Jump to content

kisp113

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  871
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  2

kisp113 last won the day on Június 16 2015

kisp113 had the most liked content!

Hírnév

58 Segítőkész

kisp113 névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Elérhetőség

 • Weboldal URL
  http://

Személyes információ

 • Neme
  Férfi
 • Lakhely
  Budapest, Szekszard

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Golf 7 :)
 • Város
  Budapest

Legutóbbi látogatók

2.545 profile views
 1. kisp113

  Fogyasztás

  Utolsó közös utunk. Nem tudom hogy a frissen cserélt vezérlés, vízpumpa, termosztát ...etc, vagy csak ilyen szépen akart elköszönni, de büszke lehet magára - én meg rá ! Z16XEP, kombi, Budapest - Szekszárd, nagyjából szabályosan, klímával a négy télikerék társaságában.
 2. kisp113

  Fogyasztás

  Ha csak megnézték és nem törölték akkor pedálteszttel(gyújtás le, fék+gáz egyszerre benyom, gyujtás rá) még mindig ki tudod olvasni a tárolt kódokat.
 3. Nekem a felsoroltak közül p0171-et a twinport egység (típus-)hibája okozott, de komoly rángatast még az sem.
 4. kisp113

  Fogyasztás

  Vigyázat, elég sok minden eredményezhet olyan hibakodot ami lambdara utal, de az okozat és nem ok. Mi a hibakod?
 5. kisp113

  Motorolaj, kenőanyag, hidraulika olaj, zsírok

  Mannolt még csak a robogómba mertem tenni. Miért ragaszkodnal a 40-hez 30 helyett? Milyen motor?
 6. Nekem a benzin-gazos omega csinalt regen ilyet es az egyetelmuen amiatt volt, hogy a gaz nem volt 100%-ra belove es elhuzta a mapot. Opcommal lehetne a tanult ertekeket resetelni, egy probat megerne.
 7. Köszönöm én is erre gondoltam mint egyetlen logikus magyarázat. Csak a tűzijáték hiányzik padlógázon, ami ezt a nagy elővigyázatosságot indokolná! Az apropója a témának hogy előugrott a villáskulcs, pedálteszt 111606 - termosztát hibát mutat. ELM327-tel nézve a hőmérséklet nagyon hamar (5-6 fokos garázsból indulva 1km-en belül) eléri a 70-75 fokot, de onnan aztán nem nagyon akar feljebb mászni.
 8. Valaki fel tudna okositani hogy a Z16XEP termosztátjában mi a fenének kell elektromos fűtés?
 9. kisp113

  Fék, futómű, kormánymű

  Valószínű. Mentem vele este próbakort, de addigra semmi. Levettem a kereket, nem láttam se a kereken sem a futomuvon sem a kasztnin semmi nyomot.
 10. kisp113

  Fék, futómű, kormánymű

  Sziasztok! Ötleteket szeretnék kérni tőletek. Tegnap hazafelé valami fémesen csattant jobb elől. Az asszony szerint a jobb egyben olyan volt mintha rámentem volna valami vasdarabra mit aztán hozzávágott a kocsi aljához. Utána nem éreztem semmi furcsát; gyorsítás fékezés kanyarodás rendben, hazaérve körbenéztem a kereket de semmi látható dolog nem volt. Aztán amikor ma reggel indult munkába a feleségem hallottam hogy márpedig valami kattog. Kerék forgásra fordulatonként többet is! Ha hazaér (remélem gond nélkül) felemelem körbenézem, de ha valakinek volna ötlete hogy mit keressek megköszönöm!
 11. Hibakódod van? Egyébként a hibás váltóvezérlő simán bekavarhat. Vagy most úgy használod hogy le van kötve és manuális/szervíz módban? (ha egyáltalán még van ilyen, anno az omegán nekem volt)
 12. kisp113

  Fogyasztás

  Idézet ahol k jelöli az alaki tényezőt, ρ a közeg sűrűsége, A a mozgó test homlokfelületének keresztmetszete, míg a v a test és a közeg relatív sebessége. /idézet Szóval a közegellenállás egyenesen arányosan változik a közeg sűrűségével. Ez így magában nem meglepő, azonban a fentebb vázolt igen komoly sűrűség-hőmérséklet függvény annál inkább újdonság volt nekem. Magamtól nem hiszem hogy valaha számításba vettem volna.
 13. kisp113

  Fogyasztás

  Nekem a Z16XEP-vel megvan a 4-5dl/100km diff. tél és klíma nélküli nyár között ugyanazokon a körökön, stabil üzemi hőfok ide vagy oda. (pl. Bp-Szekszárd-Bp ami összehasonlítható) Ja és nem a gumi okozza, mert a 195/65 r15 télivel tud kevesebbet enni a 205/55 r16 nyárinál, a cserék alkalmával ezt rendszeresen szoktam tapasztalni. (amikor még/már kellemes a napi középhőmérséklet)
 14. kisp113

  Fogyasztás

  Nem lehet hogy mostanában kicsit hidegebb van mint a júliusi horvát túrán amihez hasonlítod?
 15. kisp113

  Általános műszaki problémák! - Astra H

  Sikerült egy stimmelő kapcsrajzot beszerezni, a reteszt nem oldottam ki csak a zárat - jól megszivattam magam. Most már nyitva minden oké, csak a végleges megoldást kell összelegóznpm. (újravezetékelés, átvezető gumi csere) Köszi a segítsgéget!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.