Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

pszaby

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    185
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    3

Hozzászólások posted by pszaby

  1. 1 perc, zotya975 írta:

    Még én sem tekertem ki, a gyári gátló még jól teljesített műszakin, de egyszer tuti sor kerül rá. 

     

    Igazából rugótörés miatt szedtem szét és gondoltam akkor ezt is cserélném. Picit leng az eleje ha meghintáztatom,annyira még nem vészes. De így kiszerelve tök könnyen tudom kézzel mozgatni a telószárat ki-be. Szerintem az nem ok. 

  2. 18 perce, zotya975 írta:

    Igen, azt kell kitekerni jobb menetes tehát az óra járásával ellenkezőleg kell tekerni. Előfordul hogy csak úgy jön ki hogy egy komolyabb satuba van fogva a csavar és a gólyaláb van tekerve. Csavarlazító ugye ajánlott.  

    Köszönöm. Akkor próbálkozok még. Satuba fogtam be a gólyalábat de akkor megpróbálom fordítva is. Csavarlazítóban úszik már. :)

  3. A levegősödés valószínű, nem volt gázolajszűrő csere mostanában? Nem tudom, hogy a szivórész takarítással összefügg-e nincs előttem a Z-s motor felépítése sajnos..... De érdemes átnézni, ellenőrizni a csatlakozásokat.

    Esetleg holtpont jeladó is lehetséges, szerintem........ Valamint adagolóvezérlő elektronika volt javítva?

    Az első állításaidat tényleg érdemes megnézni. Az utolsó már nem igaz, mert a z17dtl már nem adagolós. :)
  4. Üdvözlet kedves Astrások!

    Hétvégén megváltam szeretett G Astra Caravan gépkocsimtól, helyette egy C Vectra Caravant vásároltam. Szeretném megköszönni mindenkinek az itt kapott segítséget és hasznos hozzászólást! Vigyázzatok magatokra, további jó fórumozást! Átköltözöm a Vectra topikba. :-)

    Üdv! Szines

    Na még egy vectra utódos. :) Gratula hozzá. Ha gondolod nézz be facen a vectra c/signum klubba. Nagyon aktív és hasonlóan jó fej és segítőkész társaság. Megéri. :)

    • Like 1
  5. Sziasztok.Új vagyok itt. Lenne egy problémám. Van egy g astrám ecotec motorral szerelt,motorkódja z17dtl.Sajnos a múlthéten lerobbantam vele.Csak húzásra indul,utána szépen jár,de ha leállítom nem indul újra,csak tekerteti,de nem indul be.Most volt tank cserélve,Németországban robbantam le vele, ott azt mondták,hogy meghalt a magasnyomású pumpa.De onnan saját lábán jött haza. Ismerős kijött hogy hazahúz,de húzásra indult, utána még vagy 6-szor simán beindult leállítás után,de pesten megálltunk,s utána már csak húzásra indul,s mellette valahol folyik az üzemanyag. Kérdésem,hogy vajon mi lehet a baja a szerelők tanácstalanok. Van aki adagolóhibára gyanakszik, van aki gyújtáskapcsolóra. Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni.

    Szia, Említetted, hogy folyik az üzemanyag az nem jó, mert lelevegősödik a rendszer és azért is nem indulhat. Meg kell keresnetek, hogy hol szivárog (lehet, hogy nem mindig azért néha megy néha nem) onnan már ellehet indulni. A z17dtl nem adagolós hanem már magasnyomású rendszeres. Hibakódot is olvassatok, hátha megmondja az autó mi a baja. :)

    • Like 1
  6. Megvan az utód: http://img.carstyling.hu/usercars/00/05/09/62/50962_1440789390_1606.jpg

    http://www.carstyling.hu/pic/usercar/car_50962.jpg

    Szerintem jó választás volt, ügyes kis autó, kettőnknek elég. Elöl meglepően tágas, és jól felszerelt. 1.5 VVT GS.

    Bocs az offért...

    Gratula hozzá. Astrát elvitték?

    Közben én sem töltöttem fel képet az utódról, pedig ígértem. :blush:

    Nekem egy fokkal kevésbé off, mert opel maradt csak megnőtt. :) Carstylingos oldalamon vannak fenn képek.

    • Like 1
  7. Sziasztok,

    Tudom hogy nem piactér ezért előre is bocsi, de maradt pár dolgom az astrából amik eladók:

    - fekete burás tuning hátsó lámpák

    - astra, classic, 1.7 cdti gyári króm feliratok

    - Filtron pollenszűrő

    - csomagtérajtó központi zár motor

    - hibátlan komplett pótféklámpa

    Hátha valakit érdekelne valami.

  8. Sziasztok! Opel Astra g 1.7 cdti 80 le. autot vettem 2 hete. Az autó jól működik,de hidegen az alapjárat kb2. percig ingadozik utánna szép a járársa. illetve üres járatnál kövér gáz kb 3000 fordulatnál úgy kormol (feketét)hogy nem lehet látni mögötte, ugyan ez a jelenség menet közben is. a motor hibat néha jelzi ráolvastak a turbo töltés mennyiségmérő szenzort hozta hibanak, ez okozhatja a fenti hibát?

    Szia,

    Én első körben kipucolnám a turbónyomás érzékelő szenzort ami a szívórészben van (szerintem ugyanaz mint amire neked a hibát dobta). 1 csavar fogja és relatíve könnyű is hozzáférni.

    Csatolok két képet, hogy kb. hol van:

    P1000426_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    IMG_20141231_141857_www.kepfeltoltes.hu_

    Aztán ha már arra jártok, nem sokkal mellette levenném és kipucolnám az egr szelepet és fojtószelep is (ez már nagyobb meló, mert sok mindent le kell bontani).

    • Like 1
  9. Köszönöm a hozzászólásokat!

    A hang csak meleg állapotban jön elő, de elég brutál.

    Hűtőtartály, akku borítás már ilyen volt amikor vettem. Szervizkönyves autó volt, de abban komolyabb javítás nem szerepel, mint pl hengerfej. A turbó mindig így fütyült, de sose volt még rá panasz. Kocsi nem kormol, füstöl, olajat nem eszi. Egészében a kocsi hidegen, melegen is ugyanúgy megy, de az a hang bosszant.

    Ha a turbó alapjárat közelében is fütyül azért az nem jó előjel. Szerintem érdemes már ránézni mert lehet hogy lóg a tengelye.
  10. Persze hogy az, az a Mondeo generáció nem is a C Vectra-val egy liga, az már az Insignia-val áll versenyben. Azért egy Mazda6 kombit vagy egy Passat kombit (1.8TFSI részemről) én nem írnék le ennyire, persze Te tudod hogy mit szeretnél/mit keresel egy autóban. A Focus jó kocsi, de ugyebár azzal maradtál az Astra szegmensben. J Astra-ból is (talán H-ból is) van 1.9/2.0 dízel, ezek biztosan jobban mozognak mint az egyel nagyobb méretű de ua motorral szerelt társaik...

    Benzinesbe tényleg Mazda lenne a nyerő, de a dieseljeikről nem sok jót hallani. Passatból még az 1.9pdtdi lenne jó, de az meg "csak" 105Le és még az olajat is falatozza. :)

    Nem szeretném elkiabálni, de ha minden és mindenki úgy akarja, akkor holnap C veci tulaj leszek. :icon13:

  11. Én egy C Vectra árán megnézném a Mondeo-kat is (talán a Mazda6 és Passat vonalat is), igaz én csak benzinesben gondolkodom...

    Nézegetem azt is, de az új széria (2007-től), még drágább kategória egy 2.0tdci-vel. Mazda és fosvágen semmiképp nem kell. :) Van egy focus ugyanezzel a motorral, nagyon jó felszereltséggel. A 136paci és 340Nm nagyon viszi a könnyebb kasznit. :)

    Bocsi az offért.

  12. Köszi, de nem.

    Most szabadultam egy modern dízeltől, (igaz más márka volt), és visszatérnék a jól bevált 1.7 Dti-hez, amit pláne igen jól ismerek, mivel volt már ilyenem.

    Okés, pedig ez még nem olyan "modern". Se részecskeszűrő se kettős tömegű, egyedül a porlasztok amiket fel kell újítani időnként. Az 1.7 dti-nél meg az adagolóvezérlő ami bajos.
  13. Bosch-t rendeltem tőlük. Telefonon is egyeztettem. De mégse jó bele, hosszabb 1mm-el és a belső átmérője is kisebb, nem lehet felhúzni a szűrőházra.

    Eredetileg ilyen volt benne:

    https://alkatreszek.hu/autotipus/opel/astra/astra_g_kombi_f35_1998_02_2009_12/17250/szurok/olajszuro/osszes_termek/-_1

    A bosch meg ilyen:

    https://alkatreszek.hu/olajszuro_bosch_szurok_1/1457429199_sz

    Tök más a kiképzése is. A termékleírásba a bosch-t 92mm-re írják a másikat 94mm-re. Valóságba a bosch 93mm ami meg benne van sofima 92mm.

    Tehát a 92 a helyes méret,de nem értem akkor miért hozta fel a boscht erre az autóra ha nem is jó bele?!

    Az lehet a gond hogy a bosch nem betétes?

    Milyet érdemes bele venni márkába ami jó és passzol bele méretbe?

    Szia,

    Nekem is ilyen motoros az autóm és ezt a szűrőt vettem szintén tőlük és rendesen belement:

    https://alkatreszek.hu/olajszuro_bosch/1457429199_la

    Én is 5 litert rakok bele és eddig nem volt gond, ilyenkor már tényleg max-on.

    Az érdekesség az, hogy először beletöltesz 5 liter vígan, majd ha elindítod és járatod egy kicsit, akkor feljebb megy még egy picit a szint, és az úgy is marad 10e km-en keresztül (legalábbis nálam).

    • Like 1
  14. GTS. A GTC a 3 ajtós H Astra.

    Szerintem sem gáz, ha nem egyforma a gravírozás, csak ne legyen több év difi közöttük.

    Igaz. :)

    Akkor így megnyugodtam. Egyedül a bőrkormányt kellene még bőröztetnem mert felül "szivacsosan" kezd szétmállani. Nem a sima bőrös H astra kormánya van hanem a az a hüvelykujjnak helyet adó sportosabb. Talán reális 175 e után...nagyon nehéz normálisat találni... :(

  15. Sziasztok,

    Hátha valaki tud segíteni, mert neki is hasonló van. Az mennyire jellemző a C vectránál, hogy a bőrös kormány felső része elkopott/kezd szétmállani? Ma néztem meg ezt az autót és a tulaj állítása szerint a nap miatt történt, mindez 175e km után.

    Nem a sima hanem ez a "szivacsos" bőrös kormány:

    9100941_8_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  16. Sziasztok,

    Kicsit off leszek, de ez a legjobban pörgő topic.

    Megnéztem ma egy C vectrát 1.9 cdti (150le). Első tulaj, magyarországi gtc 5 ajtó verzió. Tényleg szép állapotban volt, szinte karcmentes, bőrős belsővel stb.

    175e kilométer van benn (2008-as) és kettős tömegűt is kb. 1000km-rel ezelőtt cserélt (bár itt csak a régit tudta megmutatni, hogy tényleg cserélt, de én se éreztem semmi rendelleneset az autón). A szervizkönyv 2011-ig és 90e km-ig volt vezetve, utána állítólag ismerős opelosnál volt 15 ezrenként szervizelve. Korrektnek tűnt a srác viszont két dolog ami nem hagy nyugodni:

    - állítólag azért akarja csak eladni, hogy végre megszabaduljon a hiteltől, tehát én csak akkor kapnék törzskönyvet, ha ő kicsengeti a lóvét a banknak

    - az üvegek dot számát körbenézve érdekességet találtam: két első oldalablak azonos dot számú, két hátsó szintén azonos, de más dot számú, majd az első és hátsó szélvédő is ezektől eltérő de azonos dot számú.

    Ő váltig állítja, hogy az életét rátenné, hogy nem volt törve (mondjuk valóban nem is úgy nézett ki) A kérdésem, hogy az lehet, hogy így jött ki a gyárból?

    Köszi.

  17. Végül alkudtam belőle még egy nagyobbat, de megvettem, úgyhogy most már én is boldog Opel tulajdonos vagyok. :)

    Hetek óta nézem napi szinten a Használtautót és a kereskedéseket, én úgy éreztem hogy ezért az állapotért nem volt sok az ár, biztos van olcsóbb, de nekem ez még megfelelt. Szerelővel is megnézettem az adásvétel előtt a biztonság kedvéért. Az biztos hogy nagyon fogom szeretni. :)

    Gratula. Sok-sok balesetmentes kilométert hozzá. :icon13:

  18. Szia! Mindenképp vigyél magaddal valakit, aki tud hibakódot olvasni. Az lenne igazán jó, ha a CO-t, CH-t is meg tudnád méretni. Én már szívtam utángyártott katalizátorral, igaz az univerzális volt.

    A szellőzőből jövő kerregés a belső levegő keringetésért felelős motor hibája lesz, próbáld meg kapcsolgatni.

    Szerintem drága. Ezekután én nagyon jó áron adom az én 2006os 1.7cdti-met (1 misiért vihető téli lemezzel). :)
  19. Sziasztok! Na egy hete elkelt a fóka!! Szerintem jól, 650-ért.

    Most vacilálok be merjek e helyette vállalni egy tíz éves diezelt 1.6 psa motoros igazolt 158.000km. Vélemények????!! Elore is köszi

    A 90 vagy 109 lovas? A 90 lovasba nincs részecskeszűrő. Nagyon jól fogyasztanak és azt hiszem ez még Bosch rendszeres. Ha elég a 90 paci én azt választanám.
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.