Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ady19

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    749
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by ady19

  1. On 2016. 09. 11. at 9:40, Lacipapahun írta:

    Szia

    Először mosd át az egész motor teret vegyszeres lehetőleg valami hipó alapú szerel,utána cseréld ki a pollen szűrőt.

    Üdv

    Szia!

    Köszi, valami hasonlót csináltam. Fertőtlenítettem az egész levegőbefuvó rendszert is. 1-2 napig még éreztem, bár már nem olyan erősen, azóta úgy néz ki megszűnt a szag.

  2. Sziasztok!

     

    Segítséget szeretnék kérni mert már tanácstalan vagyok. Hétvégén a kocsim motorterébe beledöglött valahogy valami madárféle. Hétfőn a levegőztetőt bekapcsolva iszonyatos szag kezdett el terjengeni, ezért néztem bele a motortérbe s láttam a légszűrőház felett levő fél madár tetemet. Kiszedtem, kitakarítottam, kimostam azt a részt de a szag továbbra is megmaradt. Tegnap átfertőtlenítettem az utasszellőztetőt de ma reggelre a szag ismét visszajött. Tudnátok abban segíteni, hogy a motortér felől, honnan szívja a keringető motor a levegőt? Már 3szor átfésültem a motorteret, hátha találok még maradványokat de egyszerűen nem találok semmit. A szag viszont továbbra is megvan ezért gondolok arra, hogy hátha van még valahol valami amire nem gondolok! Köszi a segítséget előre is!

  3. On 2016. 04. 14. at 20:57, adyka írta:

    Nincs igazad mert ha elolvasod rendesen akkor egy opel zafira A-ról írunk....,a márkakereskedés weboldalnál pedig fiatal autókról lehet letöltögetni,ha nem olvasol utána akkor inkább ne írjál ide mert csak okoskodás.....,az igy csináld könyv pedig csak németül van,köszi.....

    Azért a színvonal nálad is ott van látom.... :angry: Zotya975 teljesen tisztában van azzal, hogy miről megy az irogatás, hiszen ha megnézed ő eléggé oszlopos tagja a fórumnak, ellenben a te kemény 6 hozzászólásoddal. Ha kérdezel és segítséget vársz, akkor legyél tisztelettudóbb már a másikkal, ne flegma válaszokat adj mint pl. ez:

    On 2016. 04. 21. at 21:41, adyka írta:

    te is okos vagy .....,mit kezdjek vele....

    Off vége.

    Nekem vannak magyar nyelvű leírásaim, kézikönyveim, bár valóban nem volt egyszerű a beszerzésük.

  4. On 2016. 02. 17. at 15:37, outsider írta:

    Nekem az opcom-ban az F Astra is ott van mint lehetőség, egészen 1994 modellévig. Feltételezem, hogy ugyanaz a csatlakozó, és feltételezem, hogy opcom-al azt is meg lehet nézni...

    Szia! Nem tudsz véletlenül segíteni abban, hogy hol tudnék beszerezni magyar nyelvű opcom-ot?? Nemrég vásároltam egyet, de sajnos csak angol nyelvű szoftver van hozzá, nekem pedig magyar nyelvűre lenne szükségem. Köszi előre is!

     

  5. 2 órája, Omegatd írta:

    És miben vagy járatos? Amíg itt szaporítod a felesleges beírások számát, addig a gugliba kellet volna begépelned, klaviatúra koptatás helyett!

    https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=opel+kulcs+tan%C3%ADt%C3%A1s

     

    Te aztán egy igencsak megkeseredett ember lehetsz. :) De sebaj, ez nem az én problémám. Hála istennek vannak még nálad sokkal segítőbb szándékú cartársak s megmondták hogy mivel próbálkozzak/próbálkozzunk. Te biztosan úgy születtél a világra hogy mindent egyből tudtál, senkitől semmit nem kellett kérdezned! :) További szép napot! :)

    • Like 1
  6. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék tőletek kérni! Én sajnos nem Omega tulajdonos vagyok, hanem egy Zafira A (előtte pedig egy Vectra A), viszont nevelőfateromban B Omegája van. Ehhez kapcsolódóan lenne egy olyan problémája, hogy 2 kulcsa van a kocsijához, de egyik sem nyitja a zárakat távirányítóval. Odáig már eljutott, hogy megnézette, hogy távirányító-e a hibás s az derült ki hogy az jó, mert ad le jelet, viszont a kocsi nem reagál rá. Hogy lehet összehozni a kettőt? Ezt is tanítani kell valahogyan mint nekem a Zafiránál?

    Segítségeteket előre is köszönöm!

  7. On 2016. 02. 12. at 20:57, Tsabesz írta:

    Szerintetek létezhet 140 lovas A Zafira? Használtautón találtam egyet itt Szegeden, de tudtommal csak B zafit adtak ki ilyen motorral. Megnéztem élőben és érdekes módon NJoy a felszereltsége (legalábbis ez van az oldal "díszlécen"). Persze eladó éppen nem volt a telepen hogy konkrétan rákérdezzek.

    A másik hogy találtam egy 1.8as 125 lovast Kecskeméten, de az meg 125le, de tudtommal azt meg csak 2000-től gyártották ilyen motorral.

    Mennyi a városi fogyasztásod 1.6-tal? Kíváncsi lennék melyik fogyaszt kevesebbet városban, az 1.8 vagy az 1.6 (1 személlyel).

    Egyéb megjegyzés: furcsa hogy használtautós kereskedőkről nem találok értékeléseket, hasznos lenne.

    Nekem olyan 8,5ben általában megálll a fogyim. Igaz én a belvárosban keveset használom, általában Budapest, 3.kerület-Szentendre távolságban használom sokat. Ezen kívül sokat használom vidéken, autópályán. Eddig a legjobb fogyasztási adatom olyan 7,5 körül volt, ennél lentebb még nem tudtam vinni. A vezetési stílusomat tekintve nem vagyok egy Ferrari versenyző típus, de ugyanakkor nem is 20-al döcögök az utakon. Valahol a kettő közé helyezem magam.

    • Like 1
  8. On 2016. 02. 09. at 19:52, Tsabesz írta:

    Sajnos ahogy a kínálatot nézegetem, még lehet így is az 1.6-os (Z16XE) mellett fogok dönteni. Sokkal kisebb futással (persze a szervizkönyvet megpróbálom jobban leellenőrizni), sokkal jobb állapotút kapnék, olcsóbban.

    Te mennyi időközönként szoktál olajat cserélni? Mióta van meg (hány kilométer), mióta és mennyi olajat eszik? Látszik valahol hogy eszi? Ill annyit még megnéznél nekem az alvázszám kereső alapján hogy Szentgothárd-i, vagy Bochum-i a motorod?

    u.i.: a színkód ott van az alvázszám alatt az ajtón, én amit néztem annak 20H...

    Mint ahogy az előző hozzászólásomban is írtam ettől függetlenül én elégedett vagyok az autóval. Lehet, hogy nem egy Ferrari, de én ehhez mérten vezetek is. Voltunk vele tavaly Horvátországban is (egy hét alatt belement 2000km) s a 40 fokban gond nélkül teljesített, klímával, csomagokkal stb.... A tetőcsomagtartó is "fel lett avatva" mert egy tengeri kajakot vittünk és szinte a fogyasztáson észre se lehetett venni. Én nagyon szeretem, hogy pakolható, variálható. Nagyobb csomagok esetén sincsenek gondjaim.. :)

     

    Olajat én 10ezrenként cserélek, max 11-12ig megyek el, de ennél tovább nem! 183ezerrel vettem a gépsárkányt most jelenleg 197ezer van benne.

    Az olajfogyást én csak a nívón látom, mert nem füstöl az autó semmi egyéb jele nincs annak hogy csipegeti az olajat. Nagyon sok szakival beszélgettem már erről, mindenki azt mondja hogy ezek a motorok fiatal koruk óta ilyenek. Nem sok mindent lehet velük kezdeni..

     

    Az alvázszámkereső alapján az én motorom Bochum-i ahogy néztem.

     

    A színkód tippet köszi szépen, utána fogok nézni. :)

  9. On 2016. 01. 30. at 21:32, rtomi írta:

    Szia!

    Z20M a színkódja ha jól emlékszem.(Petrol Blue)

    Rövid váltó áttétellel 100-nál 3000-et forog. :-(

    8 litert eszik így télen helyben közlekedve. 7-10 kilométeres távok. Eddig 2500 kilométer körül mentem vele November óta,így az olajfogyasztásról nem tudok nyilatkozni.

    Szia!

    A színkódját még meg se néztem, hogy őszinte legyek! :) Ennek is elöl a motortérnél található a kódja? Vectra A-m volt előtte annak ott találtam meg.

    A fogyasztási adataim hasonlók nekem is 1.6ossal. Engem ez a fránya olaj dolog zavar.. Azon kívül amik voltak azokat megcsináltattam már rajta, volt rajta egy terven kívüli önindító csere, ezt leszámítva elégedett vagyok vele.

     

    On 2016. 02. 03. at 20:28, Tsabesz írta:

    Sziasztok!

    A Zafirát tervezek venni, leginkább az 1.8-as 125le  (Z18XE ok) motort ajánlották (bár a fogyasztására kíváncsi leszek, egy 1.3-mas Suzuki Ignis után). Miket érdemes figyelni egy 150e km körüli futásteljesítményű példányon? A szokásos kiszakadt dudagombon (bár ez am is típushiba és könnyen orvosolható), és a kárpit állapotán kívül. Vannak e esetleg pontok, praktikák amit érdemes megcsinálni/megnézni vásárlás előtt? Olajfogyasztásra utaló jeleket hol találhatok? Kb milyen karbantartásokat kell elvégezni 150-200e km között (nyilván az azonnali olajcserén kívül)? Az évjáratra érdemes külön hangsúlyt fektetni? Már olvasgattam és nézegettem a fórumot, de minden kérdésre még nem kaptam választ...

    Köszönöm előre is!

    Szerk: Hmm, most láttam egy 2002-es zafirát (143e km, szervízkönyvvel), igaz 1.6-os de viszonylag szép, és olcsó is (oldallégzsákos), a bal hátsó lámpa beázásától eltekintve de az 5k bontóban. Az z16, vagy az x16-ra jellemző inkább az olajfogyasztás? Honnan tudom hogy a kinézett típus melyik motorkódos (alvázszámból nem jövök rá)?

     

    Szerk: Közben olvasgatom a G astra fórumot is, és találtam egy elég hasznos linket. Beírom ide is, hátha másnak is segít.

    Alvázszám kereső

    Ez alapján a motorkód Z16XE és olasz az autó, és valóban oldallékzsákos. De az olajfogyasztásnak is utánaolvastam a G fórumon, és egy másik leírásban (http://topel.hupont.hu/11/tipushibak ), és sajnos jellemző a Z16 motorokra is. Így továbbra is a Z18 a favorit.

    Nekem Z16XE-m van s valóban szereti az olajat... Sajnos mindenkitől ezt hallom akinek ilyen mocija van az autójában..

  10. On 2015. 12. 29. at 17:22, rtomi írta:

    Jó estét!

    Mennyire halott ez a topic?:goofy:

    Érdemes idelátogatni vagy csak magamat fogom visszaolvasni?:(

    Amúgy 2001-es Z18XE Zafirám van épp.

    Kinézetre olyan autód van mint az enyém, csak az enyém Z16XE :( Ha olyan moci lenne az enyémben mint ami neked van boldog lennék! Nekem május óta van meg a kocsi, de azt már megtapasztaltam, hogy szereti enni az olajat rendesen! 100nál neked mennyit pörög??

  11. Sziasztokl!

    Felmerült bennem egy érdekes kérdés. Adorjant említette, hogy mennyit megy a kocsi 3000-es fordulaton. Mivel ugyan ez a váltó van az én 125LE-s Zafirámban is, kicsit sokallom a fordulatot. Érdekes, hogy a 24 éves, 75LE-s "F" Astra kocsim 5-ben, 3000-es fordulaton 125-130 között megy. Nem igazán értem, hogy egy 125LE-s autóba miért nem lehet tenni egy 6-os váltót, hogy utazóban forogjon 2500-at. Úgy halottam, hogy a "C" Vectra 6-os váltóját alá lehet tenni az "A" zafirának. Igaz lehet ez az állítás???

    Köszi!

    üdv: Misi

    Pedig valóban így van. Én májusban lettem tulajdonosa egy 1.6-os Zafinak s sajna valóban 3000-en pörög 100-nál. Ezt a váltó megoldást én is nagyon elcseszettnek találom. Ha egy 6os váltó került volna bele az álom lenne szerintem. De hát marad ez.. :(

  12. Sziasztok!

    Múlt héten én is beléptem a Zafira tulajdonosok táborába. :) :) Előtte A Vectrám volt (ezért is vagyok régebbi tag itt az oldalon :) ).

    Segítséget szeretnék tőletek kérni!

    Az "új" autómban a műszeregységben (km óra) kiégett pár lámpám, izzóm. A kérdésem az lenne, hogy mennyire bonyolult ennek a cseréje?? Teljesen szét kell szedni mindent?? Kerestem (és találtam is) G Astrához leírást a szétszedésről, viszont sajnos azt néztem hogy nem teljesen egyezik a Zafirával annak ellenére hogy szinte teljesen ugyanaz az óra van benne ha jól tudom!?

    Köszönöm segítségeteket előre is!

    Ebben tudna valaki segíteni? :unsure:

  13. Sose éri meg. Pénzben. :)

    Én most tervezek az enyémbe beleborítani egy nagyobbacska összeget. Autó szét üresre, teljes kaszni, teljes fény, illetve az xe-n is teljes generál. Meg ami még hozzájön.

    Ez így van! ;) Egy autó szerintem soha nem éri meg, mert mindig kell rá költeni. Nekem mondjuk ez a kocsi volt az első saját autóm, talán ezért is volt nagyon fájó megválni tőle :( Ha olyanok lennének az anyagi lehetőségeim (mint amilyenek nincsenek) lenne nagy garázs, tárolási lehetőség akkor tuti megtartottam volna.

  14. Sziasztok!

    Múlt héten én is beléptem a Zafira tulajdonosok táborába. :) :) Előtte A Vectrám volt (ezért is vagyok régebbi tag itt az oldalon :) ).

    Segítséget szeretnék tőletek kérni!

    Az "új" autómban a műszeregységben (km óra) kiégett pár lámpám, izzóm. A kérdésem az lenne, hogy mennyire bonyolult ennek a cseréje?? Teljesen szét kell szedni mindent?? Kerestem (és találtam is) G Astrához leírást a szétszedésről, viszont sajnos azt néztem hogy nem teljesen egyezik a Zafirával annak ellenére hogy szinte teljesen ugyanaz az óra van benne ha jól tudom!?

    Köszönöm segítségeteket előre is!

  15. Én is sajnálom az enyémet,hogy eladtam.Azóta le is gyalázták rendesen.Vennék egy szépet és jót de nincs.

    Akkor ezek szerint Te utána is láttad!? Na én ezt akarom elkerülni! :) Bár ahogy hallottam ennek kicsi is lesz az esélye (mármint hogy lássam), mert messzire vitték.

    Az enyém 21 éves létére nagyon szép állapotban volt. 2 apró hibája volt de ha azt megcsinálják akkor nagyon kis tiptop autó lesz újra. Annak ellenére, hogy súlyra nem volt kicsi s 1.6os motor volt benne hihetetlen jó fogyasztási adataim voltak.

  16. Sziasztok Cartársak!

    Ezer éve nem jártam erre, de most gondoltam megteszem! :) Régen nagyon sokat jártam ide, a tudásom jó részét általatok szedtem össze a kis Vekimhez. Sajnos múlt héten lezárult a Vekis korszakom, továbbgurult a kis szekér egy új tulajjal! :( Sajnálom, mert nagyon hálás kis járgány volt, soha nem hagyott ott sehol sem. Az biztos, hogy jó szívvel ajánlani fogom aki egy olcsó de gazdaságos autóra vágyik! :)

  17. Az nem rossz egyébként, bár télen nem lennék 10w40-es olaj még -10 fokban sem :)

    Igaz ez -22 fok és ilyen ritkán van nálunk, de szemléletes videó:

    Sajnos csak tippelek, de szerintem neked is kb. az 1-es - 2-es henger alatt lesz lent a főtengely jeladó. De biztos ez hogy ezért nem indul melegen? Ha már jeladó miatt nem indul, akkor inkább valamelyik hőfokjeladóra tippelnék, de sajnos a C20NE-t nem ismerem.

    Azt a 7000 km-t milyen felhasználásban kapja meg?

    Ilyet még nem is láttam! Nem semmi! :blink:

    Én 10w40-es Q8-as olajat használok, bár ebből a videóból kiindulva nem biztos hogy jó a mocinak ilyen hidegben.. <_<

  18. Ez érdekes!

    Nekem rendesen beállított rendszerrel 8 körül eszik a C16NZ-is, pályán inkább 9. LovEco vezérlőm van.

    Bundee! Szerintem az az autó kicsit sokat eszik! (De lehet hogy ez csak az én véleményem :) ) Nekem utánfutózásnál (költözés+egyebek) sem nagyon evett a C16NZ 7nél többet.

  19. Az a helyzet hogy ha az autó javításának költsége meghaladja az éppen aktuális piaci árának az 50%-át, akkor általában gazdasági totálkárosra veszik az autót.

    Mivel az Eurotax szerint (ami alapján a biztosítók számolnak) az ilyen korú autók ára meglehetősen nyomott (nem lepődnék meg ha nem érne többet 150e Ft-nál, még akkor is ha piacon ennyiért nem kapsz ilyen autót), az alkatrészek ára és a javítási költségek meg nem éppen alacsonyak (az a gyanúm hogy márkaszervizes áron számolnak, egész egyszerűen azért mert onnan van hiteles adatuk), így szélsőséges esetben előfordulhat hogy egy fényezett lökhárító cseréje (mondjuk egy parkolói koccanás következtében) GTK-t eredményezhet.

    (Anno Calibrához pl. újonnan 120e volt egy lökhárító, fényezve 160e. Ez szerintük kapásból gazdasági totálkár, pedig ha más nem sérült, bontottan 10-20e-ért kapni rá lökhárítót, ha szerencséd van, még fényezni sem kell.)

    Hát nem álltál messze a valóságtól! :) Tegnap kaptam meg a papírt a biztosítótól. Az autó kárkori értéke 175e Ft volt szerintük. A "roncs autó" értéke (ami ugye nagyon messze van a roncstól) pedig szerintük 75e Ft. Na már most mivel GTK lett, így ennek a kettőnek a különbségét kapom elvileg meg. Ezek függvényében így valójában nem is tudom meg, hogy szerintük mennyi volt a kár összege! <_<

  20. Én meg nemrég dobáltam ki az ajtókat,mert nem kellett senkinek.

    Nekem viszont van négy bordó eladó. :D

    Köszi srácok de nem lesz rá szükség! :) :) Annyira durván nem sérült, hogy ajtót kellene cserélni! Már megnézettem szakival s egy kis lakatos munkával helyreállítható az ajtó!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.