Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Hard

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    45
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Hard

  1. Szerintem nekem teljesen más, mivel Simtec 56.1 az enyém, a tiéd pedig, ha minden igaz 56.5.

    Ne ess kétségbe, mivel nagyon úgy tűnik - hogy igaz forrasztással - de bele lehet rakni a tiédbe is. :)

    De majd meglesem!

    Szóval azt mondod hogy valahogy bele lehetne tenni ebbe a típusba is? Kíváncsian várom a véleményed. :)

  2. Üdv!

    Ha jól tudom, '97-ig forrasztani kell.

    Bár ez azért érdekes, mert az én '95-ös A Vekimhez (X20XEV) nem kellett, mert volt benne foglalat, csak cseréltük és kész is.

    Itt is '97-et írnak

    Én is így gondoltam hogy csak cserélem és kész is. :) Aztán jött a meglepi. Azóta nézegettem a neten hogy milyen vezérlők is vannak és két fajtát találtam olyat ami foglalatos és olyat ami nem foglalatos. Ezzel csak annyi a baj hogy mindkettőt ehhez a típushoz írják. Ugyanaz a motor uaz a kasztni minden ugyanaz csak a vezérlő belseje más. Dehogy mi a különbség vagy miért az egyik és miért a másik arra nem tudtam rájönni.

    Esetleg szabadna megkérdezni a te ecud gm számát?

  3. Hali!

    Érdeklődeni szeretnék hátha valaki tudna egy kis infóval szolgálni nekem, mert sajnos csináltam egy számomra nem épp jó boltot. Vettem a 1996os x20xev vecimbe való chipet. Ami így néz ki :

    IMG_0062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/120421/IMG_0062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ez eddig nem is olyan rossz. Viszont az egyik hétvégén gyűjtöttem egy kis erőt és neki láttam a cserének. Az ecut megbontva ez a csudaszép látvány fogadott.

    IMG_0040_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/120421/IMG_0040_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Na most a problémám az volna hogy mint látható az én ecumba még hasonló egység sincs.

    Leginkább az érdekelne hogy melyik x20xev vezérlőjében található ilyen chip? Illetve hogy az enyém fajtának milyen chip tuning módja van?

    Esetleg ha valakit érdekel van egy ilyen chipem eladó. :)

  4. Opel szervízben állítattad át? Érdekes, mert én is megkérdeztem mikor tettem bele a gallonos meg mérföldes kijelzőt, és akkor azt mondták, hogy nem lehet. Mennyibe került az átállítás?

    nem opel szervízben. egy ismerős ismerősének az ismerőse. neki van tech2je. maga az állítás úgy történt hogy pc-n beütötte a kocsi adatait és az kiirt rá egy kódot. az enyémhez a 009-est. na ezután vette csak elő a tech2t rádugta és feltöltötte a 009es programot. aszondta ettől többet nem lehet vele kezdeni. igazából a fogyasztási adatok nem lettek jobbak. de már nem ír automata váltó hibát. hja meg kipróbáltuk angol nyelven:) de nem tetszett így maradt németen:) meg ha már rá volt dugva a gép akkor kiolvastattam a hibát. mindezért 3 pénzt kért el.

  5. Azok a kapcsolók pontosan hogy jönnek ki a helyükről? Előre kell őket hűzni?

    hjaja előre jönnek ki. én kis csavarhúzóval pajszeroltam ki:) csak vigyázz hogy ne cseszd szét a műanyagot.

  6. megtörtént ez a bc programozás tech2vel, de a pillanatnyi fogyasztásom igy is 0át mutat, az átlag fogyasztásom pedig 4.5l <_< nagyon örülnék neki ha valós lenne :wacko: ezenkívül 15 liter benzin elfogyasztás után csak 6.8l irt. valakinek valami ötlet hogy mitől lehet? Talán említést érdemel hogy alapjáraton kigyullad a mil lámpa, ami gázadásra, illetve érdekes de fékpedál nyomásra is elalszik. A programozásnál persze megnézték ezt is légtömegmérő fesz alacsony. Na most nem értem mi köze lehet ennek a pillanatnyi fogyihoz?? Levegő adatból is számolja? Esetleg még egy valamire tudok gondolni az egér szelepre, mer az nekem ki van kötve 4-2-1miatt, ez kell a matekjához?

  7. Rátapintottál a lényegre. Semmi sincs kiépítve. A villanyablakos hátsó ajtó kábelkötegeket, a hátsó ajtóba való kapcsolókat, valamint a 4+1-es kapcsolót a váltókonzolra is kérned kell a mechanikával együtt. Jobb bontókban ezt együtt adják, de van ahol megpróbálhatják megmagyarázni, hogy "nem kell semmi más csak a motor, összedugod és működik" dumával.

    Az emelő mechanikának a beszerelése nagyon egyszerű. Az üveget nem kell kicserélni.

    Kiszereled ezt:

    IMG01598-20100911-0945_www.kepfeltoltes.hu_.jpgIMG01602-20100911-0946_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    És beszereled ezt a helyére (a felirattal ellentétben ez a jobb hátsó, nem pedig a BH)

    IMG00516-20091029-1930_www.kepfeltoltes.hu_.jpgIMG00517-20091029-1931_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Gyárilag a kézi emelő szerkezet popszegeccsel van felfogatva. Ezeket le kell fúrni. Az ablakról le kell akasztani (addig valaki megtartja az ablakot) ezután könnyedén kijön az ajtón lévő kivágott részen. A kézi szerkezet helyére ha odailleszted a villamosat, akkor látni fogod, hogy a kettőnek a rögzítő furatai nem egyeznek meg, de a villamoshoz szükséges furatok is ki vannak alakítva az ajtóban egy kivételével. (A villamos emelőszerkezeten az egyik motorhoz közelebb lévő furatnak nem lesz helye, de ez nem baj, 5 csavar megfogja). A villamos emelőt fel lehet rögzíteni csavarral, és popszegeccsel is. Én 6-os csavarral fogattam fel. (Ehhez fel kellett fúrni a furatokat 6-osra).

    A feketeleves csak most jön, ki kell építeni a villamos hálózatot is <_< Ez 5 db vezetéket jelent oldalanként. Állandó +12V, test, felhúzó jel, lehúzó jel illetve gyerekzár jel az ajtóban lévő kapcsolóhoz. A legelső a bal "A" oszlop tövében lévő csatikhoz megy, mert itt ér véget a biztosíték doboz 20-as steckertől jövő vezeték (ide van kötve gyárilag a hátsó villanyablak egy 30A-es biztosítékkal). Az utóbbi 3 at (két oldalról összesen 6-ot) pedig a váltókonzolhoz kell vezetni.

    Összefoglalva: Elég nagy szívás az egész. Hogyha klímás az autód, akkor ne vacakolj vele, mert úgysem fogod használni.

    klímás a verda de tök jó lenne ha hátul is elektromos lenne :)köszi ezt a kis leírást faintos:) egyet nem tudok még hogy ha jól emlékszem akkor a hátsó ajtón is egy csatlakozóval mennek be a kábelek. na most ezt a csatit is lecseréljem? mondjuk inkább minthogy fúrjam az ajtót meg az oszlopot:)

  8. Sziasztok.

    Egy 1997-es gépnél a hátsó ablakok elektromos vezérlését szeretném megoldani.

    Ez a téma engem is érdekelne. Ugyanis jövőhéten veszem meg a komplett elektronyos ablak "szettet" hátra. Engem az érdekelne hogy be van e kábelezve az ajtóba, szal csak összedugom a csatikat és már megy is? Vagy kábelezgetni kell összevissza. Ezenkívül még ami érdekelne az az hogy állítólag lehet másik üveg is kell mert hogy más a felfogatása?? ez létezik?

  9. mitől lehet az ha a bc kijelző 0át mutat alapjáraton? eddig rossz volt a kijelző, most szereztem bele egyet, 2.5 automatáét. ezt átállíttattam tech2vel de ugyanúgy 0 mutat. viszont alapjáraton van egy hibám légtömegmérő feszültség alacsony. Ez beleszólhat ebbe?

  10. Valamelyik fórumtársunknak is van hozzá műszere, de általában az Opel szervizek is meg tudják csinálni, feltéve ha meg tudod értetni velük mit szeretnél, és nagy segítség, ha rögtön mondod nekik a kódot is, hogy mire kell programozni.

    nos hát én ilyen kódokat nem tudok. márka szervíz meg sztem piszok drága lehet. ki az a fórum társ? lehet tudni a nevét?

  11. Minden problémád abból adódik ezzel kapcsolatban, hogy más motor volt a donorban, és a váltó is automata volt, jól gondolod... Programozni lehet TECH-el, megvannak a kódok, hogy mit kell neki beadni adott motorkódhoz, és váltótípushoz.

    hát ez tiszta jó<_< ennek most akkor örülés van és ki tud ilyet átprogramozni? aranyművesek kizárva, budapestiek előnyben :wacko:

  12. Nem tudom jó helyen járok e de akadt egy kis gondom a személygépjárművemmel.

    Problémám a következő lenne: van nekem egy opel vectra b tipusú 2.0 köbcentis manuális váltós autóm ami fedélzeti computerrel rendelkezik. Ennek a computernek a kijelzője meghibásodott. Na most én vásároltam hozzá egy jó állapotú kijelzőt ami majdnem teljesen jól szuperál. A kütyü GM száma ugyanaz, a csatlakozó színe ugyanaz, évjárat ugyanaz. A probléma vele a következő: a vásárolt kütyü egy 2.5ös automata váltós vectrából származik és a fogyasztási adatok csalnak. A pillanatnyi fogyasztás pl alapjáraton 0 mutat ebből következik hogy a fogyasztással kapcsolatos adatok egyike sem jó. Ezenkívül automata váltó hibát ír. Az lenne a kérdésem hogy ezt a hibát okozhatja vmilyen jeladó hibája? Vagy ez az "újonnan" beszerzett 2.5 motor adataival számol? Ha igen akkor át lehet e programozni ezt a kütyüt hogy valós adatokat mutasson??

  13. nekem is wolt ilyen benzin kifogyós ac megállós esetem. én ugy oldottam meg hogy ráütöttem 2-3at a tetejére, azt beindult :lol:) megragadt a motor és az ütögetésre walahogy

  14. hali

    lett egy kis gond a vekivel. egyszerre szállt el a bc kijelző (annyit ír program), a szivargyujtó, és a hátsó ablakfűtés gombjának a világítása. mi köze ennek a 3nak egymáshoz? a biztik mindenhol jók. találkozott már vaki ilyen problémáwal? esetleg tudja wki hogy mi lehet a baja? lehet az ecuba wmi?

  15. hello

    wolna nekem egy kisebb bajom. egy b vectra rádió feletti gombjairól pontosabban egy gombról lenne szó. sikeresen beledeztem mindet / klima, b. keringetés, tc / egyetlen kiwételéwel.az ablakfűtésé az istennek nem akar összejönni. ez wmi más fajta kapcsolo nem olyan mint a klima wagy a keringetö. ha beteszem a helyére felkapcsolom a lámpát elkezd willogni az összes mintha wmi letiltaná, zárlat lenne wagy nem is tudom. ezel kapcsolatban szeretnék wmi segitséget kérni esetleg kész kapcsolorol egy képet hogy howa kell forrasztani

    elöre is köszi a segitséget

  16. hello

    vonóhorog bekötést próbálnánk végrehajtani 96os sedan vekin. meglett a gyári csati ami a hátfal műanyag burkolata mögé volt eldugva. viszont sehogysem tudunk bele kraftot varázsolni. mi a trükkje neki? csinált már valaki ilyet? hja és még valami a műszerfalba nincs meg a visszajelzős ábrácska nem tettek bele vagy elromlott a látásunk? esetleg kihagyható a visszajelzés? nem akarnám elcsúfítani egy plusz lámpával

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.