Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Breki

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    2.809
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by Breki

  1. Nem kell túlparázni. Hányszor volt eddig szmogriadó? 1x...sőt, igazából még 1x sem. Amennyiben időben vagyunk figyelmeztetve, van más közlekedési alternatíva. Én pl. szeretek vonattal utazni...csöndes, légkondis, kényelmes és viszonylag gyors.

    Aha, ez rendben is volna, de én mit kezdjek a fél csomagtartónyi szerszámmal, alkatrésszel? ;)

  2. Mert diesel.

    Hmm....enyém 94 decemberi, és alapból kapta a kéket..... ;)

    Szerintem simán. A c18nz is kisblokk. Az 16sz simán felmegy az 12sz helyett. Csak a katalizátorig vezető kipufogócső sokkal vékonyabb,azt szerintem katalizátorral vagy anélkül rakjátok át. Én később a katalizátort kiszedtem,érezhetően jobb lett,tehát fojtotta az is.

    Hűtő is maradt a régi,nem melegszik jobban,elég neki.

    Sztem meg az már nagyblokk......de ezen nem veszünk össze ;)

    Az előzőm az volt (c18nz) :lol:

  3. Elnézésedet kérem , de a közlekedésbe bele tartozik ,hogy föl meg le megyünk a hegyen vagy parton vagy dombon vagy ahogyan tetszik ,csak kicsit fura ,hogy nyárid keskenyebb mint a télid meg úgye1-t nincsen az astra és fura hogyan kapaszkodik hóban meg latyakban ez a széles gumi . Mert én próbáltam 175-185-öst és nem igazán tettszet .Ha közeleb laknánk egymáshoz szívesen csinálnék 1 baráti tesz versenyt hóban 195 vs. 165 . ;)

    Annyi belefér. Simán vette az akadályokat.

    Mivel használtan vettem, nem volt lehetőség méretet változtatni...... ;)

    Én is próbáltam mindenfélét már, de még ez tetszik a legjobban.

    Azért ne felejtsd el, hogy nekem nagyblokk van benn, a Te kicsiddel szemben. Nekem alapból van olyan ültetés az orrában, amiért mások sok pénzt kifizetnek :lol: :lol:

    Állok elébe :lol:

  4. astra -f ről beszéltél 195 -ös téli kerekkeket 15-20 cm hóban gond nélkül ,hegyen fölfelé vagy lefelé .

    Igen, astra f-ről beszéltem, viszont semmilyen hegyet nem emlegettem....ott megdöglik a virsli is ;)

  5. Én is szeretnék 13ast feltenni télre ;) ;)

    Hová? A tetejére? Attól még le kell túrni róla a havat majd.....

    Adhatok egy készletet, ha gondolod. Baba 155-ös virslikkel. Na? :lol:

  6. Zömében igazad van! Kevesebb a hó, mint a fagyos idő. Valójában a két időjárási formához 2 féle kerék kellene. Szélesebb a fagyhoz, míg keskenyebb a hó miatt. Csak ugye nem fogsz egy havas reggelen kereket cserélni... ;) Na meg nem is olcsó szórakozás...

    Akárki akármennyire jó vezető, a keskenyebb gumival lehet csak normálisan autózni. Persze! El lehet lavírozni hóban a szélesebbel is, de az nagyobb szenvedés. Olyan, mintha kalapáccsal akarnál fát vágni. Nem lehetetlen, de én maradok a fejsze mellett! ;) Tulajdonképpen laza hóban bevágja magát a kerék, és úgy éri el az aszfaltot. Ez az egyik érv a keskeny mellett...

    Másik meg egy ennél egyszerűbb...

    Tehát van egy 195/50 15-ös papucsod, amivel a felnid kb 3 centire van a talajtól. Ezzel szemben a 175/65 14 esetén 5-6 centire. Tehát van 2.5-3 centi plusszod... Mész a latyakos magyar utakon, és annyit látsz, hogy mindenhol latyak... majd egy kibaxott nagy ütés... megtaláltad a kátyút! Ha szerencséd volt a 195-ös gumid túlélte, ha nem, akkor kuka... valószínűleg a 175-ös-el is járhatsz így, de sokkal kisebb az esélyed. Ez ugye a falmagasságnak köszönhető előny. Ez persze csak 1 indok... de mondjuk ugyan ez az előny mentheti meg mondjuk a futóművedet is. Ha belegondolsz, a gumi rugalmassága akár többszörösen is gyengítheti a futóművedet ért ütés erejét... lehet pont ezért nem kell futóművet állíttatni, vagy mondjuk ezért nem szakadt szét a gömbfejed. Ha hó van, akkor mínuszok is, és sokkal ridegebb anyagok, amik hamarabb törnek.

    A gumisok ezért tanácsolnak 15-ös helyett 14-es, de inkább 13-as átmérőt felnire, mert kevésbé veri szét az autódat. 13, és 14-es felni mérethez nem nagyon passzol a 195-ös szélesség, ezért már jobb a keskenyebb gumi. :lol:

    Nekem tavaly sem volt bajom a hóban sem. Simán mentem 15-20 centisben is. Nem számított a szélessége.

    A számítgatásban akár igazad is lehetne, de.......ki mondta, hogy 15-ös tappancsaim vannak? :lol:

    195/60 R14-ek. A nyárik meg 185/60 14, tehát a téli szett egy kicsit ballonosabb. Éppen annyival, hogy az órám csak 2-3 km/h-t csal vele, a nyárival többet. 13-asra esélyem sincs, mert nagy fékek vannak fenn.... :lol:

    A gumis meg csak mondjon amit akar. Sok akkora spillernek érzi magát, osztja az észt, aztán ha odaviszem neki a kerekemet, hogy pörgesse már meg, nem üt-e, esetleg a súlyok jók-e. Felteszi, megforgatja, aztán: jó ez semmi baja. Csak 2 helyre kért + 5 grammot....nem baj jó lesz hátra....aha, anyádnak. ha már kiperkálok 500 pénzt darabjáért, hogy feltegye a nyűves gépére, legalább ne sajnálja már az ólmot róla. Olyan használt télit ajánlgatott anyósomnak a szutyukira, aminek köze nem volt a váltómérethez. Adta volna 25-ért szerelve a szettet az éppen 50%-os debicának.....folytassam?

    Na, az ilyen ne mondja meg nekem, hogy mit rakjak fel. Ha fizetek érte, akkor tegye fel amit kérek, és csinálja meg rendesen. Ha lenne itthon megfelelő gépem a közelükbe sem mennék..... :lol:

    Amúgy miért ne passzolna a 195 ? A felni szélessége lenne jobban meghatározó a dologban, nem az átmérője.

    Még a 205 sem lóg le a felniről...... :lol:

  7. Hali! Eljött a hétvége tudtam kicsit szerelni. Lehuztam a csatit és lám, egyből rendesen izzit, ugy ahogy irtad is. Akkor tuti itt a gubanc, igy a másik kocsimból kiszed, ebbe berak és minden tökéletesen müködik! Esküszöm a legtöbb időt 2 dolog vette el. 1; megtalálni ezt a kis jeladót. 2; megtalálni és felvenni azt a pózt ahogy nem kell kiszedni semmi csövet és a motort ahhoz, hogy ezt a kis sz@rt kiszedjem. Sikerült ugyhogy mégegyszer köszi az infót! Különben azt sem tudtam hogy ebben van ilyen...

    Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikerült megtalálni, és orvosolni a hibát ;)

    Engem nagyon beszívatott az a kis vacak, és hiába kérdeztem itt a fórumon, sajnos senkinek sem volt vele tapasztalata. Ráadásul a vezeték a csatinál színt vált, ezért egy darabig hiába kerestem a motortérben a helyét. Mivel nekem nincs donor amiből operálhatnék, kénytelen voltam újat venni. A Csergőben is csak úgy találtuk meg, hogy a srác előkotort egy robbantott ábrát, és kifordította a monitort, hogy bökjek rá, melyik az.

    Néhány napig bekötöttem egy kapcsolót a helyére szükségmegoldásként. ;)

  8. Azért számolgassatok egy kicsit!

    Mondjuk a téligumi szezon kezdetétől a végéig hány napot használjátok hóban az autót ...hmm?

    Ha jól sejtem nagy többségben a hideg napok vannak, a jeget, letaposott havat nem érdemes belevenni, mert azon tökmindegy milyen széles a gumid.

    Nekem 195-ös a téli szettem, igaz a fent emlegetett conti gumikkal. Az égvilágon semmi gondom nem volt velük az elmúlt szezonban, pedig teszteltem havon, jégen, letaposott havon. Semmivel sem volt se jobb, se rosszabb, mint az előző 165-ös, 175-ös vagy 185-ös gumikkal, igaz azok nem contik voltak. Hozzáteszem nálunk itt falun nem sóznak, legfeljebb az MTZ letolja a havat, majd a brazil gépsor a nagyobb kereszteződéseket leszórja homokkal (2 paraszt áll a homokkal megrakott ifa platón, és néha ledob 1-1 lapáttal)

    Havon meg kell tanulni vezetni, és nem a gumikra fogni, ha nem megy.

    Félreértés ne essék, tőlem mindenki azt tesz fel amit csak akar, de én maradok a széles continál, ha kanyarodni is szeretnék..... :lol: ez az első olyan téligumi szett az autómon, amit nem köpködve szedek le tavasszal ;) ha nem jön közbe semmi, holnap fel is szerelem őket, a nyári szett meg megy szépen alukálni tavaszig ;)

    Azért nem Skandináviában vagyunk...

    :lol: :lol:

  9. Hmmm Akkor még ezt átgondolom mert nekem csak maga a szerkezet van meg donor kocsi nincs. De azért azt megkérdezném addig is hogy tudja-e valaki a gyári méreteket az elhejezést illetöen gondolok itt a szélvédö klédertöl valo távolságra ill a tetösin müanyagjátol lévö távolságra.

    Ha gyári ablakod van,azt nem fogod tudni belevágni,mert nem csak vágva van,hanem le is van hajtva a széle a lemeznek.Esélytelen! Egyetlen megoldás,hogy kerítesz egy donor bódét, és a tetőt átrakatod egy az egyben,vagy veszel utólagost,amiből a minőségi drága,az olcsó meg gagyi.

    Otthonról majd mutatok képet, hogy néz ki a perem.

  10. Hali!

    Ezen a héten elkezdődött itt az átkozott korszak. Reggelente minusz jellel kezdődnek a hőfokok és nem igazán örülök ennek. Probléma a következő. (izzitórelére gyanakszom, de akár más is lehet)

    Csövi!

    Bár nem most kérdezted, de hátha.....

    Ezt nekem is produkálta már az isuzu. A hiba az izzításvezérlő jeladója volt. Valami 6xxx ft volt a Csergőnél az után gyári (a gyári 52000 :P )

    A termosztátházba van becsavarva a motorhőfok jeladó mellett. Egy kb 15-20 centis madzag jön ki belőle, a végén egy csatival. Húzd szét a csatit (ilyenkor már izzít rendesen), és mérj testhez képest ellenállást. Ha nem mutat a műszer vagy nem csipog (attól függően mit használsz) akkor jó.

    Ha hideg motornál jelez a műszered valamit, akkor kuka. Sajnos vissza kell kötni, mert különben nem állítja le az utóizzítást. F-astránál csak ez az egy jeladó szabja meg az izzítás/utóizzítás idejét.

    55 fokos motornál testet kapcsol........ha jó :D

  11. Hali mindenki

    Olyan gondom lenne.hogy a minap este letettem a gépet munka után,majd reggel márt nem indult.Semmi jele nem volt haldoklo aksinak,szépen indult elsöre mindig.Ismi szerelö bemérte wisszatöltést,12,4 volt. Onnan mentem autovillamoságishoz,nah akkor jötek a gondok,csak a generátornár tudot feszültséget mérni, ott 14,5-15,1 volt, de sehol máshol nemtudot mérni feszültséget.Majd sokadszori probálkozásra sikerült az aksinál mérni ujra,11,7.azt monta 1 napos melo mire mindent átnéznek.Én arra tippelek h valahol vezetékszakadás,vagy letestelés van.Szerintetek?Válaszokat elöre is köszi.

    Szia!

    A generátor testelésével szokott gond lenni. Esetleg az aksit a kasznival, vagy a blokkal összekötő vezeték lehet még gyanús.

    Az aksi és a generátor között egy darab piros vezeték van. Azt nagyon sokáig kell nézni, hogy kiteljen az 1 nap....

  12. 14esben tesztgyőztes a cwc ts800. Ilyet adtam el Brekinek anno. Nem egy mai minta, de tényleg soha semmi bajom nem volt vele. :D

    ...és még most is tökéletesek. Ilyen jó téligumijaim még nem voltak :P

  13. És mennyibe került, ha szabad érdeklődni? A kamerája mekkora, és hol helyezted el?

    Kerek 20.000 volt a teljes szett. Kb. egy középkategóriás tolatóradar ára.

    A kamera 28mm átmérőjű, kb. 40mm hosszú, infrás. Töksötétben nem látni túl sokat vele, de a mögöttem álló rsz táblája tökéletesen látszódik. :D

    kam3.jpg

    kam4.jpg

    kam5.jpg

    Abba a műanyag takaróba építettem bele, amiben a csomiajtó zárja, meg a hátsó ablaktörlő van. Volt egy leamortizált darabom, azt szétfarigcsáltam. A végleges színrefújtat ma kaptam kézhez. :P

  14. Hát ez baccarás!!!! :D :P Kurv@ jó!!!! Nekem is kőőő ilyen :P :D

    Vaterán lőttem, de már megvan a forrás e-mail címe. Szólj, ha kell. :D

    1:30-nál éppen kábelt fektet a blöki.. :D

    Nem, csak brunyál. :) A kábelt a kert másik végében szokta elhelyezni :D :D

  15. Valaki akinek van c16nz-s motorja lefényképezné a gyújtás modulra menő kábeleket, ahol rácsatlakozik a modulra? thx

    A rajz szerint a jeladón a lábak:

    A - fehér

    B - lila-fehér

    C - barna-fekete

    D - barna

    a trafó felöl:

    B+ - piros

    C- - barna

    Elvileg mindnek van helye, a "D" pont, tehát a barna kábel lenn van testen is!

  16. Sziasztok! Lenne egy kis problémám. JVC fejegység van az opelembe. ha gázt adok az autonak akkor a zene el kezd szakadozni. mi köze van egymáshoz a gázpedálnak meg a zenének::::??????? valaki valami segitséget esetleg. köszönöm.

    Szia!

    Pl. rámérhetnél a töltésre. Ha túl tölt a generátorod, azt a rádió nem igazán szokta tolerálni. Izzóid nem szoktak sűrűn kiégni?

  17. .........nem fog cserben hagyni soha! Két "problémájuk" szokott lenni, az egyik a generátor, a másik az öninditó. A generátor idővel elfossa magát, mert egyben egy olajszivattyut is hajt. Általában ennek a tömitése adja meg magát igy elkezdi olajjozni a generátort.. de mindenhol. Meg egyszerüen rossz helyen van! Kell alá csinálni egy burkolatot és nedvesség ellen máris védve! Az öninditó pedig picit alulméretezett. A kombiba generátort, a fiatalba öninditót cseréltem! Szóval csakis ajánlani tudom ezt a tipust, nem fogsz csalódni!

    Ez így van. Nálam a generátor 2 évente adja meg magát, az önindítót évente 1× szét kell szedni, és újrazsírozni.

    Más komolyabb baja nem volt még, illetve mostanában a kuplung, de az a többinél ugyanúgy előjöhet.

    Ja, meg 1× cseréltem az izzítás jeladóját, és egy sor izzítógyertyát :D 222ezer km van benne, és még hidegben is könnyedén indul.

  18. Na akkor már ezt is tudom! :P

    Amm...a barna vezeték a motoroknál is meg a kapcsolókba is be van kötve!

    Na ezt akkor majd átnézem még egyszer! Most meg olyat csinált az anyós oldal hogy ha hosszan megnyomtam gond nélkül felment, de ha folyamatosan nyomva tartottam miközben ment felfele a műszerfalon az összes izzó villogot meg elhalványult, ha a vezető oldalról csinálom ugyanezt az anyós ablakkal akkor meg nem! Valami itten nem lesz oké, de csak rájövök majd! :DD

    Huh...ott valami tényleg nem stimmel.

    Sok sikert a keresgetéshez :D

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.