pénzt egy "kavicsfelverődés eltüntető" című beavatkozásra....

    Szerintem az megállítja de kérdés..érdemes?

    Amúgy a Ragasztó kb 10eft szélvédő 10-20e ft + MD.

  13. Sziasztok. Szeretnék kérni egy kis segítséget. Most cseréltem ki az üzemanyagszűrőt a z14xep g astrába. Azóta olyan mint ha csak 3 henger járna, mert a kocsi egy kicsit remeg, illetve jobb oldalről gyorsabb kattogó hangot hallok... Elég halkan lehet hallani, de eddig nem volt... Szerintem mindent jól csinálhattam, mert nem folyik lent a benzin, illetve a kocsi is kb 2mp-en belül beindult... Tudna valaki segíteni mi lehet a gond?

    Benzinszűrő csere miatt nem nagyon kéne "remegve járnia"!

    Volt itt a fórumon egy Gyütt-Ment is aki azt mondta hogy "öreg autónak kell a jólmegszokott kosz, ami már évek óta rajta/benne van, nem érdemes megbolygatni",

    Pár építő jellegű hozzászolás és a megfelelő style ú mondatok és többbet nem láttuk a Fórumon....

    Lényeg a lényeg hogy ez egy oltári nagy B..ág, és azzal hogy kicserélted a szűrőt, csak jót tettél vele!

    Hogy fordítva van e benne vagy sem, attól ugyanúgy kell mennie, annyi hogy elöbb eltömődik.

    De ha van benne visszacsapószelep akkor viszont nem m1 hogy van fennt, azt a "kétbetűs" fajtát nem ismerem...

    Azt még figyeld le hogy a fordulatszám növelésével együttesen változik a hang vagy az marad egyenletes? Esetleg "jobb oldalról"-lt kicsit pontosítani, honnan jöhet a hang pl kipuff körül, vez. teng től, szívótoroktól, generátor, stb...

  14. Heló ! Rátettük a gépre de nem mutatott ki hibát :( Levettük a gyújtástrafót és akkor láttuk hogy amire rátesszük a gyertyapipát az rozsdás. Ettől lehet az hogy mig nem melegszik be akkor egy henger nem megy és leáll???? Mert most letakarítottam a rozsdát és befújtam chip sprayvel és most nem csinálja.

    Előfordulhat, figyeld, teszteld, az autót és ha nem jelentkezik a hiba akkor szerencséd volt!

  15. Sziasztok!

    Múltkorában írtam azzal kapcsolatban, hogy penészes hátul a kárpitom! Na most csikkekre szedtem az autót, és kiderült, hogy mindkét C oszlopnál csordogál be a víz. Tegnap délután szétszedtem, belocsoltuk, akkor csak az egyiknél láttam, este jött rá egy kics csendes eső, és reggelre mind a két oszlopon folyt le a víz. Kérdésem lenne, hogy mi okozhatja ezt? Kasztnissal beszéltem, azt mondta, hogy gumikéder, és nem lehet javítani, vagy csak úgy, ha jobban rászorítjuk az ajtót a kasztnira. Most lementem, gondoltam kipucolom a sártól, hátha az a baj, viszont utána ahogy visszaraktam, nem ér össze a találkozása. Míg le nem szedtem összeért. Hogy lehet ez? Mellékelek két képet is, ennyi hézag van! Légyszi, ha tudtok, segítsetek! Köszi szépen! G.

    http://kepfeltoltes.hu/view/130409/2013-04-09_18.04.40_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/view/130409/2013-04-09_18.04.46_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Helló, a gumi kéder hajlamos az méretváltozásra, hisz rugalmas anyagból van!

    Ha leveszed visszarakásnál ha nem a megfelelő "feszességgel" teszed vissza akkor vagy rövidebb lesz(esetedben) vagy túlnyújtva teszed vissza és hosszabb lesz!

    Próbáld felrakni úgy hogy a toldásnál kezded, de nem nyomod rá hanem ráilleszted az egész kédert! majd ha már csak a rányomkodásra vár akkor elkezded a felénél (nem a toldásnál) és úgy nyomod rá hogy közbe a kiindulási ponttól szétfele húzva nyomod(csak kicsit)...

  16. Fene azt az érzékeny orrotokat! :D :D Nem értékeled a cocializmus találmányát?? :D Trabant 601 Limuzin-nál volt a hűtőmaszkban egy luk, amire ráment a gumicső, és azon keresztül áramlott be a menetszél az utastérbe. 1 db szúnyogháló volt berakva, hogy a szúnyogokat fecskéket ne nyelje le a trabi! :D Meleget meg tudod hogy csinált? 2 rétegű kipufogó dobon keresztül fújta a meleglevegőt a motorhűtő ventillátor, és az utastérbe küldte egy jó vastag csövön keresztül! Aztán ha kilyukadt a belső dob, akkor küldte be a kipufogó gázt, és volt sírás, mert vagy meleg volt, vagy megfulladtál! :D Ehhez képest ez már luxus!

    Ne vedd sértésnek de Te biztos abba a kategóriába tartozol aki évenete kötelezően megeszik 3 kg koszt! :D (csak te így oldod meg) Ki így - Ki úgy...

    Amúgy lehet jobb lenne mindkettőtöknek, ha ránéznél a pollen fölötti műanyagra, mert ha olyan hamar elganyésodik, akkor elég valószínű, hogy beázásod van. Ami most még csak párásodással jár, de késöbb karosszériázással is fog!

  17. Régen jártam erre.

    De most a hétvégén a fékekkel foglalkoztam egy kevet. Lecseréltem a kezdődő nyúlékony 20-as főfékhengert 22-re.

    Volt vele szívás nem gyengén. Sajna nem sikerül párban megvenni a devandert és a fékhengert. Ezért elsőre nem sikerül a felszerelés. Ugyanis a devander tolórúdja egy kicsit benyomta a dugattyút és nem volt hajlandó beengedni az olajat a hengerbe. :-(

    Hiába állítgattam a fékpedál felőli állítócsavart. De aztán egy kis mókolással megoldottuk.

    Úgy hogy, aki cserélni akarja, lehetőleg párba vegye meg ezeket a cuccokat.

    Amúgy a csere jót tett a féknek. Sokkal hamarabb eljezd fogni és nem kell annyira taposni. Érzik rajta a 236-os tárcsa,de azokat nem fogom cserélni, mert az most sok lenne.

    Helló, Jó a képed... Om.M.P.H.

    • Like 1
  18. Nem 3 henger jár csak induláskor?

    Hát ha szerinte az alapjárat jó akkor csak fel tűnne ha 3 henger járna "csak".... Nameg az indítás se egy pikk pakk lehet, de arról se írt, csak annyit hogy "ha beindítom"...

  19. Ezzel én is tisztában vagyok, csak nem tudom mivel lenne érdemes kezdeni, mert a MAP-ra 17 ezret, a lambdára 14-et mondtak. Szóval egyik sem olcsó és nem tudni biztosan mi okozza a hibát. Hőfokjeladó 2 éve lett cserélve és műszerrel megmérve jónak tűnik az ellenállása. (táblázat értékeit néztem).

    Azt nem tapasztaltad hogy sokat enne az autó?

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.