Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Nagycsa

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    28
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Nagycsa

  1. Terveztem hogy megnézem mert érdekelne a dísztárcsa,nekem is az van csak a vastag az ötágú rész és hátha a vékonyabb ötágúja volna,de nem jutottam el még oda.ő ezt mondta én ezt irtam.nekem 43 volt pár éve

    Köszönöm!

    Igen, az ár körüli kérdések mindig felmerülnek.... :)

    Siófokon is láttam hasonlót, de oda el is kéne menni én meg ugye BP.

    A vicc, ha találsz is eladót azt valamiért téli gumikkal akarják adni, vagy ha nyári akkor 0908-as DOT....

    Tárcsával használnám, tehát nem kell annak a felninek makulátlannak lenni. ;)

  2. Sziasztok fórumozók!

    Opel astra H 2004 205/55/16 nyári gumik vannak az autón. Téli gumiba 195/65/15 méretűben gondolkodom kizárólag az ár miatt. A kérdésem az, hogy szerintetek miben fog változni az autó dinamikája és fogyasztása a váltó méretű gumival és szólnak e a rend őrei hogy nem gyári méret van a kocsin? A következő kérdésem az lenne, hogy fel lehet e tenni az eredeti gyári 205/55/16-os felnire ezeket a gumikat vagy új felni is kell hozzá és télire a pótkerék maradhat e a nyári méretű?

    Milyen gumit ajánlotok?

    Ezeket nézegettem:

    Hankook W442 Firestone Winterhawk 3 Nokian WR D3

    Dunlop SP Winter Response 2

    ár érték arányba melyik jó, kb 2000 km mennék vele októbertől-márciusig.

    Köszi

    Jó utat mindenkinek!

    Nekem a Hankook bevált. Jól fogott a hóban, bár azért sok nem szakad ránk mostanában, és az esőt is kivédte. Ezért lehet kicsit hangosabban futott ugyan, de én soha nem figyeltem fel rá.

  3. Ez nagyon durva. Szerintem ez már ide tartozik:

    http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/panaszintezes

    Szent igaz... Én rontottam el a dolgot, mert azonnal foglalkozni kellett volna az üggyel.

    Engem mindig megtalál valami.. A G Astrában toronycsapágyat cseréltek, ja. 3-4 hónap után a gumicserekor egy műhelyben megemelték és szóltak, hogy már nem azért, de lötyög az egész. Kiderült, valami esztergált vacakra cserélték a csapágyakat. Na persze mindenki ártatlan, én meg szerencsére élek.

    Na, de bocsánat ez már nem ide tartozik. Jó az Astra, csak ne kóklertól vedd. :)

    • Like 1
  4. Gyáriról nem tudok, de egy vonalkimenet létesítése után rá lehet kötni aktív mélyládát! Csináltam 1 hete ilyet, egy Focal láda került rá, és szépen szólt!

    Köszönöm, külön ládát a folyamatos pakolás miatt nem szeretnék betenni. Hiányzik a morgás, az előzőben volt cucc.

  5. Csak egy rövid sztori a szakszervizről, egy utolsó szériás H Astra esetéről.
    Nekem volt szerencsém egy olyan kampány során vásárolni (újonnan) a gépet amikor az volt a hoppáré, hogy az első 3 kötelező szerviz ajándék.
    Első éves átvizsgálásra érkezem, beveszik a kocsit, megy a meló. Végeznek, elém teszik a számlát! Bámulok, mint kezdő meleg a gőzfürdőben... Kiderült, hogy ők nem látják, hogy ez a kocsi ilyen megállapodással lett vásárolva, mutassak papírt. Mutattam. Kiderült, hogy az elvégzett munkák felét ki kell fizetnem, ugyanis ha előre szóltam volna, hogy így kérem a szervizt úgy 2-3 lépést kihagynak a folyamatból, mert az így nem tartozik bele.
    Innentől kezdve én akkor sem bízom feltétel nélkül a szakszervizben, ha könnyes szemmel áll előttem mindenki.
    Szóval átvizsgálni szervizkönyvtől függetlenül kötelező, kicsivel kisebb eséllyel esik az ember pofára. Szerintem.

    • Like 1
  6. Azt a szakszervizt én a továbbiakban nagy ívben elkerülném.

    Nekem is annak idején Opel szervizben rakták be a porlasztós fúvókákat. Be is állították. Nem szóltak rá semmit, ez volt a kérés, megcsinálták. Egyébként azóta többször vettem már le a szélvédő előtti műanyagot. Tényleg nem nagy dolog, legfeljebb egy perc a levétele.

    Megfogadom a tanácsod.

    Legutóbbi kötelező szervizelést (5-6 mozzanatból állt) kérlek szépen 3 és fél óra alatt végrehajtották. Egyszerűen nem akartam elhinni...

  7. Húú.. de jó hogy ide lapoztam!

    Ezek szerint létezik ilyen, mert a gyáriak hááát... Megkértem a szakszervizt, hogy ugyan állítsák már be, de körberöhögtek. :(

    Rendelek és megküzdök vele. Köszönöm én is!

  8. Szevasztok!
    H Astrában van valami kialakított gyári mélynyomó hely? Tudtok ilyesmiről?
    Nemrég egy Accent-ben ültem és nagyon tutit szólt a gyári berendezés (én meg irigy lettem), azt mondták a műszerfal alatt van valami kis "rásegítés"... :)
    Köszi!

  9. Ha nem araszolsz minden nap dugókban akkor 1.6-os, főként, hogy kombi a terv. Jómagam városban megyek legtöbbször, de így sem bántam meg.
    Én az utolsó darabok egyikét vettem 2012-ben, de valahogy nem oké a dolog ami a belső összeszerelést és az ajtókat illeti. Már az első év után zizeg-rezeg belül, nyöszörög hátul, az én 75(!) kilóm alatt nyöszörög a vezetőülés, bár állítgatja a szerviz, de kicsit csak lóg a bal első ajtó... Szét nem esik, félre ne értsd!
    Szóval ha találsz szimpatikusat akkor próba kör nyitott füllel ajánlott. Motorikusan jó, nekem kicsit talán lomha, de egy kombinak azért már van súlya.
    Én dízelt csak a 6. sebesség miatt vettem volna, autópályára áldás lenne ebbe is.

  10. Hát az enyém is X-es, de soha nem ette az olajat. 10000km-es periódus alatt kb. 3-4dl-t kell utántölteni. Jah és most van benne valós 160000km!

    Üdv

    Köszönöm a tartalmas és segítő válaszokat, tehát:

    - ha sikerül kifognod egy jobbat akkor az olajjal sem lesz sok gond

    - az egyértelműen cserélt rendszám (külföldi kocsi), ki tudja mit tartogat számodra. :D

    (bár egy itthoni darabban is lehet negatív meglepetés)

    Szóval ez a használt kocsi vásárlás mindig lutri... :)

  11. Szevasztok!

    Továbbra is keresgélek kombit, találtam is egyet ami a szívemhez nőtt, valahol Gyöngyös környékén, nem rossz, 2004-es, 1.6-os, 92.000km (elvileg), felszereltsége jó, sőt "digit" klíma, stb.

    Viszont megint láttam írva, pár hozzászólással ezelőtt, idézve: "olajzabálás" kifejezést.

    Ez mit jelenthet pontosan? Hallottam, hogy ehetik az olajat az Opelek, de literszám?

  12. egyszer már volt szó twinport szelep áráról ,én nem tudom honnan veszitek hogy 4kiló!!!

    Mindegy....

    annyiért null kilométeres motort veszek....mindennel

    Zuglóban az enyémet meglehet nézni....

    privibe jelezve!!!

    Ezzel a lehetőséggel viszont élnék, megjárom Svájcot Wagonkámmal, jövőhéten felkeresnélek, de majd még jelentkezem akkor személyes üzenetben mikor lenne időd erre.

    Előre is köszönöm!

  13. mondanám, hogy próbáld ki azt ami nálam van, az z14xep, de twinport hibás úgyhogy nem mennél vele sokra a döntésnél <_<

    ja, egy új szelep 4 kiló fölött van...

    légkondival érezhetően lomhább, viszont megpakolva (kb 400 kg) is szépen bírja a 130-as tempót és a fogyasztása is max 7,7-7,8 körüli

    :wacko:

    Az nem kevés...

    Most végignéztem párat, függetlenül hogy twinport vagy sem, de kezdek távolodni az effajtáktól.

    Köszönöm hogy felajánlottad!

  14. Az tuti! De csak, ha okés az előélete és/vagy rendbe van rakva. A diesel-km-eket (persze nem csak azokat, de azokat különösen) mindig fenntartással kezeld... A 115E km hány éves autónál van? mert ugye a dízeleket nem évi 10E km-re veszik... Az enyém 7 éves volt és állítólag 110 E volt benne (kac-kac). De ettől még eddig nem hagyott cserben...

    Ez is 7 <_<

    Elvileg 116.000 km

    Mondjuk ez az "L-es" renszám nekem fura. Vajon miért, ha 2003-as? (netán taxi volt és a "sárga" helyett kapott "kéket"?)

    Ha gondolod és van időd vess rá egy pillantást:

    http://www.hasznaltauto.hu/auto/opel/astra...ti_njoy-3982762

    (remélem szabd ilyet linket bemásolni...)

  15. Jól beszéltél, ember! Nehogy már használt gépnél az számítson, hogy szíjas vagy láncos! Az én szitum ugyanez, 2005ös megkímélt 1.4est keresek, megvan a kiszemelt és nem twinport. így jártam, ez teccik. Különben a xe-nek szebb a hangja.

    Oké-oké.... <_<

    Nekem se fontos, főleg ezek után, csak megzavart a dolog.

    Ha nem "ég és föld" a különbség már nem is érdekel, csak gondoltam jó utána járni.

    Hallgatok én rátok, a km óráknak nem nagyon hiszek, próbálom kideríteni a valóságot, keresgetek... talán lesz is egy 1.6-os valahol Nagykátán.

    Nem tűnik rossznak.

  16. 1.7 CDTI kombi teljesen kizárva? Ebben tudnék segíteni.

    Kizárva nincs, nem volt még dieselem, egy 2008-as Ford Focust vezettem néha 1.8 TDCI, de az első néhány alkalommal sokat veszekedtünk. <_<

    Találtam is egy ilyen Astrát, igaz 115.000 km van benne, de attól még lehet jó is. (viszont szép, és gondolom takarékos)

  17. Z16XEP láncos, a Z14XEP láncos. A többit ne írom le mert ha jól veszem ki a szavaidból azért 2006 előtti autót nem nézegetsz. A "Z14XEP jó kis motor" mondatot Z16XEP-re is el lehet mondani, mindkét motornak kell a megfelelő odafigyelés, időbeni szervizelés. Az XEP-ken mindegyike twinport, ha bedöglik mindkettőnél többszázezres tétel. Nem értem miért olyan fontos a láncos vezérlés. Tényleg, miért?

    Azért nem is beszélek idősebbekről mert ez a "twinport vagy láncos" dolog leakasztott, ezt meg csak 2005 utáni kocsikon láttam.

    Igazából hogy miért fontos én sem tudom, csak ugye itt állok, vennék és nemtom mivan, szeretném ha kitartana alattam a kocsi egy olyan 3-4 évet.

    Lehet idősebb is, csak ne essen szét. <_<

  18. Nesze, itt a bármi: ne ijedj meg a helyesírási szótártól sem!

    Bocs, de nem hagyhattam ki. Szerintem komótos családi autónak tökéletes az 1.4 is, fórumtárs 1.4-esében ültem, igaz az 5 ajtós, de pöpecül gyorsult. Szerintem viszi a 200 kg-mal nagyobb kasztnit is, de majd beírkálnak 1-4-es kombisok is talán.

    + adalék: eddig nekem úgy látszik szerencsém volt az olaszbó' hozott dízelemmel, remélem marad is a mákom. Ki lehet fogni itt is, ott is bármit...

    <_<

    Teljesen jogos, nem is haragszom érte, mivel a mondandóm lényegét is figyelembe vetted és írtál számomra hasznosat.

    Köszi!!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.