Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

vectra 2.5

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    29
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by vectra 2.5

  1. Apafej!Nekem nem kell vetíteni, elég nagy a te arcod, hogy bevilágítsa a fórumot.Leírtam a tényeket.Ez van.Meg a bárányfelhők a fejedben.Még egyszer megkérdezem: több leszek azzal, ha valótlan dolgot mondok a vizsgáról?Ha magadból indulsz ki, akkor biztos.Kinek képzeled magad, hogy kétségbe vond az állításomat?!Te ahhoz egy senki vagy.Majd ha a "Vasgerebenben" (már ha tudod mi az...) fogsz intézni bármit is utcáról beeső emberként a sok nepper között, akkor szövegelj, hogy vetítek.És képzeld el (ha van egyáltalán mivel) ott aztán megnéznek,átrángatnak mindent, mert nem "fizető vendég" voltam,és kurvára egyben volt a kocsim.És, ha szerintük sem,és más nálad hozzáértőbb szerint sem "húdeegetverő" bajforrás a világító lámpa, akkor úgy is kezelem.Persze, zavar, mert azért van benne ABS, hogy működjön.De ettől még fog a fékem, ahogy kell.

    Mégegyszer megkérdem: kinek érzed magad, hogy a fórum működésével kapcsolatban korlátozást emlegess??Ha nem ingyenszervíz, akkor mi a tökömnek vannak a különböző topicok?Azért, hogy a hozzád hasonlóak(hál' Istennek kevesen vagy...) megpróbálják leugatni a kérdezőt?Te, nagyhatalmú sündisznócska!Ugyan, töröltesd már ki a nem csevegős topicot, mert esetleg valaki meg akar spórolni pár ezer forintot azzal, hogy nem szervízbe viszi drága pénzen találgatni, mi a kocsi hibája, hanem itt megkérdezi, hátha valaki tapasztalt már hasonlót és hajlandó megosztani a tudását.Tudtad követni ezt a többszörösen összetett mondatot, vagy esetleg a kedvedért szedjem szét kisebb,egyszerűbb mondatrészekre?

    Ez jóóóó....... :D :D :D :D :D

  2. Én pár hete lettem Omega tulaj, és mint ilyen, teljesen tudatlan vagyok ebben a típusban. Szintén német márkáról váltottam, mert ez egy kicsit nagyobb autó.A két autó képviselőinek a fórumát össze tudom hasonlítani: amaz sokkal pörgőbb, napi hozzászólások tömkelege van, és szintén baráti társaságok jöttek össze.De ott sajnos nem tudnak érdemben hozzászólni az esetleg ott feltett omegás kérdésemre, ezért "kénytelen" vagyok itt rontani a levegőt a genetikai hulladékomságommal...Nem feltétlenül gondolom, hogy esetleg rám értetted a fenti minősítést, sőt nem is ismerem az ügy előzményeit, de így, ebben a formában eléggé SÉRTŐ az ilyen-olyan újoncok részére, akik szeretnének választ kapni a feltett kérdésükre.Sajnálom, ha itt rossz néven veszitek az újonnan regisztráltak esetleges ügyetlen hozzászólásait.Én kérek elnézést a helyükben...

    Ne foglalkozz semmivel. Kis ideje volt egy kis nézeteltérés a fórumon,duzzog mert le lett teremtve az IQ szegény megnyilvánulásaiért. Nyugodtan kérdezz nem lehet mindenki autószerelő. Oszd meg velünk ami van.Aki normális az reagál úgy is,persze néha az is aki nem de velük ne foglalkozz. Igen a fórum most már nem feltétlenül 4-4 haver társalgásáról szól...ami mondjuk rajtuk kívül senkit de senkit nem érdekelt.Mostanában kezd egy fórumra hasonlítani egy normális helyre ahol meg mer szólalni mindenki. Sokan még most is csak olvasni mernek mert nem szólalhattak meg. Ám ha mégis akkor az élettől is elvették a kedvét.

    Jó ez így.

  3. Sziasztok!

    Zavoli superset került a 3 literes V6-os omegámba. Benzinen szépen egyenletesen jár, gázon kifejezetten egyenetlen lett az alapjárat. 1500/min fordulatnál még darabosabb a járás. Párszor hidegen, amikor már átkapcsol gázra leállt már a motor. Terhelésen gázzal is jól teljesít, szépen megy. Motorkontroll lámpa nem gyulladt ki, hibakód nincs. A gázszett beállítását jónak mondják. Mi lehet a baj? Mondtak gyújtást, mivel érzékenyebb a gázüzem erre. Esetleg trafócsere, vagy gyertya csere (bár 5000km van csak a gyertyákban), vagy gyújtókábel szett cseréje lehet a megoldás. Felmerült bennük, hogy vmelyik hengerben a kompresszió kisebb, ez okozva a fentieket. Nem tudom reális-e ez? Benzinen ennek csak kellett volna jelét látni.

    Előre is köszi a válaszokat!

    Üdv

    Első körben ha nem kifejezetten lpg-s gyertyáid vannak akkor azokat kéne cserélni.

  4. Lehet, hogy most épp egy autótolvajnak segítettünk. :rolleyes:

    Vagy ők segítettek nekünk......??????????

    Van jópár módja az opel kinyitásának... a legdurvább a teniszlabda :huh: üveget még véletlenül sem törjetek.

  5. Nos, érkezett elég sok segítség, ötlet, tapasztalat amit köszönök!!

    A kocsi kinyílt, egy kedves ember segítségével. a szokásos vagy nem szokásos módon kb 45 perces ablak melletti pilinckázás után tárul Sezam volt.

    Beülve , indítva kulcs tanítatása után természetes minden pöpecül üzemel.

    Sajnos a kulcs és az autó elfelejtették egymást:(((( Hamarosan zárszerelés lesz mert ez igy kicsit gáz:(((

    Akad még 2 kérdés:

    Ha már kulcsról van szó, mivel lehet elektronikailag orvosolni azt hogy ugye a kocsit kettőre lehet kulccsal zárni(rádiósan) egyik a zárás második a retesz zárás. Na, most valamikor lehet 2-re zárni valamikor sajnos egyre lehet. Esetleg FW frissítés kell vagy miért zakan meg ebben?

    Másik érdekesség, amire sajnos meg hibát nem találtunk:((

    Kb másfél éve hátsó lengéscsillapítók cserélődtek, igaz lehet nem ez a hiba de gondoltam leírom.

    Azóta esőzésnél, bár észleltük régebben száraz időben is, a vezetői ülés mögötti részen beázás van, de csak ott.

    Klíma csőre nem gyanakszunk(elől rendesen kihordja a vizet), aláázást sem találtunk.

    Tanács ötleteket várom, hátha valamit kanyarintunk belőle :lol:))

    Köszönöm!

    Ezek szerint sikerült, szorítottam ám.... nem tudtam hogy elég érthetően irtam-e le de ezek szerint igen. Legközelebb 5 perc lesz.

  6. Sziasztok,

    Igazabol uj vagyok a forumon de egy olyan gondom van hogy a kocsi 4 napja áll, Párom leparkolt vele es azota a kulcsal nyitni nem lehet. Kulcsbol 1 van mert a masik hibás. az egyetlen zár az hibás az auton mert az elozo tulajdonosanal tönkretehetek.

    Tehat kulcsra nem reagal illetve a zárral sem lehet nyitni:((

    Omega B 2000-es TD 2.5. Tanács vagy rajz vagy segitseg mert mar karoszerias is azt mondta üvegtöréssel tudn bejutni:((((

    Köszönöm!!!

    Ment Pü. Ügyes légy :lol:

  7. Azonos évjáratokról volt szó,a B Omega akkor kezdődött amikor az A Vectra végetért.Ami az Omegához képest egy faék bonyolultságával vetekszik.Szó nincs arról,hogy nem akarnak/akarunk segíteni,de amikor ugyanazt a problémát ecsetelik huszadszor(pl.adagolóproblémákV6 hengerfejhibák tipikus esetei),az már egy kicsit kedélyromboló.Szóban még csak elmondanám,mert szeretek ilyesmikről beszélni,na de húszszor bepötyögni..........na neeeeeeeeee.Nem vagyok én gyors- és gépíró.A webtárhely felesleges használatáról nem is beszélve,amiért képpel sem idézünk...........

    Lassan már a kisiskolások is tudják,hogy melegen nem induló 2.5TD-t nem veszünk meg,ráadásul sokan már úgy is hirdetik,hogy hidegen-melegen pöccre indul,mégis mindig újra beesik valaki ezzel és rákérdez.Te mit szólnál ha mondjuk a melóhelyeden minden nap felmondatnák veled a személyes adataidat?Első pár nap még vicces is lehet,de szerintem egy hét után a rendőrt is pofán vágnád,ha egy igazoltatásnál megkérdezné.............

    A mondat elején a nagy A betű az nem a vectra első szériáját jelentette hanem csak mondat elején használt a betű. Evidens hogy nem az a vectrával hasonlítanám öszze hanem a b vectrával. Legközelebb megpróbálok pontosabban fogalmazni.szóval ott sincsenek de sehol másut semekkora tulkapások.Nem hiszem hogy,az autó típusa bármiről tehetne. és ez így van senki ne várja el hogy egy téma többször leírásra kerüljön. Olvasson vissza mindenki.

    Boldog Békés Ünnepeket

  8. A magas hülyeségi koncentráció ebben a topikban arra vezethető vissza,hogy a hasonló korú,évjáratú autók között a B Omega a legolcsóbban beszerezhető.Csak az átlag láma tudása véget ér az árcédulánál,arra nem is gondol,vajon miért ez a nagy különbség a kategóriatársakhoz képest.Aztán amikor jön az első hengerfej,adagoló vagy gyújtáshiba,azt se tudja merre van arccal.A szivatósabb elektromos hibákról ne is beszéljünk.Jön elsírja magát,teljesen általános hibákról kérdez,ahelyett,hogy visszaolvasna.A legegyszerűbb dologról,hogy szerelőhöz viszi nem is elmélkedik,pedig egy árajánlat nem kerülne semmibe(normális helyen).

    Amúgy Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!!!!!!!!!!

  9. egyszerüen borzadvány, hogy mi van itt. most vagy velem van a hiba, vagy nem tudom, lehet hogy nekem kéne máshová járnom fórumozni....

    Bár az a helyzet hogy a fórum többi topikjában minden a legnagyobb rendben folyik ugyhogy nem tudom....

    Karácsonyi ajándékként:

    Ha mégegy alkalommal ilyen jellegü társalgás kezdődik itt a fórumon, aki résztvett benne hozzászólásmegvonást kap ajándékba, illetve nem is: a moderátorok átnézése és engedélyezése után fog tudni megjelenni a hozzászólás.

    Akinek nem tetszik, az csináljon saját, és privát, és zárt fórumot.

    Privát üzeneteket nem kérek, ez egy lerágott csont, nincs kedvem levelezni róla.

    Így kell ezt......

  10. De a friss nick az lehet lusta, tapló, meg köcsög és anyázhat a régiekre, igaz?

    Én nem láttam olyat hogy valaki friss nickel anyázott volna.... Szerintem mindenki megadja a régieknek járó tiszteletet...ám ha valakibe belerugnak had védje meg magát legyen az 32-es vagy 6514-es.

  11. Ne is maradj senkinek adósa! Hogy milyen unalmas az ilyen kis fenyegetőző bohócok buta beírásai. Tisztára megijedtem megint. Na mindegy. Számodra nem jött át a lényeg! Vésd az agyadba! A fórum nem ingyenszervíz!!!

    Én még nem kértem soha az ingyenszervízből. VISZAÓLVASOK ez a szabály. Teccik hogy,ember modjára reagálsz. Nem fenyegetőztem.

  12. A tagdíj és egyéb kérdésről meg ne beszélgessünk, mert egyelőre abból van fenntartva ez a fórum, és ha tetszik ha nem (ha nem akkor lehet továbbállni) igenis privilégiumokkal kell(ene) járnia a tagságinak...

    Továbbra se tartom ingyen szerviznek a fórumot.. lehet ötletelni, kérdezni, de hogy csak abból álljon - na ezért kell anyázós topik :lol:

  13. Mármint hogy minden hidegindítás előtt befújsz neki?? Mert az elég macera...

    a Madaras tescoba vettem egy olyan indító sprayt amihez volt 2-3m hajlékony cső a kupakba mellékelve a célra hogy fixen rögzítve bevezeted a levegőszűrőbe a cső másik vége az utastérben a spray szórófejére csatlakoztatva. Mielőtt indítanék 2 mp spricc és pöcc röff mindíg. Nem gyilkolom az aksit nem kell kövér gázokat rúgni neki úgy indul mint +30c°-ban.Persze azért keresem a hiba okát de egyfajta lopásgátlóként is funkcionál :lol:

  14. Nálam is megvannak az MV6 hidegindítási problémái. Cseréltem sok mindent: gyertyák ,gyujtáskábel,alapjárati motor. Mértek benzinnyomást ellenörizve lett a légmennyiségmérő és az agr is de semmi változás. Vettem egy hidegindító sprayt egy kis fújás a légszűrőbe és pöccre indul akármikor.Ehez szóljanak a car társak.

  15. Szerencsére semmit se divat lopni :)

    bár nálunk sok az ázsiai rettenet, azokkal van gond, rendesen.

    a bűnesetek kb 25%-át követik el, közben meg a lakosság alig 5%-át teszik ki...

    de itt legalább kijelentik, hogy ők a hunyók, nem úgy mint otthon, ahol mint tudjuk, nincs nemzetiségi alapon megkülönböztetett bűnözés :D

    Ezek a százalékos adatok itthon is igazak szerintem csak nem ázsiaiakkal ja és ők lassan a lakosság felét teszik ki....

  16. Azé azt megnézném, hogy hogyan rakod alá a BX hátsó hídját :D :icon4: :icon4:

    Illetve ez még hagyján. De hova rakod a diffiművet!? ;)

    (mondjuk az első futómű se könnyebb eset ;) )

    egyszerűbb egy air-ride szettet belerakni az USA-ból...

    Ez így van...

  17. ultetes.jpg

    Na így kell omegát ültetni ;)

    Ha ezt übereli valaki, le a kalappal ;)

    A tuning módját titok övezi, de lehet találgatni :icon4:

    (jah, a hátsó lökös nem bírta a magyar utakat közelről sajna, le lett könnyítve :D )

    A tuning módja: a futómű teljes cseréje citoen bx-re :icon4:

    Még jó hogy a tankod fent maradt....

  18. Az a helyzet,hogy van egy manuális mv6-om is csak az 95-ös aminek hengerfejes az egyik oldala!motor csere lesz!de viszont így sok alkatrészem lesz eladásra,ha valakit valami érdekel akkor szóljon!

    Ködlámpád lesz-e eladó?? Mennyié???

  19. Ha húsz oldalt kellene visszaolvasni megérteném, de az előző oldal tetején ott virít a kép <_<

    Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget. A szóban forgó kép nekem is meg van a könyvel együtt. Sajnos nincs semmilyen mérnöki tapasztalatom. Csak az érdekelt volna hogy, mondjuk jobbról balra haladva a sorrend a csövek színét illetőleg ez.....................

    Rendszeresen olvasok minden témát és többnyire alkalmazom is.

    Köszönöm.

  20. Üdvözletem.

    Van egy kis problémám. Fűtésem nem tolta a levegőt lábra. A cd kivétele után találtam egy elszabadult vákuumcsövet. Manuális klimás a gépezet, így a tekerő gombos rész is lebont. A többi cső (szám szerint négy) is lecsúszott a helyéről. Tehát a levegő befújás irányító tekerő gombjának a popsijába van beledugva négy darab vákuumcső különböző színekkel, amit én sikeresen összekócoltam. Gondoltam mi ez nekem, de két óra kísérletezés és pár száz kombináción túl feladtam. Azt szeretném kérni tőletek ha valaki tudja a színkombinációt .helyes sorrendet az legyen olyan kedves és okítson.

    A csövek annyira lazák hogy valószínű a rázkódástól leeshetett. Próbáltam visszavágni rajta hátha feszesebben tart,de nem. Mivel kéne rögzíteni?Ragasztani nem szeretném.

    Köszönöm Uraim!

  21. Sziasztok.

    A kérdésem a következő lenne:villog a motor visszajelző lámpám, nem indul a verda. Millió indítgatás után kivettem egy gyertyát csont száraz volt.

    Ac pumpa lehet a gond? Kombi mv6 a típus. És a hiba egyik pillanatról a másikra következett be.Mindig simán indult.Ahogy elnéztem le kell szednem a tankot hogy hozzáférjek,legalábbis nem találtam a csomagtartó padlólemezén szerelőnyílást.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.