Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

zaza73

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    564
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by zaza73

  1. Sziasztok!

    Nemrég vettem egy 2002 vectrát 2.2 gts benzin z22se.

    Mikor megvettem nagyon remegettt a motor és vele együtt a kocsi is! Azt mondták motortartó bak. a két felső(JOBB ÉS BAL OLDALI)ki lett cserélve.Kicsit szünt a jelenség,de a kocsi gyorsításkor annyira remegett hogy nagyon! Elvittem szerelőhöz azt mondta vezérlés a rossz. Valóban a balansztengely két műanyag feszítője volt eltörve. Kicseréltük,összeraktuk és mikor beindítottuk visító hangot adott a motor. Többszöri szétszedés és összerakás után egy másik szerelő azt mondta menjek vele kb. 20 km és a visítás elmúlik! Így is tettem és valamelyest halkult a dolog De a remegés és a morgo hang gyorsításkor ugyan úgy megmaradt! Szeretném ha valaki megtudná mondani a probléma okát! Esetleg van-e köztetek egy jó opel szerelő aki megtudná nézni! Pesten lakom.

    Válaszotokat előre is köszönöm!!

    Facebook-on csatlakozz az opelfórumhoz, majd keresd Weiss Danit. Törökbálinton található, ő megoldja a problémád :)

    http://www.facebook.com/groups/vectracsignumclubhungary/289481321173856/?notif_t=group_activity

  2. Sziasztok! Érdeklődnék, hátha valakinek van még ötlete. Z19DTH 150 lovas, automata, 127 ezer km-rel. A hiba a következő. Reggel indításnál nem kapcsol be a turbó, és az autó csak 3000-es fordulatszám fölött húz, addig olyan mint egy ezer éves szívó, alig megy. Megteszek vele pár km-t, kicsit addigra bemelegszik, újraindítom és utána meg megy a turbó. Nem mindig az első újraindítás után. Van hogy többször is megismétlem, viszont utána meg jó kb egész nap. Az érdekes, hogy semmi nem gyullad ki a műszerfalon, és nincs hibakód sem. Kicseréltük a turbónyomás szabályzó szelepet, kitisztítottuk az EGR szelepet, de a hiba maradt. A szívósorom ledugózva, részecskeszűrő sincs már a kocsiban. Valakinek valami ötlete? A turbó lenne szar? vagy mit próbáljunk még meg? mert lassan elfogynak az ötletek, mindent meg nem tudok kicserélni egy vagyonért... Köszi az ötleteket, ha lesznek!

    Nekem akkor csinálta detto ugyan ezt, mikor az összekötő pálca le volt esve az örvényszelepekről és szabadon tudtak mozogni. Kicsit házilag barkácsolva visszatettem az összekötőt, azóta nem csinálta :)

  3. Ha az akksid ment tönre, akkor is ez ajel jön. Szóval ha "szerencséd" van, csak akkumulátor.

    Más.

    Megoldódott egy hónapja a xenon problémám. Kicseréltem mindkettőt, egészen eddig világított is szépen. Ma viszont megint nem világít egyik. Megnéztem, hiába raktam bele a korábban kivett egy darab jó xenont, azzal se világít, plusz a negyfrekis hangja sincs meg, mint a másik oldalon. Ergó gyújtótrafó, és elektronika halt meg.

    Fogalmam sincs, milyen van rajt, és hol kéne vennem, és hol olcsó, és milyet. Utólagosan lett az enyémbe az előző tulaj által beszerelve. Csináltam pár képet a kivett lámpáról, milyen most, hátha tud valaki segíteni:

    http://www.kephost.c..._rwdj62oios.jpg

    http://www.kephost.c..._r52tyfh80b.jpg

    Előre is köszönöm!

    Vegyél bele kompletten újakat, nekem is az lett a vége.

    http://www.metroman.hu/product/Auto-vilagitas-fenytechnika/-Xenon-szett/Xenon-lampa-keszlet-THUNDER-H7-6000-K

    http://www.metroman.hu/cat/Auto-vilagitas-fenytechnika/Xenon-trafo-Can-Bus-Fenyszoro-moso-lampaszintezo

  4. Sziasztok egy kis segitsegre lenne szuksegem! Van egy 2005os Opel Signumom 1.9CDTI, es van egy kis gond a szervoval, indulasnal minden rendben, de par perc mulva màr vilagit is a muszerfalon a "kormany felkialtojellel" , es a kormanyt is eleg eltekerni neha. Ha valaki talalkozott volna esetleg ilyen problemaval jol jonne par otlet...

    Nekem is így kezdte, aztán egyszer csak elfolyt belőle az összes olaj. Kormánymű felujítás 55.000-be fájt :icon11:

  5. Értem, köszönöm! károsodna a motor vagy a váltó vagy valami ha egy darabig még így használnám?

    Még nem hallottam, hogy szétesett volna, de ha szét tud esni, biztos csinálna szép világot. Én még 15.000 km-t mentem vele, viszont a végén már elég szépen rázta a kasztnit alapjáraton. Motortartó bakok biztos örültek neki. Az én véleményem, hogy ha van rá lehetőséged, minél előbb essél túl a cserén, jobb a békesség ;)

  6. Szevasztok!

    Olyan problémám lenne a Z19DT motorkódos 2004-es Vectrámban hogy alapjáraton valami zakatol és ha egy kicsit rálépek a kuplungpedálra akkor érezhetők visszarúgások a zakatolással szinkronban...

    olyan a hangja mintha valami forgó alkatrész hozzáérne valamihez amihez nem kéne...

    ha felpörgetem a motort 1000 fordulatszám fölé akkor abbahagyja, menet közben sem csinálja de váltásnál mikor felengedem a kuplungpedált akkor megintcsak hallható 1-es 2-es és néha 3-as fokozatba váltáskor 4-5-6-ba semmi...

    ha benyomom teljesen (alapjáraton) a pedált akkor enyhül de egyszer-egyszer még hallható a zakatolás... középállásban van a legrosszabb hangja és ott a leg hangosabb is

    Miért csinálhatja ezt ?

    válaszotokat előre is köszönöm! üdv: Milán

    Kettős tömegü lendkerék lesz, de ajánlott vele együtt cserélni kuplung szettet kinyomócsapággyal és váltó oldali szimeringet is. Így valszeg hosszabb ideig nem lesz gondod ezen a téren. Nekem 230.000-be került munkadíjjal együtt.

  7. A xenon izzó mögött (érintésvédelmi meggondolásból gondolom) van egy takaró műanyag ház. 3 csavar fogja. Légszűrőházat természetesen kivettem, így az elsőt pofon egyszerű volt kivenni. A másodikat éppen hogy lehet látni tükörrel, harmadiknál már annyi hely sincs, hogy oda bedugjam a tükröt, hogy valamilyen szögből egyáltalán lássam. Innentől szerintem egyértelmű, hogy a másik két csavart kivenni csak a lámpa kivételével lehet. Márkaszervizes havert felhívtam, ő is azt mondta, le kell venni a lökhárítót.

    Ide kapcsolódik a kérdésem is. :) Még soha nem vettem le. Mennyire bonyolult? (2004-es évjárat GTS)

    Aki vette már le. Hol fogják a csavarok? Motorvédő burkolatot le kell majd hozzá venni?

    Valóban, gyári xenonnál a kezelési is a szervizt ajánlja a lámpa kiszerelése miatt

    :whistle:

  8. Megpróbáltam kivenni a xenon izzót, megnézni, biztosan D2S van-e bent. Kivettem a légszűrőházat is, de az égőhöz nem lehet hozzáférni. Felhívtam a szervizes ismerősömet, mondta, le kell bontani hozzá a lökhárítót, hogy ki lehessen venni a lámpát, akkor lehet a xenon égő mögötti burkolatot levenni, amit 3 csavar tart, addig nemhogy cserélni, de látni se lehet az égőt... Ahogy néztem a helyzetjelzővel hasonlóan poénos egy izzócsere....

    Veszek xenon izzót, aztán imádkozok hogy az legyen bele való, és beviszem a szervizbe...

    Pedig ha kiveszed a légszűrőt, több hely van, mint az akksis oldalon. Nekem simán ment a csere szerencsére.

  9. Sziasztok! Egy kérdésem lenne.

    Ma reggel észrevettem, hogy a jobb oldali xenon lámpám nem világít. Utólag van szerintem beépítve a xenon szett, mert lámpamosó nincs hozzá.

    Valakinek tapasztalta, hogy ilyenkor mi szokott lenni?

    Gondoltam, hogy talán van külön biztosítéka, és az (nem tudom hol van, már ha van benne), vagy elektronika (azt se tudom, hol van), és a legkézenfekvőbb meg természetesen az izzó.

    Ha izzó, akkor hol érdemes megvenni? Néztem, elég horror áron vannak 8.000-13.000 Ft-ig a legolcsóbbak...

    Az enyém utólagos, én raktam bele. Ha nincs mosód és belül állítható, akkor tuti utólagos. Az enyém is (bal oldali) elkezdett vibrálni, aztán elaludt. Ha lekapcsoltam és újra fel, akkor kis ideig világított, aztán újra kezdte. Kezdtem izzócserével, aztán trafó cserével, egyik sem hozott megoldást. Most minden új benne, izzók, trafók, illesztők. Ugyan olyat vettem bele, mert ezek még a b-s vekimből lettek átrakva és négy évet hibátlanul működtek. Izzót találsz olcsóbban is:

    http://www.metroman.hu/product/Xenon-tartalek-izzo-H7-6000K

    Enyémben ilyen szett van:

    http://www.metroman.hu/product/Auto-vilagitas-fenytechnika/-Xenon-szett/Xenon-lampa-keszlet-THUNDER-H7-6000-K

    http://www.metroman.hu/product/Auto-vilagitas-fenytechnika/Xenon-trafo-Can-Bus-Fenyszoro-moso-lampaszintezo/CAN-BUS-illeszto-es-szuro-Xenon-keszlethez

  10. Értem! Azért ezek megnyugtató dolgok, amiket írtok. Most hoztam el nagyszervizről az autót, és 280000 volt a javítás. Nem örülnék neki, ha megint lehetne vinni. Megpróbálok ezeknek a fűtéseknek utána nézni, hátha találok valamit róluk.

    Ha szembe állsz az autóval, bal oldalon lenn a tűzfal és a motor között találod. Alulról látni lehet a "kipufogó" csövét is.

  11. Hali!

    Valakinek ismerős egy olyan jelenség, mikor hidegen elindítjuk a motort, és jár alapjáraton 2-3 percenként elkezd valami búgni, mintha egy ventilátor lenne, a fogyasztás is felmegy 0.7-ről 1.3-ra. majd leáll, és a fogyasztás is vissza esik. Még nem hallottam ilyet a kocsimból. Lehet csak a hideg miatt van? Valami tapasztalat?

    A válaszokat előre is köszi.

    Az enyémben van "kazán", 7 fok alatt , ha beindítom kb. 10 másodperc múlva elindul és fűti fel a hűtővizet, amíg asszem 80 fokos nem lesz. Lehet hogy ezt hallod, bár ilyenkor folyamatosan megy és az első pár bekapcsolásnál nekem füst is szokott jönni az autó alól, gondolom ilyenkor ég ki belőle az egész nyáron belement kosz.

  12. Kezd meghülyülni az autóm: ha megy a klíma, ha nem, jobb oldalon meleget fúj be! A kijelző állandó "DAY"-re van állítva, de néha besötétedik, ha lámpát kapcsolok, mint éjszakai módban. Ha leállítom és ki van kapcsolva a klíma, következő indításkor érdekes módon be van kapcsolódva vagy fordítva. Elöl a lámpába vibrál a xenon és néha el is alszik, ilyenkor kijelzi, hogy kiégett az izzó. Következő indításkor azonban újra világít. Valaki valami okosat?

    Ja és nem tudná Valaki megszerezni opel szervízből az autóm biztonsági kódját?

  13. Én azért 70%-ban városban városban használom. Napi szinten munkába. Ha utazom akkor a gyerek miatt mindig tele a csomagtartó. Bőrös is az autó, ami plusz 30kg.

    Csak azért írom le ezeket, mert meg szeretném tudni, hogy ez a 7,2 extrém sok vagy ez még normális lehet?

    Ha valami probléma okozza, akkor mi lehet az? Szervi baj? :-)

    Most egy hónap szabin voltam és majdnem minden másnap mászkáltam be győrbe cuccokért és állandó klímával nekem is 7.2-es átlag rémlik, amúgy szerintem ez nem olyan rossz átlag városi használatban nagyrészt.

  14. Sziasztok!

    Fogyatási adatokkal kapcsolatban érdeklődnék itt, mivel a fogyasztás fórumban nem ír senki.

    Vectra C kombi Z19DTH. Az átlagfogyasztásom 7,2-nél állt be.Se le se fel. Sokat használom autópályán, de városban is. Korábban olvastam, hogy összefüggésben lehet a szívósor hibájával. Nálam nem rángat, nem torpan meg.

    Van valakinek ötlete, mi lehet a magas fogyasztás oka?

    Km 100e.

    Köszi

    Gábor

    Nekem is ilyen kombim van és pontosan úgy alakul a fogyasztásom, ahogyan azt előttem Gee írta. Én 95%-ban pályán megyek 140-160 között és mindig kicsivel 6liter felett van a fogyasztásom. (átlag)

  15. Azért az sem kevés...mindez mennyi km után?

    Óra szerint 90.000-rel vettem, most 165.000-nél vagyok. Igazából 160.000-ig nem költöttem rá semmit, csak a kötelező dolgokat kapta meg. Az utolsó egy hónapban ráment több, mint 400.000 pénz, de remélem most megint hosszú ideig csend lesz. Mindentől függetlenül én nagyon szeretem és meg vagyok vele elégedve :icon1:

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.