Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

janoo16

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    162
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by janoo16

  1. Kedves Fórumlakók!


    Lehet, hogy nem épp ide tartozik a "mondandóm", de mivel évek során ezt a topikot látogattam a legsűrűbben, hát ide teszem.
    8-9 évvel ezelőtt kezdtem egy teljesen fapados Astra F Caravan-nal, amiből aztán szép lassan, sok bütyköléssel sikerült Omegát varázsolni.

    Beszereltem elektromos ablakemelőket, ködlámpát, fűtött/elektromos tükröket, fedélzeti ámítógépet (BC & CC), állítható időzítésű ablaktörlöt, riasztót & táv-indítót, 3. stopot, smink-tükröket, hekkelt CCR600-ast, Vektrából gombos bőrkörmányt, térképolvasós világítást, stb.

    :( Az alábbiakat (vissza)bontottam az autóból mielött a roncstelepre került: :(

    BBBopel1.jpg

    BBBopel2.jpg

    BBBopel3.jpg

    Nem szeretném csak úgy elkótyavetyélni, inkább odaadnám valaki(k)nek aki(k) tudom, hogy örűl(nek) neki és fel is használja(k).
    Felajánlom a fórumnak/adminnak osszátok ti el... Nem is tudom, ahogy jobb. A "gond" csak az, hogy MarosVásárhelyen élek, innen kell eljusson a gazdájához.

    További szép napot mindannyiótoknak!
    -BBB-

    • Köszi! 3
  2. 1 hour ago, wsxcde said:

    Sziasztok,

    alapvetően Mazdás vagyok és békével jöttem :-). Amíg lakatolják az enyémet lehetőségem lenne egy Astrát használni, csak aksi problémákkal küzd. Azzal a reménnyel jöttem ide, hogy tudtok nekem segíteni :-)

    Az lenne a kérdésem, hogy egy F-es kombi Astrába amibe 55Ah aksi van gyárilag, befér-e egy 72Ah-s, illetve be szabad-e tenni?

     

    Köszönöm,

     

    Szia,

    Nekem 60 Ah-s van, (még van 2-3 cm üres hely hosszában a tálcán), + esetleg jó lenne tudni az alternátor teljesítményét...

  3. 7 minutes ago, babakviktor said:

    Üdv! Akkut kivéve töltsem vagy benne az autóban? F astra caravan 1.4 SE . Elég nagy van benne 74Ah  (exide gondozásmentes)  . Egy ilyen töltőm is van: https://jarmu-akkumulator-tolto.arukereso.hu/ultimate-speed/ulgd-3-8-a1-lcd-kijelzos-akkumulator-tolto-akkutolto-auto-es-motor-akkumulatorokhoz-0-8-a-6v-3-8-a-12v-p386833495/

    Vagy a jóó öreg ruszki: https://alkupiac.hu/termekek/1208653_elado-orosz-6-12-v-os-akumlatortolto

     

    Akár az autóban is hagyhatod az akkut, de vedd le mindkét sarut. (biztos ami biztos ;-) )

    Ha az "okos töltő" elindul, "látja" az akkut, azt használd.
    Ha hibát ad (nem akar bekapcsolni, v csak 6 voltosnak látja), akkor túl le van merülve, előveszed a ruszkit, rajta hagyod 2-4 órát, majd teszed az okosra...

  4. Sztereó line in hack:

    * Megkeresni (nagyjából megy szemre is) az előerősítő csippet/IC-t a rádiómagnóban. (általában meg lehet találni az elektronikai rajzot a neten)

    * Kikeresni a bemeneti lábakat (minél újabb a rádió annál több van: 1 - 2 - 3 bemenet... sajnos a bemenet-választás általában I2C-s vezérléssel történik, így az "extra bemeneteket" nehéz aktiválni... maradunk a magnóénál).

    * kibelelni a magnó részt, ha van szallag-véget ellenörző mehanizmus (mikró-kapcsoló nyit/zár) azt megkeresni és rövidre zárni (ha azt nézi)

    * ha régebbi a magnó és a rádióról kazetta-behelyezéssel vált a szallagra, akkor egy kapcsolót behelyezni ennek az aktiválására

    * a külső bemenet bal és jobb hangsávját egy -egy kis szűrő-kondin rákötni az IC bemenetére + a testet is

    * mindent visszarak a helyére, és örvend ;-)

     

    PS: nem oly komplikált, mind tűnik

    OpelCAR300LineInHhackBBB.jpg

     

     

    OpelCAR300LineInHack2BBB.jpg

    És a végső kinézet, kapcsoló a bemenet-váltásra, szereó (anya) jack-dugó a kulső bemenetre.

    • Like 1
  5. 3 minutes ago, zotya975 said:

    Nem tudom ott az átvezetőnél hogyan lehet kormányt váltani, nem hiszem hogy pont úgy csatlakozik mindegyik.

    Át kellett tegyem a Vectrából az átvezető spirálos - két oldalsó kart tartó (irányjelző, ablaktorlő) konzolt is. Azzal minden klappolt egyből a 1997-es Astra F-re...
    (no meg egy kormányleszedőt keleltt bütykölni)

     

  6. 3 minutes ago, zotya975 said:

    Oké, ez jól hangzik...dokumentáció, leírás, kép, bármi ami alapján megcsinálhatom? 

    a CAR300 hekkelés az vagy 8 évvel ezelött volt, a CCR600 vagy négy évvel ezelött, de végigfotóztam a műveletet... Már csak meg kell találjam :), ha érdekel.

    PS: ugyanakkor a kormányról (Vecrtából szereltem át) akartam vezérelni a telefont (is) egy ellenállás - Android USB billentyűzet adapterrel, elmélet, gyakorlat, kutyű is megvan, de végül megpotyoltam az autót :-(, így nem valósúlt meg... [vol +/-, track next/prev, etc.]

  7. 1 minute ago, kacs said:

    Ezt én sem értem.Mit játszik le a fejegység? Esetleg olyan adapter van a képen, amelybe SD kártyát lehet tenni?

    a külső sztereó bemenetet (telefonról, hordozható MP3 lejátszó, Ipod, stb. - és akár a navigáció hangját, ha az is a telefonról működik)

  8. 26 minutes ago, zotya975 said:

    Ez most hogyan van? Látok egy kábelt aminek az egyik vége be van dugva a másik meg gondolom kazetta adapterben végződik. lehet ilyet venni vagy csináltad? 

    Kijön a sztereó kábel a rádióból, és jobboldalr a csavar-tartó lyukba van bedugva a jack dugó, míg nem a telefonba dugom :).

    Szóval a magnó részét kiszereltem (annyival könnyebb az autó :P ), és egyenesen az előerősítő IC lábaira rákötöttem egy sztereó kábelt.

    NAGYON szépen szól.

    PS: a régebbi Opeles rádió-magnó-CD vezérlőkhöz sajnos nincs működő CD tár emuláló kütyű (aka külső MP3 lejátszó), mert a trógerek kódolt protokolt használnak a CDtár és a kazi között. Amit nem fejtettek meg / nem érte meg foglalkozni vele :(

    • Like 1
  9. On 07/02/2018 at 8:38 PM, kacs said:

    Az üvegre nekem sem fekszik fel, fizikailag nem is tud. Ilyen van, csak nem ledes, de ez direkt volt. Eddig (8-10 éve) nem volt gond

    Képtalálat a következőre: „pótféklámpa”

     

     

    Probáltam én is, de le is törött, és zavaróan tükröződött a fénye...

    Így gyári Opelt bütyköltem rá ;-)

     

    BBBopel3.jpg

  10. Azért "direkt" bemenet (line-in) hang-minősége messze felülmúlja mint a "rádiós adaptert", mint a kazettás (még ha Sony is) átalakítót.
    Úgy  a CAR300-on, mint a CCR600-on... ;-)

    BBBopel2.jpg

  11. 6 minutes ago, Bundee said:

    Állítani ezekben semmit nem lehet, a vezérlő program egy egyszer írható (vagy többször is, de csak spec eszközzel) memóriában van tárolva. A hosszú/rövid távú keverékillesztési adatok illetve a hibakódok törölhetőek csak. Azok is csak az SZR motornál.

    X16XEL-em van.

    lehet, hogy nem tárolta (véglegesen) (le kell ellenőrizzem), de akkor (2-3 éve játszodtam vele) hallhatóan tudtam állítani az alapjáratit...

  12. On 1/27/2017 at 2:46 PM, C5oNtkov4c5 said:

    1 hetet most nem vagyok otthon ha hazaértem írok neked...ez az alfa kódot hol találom rajta? Ez micsoda amúgy? Akkor meg se vehetek akármilyen c16nz s ecut?

    az ECU is "csak" egy berendezés, vezérlő... figyeli a bejövő adatokat, és a benne tárolt program szerint próbál irányítani.

    ha már minden egyeben túl vagy, lehet ezzel is próbálkozni... vagy ezzel kezdeni

    én megpróbálnám átállítani az alapjárati fordulatszámot (800-ról 750-re? vagy valami hasonló, nem emlékszek már :)), és a különféle OPcom-ok + hozzá tartozó programokkal lehet ilyen olyan paramétereket követni, kirajzoltatni akár menet közben is egy laptoppal.

    Hátha valami szemet szúr...

  13. 3 hours ago, opelastras said:

    Tegnap az autópályán 110-120 km/h-s sebességgel haladva többször felvillant a motor sárga kontroll-lámpája a műszerfalon (X14NZ). Amint csökkentettem a sebességet, és a sebesség visszaesett a 90-100 km/h-s tartományba, a sárga lámpa szinte azonnal kialudt. Korábban két-három esetben előfordult már ez, de semmilyen hibakód nem volt. Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata, illetve érdeklődöm, hogy milyen problémára tippeltek? Mit kellene megnézni, ha most sem lesz hibakód?

     

    Szia!

    Nekem 130, 140 körül szokott jelentkezni, főleg hegymenetben. X16XEL.

    Ha nem nyomod a szemét, elalszik, semmi hibakód, ha hosszabban nyomod, egyszer talán egy légtömegmérő/szabályozó -hibakódot sikerült kiolvasni.

    Ennek x éve, próbálkoztam ezzel azzal, de nem segített, így "megszokott" jelenséggé vált.

  14. Szervusztok!

    1997-es Astra F caravan... a hétvégén egy felcsapodó kő??? (vagy odakoppintottam - nem hallottam-), miatt csepeg a benzintartály. Mikor milyen ütemben van kedve.

    Van horpadás, és egy 4-mm hosszú repedés.

    Mit lehet kezdeni vele? Állítólag fém ragasztóval meg lehet javítani, de ahhoz nem kellene csepegjen.

    Le lehet ereszteni valahogy a naftát? (pont elötte tankoltam tele a járgányt) Fordítsam az oldalára az autót? :D

    köszönom!

  15. Feltétlenűl szerezd be hozzá az átvezető spirált (ha jól értem ez megvan), és a TARTÓKONZOLT!!!

    Vagyis a műanyag tartót amibe jönnek kétoldalt a karok és ami tartja a spirál-házat. Az F-es nem passzol a Vektrással. De szerencsére a konzolt már rá lehet szerelni a kormányoszlopra... ;)

  16. 9 minutes ago, Greg_hun said:

    Sziasztok!

    Apró, de zavaró hiba, hogy az elektromos ablakot minden indítás után be kell tanítani, hogy működjön a komfort "funkció" (hosszú nyomásra teljesen fel/le megy). Ez lehet attól, hogy mikor beszereltem, 4 el.ablakosba való kábelkötegeket használtam? A fix tápot más pinen kapta, de gyakorlatilag átalakítottam "2 ajtóssá" a köteget.

    Nem kap állandó tápot vmelyik lábon ezért felejt...

    Ha jól van bekötve, nem felejt, csak ha lehúzod az akkut...

  17. On 12/18/2015 at 5:50 PM, Laliiii said:
    Sziasztok,
     
    Após verda... Villog a check engine miután ráadom a gyújtást, immo jel nincs meg. Elhagyták a kulcsból a kis immo "egységet". A kérdés, hogy egy másik kulcsból átrakom ezt a kis "egységet" akkor OP-COMal fel lehet programozni?
     
    Köszönöm.

    Ha kb. ugyan olyan generációs kulcsból van az "új" chip/egység, akkor IGEN.

    Viszont kell hozza a "car pass"-ról a security kód, ha az nincs meg, akkor cumi :(

    Ha megvan akkor lehet törölni is és tanítani is új kulcsot/chip-et/"egységet".

    Szép estét!

  18. Sziasztok.Azt szeretném hogy van egy 1.6-os opel astra f-es autóm és abs van benne.Hogy lehet kikapcsolni az abs-t?Nincs gyári kapcsolója.Ha kihúzom a biztosítéktáblatból a biztosítékját akkor világít folyamatosan a abs lámpa és akkor elvileg nem működik?Ha így járok vele sokat akkor nem lesz valami probléma vele hosszabb távon?

     

    Várom válaszaitokat!

     

    Kikapcsolni nem igazán lehet.

     

    Talán ez is megoldás, hogy a biztosítékát veszed ki... én a motortérben az ABS kockáról húztam le a csatlakozót. Így jelez, hogy baja van, és nem működik.

     

    Azért iktattam ki, mert az egyik keréknél a "jeladó" tárcsa el van repedve (állítólag csak mindenestől lehet cserélni???), és emiatt közepes fékezéskor elkezd visszarugni a pedál :(.

     

    Te miért akarod kikapcsolni?

     

    Probléma nincs mi legyen, a fékkör működik tovább rendesen... én kb 1 éve így járok vele (de valamikor már orvosolnám...)

     

    szép napot!

  19. meg, veszel 1 BCt+bajuszkapcsolót(5-10-15e), berakod/bedrótozod(idő), felprogramoztatod(5e) kb

    Izé... BC témában a dízel nem játszik, nem?

    (dízel Astra F-nél ECU -> nincs fogyasztásjel -> ...)? :(

  20. Sziasztok!

    Ma szert tettem egy ablakmosó folyadék szintérzékelőre, na mármost ha jól gondolom, teljesen egyszerű lesz beszerelni az autóba, mert kettő vezetéke van aminek az egyik vége egy gyújtáskapcsolt pozitív lesz a másik meg egy test és ugye az izzó a műszerfalba. (mert nincs BC-m, csak egyszerűen egy plusz izzóm lesz a km/h-ban) az izzóra ráforrasztom a kettő kábelt.

    Javítsatok ki ha tévedek légyszi!

    Szia!

    Izé... nekem úgy rémlik, hogy a szintérzékelő NYIT (megszakítja az áramkört) mikor fogy ki a lötty.

    A BC-nél emiatt kell földre kötni a szálat, hogy ne nyűgöljön (HA nincs érzékelőd).

    De így is használhatod... azt fogja jelezni, hogy MÉG VAN ablakmosófolyadékod :D.

  21. Néha nekem is gondol egyet és visszahúz, illetve kulcsos felhúzásnál van hogy megáll a vége előtt 5 centivel, aztán ha úgy tartom akkor befejezi.

    Ez a visszahúzás a "becsípés-gátló" funkció szokott lenni (habár kinek 5 cm-s a nyaka/feje :P)... és ha nagyobb terhelést (szorulást) észlel olyankor kell(ene) csinálja. De csak felemelés közben... úgy magától nem kellene :-(

  22. Szerintetek TID-et dobhatom a kukába ha átforrasztott csatlakozókkal is alig mutat valamit, vagyis kiolvashatatlan ? (gondolom a kis 6 szegmenses szalagkábele vagy maga a kijelző rossz)

    Tudom, hűlye kérés, de a háttérvilágítást biztosító izzókat/LED-et betetted/működik? (2 drb).

  23. Sziasztok.Érdeklődnék hogy a 98-as 1.6-os évjáratú opel astra F-be szeretnék tenni elektromos ablakemelőt előre.Ha egy ilyen szettet beteszek .. akkor csak a csatlakozót kell összenyomni az ajtónál és már működni is fog?Vagy az elektromos ablakemelőnek a vezetékei nincsenek elhozva az ajtóig lévő csatlakozóig a kasznin?Gyárilag hogy adják ki az autót?Nincs benne elektromos ablak de viszont a vezeték rendszer ki van építve a kaszniba???

    Várom a válaszokat.

    Szia!

    Kiadástól és felszereltségtől függ, hogy mennyi tyúkbél van benne.

    Ha szerencsés vagy, akkor az ajtóig be van húzva gyárilag. Ha még szerencsésebb vagy, akkor az ajtóban is bennevan a full-os kábelkorbács. (mindkét oldalon)...

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.