Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

patak

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    33
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by patak

  1. sziasztok,

    problemam a kovetkezo:

    1.9cdti dpf 150le. autot 90ezer kmrel vettem, vasarlaskor hengerfejtomites csere volt mert valami miatt ategett az elozo tulajnal, gondoltam gyari hibas, gariban csereltek. mentem vele 10ezer kmt. ma tapasztaltam, h varosi lenduletesebb kozlekedes utan az alapfordulat elkezd ingadozni, es full gaznal mintha fustolt volna is a gep (pedig dpfes). kinyitottam a motorteret es a hutoviztartalyban a viz csak all, nem cirkulal. ez baj? g astramnal mintha folyt volna. az auto amugy keves km es a reszecskeszuro ellenere nagyon budos, bar a szurot meg nem csekkoltam. 5let? ha a vizpumpa szar, elkepzelheto h hibauzenet nelkul kieg a tomites, v karosodik a motor a tulhevules miatt? (hofokjelzo ugye a barom mernokok miatt nem kell...)

  2. Ezt nem egeszen ertem... Ha az injektorokon at nem jut be uzemanyag, akkor a jelenseget csak az okozhatja, ha a turbo felol valami egheto is megy a levegovel egyutt. Ez nem lehetetlen, de nem is jo...

    Durvabb esetben az ilyesmi odaig fajulhat, hogy hiaba huzod ki a kulcsot, a motor megy tovabb a turbo felol kapott motorolajat egetve.

    En inkabb remelnem, hogy a leirtakat valamilyen szoftver rafineria okozza.

    En is inkabb valami ilyesmire gondolnek. Egyebkent szerintem nagyon jo dolog, csak nem tudok utananezni sehol amig nem tudom neven nevezni a dolgot:)

  3. Nálam is jelen van ez a jelenség. Amikor leveszed a gázról a lábad gyorsítás után, akkor megszűnik az üzemanyag befecskendezés, viszont a turbót szabályzó vákuumrendszer nem tud ilyen gyorsan reagálni és még egy kis ideig töltött levegő áramlik az égéstérbe. Ezért érezni úgy, hogy váltáskor még ugrik egy kicsit az autó.

    koszi a valaszt. akkor ha jol ertem, ez nem direkt van. van ennek vmi neve?

    es az miert lehet, h egyes tipusoknal ez nincs meg?

  4. Sziasztok,

    Ki ismeri ezt a jelenséget, és hogy hívják?

    1.7 CDTI H astra (2004-es), 100 LE. Teljes gázas gyorsításkor, a váltás elött kicsit meghúzza még a kocsit, mintha egy gázfröccsöt adna még automatikusan az elektronika. Nem tudom minek köszönhetö ez a jelenség, de jó dolog. Hogy lehet az, hogy pl egy másik 1.7-es 2007-es 125 LE-s változatban ugyanez hiányzik.

    1.9-esek között is tapasztaltam az évjárat függvényeben a különbséget.

    Köszi,

    Tamás

  5. Sziasztok!

    Remélem valaki már foglalkozott a témákkal, amikről kérdezni fogok:

    Sport felszereltségű az autóm, megtalálható benne a varázslatos "Sport" gomb is... Ha esetleg ültetni szeretném az autót (max 30 mm), akkor esetleg okozna valami károsodást, funkciónális hibát a futóműnél?

    (Csak rugócsere lenne és úgy gndolom a "Sport" gomb a lengéscsillapítót szabályozza/keményíti, és ha ezt jól gondolom, akkor működhetik szépen...)

    Üdv,

    ez engem is érdekelne. Csinált már valaki ilyet?

  6. IGY IGAZ................

    Aha, akkor tovabb keresgelek mi lehet a gond. Viszont most uj jelenseg is lett ma reggel, a szerviz lampa inditas utan eg, de par perc utan elaludt. Valamilyen elektromos problemaval lehet ez osszefuggesben, vagy a szervizlampa sosem ilyen jellegu hibara utal?

  7. Sziasztok,

    es mennyinek kene lennie? Nekem alaphelyzetben 80-90mA ugyanez az ertek. Lehet h nekem is vmi gubanc van?

    Plusz a generatorom 13,5V-ot ad le, az normalis? Ismerosom szerint 14,5-ot kene.

    Koszi

    Sziasztok!

    Nem tud valaki egy jó, megbízható autóvillamossági szervízt? Mert az Astrám állóhelyzetben 180mA-t fogyaszt, ami egy kicsit sok!! Három napos állás után már be se tudtam indítani. Előre is köszi a választ!

  8. Ha ez sohasem villogott eddig, akkor valszeg valami nagyon-nagyon el van kötve. Ezek szerint csak akkor lett aktiválva amikor nem volt akksid. Próbáld ki, hogy akkor tedd oda a "kulcsot", amikor beindítod (pontosabban, amikor villog), ha abbamarad a villogás, próbáld meg bekapcsolni a rádiót.

    Ez azért vicces nem, immót kötni a rádióra :-D

    okes, probalgatom, mindenesetre minden egyeb mukodik, tehat ha valami fele vedelem, akkor csak a radiora van hatassal.

  9. Hát ez érdekes, nem hiszem, hogy gyári cucc lenne. Olyan, mint egy kulcsos immobilizer, de gondolom az autó indítható így vagy úgy. Talán, mivel a bikázás óta villog a piros LED, és azóta nem megy a rádió sem, valamilyen rádióvédelem lenne? De ez csak halovány tipp. Meg kellene nézni, hogyan, hová van kábelezve......

    Az ülésfűtés sem gyári neked? Nekem a gyári konzolon sokkal távolabb van egymástól a két kapcsoló..... <_<

    Tudtommal gyari cuccok ezek, az elozo tulaj nem hinnem h barmit nyult volna az autohoz.

  10. sziasztok!

    tudna valaki segiteni, hogy mi lehet ez a kutyu az automban? a 2 ulesfutes beallitoja kozott van valami ketpoulusu csatlakozo, amibe bele lehet nyomni a kepen lathato kis "kulcsot". Ha beinditom az autot a csatlakozo alatt levo piros LED villog miota az aksi lemerult es bebikaztam az autot. Megprobaltam belehelyezni a "kulcsszeruseget", de nem tortent semmi latszolag...

    Koszi,

    Patak

    opel_miez_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  11. Szóval csak azért kérdeztem, mert HIVATALOS OPEL szervízben csináltattam az előző olajcserét, amikor is SHELL Helix Ultra AG 5W-30-as olajat töltöttek bele.

    Akkor azt mondták, hogy ez való bele.

    Lehet, hogy csak el akarták nekem adni az olajat?

    nekem is 5w-30as olajat tett bele a (nem markaszervizes) szerelom. (2.2 DTI)

  12. Sziasztok!

    Automata klimanal azt vettem eszre, hogy ha leghidegebbre (16 fokra) allitom es bekapcsolom a legkondit (azaz kikapcsolom az ECO uzemmodot), akkor egy par perc mulva mintha atkapcsolna belso keringtetesre. Nem jelzi ki, csak abbol gondolom, hogy ha megnyomom a belso keringtetes gombot, akkor nincs a szokasos hang, ami egyebkent az atkapcsolassal jarna, illetve olyan a legbefuvas hangja, mintha belso keringtetes lenne, csak a kijelzon jelzi. ECO modban lehet ki/be kapcsolni a belso keringtetest es hallatszik is. Vkinek 5let?

  13. Nem egy autószerelőtől hallottam már, hogy jobban szeretik ha kicsit poros a motor. Egyikük egyenesen indikátornak nevezte a port. A feltűnően tiszta motortér szerintük a következő esetekben fordul elő:

    • gyári új autó
    • múzeális értékű /OT/
    • kiállítási gépsárkány
    • gyakran javításra szoruló példányról akarva-akaratlanul a szerelő törli le
    • apróbb-nagyobb tömítetlenségekre utaló jelek eltüntetése, mert a gépet el kéne adni

    A száraz por jó tömítettséget, stabil elektromos kontaktusokat, megbízható műszaki állapotot sejtet.

    Hat ez az: ahhoz hogy szaraz por fedhesse a motort, elobb tisztanak, olajmentesnek kell lennie -> le kell mosni :sowwy:

  14. Es nem lehet a kockazatot minimalisra csokkenteni, a necces reszek pl. hejlonzacskoba burkolasaval? Ha igen, miket kell letakarni? Nekem is le kene mostni, mert szivarog az olaj tobb helyrol es jo lenne tudni honnan.

    nem ajánlott mosni, mert tele van elektromos csatival, és ha beázik megszivod... és lehet hogy nem most, hanem 1 év mulva mikor elkezd rendesen korrodálódni.

    én nem szoktam lemosni ezért. tiszta retek, de szerencsére ritkán nyitogatom :lol:

    amugy slaggal mosd, ne gőzborotvával...

    én azért ha lemosom akkor gőzborotvával szoktam :sowwy:

  15. Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.

    1999-es 1.4, X14XE Astra G.

    Néhány héttel ezelőtt azt vettem észre, hogy folyamatos fűtés mellett a vízhőfok mérő szépen kúszik visszafelé, 80 fok alá is. Ezt követően ezt rendszeresen csinálta már úgy is, hogy a fűtés sem volt rajta.

    Volt, amikor menet közben meleg motornál visszakúszott teljesen. Kicseréltettem a termosztátot, azóta i visszamegy néha menet közben 80 fok alá, főleg akkor, amikor hosszabb ideig motorfékkel lassúlok. Egyébként pedig beáll 83-84 fok köré, a 90 fokot szinte soha nem éri el.

    Gondoltam a hőgombára, de azt mondták a szervízben, hogy csak egy központi van belőle ami a jelet is adja a számítógépnek, így nem valószínű, hogy az lenne, mert erre utaló hibát nem jelez a műszerfalon. Mondtak olyat is, hogy a műszeregységben kiment egy relé, úgyhogy ha akarom, csak a teljes műszeregység cseréjével oldható meg a dolog.

    A másik verzió szerint most működik jól, és különben is, az óra nem pontos (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

    Szerintetek mi lehet ennek az oka, mit lenne érdemes megnézni?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

    Szia, nem vagyok szakerto, de nekem ugyanigy viselkedett az auto, viszont termosztat csere megoldotta. Nekem a szerelom azt mondta, hogy semmi esetre sem normalis mukodes, ha igy viselkedik a homerseklet. Lehet a motor homerseklet mero is, ami egyszeruen cserelheto.

    Nem akarok rosszindulatu lenni, de ha nem ismeros a szerelo, ne vesd el azt sem, h csak papiron csereltek a termosztatot a szervizben. (Markaszervizben pl mar sporoltak meg olajcseret az en esetemben)

  16. Sziasztok!

    Van valakinek gyári xenon az astrajaban? Az lenne a kerdesem, hogy neki is olyan kegyetlenul halvanyan vilagit-e mint nekem? Mult heten haverom a mazdajaval mogottem jott, es arnyekot vetett az autom magam elott - ennyire acsit a tompitott. Jo egy vadonat uj 2006os autban mar lehet jobb a vilagitas, de lehet-e valamit tenni? Izzo eloregedhet, erdemes lehet cserelni? A lampa buraja nem karcos es tiszta. A magassag kicsit lent van, de ha font lenne sem lenne sokkal jobb, a fenyerovel van a baj. Mit lehet tenni, 5let?

  17. Sziasztok!

    Igy van!

    - egy honappal ezelotti problemammal kapcsolatban aki emlekszik esetleg valoban ez volt a gond, ugyh koszonom.

    Igy mas kollegaknak is irom, hogy hiaba volt meleg a futes, ha nem megy fel a motorhomerseklet mutato max 15 perc alatt meg nagy hidegben is 80 fole majdnem kozepallasba, akkor nezesse meg a termosztatot, mert az nem normalis. Engem az opel szervizben is elhajtottak, hogy a dizelek ilyenek, pedig nem!! Most uzemhomersekleten 90 fok alatt kicsivel all meg a mutato, es ott is marad, hidegben poroszkalas mellett is, semmi visszahules. Ugyhogy az idezett velemenyt teljesen ala tudom tamasztani, es meg1x koszi imy:)

    Érdemes ránéznia termosztátra!

    Ha egy 5-10 perc utána hűtőbe vezető csövet megfogod (termosztát után), és ha meleg akkor a termosztátod rossz(mivel ha jól müködik, akkor csak nyitási hőmérsékleten nyithat ami 82-86 fok körül lehet), mivel nem zár le. Opeleknél a termosztát szokta megadni magát, régebben erről sokat dumáltunk, benzineseknél is ez volt a szitú.... Még hidegben is a dieselnek is üzemelegnek kellene lennie!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.