Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

cserbinszky

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    284
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by cserbinszky

  1. Sziasztok!!!

    Adott egy 2010-es astra h 1.7 cdti z17dtj motorral.Alapjárat hullémzik 500-1500-as fordulat között.Menet közbe fix fordulaton néha bedadog.Föleg 1-2es sebbeség fokozatba.Hibakód nincs benne..Vki találkozott már ilyen hibajelenséggel???

    Válaszotokat előre is köszönöm!!!

  2. Kellene egy kis help:

    a jólnevelt ember, aki valamikor bekötötte a vonóhorog vezetékét, az biztos be volt rúgva, mert nem a gyárilag odakészített vezeték csatijába oldotta meg az összekötést, hanem azt elvágva forrasztotta össze a vezetékeket... :wacko:

    Szóval kéne egy ilyen csatlakozót szerezni, nem tudjátok véletlenül ennek a fajtának a típusát? 10 csati van benne:

    http://www.kephost.c...3hg6pfaorn7.jpg

    Itt látszik, milyen szépen dolgozott (kezét törném el):

    http://www.kephost.c...jv8v29udage.jpg

    Vagy valamilyen hasonló csatlakozót honnan lehet szerezni?

    Nekem is kéne egy ilyen.Én nem vágtam el a vezetékeket csak ráforrasztottam.Abból kiindulva,h.hátsó ajtó átvezetőhöz a üres házra tizenezreket mondtak érinzkezők nélkül ez se lehet olcsó...

  3. gyárilag ennyi :)

    z20net az szíjjas moci :)

    Nagyon szép a gép.Grat hozzá.

    Szerintem mindegy hogy szíjas vagy láncos.A lánc is elnyúlik..pl antara v6-ra ezért volt visszahívás. 100e nél elnyúlt a lánc.De pl a bmwx5 egyik évjáratába is hasonló hiba lépett fel.Aki nem vitte vissza az megszívta.De lehet ezekre is lehetett,helyedbe begurulnék egy szakszervízbe ahol megtudják nézni,h.volt-e visszahívás rá.Az ördög nem alszik.Kár lenne 1 ilyenen elcsúszni.Nemhiába van tele az ebay 2.8 v6ra való láncszettekkel.Ha nem kéne cserélni biztos nemárulnák.

    Sok balesetmentes kilómétert vele....:)A talpadra meg vegyél vmi viszketésgátlót...........

  4. Üdv.

    Ki tudná megmondani mi van akkor, ha az omegám (2.0 benzin 1997. autómata 5 speed.) azt írja ki,hogy PROGRAM!!!

    A villamosság szerelő sem látott még ilyet.

    Nem belevaló kijelző van benne azért írja.Vki kicserélte de nem jóra.Az adattáblán van 1 kód.Arra a programverzióra kell kódolni,ha jól tudom.

  5. Vigyázz, mert B1-nél nincs villogás csak sima világitás!!!!!

    Nekem is azt mondták, hogy világitás után villogni is fog de nem volt villogás a végén... :)

    Kigyulladás után nekem kb. 6-8 liter lehet még benne.

    Nekem b1 van és először világít,utána meg villog.

  6. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni az ügyben h egy X25XE mocinak a két hengerfej között lévő olajhűtőt honnan tudok szerezni valami elfogadható áron? Esetleg legyártatni lehetséges vagy hasonló? Ebay-en nézelődtem de elég drága mulatság sajnos... Mennyire hajlamos ez kilyukadni? Szeretném megelőzni a bajt.... Válaszaitokat előre is köszönöm!

    Üdv.

    Kétfajta van belőle...Volt benne váltás 98-99 körül...A régebbiek a kilyukadós fajták...

  7. Sziasztok!

    A V6-os B Vectrámon az utasoldali légbeömlő felső sornál középen van egy elektromos csatlakozó, amihez nincs kötve semmi.Kérdés:Ez gyárilag így van vagy esetleg kell bekötése legyen?

    Pontosabban kézzel benyulunk a légbeömlő mögé és ott érzékeljük.

    Nekem sincs rajta bekötve....

  8. Köszi a hozzászólásokat! Szűrőt megmondom őszintén nem tudom, azt mondták nekem, hogy gyárilag ezekbe nincs üzemanyag szűrő. AC-t hozzák, akkor majd okosabb leszek legalább.

    Ja egyébként X20XEV a motorkód, ez kimaradt az előbbiből...

    Köszönöm!

    Kimondta,h.nincs bene szűrő???Jó nagy barom...egy van a tankba az ac alján,meg egy a tankon kívűl.

  9. Igazából nem sürgős csak idegesít és van, hogy elfelejtem egyik másik ajtó gombot lenyomni és egész éjszaka nyitva van bár a riasztó rá van nyomva! De kipróbáltuk a reléket kötöttünk rá kraftot és azzal behúzott! Valószínű nem a relével van a gond, a kábelek jók nem szakadtak. Szóval nem tudom mi lehet a baj! De már az ablakokat sem húzza fel! :icon11:

    Hétfőn megyek én is még vagy 2 bontóba! Amúgy ha valakinek van fölösbe egy QM jelzésű vezérlője megalkudnék vele! :D

    Előre is köszi! :icon1:

    cserbinszky köszönöm a segítségedet, majd azért várom, hogy mire jutottál. :icon1:

    És diagnosztikával nézted???Vmi hibakód??

  10. Most mi is pont azon gondolkodunk, hogy hogy lehetne kiváltani ezt a relét és eddig mi is arra jutottunk, hogykettőből kivezetékelve megoldjuk! Remélem sikerül! Mert az a baj, hogy csak az egyik felét huzza be és azt sem mindig! <_< Köszönöm a gyors válaszod, rákeresek erre a polaritás fordító dologra! :icon1:

    Lehet van 1 bontott omega vezérlő...Ha ilyen van benne megegyezhetünk...holnap megnézem..

  11. Szaisztok!

    Van egy 1.6 vectram 98-as és lenne vele egy kis baj segítség kellene. Nos az egyik henger nem megy csak 3om megy! Ha kitekerem a kormanyt teljesen akkor megjobban püfög. Gyertya jó cseréltem 3-om gyertya szép volt de a 4-ik mar fekete! Mire gondoljak mondjatok mar vmi tippeket. Holnap után megy szerelohoz...

    Nem értem ,ha m1 szerelőhöz akkor minek neked a tippek.Majd ő megnézi,h.mi baja.Sokminden lehet.Gyújtókábel,trafó,injektor stb stb..Ezt látni kellene..Azért puffog jobban mert a szervó jobban terheli.

  12. Üdv fórumtársak!

    Jó ideje olvasgatlak titeket és ~1 hete regisztráltam is, viszont most érkezett el az a pillanat, amikor kérdeznem kell. Vásároltam egy tech2 USB kábelt, amivel hibát szerettem volna kiolvasni a kocsiból (Opel Vectra B Caravan 98'). [KÉP A KÁBELRŐL]

    Nem sikerült kapcsolódnom sem XP, sem pedig 7 alatt. Mindkét operációsrendszer eszközkezelőjében először COM3 portra volt állítva a kábel, aztán COM1 majd COM7, de így sem jártam sikerrel. A kábel illesztőprogramját feltelepítettem. A diagnosztikai programban a beállítások alatt kipróbáltam a Serial (RS232 or Virtual COM Port Driver) és az USB (FTDI Driver only) opciókat egyaránt. Az alábbi visszajelzéseket adta a program.

    elm.png

    A sikeres kapcsolódáshoz elég a gyújtás, vagy járó motornál kell összedugni mindent? Aki jártas ebben, legyenszíves segítsen! Köszönöm

    Ha nem op-com-ot vettél akkor jólehet még ruhaszárítókötélnek,de ahoz lehet rövid lesz.:)Max ha kommunikálna is vele akkor is csak a motorvezérlőt tudná olvasni.Scanmaster nevű progival próbálkoztál,ha jól látom??Szerintem vagy rossz lehet a kábel vagy vmi beállítási problémád van.Ezt látni kellene.Én 1 elm 327es interface-el és ezzel a progival tudtam olvasni a motorvetérlőt.De semmi mást.(Nem az egyém volt.)A haver ugyanezzel küzdött.Nála rosszul volt beállítva a windowsba.

  13. Köszi szépen a választ. Az a helyzet, hogy a klímakompresszoron kívül minden működik :-) .

    Ha a relét manuálisan működtetem, akkor bekapcsol a kompresszor. Arra gyanakszom, hogy elillant a gáz a rendszerből.

    A hibaüziket töröltem, azóta nem jött vissza.

    Úgy tudod a legegyszeűbben ellenőrizni,hogy ahol vannak a szelepek ahol töltéskor rácsatlakoznak benyomod.De vigyázz,mert ha van benne gáz könnyen fagyási sérüléseket szenvedhetsz.

  14. THX a gyors válaszokat. A fel-fel gyulladást 1-2 éves időintervallumra értem, és persze csak hibatörléssel alszik el, bocs a félreérthető hibaleírásért :blush: Ezek szerint az ECU nemcsak azt írja ki ilyen esetben, hogy lufihiba, hanem ad vlmi közelebbi támpontot, hogy mondjuk az anyós ülés felöli légzsákkal van gond? Az ABS vezérlő átforrasztását megtaláltam vlmi magyar csóka megcsinála meg dokumentálta is. Engem csak az rettent el hogy a vezérlő házát szét kell vágni, nem csavarozós vlmi. esetleg vlki közületek már végrehajtotta ABS átforrasztását? De akkor hibakiolvasással kezdem. De ezt majd összekötöm a heteken belül bekövetkező fékbetét/pofa cserével.

    Én 1 bmw x5-ösét vágtam szét a barátommal.Csak türelmesen,nem szabad kapkodni.Csak abba sajnos hibrid cucc volt és nemis az volt a baja.Így azért egyszerűbb,h.van róla fotó a neten.

  15. Légzsák lámpa fel-fel gyullad??Nem inkább folyamatosan ég?Vagy törölted és után valamikor újra kigyulladt?

    Ahogyan írták is előttem,egy hiba olvasás sokat segítene!

    Az ABS több dolog miatt is lehet,de azért nem a vezérlő újraforrasztásával kezdeném! :icon1:

    Hibakiolvasás,majd a kiírt oldal átnézése!Érzékelők,csatlakozók,kábel,ABS gyűrű!

    A B2-ön tipushiba a vezérlőegység forrasztási hibái...Hibakódok nélkül nehéz így bármit is mondani.

  16. Köszi az építő jellegű tartalmas választ. Az a helyzet, hogy tök hülye vagyok és azt se tudom hogy mi az a Google.

    Az első az hogy cseréld ki a vezérlőegységet.Ezt már énis láttam az enyémnél.Simán kitöröltem.A második a belső motorra utal...De egyik sincs "jelen".Ha működik minden rendesen ne foglalkozz vele.

  17. Sziasztok

    Most, hogy itt van a meleg ismét, szembesültem a b2-es vectrák már tavaly eliminált gyermekbetegségeivel:

    - lufilámpa

    -ABS lámpa

    világítanak.

    A lufilámpát nem értem, mert az ülés alatti csatit még tavaly kivágtam és összeforrasztottam a két végét, s eddig jó is volt.

    Esetleg lenne máshol is galvanizálódó csatlakozó, amit érdemes lenne még forrasztani?

    Vagy az normális hogy egy tíz-egynéhány éves vectránál fel-fel gyullad?

    Az ABS-nél meg ha leveszem a gyújtást és újra ráadom akkor elalszik. Ebből a viselkedésből nem lehet következtetni vlmi tipikus hibaforrásra?

    Jó lenne ha meglennének a hibák mert égő nyáron egy karácsonyfával a műszerfalban kocsikázni. Nem is beszéve arról hogy égő visszajelző lámpánál egyik se működik...

    Az absről csak annyit,h.lekell venni a vezérlőegységet és átforrasztani.Persze előtte hibakód kéne,h.mire panaszkodik.Kis segítség:http://www.gyuszi.hu/opel_vectra_b.html.Lufira is nézni kéne vmi hibakódot.És utána lehetne hibát keresni....

  18. Megvan a kocsi!!

    Egy élmény volt hazajönni vele. Csendes, jól húz, szépen megy. Pár apróbb hiba azért van vele, de hétvégén nekiülök és megcsinálhatom. A tükörállító kapcsoló kontaktos, a bal hátsó ajtóban nem jó a kp zár. Valami utólagosan belemókolt kihangosító maradványai is vannak benne, amikor a rádiót kivettem, hogy átkössem a kapcsolt és állandó pozitívot, akkor vettem észre. Hétvégén azt is megnézem. A tankajtó zár motorja is halott volt, azt kicseréltem és már jó is. :) De hát egy leendő autóvillamossági szerelőnek ez nem akadály. :D

    Énis most csinálltam meg a központi zárat a jobb hátsó ajtóban.Kábeleket nézd meg először ahol megy át az ajtóba.Nekem a zár is szar volt.Szétfurtam,gondoltam,h. a mikrokapcsoló rossz benne.Semmi baja nem volt,összeraktam és jó lett.Érdekes.lehet csak megvolt szorulva.Azóta tökéletesen működik.

  19. Abból mit lehet megtudni?EPC segít ha magyarországi az autó?

    A négyágú kormány miatt akartam....Meglehet nézni,h.milyen volt eredetileg a felszereltség...3 ágúnak kellene lenni b2-be.

  20. tuti hőmérséklet érzékelő! A motor jobb oldalán kék szögletes "stekker" két vezetékes, X20XEV motornál

    Énis erre gondoltam.A v6-on is kék...:))

  21. radugtak gepre is de nem mutatott semmit , erdekes meet ha king a homerseglet 6 foktol hidegebb van akkor jelentkezik ez a hiba,ha melegebb van semmi gond az autoval

    Én vmi vízhőfokjeladóra tippelnék,ami még nem teljesen szar rajta és így szívat.Egy van a mutatós egységnek,egy meg az ecu-nak.Vagy vmilyen kontakt hiba.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.