Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

krisztus

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    412
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by krisztus

  1. On 2017. 03. 26. at 7:24, csaba66 írta:

    Ha nem is kosz, de ellenorizni kell, hogy a szukseges jelek megvannak-e. Az OpComban van teszt a fekre, kuplungra es a tempomat kapcsolora is, elso korben ezeket nezd meg.

    Egyebkent nem tudom, folfele van-e limitje a tempomatnak, de lehet, hogy 200-ra mar nem lehet beallitani, ha esetleg annyinal probaltad :)

     

    z16xer 200nál 20 at kajál bc szerint tempomattal meg 18 at irt :) vagyis bekapcsolható 

  2. On ‎2017‎. ‎01‎. ‎23‎. at 16:06, Zsolti25 írta:

    Én elvittem egy üvegeshez 2 éve, 500 pénzért visszaragasztotta, olcsóbb mintha vettem volna egy tubussal. Telibe nyomta mert fűthető volt a tükör. Azóta gyorsabban melegszik mint a másik.

    Na nem is a tükörlapon van a fűtés hanem amire rá van ragasztva a lap annak a hátoldala van valami fémszálas anyaggal bevonva amin van belül 2saru.

    Jobb híján kétoldalas fogja ,több helyen valami masszív kétoldalas fogta amúgy gyárilag.

    üveges az mit takar? (autó vagy szimpla üveges)

  3. 7 órája, DM101 írta:

    Sziasztok,

    Nézegetem a használt H Astrákat kombi változatban mert gondolkodom a cserén és lenne pár kérdésem.

    A csomagtartóban és a hátsó üléseknél van 12V szivargyújtó?

    A hátsó ülések fölött van olvasólámpa?

    Kétféle 1.6-os motort is találtam.Az egyikhez 185Nm írnak a másikoz meg 155Nm.

    Most akkor mi is van?Milyen motor az ahol a 185Nm van?

    Aki a gyári CD lejátszót lecserélte Androidos dologra az megírná, hogy mennyiért és hogy hol vette.

    Nagyon köszönöm.

     

    105,115 meg a turbós 1.6 180 ló

    115ló 155 nm a többi passz

    • Like 1
  4. Köszönöm

    Akkor ennyi.majd foglalkozom vele.most vizsga lesz nemsoká.

    Jobbos tükörlapom kezdi elengedni magát .mivel lehet stabilizálni a fűthető lapot ?

  5. 18 órája, csicsó írta:

    Lassabban melegszik fel eddig a höfokig,mint előtte?vizpumpa is lett cserélve?

    Én vezérlés cserénèl mindig kidobom a termosztátot is

    Xer a motorkód,ékszíj hajtja a vízpumpát

    ritkán figyelgettem a hőfokot,de most 7-8 km után már ott volt 87 körül

  6. 16 órája, kisp113 írta:

    Az előírtnál alacsonyabb üzemi hőfokot szerintem a szint semmilyen irányú eltérése nem tud okozni, csak a termosztát.

    87 fok főlé csak állóhelyzetben megy.

    Vannak hibakódok is:062103,011014

    Előzménye:vezérléscsere,reklamáció enyhe zörgésre,szétszedés új szett,ékszíj nélküli járatás hogy van e hang ,mivel az első kód generátoros gond.

    Vízszint magasabb minden más rendben

  7.  Holnap ránézek a szintre meg megyek egy kört .eddig nem tapasztaltam ilyen alacsony fokot nyáron 100fölé is ment.ma cseréltek vezérlést szakszervízbe  de nem tettek említést a magasabb vízszint miatt.

  8. Üdv

    0fok környékén 87 fok fölé nem megy a víz menet közben.jó ez így mivel nyáron 94-95 környékén ingázik?Ha állóhelybe járatom akkor felmegy 95re is,tovább nem vártam.fűtés jó.csövek melegek a motortérben.

    Ma volt vezérlés csere és most figyelgetek sokmindent .Ez tűnt fel meg hogy a kiegyenlítő be magasabb a szint mint szokott lenni igaz hidegen nem néztem rá kb két hete.akkor maxon van.olaj rendben

     

     

     

     

  9. 1 óra, csaba66 írta:

    No egy ilyen "alaposan behorpadt" motorhaztetorol keresek kepet... Legalabb az alkatreszgyartoknak es szereloknek erdekuk lenne, hogy tele legyen ilyenekkel a web :)

    Egyebkent mit kell cserelni? A szilentet? A tanacs nyilvan az, hogy ha ugyis szet van szedve, akkor mindent, de a problemat a szilent megfelelo reszenek az elrohadasa okozza.

    Év elején tervezek márkaszervíz felkeresését.megkérdem mit tudnak a 4éves autóm toronyszilent rozsdásodással kapcsolatos reklamációmról ami 2011ben történt.fotóztak sokmindent de eddig nem jött válasz.

     

  10. 6 órája, kisp113 írta:

    Vezérlésből 40 körül már gyári(csomagolású-)t vagy SKF-et kaphatsz. 

    A kuplungra én is kíváncsi lennék. Emlékeim szerint a kinyomócsapágy dobhatja meg az árat, legalábbis az én szerelőm annál az egynél köti az ebet és mást nem hajlandó beszerelni csak gyárit.

    Szakszerviz z16xer be 61000et mondott munkadíjjall vezérléscserére

     

  11. 23 órája, Kishenceg írta:

    Nem találtam karosszéria topicot, ezért itt tennék fel két kérdést:

    - Gyárilag nincs rajta, de talán nem ártana, ha lenne:

    http://autotuningshop.hu/termekegy/11186/OPEL-ASTRA-H-DISZLEC-feliratos.html

    A kérdés, hogy ezt ragasztani kell? Ha igen, mivel érdemes?

    - A másik tetőcsomagtartóra vonatkozik: Szeretnék bringát szállítani, korábban a G-n is a tetőn oldottam meg. Thule csomagtartóm volt (van) hozzá, nem volt vele gond, de a H-ra nem passzol. Néztem helyette ezt, mivel fixpontos a szentem:

    http://www.csomagtartoaruhaz.hu/csomagtarto-tetocsomagtarto-tetobox-kerekpartarto-silectarto-aruhaz.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=5429&category_id=3337

    Na, ez nagyon macerásnak tűnik, illetve a gumi harmónika, vajon mennyi nyomot hagyna a fekete fényezésen?

    Valakinek van esetleg tapasztalata vele? Szívesen venném az esetleges más típusra vonatkozó javaslatot is!

    Nekem gyári van azon nincs az a gumis rész csak az oldalsó takaró műanyag ami kulcsolható.12000 ért ajándék volt használtan

    Ha 5ajtósod  van és gyárit vennél arra figyelj hogy a kulcsos műanyag kétféle van :egyiknek egyenes az alja (tetősin nélküli kombihoz való) másik még követi a tető vonalát

    Még még annyi hogy a fixpontot takarja egy(4)fedél.a forgórésze nem sima felületű ezért nyitásra könnyen törik.5-6000 darabja

  12. 19 órája, Kishenceg írta:

    @Davee: kapcsolódva az előttem kérdezőhöz, én is kérdeznék egyet a hivatkozott (nagyon informatív - köszönet érte!) cikk alábbi bekezdéséhez:

    "Ez a motor kényes az olajra, nem lehet mindenféle Tesco Value motorolajat beleönteni.
    Tapasztalatok alapján legjobban a 0W40-es olajat szereti abból is Mobil 1 márkát, és nem 30 ezrenként kell cserélni hanem maximum 10 ezer km-nél, de inkább 8000-nél."

    A 0W40 akkor kell, ha már mutatkoznak a baj első jelei, vagy érdemes lehet "full-time" használni? Illetve, a 0-t értem, de a 40-et mi indokolja?

    És még egy kérdés, amit a G fórumban is elsütöttem a motorolajok hamutartalmával kapcsolatban: a GM "saját" olaja közepes (mid-SAPS), míg az elvileg jóváhagyással rendelkező olajok között van alacsony (low-SAPS) is. érdemes erre figyelni az olaj kiválasztásakor, vagy nincs különösebb gyakorlati jelentősége?

    nekem a Total 5w30 ineo vagy mi de a belevaló  nagyon bevált.sokszor nyűglődtem a vezérlésmódosító kerék hangja miatt indításnál.ami kb minden hidegindításnál megvolt de ez most ezzel az olajjal kb5-6 indításnál egyszer és akkor is alig csinálja.ha zörgött akkor másképp működött az autó,hangosabb volt fordulaton,most meg semmi.előtte Liqui Moly 5w30 volt benne 2-3 szor

  13. 7 órája, Davee írta:

    Akkut ki kell venni, a sínen amire fel van tolva általában a végén van egy fekete biztosító kupak, a torony felől felülről benyúlsz csavarhúzóval kifeszíted és le tudod pattintani, utána már csak le kell húzni magad felé, tehát az autó orra felé a tartályt.

    Köszi,akkor egyenlőre marad ,akksit nem piszkálom

     

  14. Üdv

     

    Kiegyenlítő tartályom akarom levenni.némi koszolódás van benne ,zavarja a szemem.

    Z16xer,oldalt fogja fül ami alulról beleakadt a fül alatti részen még hátul is tartja egy rész.

    Valaki tudja hogy kell leszedni?

  15. On 2016. 08. 15. at 13:32, norbika74 írta:

    Szép jó napot! Van egy 2005-ös 1.9 cdti Opel astrám és olyat csinál, hogy ha az egyik kulccsal akarom indítani akkor többször nem csinál semmit inditàsnál! A pótkulccsal még nem volt eddig ilyen problémám!valaki járt már így?

    Ha van villáskulcsos ikon és kulcsfordításkor villog akkor lehet immo hiba,vagy csak kulcsprogramozás kell.nekem volt ilyen mert kb kétszer leesett a kulcsom3-4000ft volt szervizben

  16. On 2016. 07. 20. at 21:21, sasa58 írta:

    Én ezért nem klímázok városban. 4 ablak le és kész!

     

    25 felett kapcsolom a klímát városban is.azért van benne.egyen többet ha akar .valamelyik nap 22 fok volt a pályán,a nap meg szemből oldalról sütött ,anya még nyavajgott hogy melege van kapcsolják klímát.nekem a huzat nem jön be főleg gyerekkel hátul.

  17. 4 órája, csaba66 írta:

    Ezek a leghulyebb hibak, mert ha valaki kifog egy rossz valtot, kicserelik, aztan minden ok, az sima ugy. Viszont ha ujra ugyanugy elromlik, akkor mar gyanus, hogy valami egyeb vagja agyon az amugy jo alkatreszt, csak ember legyen a talpan, aki megmondja, hogy eppen mi.

    Terjednek olyan tortenetek, hogy hasonlo ugyek vege autocsere lett, ami nem tudom, mennyire igaz, de elvileg megeshet, hogy nem sikerul kideriteni ilyen rafinalt hibak okat.

     

    Civices ismerősöm van aki váltóbajjal nyűglődött,cserélték nem volt jó de hosszú huzavona után autócsere.igaz ráfizetéssel mert újabbat kapott.

  18. 1 perc, sasa58 írta:

    Akkor nem hajtod agyon a gépet, havi 500 km?

    7év alatt 50000,,de másfél év mozgalmasabb volt.most két vizsga között nem volt még a 10000.melóhely 200 méterre van.ritkán kell odakocsikázni.n éha szervízbe apróságok miatt(pl fékolajcsere) legalább rögzítik a km-t.

  19. 1 óra, sasa58 írta:

    Gyűjtöm az infókat, lehet, hogy legközelebb kipróbálom én is a Totalt. Ez a traktorozás, meg a 2600 - 2800 körüli rezgés a legnagyobb ellenségem nekem is. Azért kiváncsi lennék 5000 km múlva mit mondasz, majd írd meg!

    Most hamar lett ezer km.ha tartom a megszokott  használatot akkor tavaszra meglesz .2017 ben  :-)

    Rezgés javítható elvileg ha az van ami nekem volt.valaki itt felénk is ezzel szenvedett ,beültem mentünk 100métert és rávágtam hogy az a baja mint nekem volt.hosszú a jobb féltengely,súly kell rá.d e nem tudom megoldotta e.viszont csinálta néha még így is de nem annyira és ritkábban.súlyozás előtt még mindig

     

    • Like 1
  20. 31 perce, sasa58 írta:

    Ez lehet szubjektív is, valamint a friss olaj mindig jobban működik, mint a lecserélt több ezer km-t futott. Én is így jártam, mikor a GM-et lecseréltem Castrol 5W-40 - re(dexos2), örültem, hogy nem hallom az indításkor a "traktorhangot", most viszont van benne 6000 km és ismét hallom. Persze lehet, hogy a Total tényleg jobb, vagy hamis Castrolt vettem.:(

    Friss liqui mollyval is traktorozott néha.most ezer km van az olajban megérte az árát

    • Like 1
  21. Nemrég cseréltem olajat,Total 5w30 került bele(ami kell bele) és az a tapasztalatom hogy a hidegen indításánál hallottam hangot (  vezérlés módosító kerék? pár pillanatig zörgő hangot adott néha) most már nem hallom,néha tapasztaltam egy hangosabb motor hangot 2500-2800 tájékán(féltengely kapott súlyt pár éve,de néha előjött) ez se érezhető már,csendesebb lett az autó,és pályázva alacsonyabb a fogyasztás bc szerint igaz 2-3 decivel csak.

    Előző olaj liqui molly volt kb 3alkalommal.5-8 egyébként cserélve mert az év volt meg kb

    On 2016. 03. 31. at 10:55, marton.csaba2 írta:
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.