Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kovacsr

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    70
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by kovacsr

  1. Nem a parkolóasszisztens az más. Külön extraként nem kérhető a Perimeter Protection csomag része (Elektromos fűthető visszapillantó tükrök, Első, hátsó és oldalsó parkoló asszisztens, Holt-tér figyelő). Nekem anno azt mondták a márkakereskedésben, hogy emiatt kaptam ilyen stílusú kijelzőt.

    Parkoloradarra gondolsz?

    Nekem az van elol es hattul...

    Igaz nekem nem a rancfelvarrot, hanem az elso verzio van. Lehet a faceliftben van ilyen sw?

  2. Nem tudom nekem teljesen gyári. Átlagfogyasztás csak a Trip 1-2 nél van:

    16678232033_8d163fa591_o_www.kepfeltolte
    Szerintem biztos, hogy csak szoftveres különbség van, mert ha a parkolóasszisztenssel fel extrázod az autót, akkor kapsz gyárilag ilyen "Insigniás" kijelzőt.



    Igen ilyenre gondoltam. Ami legalul van a pillanatnyi fogyasztás azt ki lehet cserélni az átlagfogyasztástra?

  3. Ilyesmire gondoltál?

    17110931930_475c90e210_o_www.kepfeltolte



    Az hogy lehet, hogy az egyik astrának ilyen a kinézete a fedélzeti komputernek, hogy egyszerre többet is lát egy oldalon?

  4. Ma összeszedtem a külső és világításhoz szükséges izzókat (J Astra Sedan).

    Gyári szám és megnevezés:

    93169040 IZZÓLÁMPA, 12V-35W, FÉNYSZÓRÓ, XENON (D1S)
    9270371 IZZÓLÁMPA, 12V-55W, FÉNYSZÓRÓ, KANYARFÉNY (H11)
    13503417 IZZÓLÁMPA, KÖDLÁMPA (H11)
    13503444 IZZÓLÁMPA, IRÁNYJELZŐ (PSY24W)
    10351682 IZZÓLÁMPA, 12V-5W (WY5W)
    13579198 IZZÓLÁMPA, FÉK/HELYZETJELZŐ, HÁTSÓ LÁMPA (W21W)
    13283264 IZZÓLÁMPA, IRÁNYJELZŐ, HÁTSÓ LÁMPA (PY21W LL)
    13500812 IZZÓLÁMPA, HELYZETJELZŐ, HÁTSÓ LÁMPA (W5W)
    13283265 IZZÓLÁMPA, KÖDLÁMPA, HÁTSÓ LÁMPA (H21W)
    13503403 IZZÓLÁMPA, TOLATÓLÁMPA, HÁTSÓ LÁMPA (W16W)
    1999382 IZZÓLÁMPA, UTASTÉR VILÁGÍTÁS, UTASTÉR (W5WLL)
    9442395 IZZÓLÁMPA, NAPELLENZŐ
    13500832 IZZÓLÁMPA, KESZTYŰTARTÓ
    13500832 IZZÓLÁMPA, T10-8W, RAKODÓTÉR LÁMPA

  5. Hoppá! Bocsánat, rosszul fejeztem ki magam. Tehát amikor kanyarodok, a lámpatestebe, a bi-xenon mellett lévő kis izzó felkapcsolódik. Na azt szeretném ledre cserélni, ha egyáltalán lehet olyat csinálni. :)

    Szerintem semmi értelme, ha színhőmérséklet miatt szeretnéd, akkor inkább cseréld le őket Osram Cool Blue Intense izzókra. Egyrészt teljesítmény is romlana, mert a foncsor hagyományos izzóra lett tervezve. Másrészt a LED "izzókat" nem fel/le szabályozni. Emiatt nem szép folyamatosan kapcsolna fel/le, mint ahogy azt megszoktad a hagyományos izzóknál, hanem elkezdene hirtelen villódzani és csak utána világítana rendesen. Lekapcsolás ugyan így nézne ki csak fordítva: Világít -> Villódzás -> Kikapcs.

    • Like 1
  6. Én is csak találgatok. Ritkán várom meg hogy jelezzen, mert általában autómosás előtt után szoktam tölteni.

    Novemberben megvártam hogy nagyjából elfogyon belőle a nyári és akkor töltöttem bele 2x2 liter télit és nem lett teljesen tele úgy hogy még volt benne egy kis nyári is! :D

  7. Speciális szerszám kell hozzá. Lehet gyártani is, vagy kereskedésben beállítják...

    Kérdés, az ablakmosó tartálynak mennyi a kapacitása?

    Pontos űrméretet nem tudok, de az biztos >4 liter, viszont nekem van gyári fényszórómosóm.

    Fényszórómosó nélkül biztos, hogy kisebb. Tippre azt mondanám, hogy 2,5-3 liter körül lehet.

  8. 3 dolog:

    1. családban egy H astránál hűtővízszint problémát jelzett a masina, ami nem volt valós, a szenzor volt hibás, időpont kérés és telefonon egyeztetés megtörtént, hogy max félóra lesz a szenzor csere időpont egyeztetés majd odaérkezve, már azt közölték, hogy külön szenzor éppen nincsen csak tartállyal együtt és így 30 körüli lesz a történet.. idő szűkében, szabadság aznapra intézve okok miatt, ok legyen.. 1 hiba elkövetve: nem lett elkérve a kiszedett hűtővíztartály, utólag megnézve pedig, sehonnan nem látszik, hogy valóban cserélve volt a tartály (a számlát leszámítva) ebben a sztoriban mivel az utóbbi feltételezés nem igen bizonyítható így

    ami biztosan inkorrekt az a telefonos félretájékoztatás, hisz ha ott közlik hogy nincs szenzor, akkor máshova ment volna az autó..

    2. általános szerviz és "télifelkészítés" rátukmálva, végösszeg 40e felett szintén h astrára, mi van benne: olaj és szűrőcserék és megnézték azt amit bármelyikünk megtud. hűtő - szervószint, kézifék működik-e, fékbetétek vastagsága (megértem én, hogy ki kell termelni a rezsit, de kevés ilyen szép haszonkulccsal kereső munka van, hogy fél órás melóért 20e feletti díjat rak el a szerviz)

    3. megvétel előtt a j astrára oda kértem állapotfelmérést (xxx pontú alapos vizsgálat stb kecsegetetés a weboldalon, 12e ft-ért) ott voltunk az előző tulajjal megbeszélt időre az autót be is vitték és végig néztük, hogy mi történik.

    fél óráig semmi, utána finoman szóltunk a munkafelvevőnek, hogy mindkettőnknek dolga lenne még, mennyi ideig fog tartani, erre: "dolgoznak a kollégák ez a vevő érdeke", mire megjegyeztük, hogy nem látunk fél órája senkit az autónál.. bement szólt valakinek szájhúzva.. akkor láttunk egy embert aki a rétegvastagságot körbemérte 2 perc alatt majd eltűnt.. negyed óráig ismét senki, ismét jeleztünk ismét szólt, végre történt valami.. felemelték a kocsit megnézegették alulról (10 perc) majd ismét semmi nem történt.. mivel ott álltunk már a munkafelvevő asztalánál és nem voltunk hajlandóak leülni így kapcsolt, hogy ez már égés.. bement.. valaki megjelent és megnézte a hibakódokat az autóban, hogy van-e, majd elkészült az állapotfelmérő lap. másfél óra volt egy fél órás művelet, és az alaposság.. utólag eszembe nem jutna kifizetni ezt a pénzt ezért..

    Az egész művelet közben ami idegesítő volt a le fel járkáló dumálgató, zsebre dugott kézzel ácsorgó melósok akik szemmel láthatóan nem szakadtak meg a munkában. Miközben az állapotfelmérő egységáras tehát ha fél óra alatt letudják az ugyanaz a pénz, és nem másfél óráig foglalja egy autó az egyik állást. (megjegyzem normális kultúrált szolid stílusban történtek a jelzések, nem habzószájas tipikus idióta ügyfélként)

    Konrkétan nem éreztem, hogy kaptam valamit a pénzemért, és nem éreztem, hogy én vagyok az ügyfél.. már kellemetlen érzése volt az embernek mikor többször szólni kellett, hogy történjen már haladás.

    Egy szó mint száz, lehet, hogy a h astra esetében a "lehetőséget" meglátták az ügyfelen és ezért történtek a fenti gyanúsan pénzlehúzó események, az esetemben pedig a teljes barátságtalanság, az ember időpazarlása és a zavar, hogy ki is ad szolgáltatást pénzért kinek és ehhez egy minimális odafigyelés és ennek megfelelő stílus.

    Lehet, hogy másnak bevált, én a fentiek után nem vagyok hajlandó "esélyt" adni a wallis-nak.

    Az autó sem garanciális, inkább viszem akár egy nem márka, de becsületes szervizbe ahol végig az autó mellett vagyok, látom mi történik és ami történik az indokolt (és legfőbb szempont, hogy nem hibakód alapján cserélnek alkatrészt hanem hozzáértéssel megkeresve a valós hibát), mindezt kb. fele rezsióradíjért a fenti példához képest.

    Bevált márkaszervizre ettől függetlenül azért várnék tippet (wallison kívül), mert ha korrekt áron és becsületesen dolgoznak, inkább oda vinném, hogy a szervizkönyv (és az opel elektronikus szerviztörténete) végigvezetett legyen.

    Akkor leírom az én tapasztalatomat (2 családi autóról van szó):

    2008-ban vettünk ott egy 2.5 éves G Astrát és végig oda is hordtuk éves szervizre és műszaki vizsgára. Minden évben kapott az autó egy nagy szervizt (45k) és ezen kívül +2-szer volt törve az autó és ott pofozták helyre. Ja és már a vásárlásnál mondták hogy sok város mellett az olajat inkább 15000 km-ént cseréltessük le mert a gyári 30000 km az nagyon optimális körülmények között vállalható. Amikor tavaly eladtuk az új tulajnak az volt a kérése, hogy menjünk el állapot felmérésre Csergő Kft.-hez. Mondanom sem kell nem is találtak nagyon semmit az autón..

    Tavaly év elején amikor átvettük J Astrát akkor meg mondták, hogy ennél motornál sok város mellett az olajcsere periódus legyen inkább 10000 km.

    • Like 1
  9. az opel wallis-hoz nem vagyok hajlandó többet betenni a lábam :-) a lehúzás mintaképe a csapat

    Kifejtenéd bővebben, hogy mi volt a problémád? Csak azért mert nekem jó tapasztalom van velük..

    • Like 1
  10. Imy a G-s fórumban kérdezted a pollenszűrőt.

    Nekem egyszer a Bárdiban azt mondta az eladó, hogy az aktív szenes szűrőt inkább városi forgalomhoz és nagyvárosi használatra ajánlják, mert az jobban megszűri a dízel kipufogógázos levegőt.

    Ez már inkább légtechnikai kérdés, de röviden tömören az aktív szénszűrő a kellemetlen szagok megkötéséért felel. Semmi egyéb szerepe nincs.

    • Like 1
  11. Gondom van az első ülésekkel astra j-nél, nem tudom úgy beállítani hogy 150km után ne fájjon a hátam, az utasoldallal is ugyan ez a gond az ott ülök is panaszkodnak.

    Az ülésen minden lehet állítani derék támasz magasságot is, de még nem a sport ülés.

    Másnak is van ilyen gondja?

    Mit lehet ellene tenni?

    Szalon nem tud helyette sport ülést adni..

    Az sem mindegy, hogy milyen Astrád van, mert teljesen más párnázású üléseket kap egy Selection meg egy Cosmo felszereltségű Astra.

    Pl egy Cosmo Astra még komfort ülés csomag nélkül is kényelmes.

  12. a fogyasztó listában ha bekapcsolom az AUTO gombot, akkor a ventillátort írja ki, nem a klímát, 0,13L-es többlettel.

    Parkolóban 17 fok volt, autót elindítottam, megvártam, míg az alapjárat beáll, aztán AUTO, majd a hőmérsékletet letekertem minimumra. Itt nekiállt tolni a levegőt, mint állat, de a klímát nem kapcsolta be. Másik véglet, feltekertem maxra, ekkor sem kapcsolta be a klímát.

    Szóval rapszódikus :D klíma nálam csak nyáron kapcsolt be, mikor kint 30+ fok volt, beltérre meg beállítottam 8-10 fokkal hidegebbet.

    Na én erre próbáltam rávilágítani csak lehet hogy hülyén fogalmaztam... Hiába van AUTO-n a ventilátor vezérlés, az még nem fogja automatikusan bekapcsolni a klímát.

    Ha engedélyezzük a klímát, tehát azon gombon is világít a led, akkor már szépen automatikusan szabályozza magát.

  13. Igen, akkor mindkét LED világít (Auto+Klíma)

    De auto gombbal a klíma is aktivizálódik. Gondolom akkor, ha melegebb van. De aztán fene tudja. Akár páratartalmat is nézhet.

    Sajnos nem! Tehát hiába van auton attól a klímát nem fogja automatikusan bekapcsolni.
  14. egyszerű megnézni ... ha a klíma bekapcsol, a fogyasztóknál kiírja :)

    ha AUTO-ra van állítva, akkor a beállított hőmérsékletet próbálja tartani, de nem feltétlenül fogja a klímát bekapcsolni, ez hőmérséklettől függ szerintem.

    Biztos hogy nem fogja automatikusan bekapcsolni a klímát. Beállítod a hőfokot és neked kell eldönteni hogy szeretnél e klímázni vagy nem.

  15. Meg van a J, ma este hoztam haza... G után nagyon jó. :)

    Szombaton kap 4 új téli gumit és felni, friss olajat, szűrőket.

    Lenne pár kérdésem:

    - automata 2 zónás légkondi. Ha automatába van rakva, akkor a klímakompresszor is megy, vagy hidegben azt nem kapcsolja be? Ezt télen hogyan, milyen állapotban használjátok?

    - az esőérzékelős ablaktörlő milyen, hatékony? Szoktátok használni?

    Esetleg még valami hasznos beállítási funkció, amit érdemes beállítani?

    Illetve mire érdemes figyelni, megnézni a kocsin?

    Vezetés tekintetében az 1.7 CDTI (125Le) -nek mi az a fordulat szerintetek, ami nem erőlködés? 1400-1500 rpm?

    A klímát külön gombbal kell bekapcsolni. Ha nincs meleg én csak esős/párás időben használom és így nem párásodnak be az ablakok.

    Én szeretem, de gyakorlatilag csak városban használom ott is a legalacsonyabb fokozaton, de nekem nanokezelve van a szélvédőm.

  16. Hogy ha a fényszóró automatikusan bekapcsol de az adaptív távfény nem, akkor még indulás előtt kapcsold ki-be 2x a távfényt. Hátra billented a az index kart és vissza 2x, de ne túl lassan. Viszont az is fontos, hogy adaptív távfény csak akkor működik, ha világítás kapcsoló auto állásban van és sötét van.

    • Like 1
  17. Rendben, köszi! ;) Amúgy a fényt hol érzékeli? Mert ebben van esőérzékelő is, azt nem figyeli, hogy fel kellene kapcsolni a világítást? Vagy mekkora fényben kapcsol?

    Amúgy amelyikben van ködlámpa, kanyarodáskor ezek nem kapcsolják be azt a ködlámpát, amerre kanyarodok?

    1: Ha a világítás kapcsoló AUTO állásban van és ha be van kapcsolva az eső érzékelő és tényleg érzékeli cseppeket az üvegen (ergo esik az eső) akkor fényviszonytól függetlenül bekapcsol a tompított és egészen addig égve maradnak, amíg ki nem kapcsolod az esőérzékelőt vagy a világítást.

    2: Nem. Cornering light csak az AFL+ fényszóróknál van, de ott nem a ködlámpát kapcsolja fel. Halkan jegyzem meg nem is érne sokat ha ködlámpát kapcsolná be..

    Itt egy fotó bi-xenon fényszóróról: http://totalcar.hu/galeria/totalcar/tesztek/2013/01/02/opel_astrasedan/45

    A cornering light a belül lévő H11-es izzót kapcsolgatja fel-le és ez tényleg bevilágít oldalra kb 90 fokos szögben.

    én automatában szoktam használni, bár az enyém bi-xenon meg ledes, viszont sokszor idegesítő, mikor kapcsolgatja magát, ha átmegyek egy híd alatt, vagy alagútba behajtok.

    Amikor világos van én ezt úgy oldom meg, hogy még a motorindítás előtt kikapcsolom az automatikus világítást. Csak el kell billenteni balra a világítás kapcsolót. Egyrészt nem zavaró h ki-be kapcsolgatja xenont + így kíméled az izzókat és izzító trafókat is.

    • Like 1
  18. Én 1 éve rendeltem még 2db ilyen ledes T20-as cuccot (amikor még úgy nézett ki a dolog AFL+ nélkül jön az autó).

    Pont pár hónapja találtam meg őket bontatlan állapotban, de részletek pü-be mert itt tilos hirdetni!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.