Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

rpetya

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    72
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by rpetya

  1. On 2017. 03. 03. at 21:34, rpetya írta:

    Sziasztok,

     

    Szerelőm szerint utolért a kettőstömegű vég.

    Két helyről kértem ajánlatot a cserére alkatrésszel, mindkettő 280.000 Ft-ra hozta ki az anyagárat...

    A fórumon keresgélve azt az infót találtam, hogy az Y20DTH motorokat 2003-tól szerelték kettőstömegű lendkerékkel (enyém 2004-es).

    Van valakinek tapasztalata "egytömegűsítésről"?

    Elég egy ilyen készlet: http://www.autoalkatreszwebshop.hu/autoalkatresz/311885?

    Simán felszerelhető a kettőstömegű helyett, és a jövőben sem okoz semmilyen problémát?

     

    előre is köszönöm a válaszokat

     

    P.

     

     

     

    Sziasztok,

     

    Mostanra lett meg a keret a kettőstömegű cserére, és ha már ott volt az autó megkértem a szakikat, hogy ellenőrizzék le az izzító rendszert is, mert szerintem nem tökéletes. Meglepetésemre azt mondták, hogy nem is izzít a masina, mert nem jó az izzításvezérlő.

    Az a kérdésem, hogy a gyertyákon kívül ez az egy alkatrész van az izzítórendszerben: https://www.autoalkatreszonline24.hu/opel/astra-g-kombi-f35/14181/10347/vezerlo-izzitas?

    Lehet valahogy javítani, vagy csak a csere a megoldás?

    Merre találom az autóban?

     

    köszönöm

  2. 1 órával ezelőtt, Krajcso írta:

    Szia, 

    Nekem 2003-as Y20DTH van, az enyémben is megvan a kepen jelolt alkatrész, pont ugyanígy néz ki. Szerintem ez egy levegőszűrő csak, megakadályozza, hogy por kerüljön a vákuum rendszerbe, így pedig a vákuum pumpába.

    Szia Krajcso,

     

    Köszi!

  3. Sziasztok,

     

    2004-es Y20DTH motoros az autóm, első fényszóró izzó csere közben vettem észre a képeken lévő alkatrészt, amely kissé hiányosnak tűnik.

    Meg tudjátok mondani, hogy mi ez, és ténylegesen hiányzik egy része, vagy így kell kinéznie?

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=132image001.jpg

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=393image002.jpg

    Mostanában menetközben elég sűrűn megjelenik a villáskulcsos autó ikonja, illetve ha nem megyek többször egymás után annyit, hogy rendesen bemelegedjen a motor, akkor 1-2 nap után megjelenik helyette a sárga tengeralattjáró és fixen világít az első bemelegedés utáni indításig (tehát amikor már üzemmeleg a motor és újra van indítva, menetközben nem tűnik el a hibajelzés).

    köszönöm

  4. 7 órája, vazul írta:

    Bonyolódik a helyzet, megnéztem a biztosítékokat egyenként, minden jó, világítás továbbra sincs a középkonzolon, ja a szivargyújtón se. Izzó jó ott is. Amúgy minden működik, csak éjjel tapogatózok kicsit, ha kapcsolni kell vmit. Esetleg hiányzik egy biztosíték, ha vki tudna feltenni egy fotót egy 1.4 Twinport biztosítéktáblájáról, az jó lenne.

    Helló,

    Saját képpel nem tudok szolgálni, csak ezzel, remélem segít: http://fusesdiagram.com/opel-vauxhall/fuse-box-diagram-astra-g.html

     

  5. 18 perce, revcorps írta:

    A fék kar kivan engedve de ettől függetlenül menet közben folyamatosan világít amikor váltok pillanatra ki alszik de ujra gyullad meg ha lámpánál meg állok szintén ez a helyzet

    Szerintem nézz rá minél hamarabb a fékfolyadék tartályára, valószínűleg alacsony a szint.

    • Like 2
  6. 42 perce, zsendejsanyi írta:

    Köszi a segítséget, eredményes lett a módszer,működik. Érdekes h miért csinálta.

    Üdv

    Az enyém télen random időszakonként elfelejtette. Itt a fórumon olvastam, hogy a kulcsban az alaplapról leválik az elem érintkezője, lehet az a probléma. 

    • Like 1
  7. 55 perce, zsendejsanyi írta:

    Sziasztok

    Szerintetek mi lehet az inditókulcsommal?Az autó ajta nem nyilik a gombbal,de kulcsal igen és iditja is.Elemet cseréltem benne,de semmi,ha megnyomom kivillan a kis piros egő rajta, de nem nyit.Este még bezárta reggel semmi.

    Üdv

    Szia,

     

    Add rá gyújtást, és nyomd be a kulcson a zárás gombot (ekkor bezárja az összes ajtót, és ki is nyitja), ezután működnie kell a kulcson a gomboknak.

  8. Sziasztok,

     

    Ma reggel félrebillent antennával várt az autó, Az antennatalp alatti tömítés már korábban az idő martalékává vált, és most a talp tört el valahogyan, most miintha csak a kábel tartaná a helyén.

    Néztem hazai oldalakat (új alkatrész és bontás egyaránt), de nem találtam megfelelő megoldást (bontott nincs a közelben, új tizenezer forint).

    Ebay-en találtam ezt, az a kérdésem, hogy milyen a gyári antenna csatlakozása, mennyire szerelésmentes (plug and play) ez a verzió: http://www.ebay.com/itm/390999973546?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    Tehát stimmel-e koax kábel csatlakozása, és van-e 13,5mm a tetőn lévő furat?

    köszönöm

     

    rpetya

     

  9. 11 órája, Handbrake írta:

    Mindenképpen azt ajánlom, hogy nézd meg a vezetéket, volt már korábban ilyen gond másnál is ha jól rémlik.

    Annyit kifelejtettem, hogy ősszel már kiszereltük a kábelt, ami a kerékcsapágytól a doblemezig / gólyalábig megy (ki tudja már hol a másik vége :-)) műszerrel mérve jó volt, nem volt szakadás...

    Ez az a kábel: http://www.bakelit.hu/portal/Szentes_/Autoalkatresz/Fek_futomu/ABS/Opel_Astra_G_ABS_vezetek_Elso_4_279953_827564.html

    Esetleg újonnan fellelhető elérhető áron? kerestem, de nem találtam.

    Van esetleg máshol is toldás, vagy csatlakozás, ami a hibát okozhatja?

     

    köszi

     

     

  10. Sziasztok,

     

    Tavaly nyáron vettem a verdát, már akkor sem működött az ABS, ESP, kilóméteróra. Azt már sikerült a fórum segítségével kiderítenem, hogy a hibát a bal első kerékcsapágyban lévő jeladó okozza.

    Az őszi esők után vettem észre először, hogy "feltámad" jeladó és működik minden (ABS, ESP, kilóméteróra), megszűnnek a hibaikonok. Ez a jelenség azóta is fennáll esős idő után néhány napig. Most például egy hete esett utoljára, és még mindig működik.

    Az a kérdésem, hogy a leírt jelenség a csapágyban lévő jeladó hibájára utal, vagy inkább a vezetékben van a hiba?

     

    köszönöm

     

    rpetya

  11. 10 perce, Krajcso írta:

    Sajnos összehasonlítási alapom nincs, mivel nem ültem sosem kettős tömegűvel szerelt Y20DTH-ban.

    Az biztos, hogy sokkal jobban remeg alapjáraton, mint az 1.7-es dízel, mert olyannal utaztam már.

    Köszi a tapasztalatokat Krajcso, Zotya pedig megelőzött a többi kérdéssel, amit feltettem volna.

    Akkor ezek szerint az a tanulság, ha tehetem, akkor maradjak az eredeti megoldásnál...

  12. Sziasztok,

     

    Szerelőm szerint utolért a kettőstömegű vég.

    Két helyről kértem ajánlatot a cserére alkatrésszel, mindkettő 280.000 Ft-ra hozta ki az anyagárat...

    A fórumon keresgélve azt az infót találtam, hogy az Y20DTH motorokat 2003-tól szerelték kettőstömegű lendkerékkel (enyém 2004-es).

    Van valakinek tapasztalata "egytömegűsítésről"?

    Elég egy ilyen készlet: http://www.autoalkatreszwebshop.hu/autoalkatresz/311885?

    Simán felszerelhető a kettőstömegű helyett, és a jövőben sem okoz semmilyen problémát?

     

    előre is köszönöm a válaszokat

     

    P.

     

     

     

  13. 9 perce, csumlash írta:

    Köszönöm a gyors reakciót, de sajnos nem.

    Most kimentem, kipróbáltam előlappal és előlap nélkül, mind a két esetben (ha nyitva van az ajtaja az autónak) a kulcs kihúzása után további 2-3 másodpercig sípol ugyanaz a hang (ami nem is a hangszóróból jön, hanem valahonnan a műszerfalból). Próbáltam úgyis, hogy kinyitottam az ajtót, hagytam vagy 1 percig fütyülni és utána húztam ki a kulcsot,de ugyanaz előlappal és nélküle is. :( Ez a "probléma" nincs akkor, ha lehúzom az autórádióról a kábeleket. Egyértelműen az autórádióval van összefüggésben, mintha lenne valami kondenzátor beépítve, amit ez a 2-3 másodperces további sípolás merít ki.

    Plusz még 1 dolog: megpróbáltam úgy kihúzni a slusszkulcsot, hogy ment a zene, de akkor is ugyanez a jelenség.

    Lenne még ötleted / ötletetek?

    Sajnos más ötletem nincs.

  14. 1 órával ezelőtt, csumlash írta:

    Sziasztok!

    Múlt héten vásároltunk párommal egy 2000-es évjáratú 8 szelepes, 1600-as, benzines, G Astra Kombit. A benne lévő 211 000 kilométerhez képest gyönyörűen muzsikál, jövőhéten megy szerelőhöz teljes átnézésre és főbb dolgok kicserélésére.

    Egy kis előzmény: tegnapi napon vásároltam egy Blaupunkt Tokyo 110-es autórádiót. A kocsiban alapból gyári Opel autórádióhoz való "3 soros csatlakozó" van, viszont a rádióhoz beszereztem egy megfelelő hosszabbítót, ami kihagyja a harmadik, azaz legszélesebb felső csatlakozót, ami az extrákhoz való (kormányról szabályzás, sebességre hangosítás-halkítás, stb...).

    Ami történt ezek után: amióta beszereltem az autó rádiót nem érzékelek semmilyen változást az autó vezetésében, indításában, a fényszórók erősségében, sem az alapjáratában (semmiben, ami egy esetleges kisebb zárlatra/elektronikus áthúzásra engedne gyanakodni). Minden a megszokott és egyenletes. Ami számomra nagyon érdekes: alapból az autóban van egy figyelmeztetés, miszerint, ha a slusszkulcs be van helyezve a gyújtáskapcsolóba, akkor ha kinyitom az ajtót akkor sípolással jelzi, hogy csukjam be az ajtót vagy ne hagyjam benne a kulcsot. Megszokás szerint amikor kihúztam a slusszkulcsot, akkor még a teljes kihúzás előtt elhallgatott a sípolás. Amióta benne van az autósrádió, azóta, amikor kihúzom a kulcsot még 3-4 másodpercig fütyül a nyitott ajtóra figyelmeztető síp (kivéve ha becsukom az ajtót, akkor elhallgat azonnal). Semmi nem változott, csak ez, még a belső utastér világítás sem alszik el később, stb...

    Ez megszokott egy autósrádió beszerelésekor? Ha nem, akkor mitől lehet ez? Találkozott-e már valaki hasonlóval?

    Köszönöm a megoldásokat, esetleges ötleteket előre is!

    Csumpi

    Szia,

     

    Nem lehet, hogy csak hasonló a hang, mint a bent felejtett kulcsra figyelmeztetés? Kivett előlappal is van hang?

    Nekem a Sony fej ad valami csipogó hangot (a hangszórókon keresztül persze), ha nem veszem ki (vagy nem billentem ki) az előlapot.

     

    üdv

     

    Rpetya

    • Like 1
  15. 3 órája, Dörmi írta:

    Sajnos csak nem boldogulok ezzel a magnó dologgal. Már össze vissza nyomkodtam mindent. Sajnos mivel pont a kijelző nem működik így még mindig nem tudom pontosan mit is csinálok. Most addig fajult a dolog hogy magnó cserén gondolkozom. De szeretném ha továbbra is kormányról is vezérelhető lenne. Ha van valakinek ajánlása olyan (ha lehet cd) autós fejegység amelyik kompatibilis az opel multi kormányával az kérem írja meg a típust. Azt már meg tudtam hogy van olyan kábel amelyikkel össze lehet hozni de csak maga a kábel egy vagyon. A fejegység típusától függően 15-20 ezredes. Annyit meg nem ér az egész. Tehát akinek van ötlete azt szívesen hallgatom.

    Helló,

     

    Saját tapasztalat ugyan nincs vele, de a Pioneer fejekhez van egy ilyen megoldás:

    values.jpg

     

    Esetleg próbálj rákeresni egyéb gyártókra is wr input (wired remote), vagy hasonló szavakkal.

  16. Sziasztok,

     

    A vízhőfokom szinte soha nem megy 80 fok fölé, így termosztát cserére készülök. Az Y20DTH motorokhoz kapható termosztátok mind az öntvény házzal együtt megvásárolhatók, próbált már valamelyikőtök olyan sarlatánságot, hogy csak termosztátot cserélte ki a házban?

     

    köszönöm

     

    rpetya

  17. 10 órája, FPepe írta:

    Üdv!

    Nem nagy nehézség, lehúzod a keréknél a jeladóról a csatit, a másik csatiját kicsit nehezebb széthúzni, jó gumitömítése van, és máris a kezedben a kb. fél méteres kábel. Kéteres egyébként, jól le kell szigetelni a toldásoknál (zsugorcső, erenként is, és egy hosszú kívülre még). Lehet kapni a kábelt, Ebay-en 7000Ft körül már láttam. Itt tudsz cikkszámokat nézni, attól függően, melyik fajta kábel van a Tiédben (amit mi csináltunk, az az 1-es számú volt).

     

     

    Köszönöm!

  18. 14 órája, FPepe írta:

    Üdv!

    Köszönöm a sok reakciót, az éjszaka folyamán megszakértettük a dolgot, és kiderült, hogy a javított vezeték még egy helyen el volt törve, úgyhogy csatlakozótól csatlakozóig új vezetéket kapott, így már működik gond nélkül. Outsider, sztem Tiédben egy sebességjeladó van betekerve a váltóba, onnan kapja a jelet az ECU, és a kilométeróra. 

    Más kérdés: az említett kocsiban nem gyári rádió van, a TID kijelző pedig nem mutat az alsó sorban semmit. Úgy tudom, egy vezetéket kell kiiktatni, hogy a dátumot mutassa. Melyik az a vezeték?

    Előre is köszi!

     

     

    Helló FPepe,

     

    Mennyire nehéz kicserélni a kábelt csatitól csatiig?

    Hány eres kábel kell hozzá?

    Esetleg, ha valaki meg tudja mondani, megvásárolható-e a kábel valamelyik autóalkatrészesnél?

     

    köszi!

    P.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.