Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Livi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    188
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Livi

  1. Üdv skacók ,kéne egy kis segítség???Nekem G astra 2000 évjáratú kocsim van ,na most meghalt félig a fényszóró kapcsoló, kérdésem hogy lehet kivenni??Ezt a kör fogóját sikerült levennem de nincs benne két kicsi fém fűl amit befelé kéne húzni!Kérdésem mit kéne kipattintani vagy hogyan ebből a kocsiból mondom 2000-res évjáratú belül nincs két kis fém fül!!!

  2. On 2019. 07. 24. at 7:52, L.Fazakas írta:

    Nem tudom, valójában mennyire kell oda az a (hő vagy hang)szigetelés, de az enyémben van. (nemrég vettem 1,4-es Turbo).
    Régen a Skodámban volt, no meg volt olyasmi a Suzukiban.

    Az Astra G-ben viszont NEM!

    Abban is van csak az első generációsokban tuti!!!!!!!

  3. 12 órája, tgabika76 írta:

    De jól értelmezem:

    "Veszélyhelyzet kihirdetésére a Kormány jogosult rendelettel 15 nap időtartamra. Az Országgyűlés felhatalmazása alapján a Kormány ezt meghosszabbíthatja." (forrás: Wikipedia) Amiről te beszélsz, az a szükségállapot, az valóban súlyosabb, egy következő lépés. Ha nem szavazza meg az országgyűlés, akkor a jelenleg kihirdetett veszélyhelyzet avagy rendkívüli állapot március 27.-én véget ér.

    Kösz igazad volt ,de a mai nap olvastam valahol hogy a kormány most olyan hosszabbítást tervez ami határozatlan időre szól ,és igen veszélyhelyzet van, kicsit rosszul tudtam!!!

  4. 17 perce, tgabika76 írta:

    Úgy van hivatalosan hogy a rendes lejárati időn belül +/- egy hónapra ha megcsináltatod, akkor még az eredeti lejárati dátumot írják a forgalmiba. Viszont ha szeptemberig eltart a rendkívüli állapot, akkor valószínűleg már szeptembert fognak írni a forgalmiba ha akkor viszed el vizsgáztatni, csakhogy a rendkívüli állapotot március 12.-én hirdették ki, és max. 15 napig tartható fent, utána az országgyűlésnek meg kell hosszabbítania. Jelen esetben tehát a rendkívüli állapot március 27.-én lejár, onnantól fogva 15 napig, tehát április 11-ig érvényesek az időközben lejárt forgalmik ha a helyzet addig nem változik. Március 27.-én kiderül hogy meghosszabbítják-e a rendkívüli állapotot, és ha igen, meddig.

    Szerintem nem egészen jól értelmezed ,a rendkívüli állapot visszavonásig érvényes tehát a kormány amikor hivatalosan vissza nem mondja ,tehát például május 15.-én a Kormány ki hirdeti hogy vége van a rendkívüli állapotnak ,akkor utána még 15 napig mehetsz lejár forgalmival ergo május 30.-án még igen,és elvileg május 31.én már büntethet a rendőr ha lejárt műszakival mész!!!!!!!!!!

  5. 34 perce, zotya975 írta:

    Szerintem a műszaki vizsga érvényességi ideje  2 év ( kivéve új autónál amikor az első 4) tehát vizsgáztatástól indul a 2 év, nem a lejárati dátumtól. Az astrát  mindíg korábban vittem el, pár nappal hiszen volt rá példa hogy javítanom kellett, de mivel rendesek voltak, akkor is az évforduló dátumát ütötték bele, tehát nem vesztettem még pár napot sem. Egyszer lecsúsztam a műszakiról , ez volt az első és az utolsó alkalom amikor szerelőhöz vittem, ekkor viszont " nyertem" pár napot, mert a vizsga dátumától adták meg a 2 évet. De azért jó tudni hogy például: "A lejáró okmányok meghosszabbított érvényességére vonatkozó megjegyzés, hogy a rendelkezés csak Magyarország területén érvényes, külföldre akkor sem mehetnek a lejárt forgalmis autók és a lejárt jogosítvánnyal vezetők, ha feloldják az utazási korlátozásokat. "

    Igen régen vagy mostanáig így volt de most a járvány miatt kérdezem bakker mert ha ráér szeptemberbe vinnem akkor már lehet két évre adják meg a műszakit mit tudom én 2022 september 8 lesz benne az új és akkor hónapokat fél évet nyerek a műszakin!!!!!!A másik meg az hogy lehet lesznek műszaki akciók 2-3 hónap múlva mert senki nem nagyon fogja most vinni a kocsiját műszakira mert nem muszáj,lehet lesz rá adó kedvezmény is úgyhogy érdemes vele várni talán!!!!!

  6. 6 órája, tgabika76 írta:

    Érint, köszi. De ettől függetlenül szerintem én elviszem, mert az enyém kicsit macerás (nem tudom akárhol vizsgáztatni), és félő hogy ha hirtelen visszaáll majd a régi rend, akkor meg lejárt műszakival csak útvonalengedéllyel tudom elvinni, azt meg ugye nem adnak bárhová.

    Csak még egy kérdés üdv! Ugye most nem kötelező a műszaki tehát mit tudom én fél évig tart a vírus járvány akkor, én mondjuk elviszem szeptemberbe műszakiztaztni és akkor onnantól számít -e az újabb 2 év a műszakira mert ha igen akkor én ezzel tudok időt húzni és pénzt meg spórolni???????Valójában április 20.-án járna le!

  7. On 2020. 02. 04. at 17:55, tgabika76 írta:

    Ez így nem működik. Ilyen alapon ha te nem mész arra, akkor sem jön létre az egész szituáció, szóval akkor te vagy a hibás hogy arra mentél. :-)

    Sajnos tudomásul kell venni hogy jobb oldali közlekedés esetén az útpálya menetirány szerinti jobb oldali sávjában közlekedőnek (azaz aki a saját sávjában halad) elsőbbsége van mindenki mással szemben aki keresztezi vagy csak rövid időre veszi igénybe az útpálya azon oldalát, például előzés céljából.

    Lehet de én nem szegtem szabályt azzal hogy arra mentem de ő azzal igen hogy nem égett egyik lámpája sem mert könnyen az életembe kerülhetett volna!!!!!!!

  8. On 2020. 02. 04. at 17:51, tgabika76 írta:

    Amit írtam válaszul, az olyannyira nem földtől elrugaszkodott történet, hogy hasonló már történt is egy családtagommal jó 25 évvel ezelőtt, azért tudom hogy valószínűség szerint mi lenne a kimenetele.

    Abban az esetben a családtagom egy elsőbbségadás táblával (nem stoptábla, hanem a csúscsára állított háromszög) biztosított kereszteződésből hajtott ki egy négysávos útra hogy ott balra nagy ívben kanyarodjon, tehát elsőbbséget kellett volna adnia a négysávos úton közlekedők számára. Igen ám, csakhogy az adott időpontban sűrű köd volt, így a rokonom elnézett jobbra és balra is többször, és mivel nem látott egyetlen érkező autót sem, kihajtott. Csakhogy közben egy pénzszállító autó (páncélautó) érkezett neki balról, és telibe találta a rokonom autóját. A pénzszállító ráadásul a belső sávban közlekedett, állítása szerint azért mert félt hogy a ködben elüt egy út szélén haladó kerékpárost, tehát megszegte a jobbra tartási kötelezettségét. Mégis a családtagomat hozták ki hibásnak, hiába mondta hogy a ködben nem látta a közeledő autót, a bíró álláspontja szerint addig kellett volna ott várnia, amíg biztos nem lesz abban hogy szabad az út, ha kell akkor megvárja míg feloszlik a köd, akkor is ha ez nem életszerű. A páncélautó vezetőjét mindössze a jobbra tartási kötelezettség megszegésében tartották hibásnak.

    oké de ott volt egy elsőbbség adás tábla, előzésnél nincs tilalom ha a tábla nem tiltja ,úgyhogy ott ő a hibás ,de nekem esélyem sincs látni sötétben egy velem szembe jövö 90km per órás sebbeségű autót ha nem világított egyik lámpája sem!!!!

  9. 16 órája, tgabika76 írta:

    Te lennél a hibás.

    Méghozzá azért mert a KRESZ-ben benne van hogy csakis akkor szabad előzni, ha meggyőződtél annak veszélytelenségéről. Ha nem látod jól hogy jön-e szembe valaki, akkor addig nem előzöl, míg biztos nem vagy benne hogy szabad az út. Az nem mentség hogy "én úgy láttam"...

    Az más kérdés hogy a másik felet is megbüntetnék a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt (mert nem égett a fényszórója lakott területen kívül), de magáért a balesetért te felelnél.

    Az oké, de hogy a büdös francba vegyél észre egy nem világító autót ???????Ha úgy nézzük hogy ha éget volna a lámpája akkor hét szentség biztos hogy nem előzők!A másik meg az hogy akkor ezek szerint én cammogjak végig 75 km per órával mert akkor ne merjek előzni, viszont a forgalmat indokolatlanul lassítani sem kéne !Szóval ilyen esetben ha ő lámpája ég akkor az egész szituáció nem jött volna létre tehát ha úgy nézzük ő lett volna a hiba forrása!!!!!!!

  10. Ha frontálisan ütköznék egy autóval akinek főúton nem volt felkapcsolva sem a helyzetjelzője sem a tompítottja ,sötétedéses időben akkor ki a hibás?Igaz én előztem egy másik kocsit de nem láttam a szembe jövőt mert nem éget a lámpája főúton akkor ki a hibás oké hogy én előztem de ha nem veszem észre mert nem láttam csak már a végén éppen szerencsén volt hogy még le tudtam húzódni !Én jól pofán basznám az ilyen felelőtlen autósokat mert majdnem más halálát okozták, én még lakott területen belül is világítással járok mert adok gyalogosnak biciglisnek is esélyt hogy észre vegyen hogyha ne adj isten én hibáznák ő még korrigáljon!

  11. On 2020. 01. 18. at 17:07, Vardar írta:

    Lehet, hogy hidrotőke csattogás mint nekem. Én is nem rég kérdezgettem erről, ebben a témában, görgess vissza.

    oké de nekem 1-vagy két kilométer megtétele után kezd el csattogni meg csak akkor ha adom a gázt mitől lehet?????

  12. On 2019. 10. 27. at 20:10, csicsó írta:

    "Ha mégis j Astrát vennék használtan kb.1,5 millióért kb.mit ajánlotok????"

    Ez volt az elsö kérdés erre válaszoltam én!!!!!

    De legközelebb 14 kérdöjelet írj akkor lehet kapsz választ a többi kérdésedre is...

     

     

     

    2.5-3 millió között már Opel Astra K is lehet venni!!!!!!!!!:hehe:

  13. 16 órája, csicsó írta:

    "Ha mégis j Astrát vennék használtan kb.1,5 millióért kb.mit ajánlotok????"

    Ez volt az elsö kérdés erre válaszoltam én!!!!!

    De legközelebb 14 kérdöjelet írj akkor lehet kapsz választ a többi kérdésedre is...

     

     

     

    De mit ajánlasz Ha mégis használtan kéne J Astrát venned Dízelt, benzinest melyiket inkább ,bakker??????????????

  14. Just now, csicsó írta:

    1,5 millióért nem nagyon kapsz használható j astrát...

    Nézz csak jobban körül ,majd le alkudom arra kb most egy vagy két százezerrel több azon már nem múlik láttam 1.5 milló alatt is igaz 250-300 ezer kilométert futotak, de nem ez volt a kérdésem hanem a súlya?????????????Mennyire befolyásol!

  15. Üdv ha mégis J Astrát vennék használtan kb 1.5 millióért kb mit ajánlotok ???Én a súlya miatt nem venném bár dízelesbe lehet kb nem számít de az meg nagy lutri a dízel ,mennyire megbízhatóak ,súlyuk mennyire gáz ????Mennyire megbízhatóak a turbós motorok és a fogyasztásuk több-e mit a szívóké ???Kérem akiknek ilyen kocsijuk van írják le a véleményüket!!!

  16. On 2019. 09. 23. at 11:21, zotya975 írta:

    Generátornál? Pár ezer forint minőségtől  és generátortól függően. Nekem csak az elsőt kellett kicserélni, hiszen az kapja a szíjfeszítéstől a nagyobb terhelést. C3-as laza illesztésű csapágyat ajánlanak bele, hiszen közel 100 fokos környezetben forog. Azt már lakatos ismerős ajánlotta hogy vegyem le a belső porvédőt és tömjek bele még zsírt mert nem sokat ( és tényleg nem) tesznek bele alapból. A porvédő vagy visszamegy vagy nem, de az az oldal úgyis takarva van amikor vissza van préselve a helyére. 

    http://792P9250364.jpg

    Igazából a generátor kiszerelése nagyobb munka mint a tényleges csapágy csere. Persze ha már kézben van érdemes megnézni a bronzkeféket is. 

    Na a végére, az ékszíj feszítő görgője csinálta a hangot ,el volt kopva ferdén meg a szerelő szerint az ékszíj is félig le volt róla csúszva ,na a csere mint a görgő karral együtt + már akkor az ékszíj is új bele 3 munkadíj 19 ezer forint volt összesen mindennel együtt!!!!!!!!!!!!!

  17. Just now, Janó32 írta:

    Az okoskerék biztosan nem  ad semmilyen zajt az autódban mert olyan nincs benne... Ha 200-es, akkor lehet X14xx vagy Z14xx motorkód is, nem mindegy melyik motor... 

    2004 után jöttek a Z14XEP láncos motorok (ha 1.4-ról beszélünk, 1.2 láncos volt előbb is)... 

    X14xe

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.