Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

camaron

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    494
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by camaron

  1. 17 órája, Melan írta:

    Az lesz az! Nem vészes, de engem nagyon zavar. Meglátom, mit reagálnak rá, mert elvileg működőképes, tehát okot nem tudok a hangján kívül felhozni. Arra gondoltam még, hogy lehet kevesebb benne az olaj, mint kellene. Holnap be is megyek, beszélek velük.

    Köszönöm a választ!

    Nekem is működött, gondom nem volt vele, de zavart. Mondtam a szervizeseknek, hogy átvételkor nem volt ilyen hangja, x hónapig nem volt ilyen hangja, aztán egyszer csak elkezdte, szóval valami lett vele és mivel garanciás még az autó, cseréljék ki.

  2. 23 órája, Melan írta:

    Sziasztok! Még mindig a motortérből jövő zúgó hang forrását keresem. Az már biztos, hogy valamelyik ékszíj által hajtott csapágy lesz a ludas, vagy a generátoré, vagy a másik hajtott keréké, amin mindkét szíj van. Na azt nem tudom mi. Valaki meg tudná mondani? Előbb azt hittem, hogy valamelyik szíj feszesebb a kelleténél. Szóval mi a másik hajtott alkatrész (klímakompresszor)? Okozhatja az?

    A klímakompresszornak olyan ütemes surrogó hangja van, ha van. Olyan volt nekem is, nehéz leírni milyen, igazából alapjáraton lehetett csak hallani utastérből is. Én addig jártam a szerviz nyakára, míg ki nem cserélték.

  3. 1 hour ago, sulep írta:

    Tud esetleg valaki olyan boltot vagy helyet, ahol olcsóbban lehet gyári ablaktörlőt vásárolni? Meriva B-hez szeretnék első+hátsót. Vagy a gyári helyett érdemes Bosch-ban gondolkodnom? Eddig ahogy érdeklődtem a gyári szett első+hátsó olyan 14 ezer, míg a bosch 12 ezer.

    Én az olajmezo.hu oldalon vettem bosch-t 9950 Ft volt a pár, 999 Ft a szállítás és 2 nap alatt megkaptam.

  4. On 2015. 11. 17., Papplan írta:

    Köszönöm, de közben megtudtam. Az enyém 16.000.-Ft volt. Vittem az olajat. Furcsálottam, hogy csak az olajszűrőt cserélték. A Bárdi meg nem árul még légszűrőt hozzá.

    Így marad a kompresszoros tisztítás.

    Milyen Astrád van, amihez nem találtál légszűrőt? :D 

    6 különböző gyártót hoz a Bárdi webshopja....

      Gyártó   Készlet Cikkszám Br. kisker ár
    BARDI AUTO Levegőszűrő ok.png BA08278538 2.790 Ft
    FRAM Levegőszűrő ok.png FRCA10880 5.229 Ft
    JAPANPARTS Levegőszűrő ok.png JFAW12 4.674 Ft
    MAHLE Levegőszűrő ok.png MLLX2881 6.672 Ft
    MANN-FILTER Levegőszűrő ok.png MAC27107 7.071 Ft
    WIX Levegőszűrő ok.png WA9653 4.511 Ft
  5. Sziasztok!

    Opel astra J 1.4T kisebb méretű kijelzővel a műszerfalom és cd400-as középső, de nem tudom sehogy leolvasni az átlagfogyasztást. Egyeltalán tudja ezt az autó? A menü gomb benyomásakor majd a nyíl elforgatásakor 2 menüpont van csak 1. olajcsere intervallum 2. 1,2 vagy3 unit set, itt a km és mérföld, celsius ás fahrenheit állítom be mértékegységnek. Szóval csak a megtett km-t látható.

    Tud valaki segíteni esetleg, hogy lehet-e átlagfogyasztást nézni? Furcsa lenne ha nem. A kijelzőn nem aktív de látható a háttérben sok felírat pl.: l/100km, jelenleg a kijelzőnek csak töredéke van aktiválva.

    Konkrét ajánlás kellene valki hozzáértőhöz aki be tudja állítani, mert ahány szervíz van annyi féle vélemény. Természetesen nem ingyen.

    Ha vaki tud, segítsen.

    Előre is köszi

    üdv!

    pitlac

    Csak halkan jegyzem meg, hogy néha visszafelé is lehetne olvasni a fórumokban és lehet találna az ember választ a kérdésére.

  6. Sziasztok!

    Valaki meg tudja nekem mondani, hogy amit a Cromax hoz gyári eredeti Opel fékbetétet és féktárcsát, az valójában milyen gyártótól származik?

    Köszi

  7. Sziasztok Tegnap hosszu autopályás utam volt Hangos sikitó fütyulö sipolo hang ra lettem figyelmes Ha ráléptem a fékre abba hagyta utána megint kezdte 1,4T motor Megáltam megnéztem a motort is de nem láttam semmi különöset Lassu menetben nem csinálta 130 körül megint elkezdte Valaki találkozott már ilyennel Van valami ötlet mi lehetettet ez a hang Gyanakodtam valami kavicsra ami beszorult a fékhez de az inkább fékezésnél adna hangot

    Szia

    Nálam u.ez a helyzet, és ahogy Davee írta, fék probléma. Nekem jobb hátul nem megy vissza rendesen és először nyiszog csak, aztán egyre hangosabban nyikorog. Fékezéskor megszűnik, utána újra előjön. De u.ez van elől is, ott bizonyos kormányállásnál nyekeg. Igaz mondták már olajcserénél, hogy kb 2-3000 km múlva cserés lesz a betét, biztos már teljesen el van koszolódva az egész.

  8. Hello

    Kérdésem, hogy SportsTourerhez tetőre szerelhető kerékpártartó van-e valakinek? Milyet érdemes venni, vagy mi kell hozzá?

    Soha nem volt még ilyenem, így halvány lila gőzöm nincs, hogy néznek ki ezek a szerkezetek.

    Google-ban keresgéltem, de konkrétan nem hoz. Ha jól sejtem kell hozzá a két keresztbe menő tetősín és arra lehet valamilyen kerékpártartót venni?

    Ezek közül kell gondolom valamelyik

    http://www.csomagtartoaruhaz.hu/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=3344

    Köszi

  9. https://www.youtube.com/watch?v=oweVFk_2AzI

    32

    Az alábbi videóban működik a felhúzás viszont ott szükséges hozzá egy "CWM-300 OBD Module".

    Gyárilag lehet nem tudja mint mások is írták, de még szétnézek hátha találok rá valamit.

    Tegnap a fészbúkon is azt írták vmelyik topicban, hogy működni kellene. Mondjuk az kérdés, hogy nekem a zárás után újabb gombnyomásra van még egy reteszelő funkció is, volt ilyen rendelhető extra. Kérdés, hogy ez befolyásolja-e a működést. Gondolom igen. :)

  10. Tegnap újra előjött a Coolant level low figyelmeztetésem.

    Ha jól emlékszem, volt erről már szó itt, vagyis arról, hogy a tartály valahol ereszt és ezért fogy a lötyi belőle. Nálam viszont fullon van a tartály. Ilyen volt már valakinek?

  11. Én biztosra mentem. :)

    Próbáltad már hozzáadni az ablak felhúzást központi zárásakor?

    101

    Létezik ilyen? Mert nekem ezt senki nem tudta megcsinálni, pedig jártam Opel szervizben is, meg autóvillamosságisnál is, akiknek volt OP-Comjuk.

  12. Camaron kerlek kuldj egy e-mail cimet, ide nemtudom feltolteni a kepeket. E megoldas tartossagarol meg annyit,h nekem megint kezd hangosabban kattogni, de meg messze nemannyira mint elotte, meg nem zavaro, ugynezki teljes megoldaskent egyenlore a csere volna javasolhato

    Sajna nem maradt más, mint a csere, mert sehogy nem akart meggyógyulni. De egész jól sikerült kijönnöm belőle, mert felajánlottam a szerviznek, hogy leszedem magam az ajtókárpitokat és így nekik minimális munkájuk lesz vele, adtak kedvezményt az ajtóhatárolóra is.

  13. Helo, velem kb 3hete tortent ugyanez, a hatarolo muanyag boritasa repedt el azon a reszen ahol a kasztnihoz csatlakozik es ott kattogott. Az en modszerem eleg gagyinak tunik de eddig bevalt : csavarhuzoval fogoval letortem a muanyag reszt a vegen ahol elrepedt(ott ahol atmegy rajta a szeg, mivel elrepedt ezert ott holtjatek lett es azert kattog mert kozben feszul is) es nyomtam oda pillanatragasztot(kicsit nehez oda benyomni a cuccot mivel szuk a hely),becsuktam az ajtot es par ora mulva nagy meglepetesemre elhallgatott, kb 2 het eltelt azota es meg mindig birja :) csendben mukodik. remelem meg sokaig kibirja ott az a ragaszto :) remelem segitettem, de nem valalom erte a feleloseget :)mondjuk utolag aztmondom,h a muanyag boritast nem is kellett volna lefeszegetnem a vegerol, eleg lett volna a pillanatragaszto is

    Legjobb megoldas lenne kicserelni azt a hatarolot de ahogy elneztem ahozz lekell bontani az ajtoboritast es meg kitudja mennyi bonyodalom van odabent, szoval egyenlore nekem igy jol mukodik,egyszer majd kicsereltetem vagy en egyedul szetszedem

    ha esetleg nem teljesen vilagos,hogy hova nyomtam a ragasztot ako toltok fel kepet majd, most sajna nemtudok

    Szia

    köszi a leírást. viszont a képek kellenének, mert én szemmel nem látok semmi repedést, így el nem tudom képzelni, hogy hol keressem. :) :)

  14. Sziasztok!

    Van vagy volt valakinek gondja felhevulo hatso fektarcsaval? Mostanaban vettem eszre,h kb 20-30 km utan a bal hatso tarcsa szinte tuzforro, addig a jobb maximum langyos. Tegnap levettem a kereket es megforgattam a tarcsat, hat elegge szoritottak a fekpofak, erezhetoen nehezebben forgott mint kellene, komolyabban hozzanyulni nemmertem magahoz a nyereghez, mivel nemnagyon ertek hozza, szerviz lesz belole :)

    Volt itt egy fórumtárs, aki írta, előfordult már nála is, hogy az úszónyereg nem ment vissza a normál helyére, így olyan, mintha fogna a fék. Lehet már túl koszos, fékporos a dolog és azért ragad meg.

    • Like 1
  15. Sziasztok!

    Foglalkozott valaki a "J" tolatólámpa fényerejének növelésével? A sedan 1x 8 cm2 felületen pislákol 16 W-al. Korom sötétben sem ad még, támpontot sem a környezetről. A nagyobb teljesítményű hasonló izzó méretében eltér.

    én próbálkoztam. bár mondjuk én nem leszek mérvadó, mert a hátsó lámpákon van lámpa fólia, és a hátsó szélvédőn is. de én rendeltem ilyet és sztem erősebb fénye van.

    http://www.aliexpress.com/snapshot/6433921640.html?orderId=65315477141181

  16. Biztos aláfér (a nyárim 225/40 R18-as), camaron kollegának pedig még szélesebb (235?), a km óra csalhat utána, ha zavar lehet kalibráltatni.

    Igen, 235 :)

    Gyári méretek vagy 215/50 R17 vagy 225/45 R18.

    Váltóméret kalkulátor azt írja, hogy ha 215/50 R17 a gyári méret, akkor a 225/45 R17 12mm-el kisebb átmérőben, ami azt jelenti hogy a sebesség mutató 100km/óra valós sebességnél 102 km/órát fog mutatni.

  17. Camaron: Írtad hogy használsz ültető rugót,leírnád a tapasztalataidat hogy milyen gyártótól érdemes venni. (Elég sok gyártó van és szerinted melyik az aki megfelel ár és használhatóság szerint. Gyárihoz képest mennyire romlott a konfort érzet és a használhatóság? Köszi.

    Valóban sok gyártó van. Én a vásárlás előtt több fórumot végig olvastam, kérdeztem fészbúk csoportokban, hogy kinek mi vált be, melyik gyártótól érdemes venni.

    Nekem KW van, szép sárga :D

    Német fészbúk csoportokban lehetett olvasni Eibachról meg H&R-ről, ami még ajánlott volt.

    Komfort érzetet nem tudom mihez hasonlítani nagyon, mert a J előtti G Astra alatt állítható futómű volt, az is rázott és hozzászoktam már az óvatosabb vezetéshez és az úthibák fürkészéséhez. De az biztos, hogy jobban meg lehet érezni az úthibákat illetve az ilyen úton keresztbe menő javítások esetén, ha a folt be van süllyedve, akkor jobban üt a futómű.

    Mint írtam korábban, én nem vagyok kibékülve, hogy a kipufogó hátsó dobja a hátsó híd mögött függőlegesen áll és lelóg a híd alá (bár ez lehet csak nálam van így a saválló dob miatt, mert az nehezebb), és így vannak néha félelmeim, hogy valahol fennakadhat.

    Ha nem lenne annyira húzós ára az állítható futóműnek, tuti beruháznék rá, de a jelenlegi 1099 eurós ára sztem sok.

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.