Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

koko0707

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    58
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by koko0707

  1. ja igen azt hozzátenném h nem fékezek közbe...anélkül is adja!

    Nálam is ez volt ez tuti fékbetét.Hozzá ér már a tácsához az a kis kopásjelző vagy mittomén mi :huh: és az adja a hangot ez igy van kitalálva.Le kell cserélni a betéteket nem egy nagy összeg azt akkor majd bekussol.Mint nálam is. :lol:

  2. sziasztok!Bocs hogy félbeszakítok mindenkit,de már egy jó ideje kutatok,de még nem találtam meg,hogyan kell szétszedni a váltórudazatot....Tönkre ment az a kardán szerü csukló,és nem tudom kicserélni.Már hegesztette elöttem valaki.Tehát ha valaki tud kérem segítsen.Már kb 5 autószerelőn vagyok túl,de ilyet még nem csináltak...Előre is köszönöm.

    Az Opel astra így csináld -ba benne van, asszem a 252.oldaltól taglalja rajzokkal is. Ha gondolod át küldhetem privibe !

  3. Szívótorok, agr, folytószelep ház takarítás mikor volt? Vagy lehet még lambda szonda is.

    Hát igen ezzel kezdtem .Szívótorok patyolat agr folytószelep ház kitakarítva.a lamdáról meg le húztam a csatit és akkor is csinálta.De szerintem nem lamda mert tök hidegen is csinálja vagy nem tom.De azért köszi.

  4. Sziasztok! Szeretnék tőletek kérdezni valamit.Kipróbáltam egyik ismerősöm ugyan olyan G-astráját,mint az enyém X14XE az övébe több km van de nem is ez a lényeg hanem az,hogy mégsem csinál olyat mint az enyém.

    A jelenség a következő:ha egy adott sebességgel megyek mondjuk 60km/h 4.fokozatban és le veszem a lábamat a gázról a haver autója gyönyörű szépen motorfékezik tök egyenletesen lassul.Az enyémmel ugyan ez úgy zajlik,hogy le veszem a lábamat a gázról az autó motorfékezik,lassul,is de ilyen hülyén bólogat vagy nem is tudom mintha ringatózna.

    Szerintetek ez mitől lehet?

    Kicsit már idegesít mert ha városba megyek akkor max 4.-ig kapcsolok fel de ha el veszem a gázt akkor mindíg ezt csinálja,és tök úgy tűnik mintha nem tudnék vezetni <_<.Mostanában azt szoktam csinálni hogy kiteszem üresbe azt nem használom a motorféket de hát ezt sem lehet mindíg csinálni mert ha akarok egy állandó sebességet tartani akkor kicsit nyomni kell a gázt,kicsit el kell venni kicsit nyomni kicsit el venni és így tovább és így tovább.... azt akkor ilyenkor ringatózik. Valakinek valami ötlete ?

  5. Sziasztok! Szeretnék tőletek kérdezni valamit.Ma kipróbáltam egyik ismerősöm ugyan olyan G-astráját,mint az enyém X14XE az övébe több km van de mégsem csinál olyat mint az enyém.

    A jelenség a következő:ha egy adott sebességgel megyek mondjuk 60km/h és 4-ből vissza teszem 3-ba a haver autója olyan gyönyörű szépen motorfékezik hogy öröm vezetni szépen egyenletesen lassul.Az enyémmel ugyan ez úgy zajlik hogy vissza rakom 4-ből 3-ba és neki álla az autó motorfékezni de ilyen hülyén bólogat vagy nem is tudom,mintha ringatózna előre hátra,ezt addig csinálja amíg le nem lassul szinte teljesen.Eddig nem foglalkoztam vele különösebben mert be tudtam annak,hogy ez ilyen de ezek szerint ez mégse ilyen!!Van valakinek valami okos ötlete miért csinálja ? <_<

    Már komolyan mondom idegesít mert ha viszek valakit azt hiszi nem tudok vezetni és ez tök ciki szerintem.(Vagy tényleg nem tudok vezetni?)

  6. Az utánfutó irányjelző visszajelzőnek úgy kell működnie hogy,

    - amikor nincs futó, minden irányjelzésnél egyet villan,

    - amikor van futó, akkor irányjelzés alatt folyamatosan villog.

    Figyelembe véve, hogy a központi zár is az irányjelzőket villogtatja, szerintem nincs gáz a tiéddel.

    Nekem ugyan meg se nyikkan ufo nélkül. siller szerelte átadás előtt (új korában, 4,5 éve).

    Hidjetek 'speter' kollégának.Faterom fordját ma hoztam el a szervízből műszakin volt + vonóhorgot raktak rá.Ő nála is így műkszik be raktak egy zöld ledet ,tök kultúráltan a világításkapcsoló alá és egyet villan futó nélkül .Azt mondta a szaki hogy ennek így kell műkszeni

  7. 5 napja mostam, waxoltam a kocsit, de a parkolóban tiszta por lesz....

    Hogy lehetne azt lepucolni, hogy a festést ne karcoljam meg? ;)

    Sötétkék a kocsi, és messziről tisztának látszik, de már 5-6m-ről látszik, hogy koszos....tiszta gááz

    Na hát az enyém ezért fehér . ;) Ez ha poros akkor is tisztának látszik még 1 méterről is ;) Volt nekem is fekete ,kék meg sötétzöld autóm is de ugyan ez volt vele a gondom mint neked.Jó én aláírom szép, Q...szép a sötét autó de aki ilyet vesz annak ezt be kell vállalnia ezt biza nehéz tisztán tartani.

  8. Megpróbálom..de lenne előtte egy hülye kérdésem: hol találom az EGR szelepet? :lol:

    Van egy OPEL-s könyvem a karbantartásról, de abban sajna szó sincs EGR szelepről, csak annyi, hogy a szívócsonkon helyezkedik el...na de hogy hol és hogyan néz ki..arról nem szól a fáma.. ;)

    Totalcaron olvastam a tisztításáról, majd TEC-kel üssék ki a hibakódot, és menjek vele pár 100 kilómétert és nézessem meg újra, hátha elment valamit ami nem érzékelhető.

    Ha meg tudod mondani (esetleg képen megmutatni), hogy hol találom, onnan már sima ügy a berhelése. :lol:

    Köszi

    http://www.muszaki-vizsga-zoldkartya.hu/im...r-szelep_1n.jpg

    Így néz ki és a motor jobb oldalán van.vedd le a műanyag takaró burkolatot azt meg fogod találni katt ide

    Én azért a fojtószelep házat is ki takarítanám

  9. A jelenség a következő: ha tartom a sebességet - legyen 40, 80, 100 akkor előfordul szinte mindig, hogy beránt-berángat a kocsi (üzemmeleg állapotban!) időközönként. Kigyorsításkor, motorféknél, rendes haladáskor semmi..húz rendesen.

    Mi a bánat lehet?

    Ez EGR gyanús.Első körben azt javaslom,próbáld meg kipucolni féktisztítóval.Ha ez nem jön be akkor lamda szonda.Azt meg Úgy tudod a legegyszerűbben meg nézni ha le húzod a csatiját azt mész vele egy kört

  10. Ez látszólag egy tök egyszerü és inteligens njoy lámpatest, legalábbis nekem annak tűnik,és ha igy van, akkor majd annyi rohangál belőle mint a simából.

    Egyébként én inkább ezt választanám, bár ár függő nyilván.

    bakker erre a linkre riasztott az avast antivírus hm ez érdekes ;)

  11. Elcserélném 4db alufelnimet "alufelnire"ugyan igy néz ki mint ami a képen látható csak annyi kis külömbséggel hogy az enyém teljesen ezüst szinű.4X100-as eredeti GM 15"-os nagyon szép állapotuak.

    Nekem az a helyzet hogy nem annyira jön be nem tudom hogy mutatna, ezért inkább elcserélném ha kell természetesen rá is fizetek.

    De hol a kép? :huh: vagy csak én nem látom ??? :)

  12. gondolod hogy ők másképpen csinálják? mondjuk kiveszik az összes csövet meg az elpárologtatót és kimossák dome***ba? úgyanezt a 2 módszert alkalmazzák. de őket nem érdekli, ha 2 hét múlva jössz nyavajogni, vmi nem működik a rendszerbe...ki tudja mit tettél azóta hogy náluk jártál...a kb 1000Ft-os sprayt ugyanúgy felhasználják 4papír munkabérért...ugye mekkora biznic..? ennyiért elhozhatod hozzám is én is megcsinálnám... :D

    Nem viszem hozzád mert úgy veszem észre hogy le akarsz húzni :blush: :lol: :) na jó csak poén volt .Én is otthon csinálom amúgy

  13. Többen említettek hasonló tüneteket,néha én is tapasztalom.Nálam inkább akkor csalóka,amikor már csak pár liter lehet benne,két indítás között hol világít,hol nem.Ezért mostanában ha negyed közelébe ér,akkor teszek bele.Nekem ebben a tartományban nem "ugrándozik" össze-vissza.

    Mint ha csak én mondtam volna :lol: Nálam is ugyan ez van :blush: De szerintem ezzel nincs gond meg lehet szokni

  14. Jó kérdés!A neten olvasgatva több helyen a habos megoldást részesítik előnyben,mivel állítólag az hatásosabb,mint a levegőkeringtetős.De azért én sem szeretném az említett reléket cserélgetni.Fogalmam sincs,hogy melyiket is fogom alkalmazni.Lehet,hogy utána nézek egy klímatisztitós műhelynek itt a környéken,de az biztos sokba fog fájni.

    Ne hidd azt 4990-ft katt ide nézd csak ott a lap alján,és ez egy " jól felszerelt műhelyben végzett professzionális tisztítást". :lol:(ez idézet volt ) :blush:

  15. Nem vagy vele egyedül. És a következő kérdés a cserével megszűnik-e a kattogás....ill. meddig szűnik meg.....

    HÁT EZ AZ !Nekem már a második van bent,igaz ez ami most van bent ez egy bontott darab de 3 hónapig ez is kussba volt!!!Csak utána kezdte a kattogást de lehet ,hogy én teszem tönkre mindig azzal hogy túltankolom a verdát nem tom,de most már így marad betekerve engem nem zavar a dolgát el végzi.Legalább is eddig nem horpadt össze a tankom.Amúgy meg szél se éri nap se süti :blush: :lol: úgy hogy le van sza...... :)

  16. [*]1.4-es progi lezárt szeleppel, sárga lámpával, vészüzemmóddal

    Hát ezt nem igazán értem ha lezárod az AGR-t akkor véleményem szerint nincs vészüzemmód :blush: ,csak sárga lámpa az is csak hosszú motorfék üzemmód után .Tudom mert vagy fél évig így jártam vele azt ki vettem alóla a lemezt,mert már idegesített a sárgázás.

  17. És mikor a a legjobb megcsinálni a tisztítást?

    Tavasszal, légkondis időszak elött

    Nyáron, légkondis időszakban

    Vagy öszel, amikor már nem használjuk.(rendszeresen)

    Szerintem nem az a lényeg,hogy mikor csinálod tavasz ,nyár ,vagy mittomén,hanem az hogy meg legyen csinálva évente legalább egyszer.és így tuti hogy nem lesz büdi.Amúgy én mindig nyár elején csinálom. :blush:

  18. Üdv mindenkinek!Érdeklődnék,hogy próbálkozott-e már valaki otthoni klímatisztítással?A neten olvasgattam ebben a témában,de inkább a szakműhelyeket javasolták.Nektek mik a tapasztalataitok,melyik eredményesebb a bűz ellen???

    Én mindig otthon csinálom.Szerintem tök egyszerű fél óra alatt meg van,és még soha nem éreztem hogy büdös lenne. :blush: ,a lényeg az hogy nem kell sajnálni tőle az anyagot és a mellékelt kis csövet ameddig csak lehet bedugni a szellőző rácsokon.

  19. Szia!

    Köszönöm a képeket! De sajna nem ő adja a kattogó hangot. Meghalgattam, nem ő kattog, lehuztam a csatit és nem szünt meg és még sárgát sem dobott, pedig kb 1 percig szét volt huzva. A kattogo hang valahol a fojtó szelep alol jön valahonnan a légtorok térségéből. De az ijektorokat is kizárnám, mert annak a hangját hallom jól megkülömböztethetően. Kezd idegesíteni hogy mi lehet.

    Hát akkor bocsi. :blush: Azt hittem tudok segíteni

  20. Z14XEP 2007-ben ilyen nincs, elektromos kábel nem megy rá, csak a légszűrőkáz szélvédő felőli részére van rácsatolva egy cső, de abba elektromos vezeték nem megy....

    Azon hol van? Ma délután megnéztem kíváncsiságból, mert nem rémlett, de tényleg nincs.

    Hát nem tudom .Az enyém x14xe 1999-es és abba itt van

  21. Szia! Köszi! Egy képet is tudnál feltenni a mágnesszelepről és a csatiról? Ma hallgatóztam kicsit és a fojtószelep környékéről jön a hang, nem a blokkból.

    Hát sokat nem látni belőle mert be van tekerve

    http://kepfeltoltes.hu/090227/K_p_001_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/090227/K_p_002_www....ltoltes.hu_.jpg

    http://kepfeltoltes.hu/090227/K_p_004_www....ltoltes.hu_.jpg

    Na megyek aludni mert éjszakás voltam

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.