Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Wolfy

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    21
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Wolfy

  1. Azért, mert itt a vízpumpa nem a vezérléskörön van, hanem a hosszbordás szíj hajtja. Cserélni csak probléma esetén szokták.

    Csao! Nemrég cseréltem vezérlést, z16xep 120.000km kell Én úgy tudom!

    Nekem 140.000km lett lecserélve. A vízpumpa nincs a vezérlés körbe, hanem a hosszbordás szíj hajtja meg. Ha nem csörög, nem folyik ne cseréld.

    SKF vezérlés szettet vettem a B...DI autó-nál kedvezményemmel 26.900 Ft volt!

    Köszi a válaszokat, ma is tanultam valamit! :icon1:

  2. Sziasztok!

    Azt tudom, Z16XEP motornál 150.000 km után kell cserélni a vezérműszíjat, ami nálam épp esedékes. Amikor néztem csergőnél árat készletre, azt írták, hogy ennél a típusnál nem kell vízpumpát cserélni vele és nem is írtak árat hozzá. Bővebb infó itt: http://www.csergoe.hu/akciok/120-opel-vezerles-akcio-2

    Lehet ennek hinni szerintetek? Én eddig úgy tudtam minden autónál szokás vízpumpát cserélni a vezérléssel.

    Köszi!

  3. Sziasztok!

    Nemrég tulajdonosa lettem egy 2006-os Twintop Astra-nak. Két dolog felől érdeklődnék, hátha akad valaki aki tud tanácsot adni.

    Az első, hogy milyen bluetooth kihangosítót ajánlotok bele? A rádióm CD30 MP3.

    A második, hogy az enyémben nincs benne az a funkció, hogy távirányítóról lehessen nyitni és csukni a tetőt. Szerintetek ezt bele lehet egyszerűen rakni utólag? Az ablakokat fel tudja húzni, ha hosszan nyomom, de tudtommal volt olyan twintop is, ami hosszú nyomásra nyitja vagy csukja a tetőt is.

    Köszi,

    Wolfy

  4. Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kicsi rozsdásodásokkal lehet valami értelmeset kezdeni szerintetek?

    Picike rozsdásodások vannak sok helyen az autómon. Egyik sem vészes, mind olyan pici, hogy a szerelő is azt mondta, nem tudja mit lehetne vele kezdeni.

    A véleményem viszont az, hogy inkább most költenék 10-20e Ft-ot a sok kis javításra, mint 2 év múlva 100e-ket a nagyokra.

    Esetleg érdemes lehet csak a rozsdás részeket lecsiszolni, javítgatni, alapozni, lefújni (akár házilag)?

    Sajna itthon csak spray fújás jöhet szóba, gondolom az nem ajánlott...

    Amúgy a kocsi színe fehér.

  5. Dízelnél még inkább észrevehető, ha már azonnal kéred a meleget, szerencsétlentől meg azt a keveset is már elveszed. :excl: Tapasztalat.

    Pedig van. 3km alatt nekem eléri az üzemit ha hidegre van tekerve. Fullos melegnél meg se moccan a mutató mire ugyanazon az útvonalon és hőmérsékleti viszonyok között leérek az állomásra. Meg amúgy sem szoktam feltekerni rövid távra, mert tök felesleges.

    Lehet, hogy hülyeséget írok, de én eddig azt hittem, hogy a fűtés úgy megy, hogy a radiátort nem zárja el soha, csak az a különbség, hogy átvezeti rajta a levegőt vagy nem. Mondjuk ezt még nem szedtem szét soha, tehát csak távolról voltak elképzeléseim.

    Amúgy én is full melegre tekerve szoktam ilyen hidegben elindulni, de elég hamar olyan meleg lesz, hogy le kell vennem belőle.

    Egyébként ha már fogyasztás, 650 km pálya hozott 7,68-as átlag fogyasztást, ami elég jó óra szerinti 140-150-es tempónál szerintem.

  6. A magas ár az relatív...

    A szétütött, horzsolt 14-eseket, hiányzó egy vagy két középső kupakkal és külső felületükön csúnyán röpsúlyozva árulják 40 körül.

    Ezek meg aránylag szép állapotú, nem tojásdad formájú masszív kis felnik, ráadásul 15-ösek. A karcok két lépésről meg gyakorlatilag alig látszanak. :D

    Persze az ár alkuképes (szerk. itt a fórumon), de a Vaterán inkább fix ár a nyerő, különben elkezd mindenki kupeckodni, hogy mi az alja, miért annyi, ő a feléért már le is ütné zárjam le előbb a minimál ár nélküli licitet, már holnap jönne érte, érdekel-e helyette mosógép, meg ilyesmi :) :) :( Na ezért az a hirdetés szövege ami. Az árat meg még lejjebb lehet vinni, ha nagyon kell, de tavaszig ráérek. Addig a téli gumikon gurulok :o

    Ezek szerint én elég jó vételt csináltam, mert pont ilyen felniket vettem tavasszal. Két alig használt és kettő még egy 2-3 évig jó gumi volt rajtuk. Állapotuk teljesen jó volt. Alig kellett rá súly. 43-ért adta, és kb félútig (Székesfehérvárig) elhozta. Nekem ez külön szerencse volt, mert amúgy is pont mennem kellett fehérvárra.

    Szerintem érdemes rászánni 1-2 órát, hogy végignézzük a hirdetéseket az ismertebb oldalakon, mert ki lehet fogni jó ajánlatokat.

  7. Tudja franc hogy az agyonelektronyikázottnak mennyire tesz be ha váltják a sebességjeladóját... :D Tedd vissza a régit, aztán lesd meg hogy azzal mennyit eszik :o

    És a jeladót lehet cserélni a kettő között? A régi Delco az új meg VDO, nem tudom ez számít-e.

  8. Sziasztok!

    Szerintetek lehetséges, hogy a műszeregység cseréjétől megnőtt a fogyasztásom?

    Valamitől többet eszik mostanában, és így visszagondolva azóta van ez kb, mióta a fordulatszámos műszeregység belekerült.

    Persze lehet, hogy csak a hideg és a több dugó miatt, de kicsit furcsának találtam a rekord magas fogyasztásokat.

    (C16SE)

  9. Sziasztok!

    A központi zár néha elég furcsa dolgokat művel nálam mostanában. Van amikor nyitni nem hajlandó, csak zárni. A riasztó kiriaszt, de csak egyesével nyitható kézzel az összes ajtó. Zárni tud ilyenkor is, tehát ha kinyitom kézzel az ajtókat, és megnyomom a gombot, akkor mindet bezárja és beriaszt. Kulccsal ugyanúgy nem nyit, csak zár ilyenkor.

    A tapasztalatom még az, hogy akkor szokta csinálni, ha sokáig erős napsütésben parkoltam vele. Persze ez lehet, hogy csak véletlen, nem csinálja túl gyakran.

    Szerintetek merre keresgéljem a hibát?

    Tudom nem fenyeget egy ideig, hogy erős napsütésben állok vele, de nem akarom megvárni, míg teljesen megadja magát...

  10. Köszi a válaszokat!

    Talán ha átteszed bele a mérőegységet.. :wacko: <_<

    Szerintem ez nem járható út, mert a régi nem fordulatszámmérős, ezért ott külön van az üzemanyag visszajelző, itt meg egybe. Javítsatok ki, ha tévedek!

    Ráadásul más márka is, bár ez lehet, hogy nem számít.

    Fogadok az előző 100ig volt ez meg 110ig van skálázva.... Nézd meg ezt!!!

    Talált! Nem is gondoltam, hogy ezt is figyelni kéne. Így is nehéz volt W-számban stimmelőt találni. Van valami ésszerű megoldás?

  11. Sziasztok!

    Akadt egy kis problémám (C16SE). Kicseréltem a műszeregységet fordulatszámmérősre. A régi Delco volt, az új VDO, ez nem tudom mennyire számít. W szám stimmel, de ez itt most nem számít. A probléma az, hogy a vízhőfok mutató nem mászik feljebb a 90 és a kék közti vonalnál. A régi órával teljesen jót mutatott, szóval nem hiszem hogy a termosztát lenne rossz. Ha jól sejtem az új órának más a vízhőfok skálázása. Szerintetek ezt tudom valahogy orvosolni? Vagy szokjam meg, hogy máshol van a mutató, mert a termosztát úgyis teszi a dolgát?

    Wolfy

  12. És ez helyből nem is astra, hanem vectra. Nézd csak meg, 60-ig van skálázva a tank :rolleyes: A Wszámra nem kell ennyire ráugrani, ha a típusa (VDO-DELCO) megegyezik, akkor bele tudod tenni a jelenlegi saját órádat abba a műszeregységbe :D Nekem pár napig 1102-vel futott, pedig nekem is 1111 az eredeti. Picit többet csalt, de ennyi ;)

    Nekem már így is sokat csal! :D :D Szerintem még nézelődök. Nem sürgős, most úgyis van egyéb költség (kis rozsda a tanksapka alatt, meg a srávédő sarkánál).

  13. Pl. vaterán, racing-bazáron és hasonlókon valamint a bontókban. :rolleyes:

    Lehet, hogy nekem nem megy ez, de én W=1111 fordulatszámmárős műszerfalat csak egyet találtam a fent említett helyeken itt.

    A környéken 5 böntóban összesen 3 fastrát találtam, de azok is teljesen ki voltak fosztva. Hol érdemes körbenézni bontókba szerintetek?

  14. Szasztok.

    Lehet hogy volt már nekem csak egy gyors válasz kell. E85 felesbe 95-98-al lehet mindenféle átalakítás nélkül? Valami fog változni?

    Én még egy másik autóban próbáltam télen felesbe. Akkor nekem annyival megnőtt a fogyi, hogy nem érte meg, de olcsóbb volt még a benga, meg hideg volt.

    A feles E85-tel lassabban melegedett be. De havernak pl megérte.

    Szerintem mindenképp érdemes kipróbálni. Az etanol nem marja a csöveket. Kicsit kitisztítja a motort, szóval az első E85 tankolás után írták itt-ott, hogy kisebb fulladozások voltak a leváló dzsuva miatt. Nekem ilyen nem volt.

    Amúgy idén már nem lényeg, de feles etanollal jobbak az értékek zöldkártyán.

    2-3 tank után már meg tudod becsülni, hogy megéri-e.

    Jah, arra azért figyelj oda, hogy bengából ne valami szutykot tankolj mellé.

  15. C16SE-vel 8.4 volt az első fogyi, meglehetősen nehéz lábbal. Élveztem a 100 lovat.

    A második 7.5 alatt egy kicsivel. Ebben már van egy pici városon kívül is, de a legtöbb az város, sokszor kisebb dugóban.

    Ezzel nagyon elégedett vagyok!

  16. Hát.. utólagos klímásítás. Volt aki már megpróbálta, sikerült, de vastag pénzbe került neki.

    A lényeg, hogy működőt szerezz és lehetőleg gyárit, ami még benne van egy astrában, amit aztán egy az egybe át is tehetsz. Így a legegyszerűbb. Ha tárolt meg nem tudod kipróbálni, az rizikós. Egyrészt kitudja milyen állapotban van a kompresszor (bár ez a beszerelt állapotnál is igaz), de aszondják, hogy a klímahűtő nem igazán szereti, ha sokat van nyomás nélkül, illetve hogy nincs zárva a rendszer, tehát pl a klímahűtő valahol félre van állítva a garázsban. Azt még elviseli, ha nincs gáz a klímarendszerben, de amúgy zárva a van a rendszer, tehát minden cső a helyén, csak feltöltésre vár (mint ahogy nekem is) és akkor már jó is.

    Amúgy nem kis meló. Egyrészt olajteknőt kell cserélni, bár ha 1.6-osról való a klíma, akkor az passzolós lesz, valamint kell másik feszítőgörgő is a hosszbordásnak, mert máshova kell átrakni, egyáltalán ha van szervó. Ez is függ sokmindentől. Ha van szervó, akkor a motortartóbakra kerül, ahol a szervópumpa is van, de ha nincs, akkor a vezérlés mögé, a tűzfalhoz a motoron. És akkor még ott van a vezetékezés, elég komoly vezérlése van a vízhűtésnek, mert klíma esetén két ventilátor hűti a vizet és a klímát is (épp amelyiket kell hűteni, de egyszerre pörögnek egyébként).

    Aztán még ami épp nem jut eszembe. Szóval, húzós. :rolleyes:

    Szerk: meg kell cserélni ECU-t is például (motorvezérlő kompjúter).

    Hú, ez így elég húzósnak hangzik. Akkor valószínűleg dobom az ötletet. Marad a kurblis-klíma.

    Amúgy azért nem klímásat vettem eredetileg, mert ezt olyan áron adták, amit el se hinnétek. 80.000 Ft volt. Semmi átverés nincs benne, a szerelőjét is ismerem, úgyhogy rejtegetett hiba se jöhet elő.

    Ennyiért nem nagyon zavart, hogy se klíma, se szervó...

  17. Üdv!

    Elég új vagyok még az Opel tulajdonosok körében, ugyanis kb 1 hónapja vettem egy 1,6 SI F Astrát.

    94-es és 200.000 km van benne, bár néha az az érzésem, hogy inkább előre tekerték, mint vissza.

    Eddig teljesen elégedett vagyok vele. Egyedül a felszereltsége hagy némi kívánni valót, de ezt az árával ellensúlyozta.

    Azért írok most ide, mert némi fejlesztésen gondolkodom, méghozzá a klímásításon.

    Talán ti tudtok a témában némi tapasztalatot megosztani velem.

    Lelkes barkácsoló vagyok, de azért ezt esetleg nagy falatnak tartanám, ezért ajánlott szakik is érdekelnek.

    Persze megfelelő leírásokkal azt se tartom kizártnak, hogy magam lássak neki. Nyáron lesz rá időm.

    Elrettentő példák is jöhetnek, ha vannak.

    Minden segítséget előre is köszönök!

    Wolfy

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.