Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kisp113

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    876
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    2

Hozzászólások posted by kisp113

  1. 9 órája, csaba66 írta:

    A mindenfele extrat bekamuzo eladok nekem eleve gyanusak...

    Futheto szelvedo, esoszenzor, Xenon, fenyszoromoso, ESP, tolatokamera; lehet, hogy van benne egyik masik, de utana kell nezni.

    Az a futheto szelvedo (biztos a hatsora gondol) meg a tolatokamera az tenyleg vicces. 

    Nekem ebbol a sorbol az ESP lenne a fontos, meg hogy hany lufi van benne. (ilyen szinten egyébként le lehet kérdezni a gyári felszereltségét valahonnan megbízhatóan VIN alapján?)

  2. 16 órája, Cserenkov írta:

    Még? Ezt hogy érted? Nekem az a furcsa, hogy 2008-as, de facelift előtti első lámpa van benne. Miközben a lökhárító már faceliftes...

    Úgy értettem hogy még, hogy 2010tol újra ez a lámpa volt. 

    Szóval akkor vagy puffos volt vagy kis eséllyel mattulas miatt cserélték. Holnapután járok arra lehet hogy körbe mérem azért. 
    Update: végignyálaztam a sportüléssel szerelt felszereltségűeket a mobilen, és nagyon soknak van ilyen lámpája 2008-ból ( pl gtc nek mind), szóval még akár gyári is lehet?

  3. Sziasztok,

    Úgy néz ki hogy másfél év Golf 7 után kell egy olcsóbb és megbízható(bb) autó után néznem, és ismételten kacsintgatok a korábban jól bevált H Astrával.

    Ezúttal külföldről szeretnék hozatni egy magas felszereltségű, lehetőleg nem alapmotoros kombit. Kérdésem a hajtáslánccal kapcsolatos, ezzel a két motorral mire lehet számítani?
    1. Z18XER

    2. Z16LET

    Az 1.6 turbónál bekavar az M32 váltó, de annak elébe lehet menni. Mi van még? Érdekes módon nem nagyon van árban eltérés, z18-ból kicsit bővebb a választék.

     

    Köszi!

  4. Utolsó közös utunk.

    Nem tudom hogy a frissen cserélt vezérlés, vízpumpa, termosztát ...etc, vagy csak ilyen szépen akart elköszönni, de büszke lehet magára - én meg rá !

    Z16XEP, kombi, Budapest - Szekszárd, nagyjából szabályosan, klímával a négy télikerék társaságában. 

    9FNhHLI-yXJf7NMqkfNKzqclZjDl1P3Rfy3QXsZq

  5. 24 perce, Pityeeesz írta:

    Nem tudom sajnos mi a hibakód, nem kérdeztem meg..., de ha megint jelez a műszerfal akkor újabb vizsgálatnál feljegyzem.

    Ha csak megnézték és nem törölték akkor pedálteszttel(gyújtás le, fék+gáz egyszerre benyom, gyujtás rá) még mindig ki tudod olvasni a tárolt kódokat.

  6. On 2018. 04. 03. at 15:42, Black Rainbow írta:

     

    "Ha az Opel motor alapjárata ingadozik, nagy valószínűséggel az alábbi okok miatt lehet :
    - alapjárati motor
    - tömítetlenségi probléma a szívó oldalon, szívósor tömítés hiba
    - központi befecskendező injektor egység vagy pillangószelepház talptömítés hibája
    - tankszellőzetető rendszer hibája – vákumredszeri probléma
    - falslevegő kerül a motorba pl. valamelyik cső hibája miatt
    - szelepfedél tömítetlenség"

    Nekem a felsoroltak közül p0171-et a twinport egység (típus-)hibája okozott, de komoly rángatast még az sem.

     

  7. On 2018. 04. 13. at 23:05, Pityeeesz írta:

    Check Engine visszajelző lámpa, így talán ismerősebb! Megnézettem Tech2 műszerrel és Lambda szonda hibát jelzett, hat megérett a cserére úgy tűnik. Házilag cserélhető egyébként?

    165ezer km-ert bírt ki!

    Vigyázat, elég sok minden eredményezhet olyan hibakodot ami lambdara utal, de az okozat és nem ok. 

    Mi a hibakod? 

  8. 21 órája, csicsó írta:

    Mannol motorolajat használ valaki?

    Csere elött állok,van 5W-40 GM LL-A jóváhagyással elég jó áron,dicsérik több helyen is.

    Évente cserélem 9-10 ezer km megy bele(60%város,a többi fele-fele pálya-országút)1000km/2dl fogyás mellett.

    A sok város miatt elgondolkodtam a 0W-40-en is,most 5W-30 Mobil van benne,ezúttal mindenképp -40-et tennék bele.

     

    Mannolt még csak a robogómba mertem tenni. Miért ragaszkodnal a 40-hez 30 helyett? Milyen motor? 

  9. 35 perce, csaba66 írta:

    Ha a generator egyebkent tolt, akkor kar lenne ilyesmi miatt cserelni, foleg, hogy ha tul hamar kap gerjesztest, az nem is az o hibaja. Anno nezegettem ezt, es irtam is rola ide, bar pontosan nem emlekszem a reszletekre. 

    Ha tul lassan kapna gerjesztest, akkor legfeljebb egy ideig nem toltene az akkut, de annak el kene vinnie mindent, foleg ha uj. En inkabb arra tippelek, hogy eppen hogy tul hamar kap gerjesztest, es pont az ebbol adodo mechanikai terheles fogja le a motort. Egyszeru ellenorizni: le kell venni a generatort hajto szijat.

    Nekem a benzin-gazos omega csinalt regen ilyet es az egyetelmuen amiatt volt, hogy a gaz nem volt 100%-ra belove es elhuzta a mapot. Opcommal lehetne a tanult ertekeket resetelni, egy probat megerne.

  10. 1 órával ezelőtt, quad405 írta:

    Azzal "kényszeríti" nyitásra a motorvezérlő ha a szükség úgy kívánja (pl. hirtelen nagy terhelés), megelőzve ezzel a túlmelegedést. Küldött itt a fórumon valaki egy jó kis leírást. abban ecseteli a gyártó, hogy miért is jó ez nekünk felhasználóknak. Valami olyasmi rémlik, hogy a jó hatásfok és kis szennyezőanyag kibocsátás érdekében, magas a modern motorok üzemi hőmérséklete. Nekem az jött le, hogy eleve a határon mozog ez a hőmérséklet és egy hirtelen terhelésnél, nem lehet már a lassú termosztátra bízni a dolgokat.

    Köszönöm én is erre gondoltam mint egyetlen logikus magyarázat. Csak a tűzijáték hiányzik padlógázon, ami ezt a nagy elővigyázatosságot indokolná! :)

    Az apropója a témának hogy előugrott a villáskulcs, pedálteszt 111606 - termosztát hibát mutat. ELM327-tel nézve a hőmérséklet nagyon hamar (5-6 fokos garázsból indulva 1km-en belül) eléri a 70-75 fokot, de onnan aztán nem nagyon akar feljebb mászni. 

  11. On 2018. 02. 09. at 15:12, zotya975 írta:

    Lehet csak valami beszorult a felnibe az útról. 

    Valószínű. 

    Mentem vele este próbakort, de addigra semmi. Levettem a kereket, nem láttam se a kereken sem a futomuvon sem a kasztnin semmi nyomot. 

  12. Sziasztok!

    Ötleteket szeretnék kérni tőletek. Tegnap hazafelé valami fémesen csattant jobb elől. Az asszony szerint a jobb egyben olyan volt mintha rámentem volna valami vasdarabra mit aztán hozzávágott a kocsi aljához. Utána nem éreztem semmi furcsát; gyorsítás fékezés kanyarodás rendben, hazaérve körbenéztem a kereket de semmi látható dolog nem volt.

    Aztán amikor ma reggel  indult munkába a feleségem hallottam hogy márpedig valami kattog. Kerék forgásra fordulatonként többet is!

    Ha hazaér (remélem gond nélkül) felemelem körbenézem, de ha valakinek volna ötlete hogy mit keressek megköszönöm!

  13. On 2018. 01. 01. at 12:18, gida76 írta:

    Az autó mikor eléri kb 70-80 km/s sebességet, furcsán el kezd rángatni,  nem tudom másként kifejni ( duruzsolni) szaggatni és zakatolni ez az anyós ülés doblemezén érezhető leginkább, ez vagy a váltó miatt van aminek örülnék mert ahogy az előbb írtam cserés lesz.

    Hibakódod van?

    Egyébként a hibás váltóvezérlő simán bekavarhat. Vagy most úgy használod hogy le van kötve és manuális/szervíz módban? (ha egyáltalán még van ilyen, anno az omegán nekem volt)

  14. 1 órával ezelőtt, Gola írta:

    Akkor érted a lényeget :) Elég sok mindentől függ a dolog, tengerszint feletti magasság, légköri nyomás, hőmérséklet, a jármű légellenállási tényezője, sebesség, távolság.
    Nem tudnám kiszámolni, mivel sok az ismeretlen ebben az esetben, ezért a megállapításom inkább becslés sem mint számítás. Ezt a jelenséget már én is tapasztaltam hasonló körülmények között és érdekelt a dolgo ezért utána néztem, ezek alapján írtam.

    Ha nem vagy meggyőződve róla és komolyabban érdekel akkor nézz utána külföldi fórumokon, oldalakon.

    Idézet

    formula_.png

    ahol k jelöli az alaki tényezőt, ρ a közeg sűrűsége, A a mozgó test homlokfelületének keresztmetszete, míg a v a test és a közeg relatív sebessége.

    /idézet

    Szóval a közegellenállás egyenesen arányosan változik a közeg sűrűségével. Ez így magában nem meglepő, azonban a fentebb vázolt igen komoly sűrűség-hőmérséklet függvény annál inkább újdonság volt nekem. Magamtól nem hiszem hogy valaha számításba vettem volna.

  15. 2 órája, csicsó írta:

    De sajnos:)Amúgy BC-t pályára felhajtás elött nulláztam mindig üzemi vizhőfokú motorral már és lehajtáskor néztem meg.

    3 személlyel megyek de semmi csomaggal szinte,míg nyáron televolt pakolva meg volt emelkedő is jócskán...

    Nem az a durván fél liter plusz a gondom,amivel többet eszik meg ezen a távon oda-vissza 2 hetente,hanem az oka,ha van egyátalán.

     

    Nekem a Z16XEP-vel megvan a 4-5dl/100km diff. tél és  klíma nélküli nyár között ugyanazokon a körökön, stabil üzemi hőfok ide vagy oda. 

    (pl. Bp-Szekszárd-Bp ami összehasonlítható)

    Ja és nem a gumi okozza, mert a 195/65 r15 télivel tud kevesebbet enni a 205/55 r16 nyárinál, a cserék alkalmával ezt rendszeresen szoktam tapasztalni. (amikor még/már kellemes a napi középhőmérséklet)

  16. 12 órája, csicsó írta:

    Mostanában kissé megnött a fogyasztásom(BC szerint):

     

    Nem lehet hogy mostanában kicsit hidegebb van mint a júliusi horvát túrán amihez hasonlítod?:)

  17. On 2017. 11. 11. at 19:23, kisp113 írta:

    Már lebontottam a kárpitot, benne járok kamerával. Nyitás zárásra mozog belül. Sikerült a gyerekzarat is vissza pockolni, mégsem nyílik :(

    Sikerült egy stimmelő kapcsrajzot beszerezni, a reteszt nem oldottam ki csak a zárat - jól megszivattam magam. Most már nyitva minden oké, csak a végleges megoldást kell összelegóznpm. (újravezetékelés, átvezető gumi csere)

    Köszi a segítsgéget!

  18. On 2017. 11. 09. at 18:14, zotya975 írta:

    Meg kell próbálni leszedni a kárpitot hogy hozzáférj a zárhoz, ha máshogy nem, akkor  ki kell venni a hátsó ülés támláját és ülőlapját. 

    Biztos ami biztos első ajtó felől megnéztem a kábelkorbacsot:

    Piros, fehér, zöldfekete, barnafeher SZAKADT!! 

    A többi csak félig :S

    Tudja valaki ki kicsoda itt? 

    Köszönöm!! 

  19. 16 órája, Peter80 írta:

    Sziasztok!

    Van egy Astra H-m 1,4 2007 .  Olajfogyásom 60-70km/h-s átlaggal 0 dl/1000km. Pályán 130-140-nél 6 dl/2000km. Olvastam, h ennek a duplája is megengedett a gyártó részéről. Nem tudom hova tenni ezt a dolgot.. 121000km van a kocsiban, nem tekert. Normális ez a jelenség vagy kezdhetek aggódni? A motor porszáraz, nem füstöl, szépen jár, ereje is rendben van s a fogyasztásom is rendben van 6,5l /100km.

    Anno 2006-os Fabiam volt, 1 dl sem ment el két olajcsere között, aztán jött egy Focus, ami 1l /1500km olajat kért, ment is a kukába.

    Köszi a segítséget!

    Üdv

    Szia, 

    Ez úgy szokott történni, hogy a városban az olajba termelt üzemanyagot dolgozza ki magából a pályahasználat során. Szóval eszik az olajat mindenhol, csak rövid úton pótolja is üzemanyaggal :)

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.