Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

z14xe

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    38
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by z14xe

  1. Szia,

    Nagyon hasonló tüneteket produkált az Astránk és a benzinszivattyú volt a rossz. Ez is azt csinálta, hogy elindultunk vele majd 300m után leállt. Majdnem mindig be lehetett indítani, de mindig le is fulladt. Szintén hozta a lamdaszondás hibakódokat, de mint utóbb kiderült azt azért hozta mert extrém szegény keveréket kaphatott. A szivatyúnak ebben az Astránkban 3,8 bart kell tudni és mindössze tudott 1-1,5 bart.

    Mindenesetre egy próbát megér.

    Hát lehet a szelepszorulás is mondjuk az általában üzemmeleg állapotban szokott.De érdemes lenne kompressziót mérni meg benzín nyomást ezek nem kerülnek semmibe!Plussz diagnosztika!

  2. Üdvözlet!

    Nos meghoztam az autót...valami félreértés történt, ugyanis nem az EGR szelepet cserlték, hanem a turbónyomás szabályzó szelepet.

    Elhoztam, nem volt baj.. ámde, itthon most hogy használom, azt tapasztalom, hogy néha mikor kifordulok, 1.fokozatban szépen gyorsítok, és ahogy eléri az 1750-et ahol rátenne egy lapáttal, nincs az ugrás..aztán 2. fokozat, és van amikor az is csak amolyan lomhán komotsan gyorsít. Ezt tapasztalom néha kereszteződésben valo lassú visszaváltáskor, mikor 1750alá esik a fordulat és hiába az erőteljes gázadás..csak ...nem akarja a turbó megnyomni a kocsit. De van amikor meg tökéletesen működik. Amikor rendben van akkor nagyon szépen húz. Egyik állapotban SEM FÜSTÖL!!!!

    HA mondjuk viszaengedem a fordulatot és 1900 körül tartom egy kicsit...és onnan erőteljes gázadással megindítom...ugy minden esetben megindul a seggberúgás érzéssel párosulva.

    VALAKI ERRE? Cserélve akkor a turbónyomás szabályzó, porlasztók, és elvileg a légtömegmérő is---azt hiszem.....MI LEHET MÉG A PROBLÉMA?????

    Nagy nyomású szivattyú!

    • Like 1
  3. Hello mindenki először is köszönöm mindenkinek hogy itt lehetek.

    Nos szüleimnek van egy G-s 2001-es 1.6-os motorral szerel autója sajnos az utóbbi időben sok vele a gond

    a hiba ugy kezdődött hogy mikor a motor bemelegedett leállt az autó addig amíg vissza nem hült nem indult be

    elvittük szerelőhöz azt mondta hogy a motrorvezérlőben kiment valami ezt megoldotta úgy hogy az akksira rákött egy szál kábelt és bevezette az egyik reléhez(ha jól tudom a szivattyú reléje de nem biztos) a hiba megszünt ideáig ezután elkezdett olyat produkálni hogy menetközben elkezd rángatni és ha üresbe teszem kuplungot felengedem vagy állok akkor a motor leáll nagynehezen visszaindúl és egy darabig megint megy aztán megint csinálja computeren már volt hibának az EGR-t hozza és a benzinszivattyút az EGR most volt cserélve a benzinszivattyút pedig azt mondta a szerelő hogy azért hozza hibának mert annak a reléje van utólagosan összekötve az akksival.

    Valaki járt már így mi lehet a hiba? Kérem aki tud segítsen mert hosszabb útra mennének a kocsival és így nem mernek elindulni vele:(

    Szia ezek a tünetek tipikus szelepszorulás tünetei!

  4. Nincs ez a "mit lát az ecu hány fokos" kicsit eltúlozva? Úgy értem közös jelet kap az ECU és az analóg műszer is. Ha lehúzom a vezetéket, műszerfali vízhőmérő is leesik 0-ra, ami normál esetben 86-87 foknál üzemmeleg, kb 90 foknál pedig kapcsol a ventilátor. Gondolom az analóg műszeren is jelentkezne az eltérés.

    Pont ez az hogy jelentkezik is ha az embernek módjában áll végig járni a kérdést mért ne tegye?De sajnos neki más hiba is van egy másik ecuval kéne megpróbálni!

  5. Köszönöm válaszod ! Ha betartom a szerelőm ajánlását ,hogy ráér az még , milyen problémával találkozhatok ? ( csak akkusztikai probléma ,vagy károsodást is okozhat ?)

    Kopik jobban a vezérműtengely meg a himba egyre erősebb zaj ha nincs hézag hengerek leállhatnak.De ez már drasztikus.Nem megfelelő szervizelésnél nem megfelelő olaj alkalmazásánál tőke hiba vezérműtengely kopás himba kopás jellemző ezekre a motorokra.Ehjez a javításhoz lekell venni a hengerfejet is sajnos mert a himbaház csavarjai fogják a hengerfejet is.

  6. Szia!

    1x beírta már ezt az égéskimaradást, de azóta nem. Ha szorul a szelep, akkor miért lehet vele menni akár 300km-t minden gond nélkül. Átlagfogyasztás előző tank benzinnel 6.2L volt. Egyszercsak, és ez mindig esős időben kezdődik, elkezdi a lefulladósdit. Van, hogy 1 perc alatt meggyógyul, megint megy. Gyertyák mindig szépek voltak. Persze már kicserélve újra, trafóhíd is, ugyanez. :) Kapott már sprayt a szívótorokba, mentem vele autópályán 4500-as fordulaton 60km-t. Ugyanaz. Semmi változás. Ha a szelep megszorul, beég, akármi ilyen baj, akkor mitől lesz jó egyszercsak?

    Köszönöm,

    ákos

    Még azt elfelejtettem, azt vettem észre, nem mutatott 80 fokot se műszer, mégis bekapcsoltak a ventillátorok. Még nem volt üzemmeleg se a motor. :S

    Ez érdekes megkéne nézni diagnostikával hogy mit lát az ecu hány fokos hogy a műszer jó-e..Tehát hogy jó értéket mutat.Olyan 100 fok körül kapcsol vagy 95 valahogy így.Lehet a gomba is rosz ezt végig kell járni.De ez is utalhat az ecu hibára mert hát az vezéel mindent!

  7. Tisztelt Fórumozók !

    A következő zajra (csatolt video) keresek megoldást ! A járművet néhány hónapja vásároltam ,olajcsere (szűrőcserék) megvoltak ,mely után a csörgés megmaradt .A szerelőm javaslatára valamilyen szelepvédő adalékot is tettünk a motorba (semmi változás). Előtte megnézte a hidrotőkéket ,vezérmű tegelyt volt rajta kopás ,de szerinte még nem kell cserélni. Melegen egy kissé csendesül ,amúgy fogyasztása jó és a nívópáca felén van az olajszint 2000 km megtétele után (olajcserekor a nívó tetején volt a szint). Kissé aggódom ,hogy nagyobb probléma lessz ebből ha nem orvoslom ezt a helyzetet .

    Az építő jellegű hozzászólásokat előre is köszönöm !

    https://www.youtube.com/watch?v=lxBXHZKKnVQ

    Hidrótőke szól!Én azt cserélném.De veztengely plusz a himbák kopása is előfordúl!

  8. Szia!

    Ma teljesen megbolondult a gép. Alapjárat szinte teljesen eltűnt, dadogott, minden, alig tudtam vele hazajönni.

    Később kimentem, nem hagyott nyugodni a dolog. Pöccre indul, 1000-es alapjárat 3mp-ig, majd lefullad. Minden indítás után ez. Gázadásra alig pörög fel, max 3500-ig. Otthagytam 5 percre. Visszamentem, tartja az alapjáratot, felpörög könnyen bármeddig. Egyre inkább ECU-ra gyanakszom. Szinte mindig esős, párás időben durvul el ennyire. Jó időben szépen megy, max egyet-egyet bedadog néha. Szerintetek?

    Köszönöm,

    ákos

    Szia lehet az ecu is!De ha égés kimaradás ír be meg leáll meg hasonlók lehet tőke hiba vagy szelepszorulás is!

  9. Én ismerem ezt a termékcsaládot (és az STP-t is, és a tovább néhány piacon lévő csodaszert). Azonban inkább érdemes lenne utána olvasni, hogy a mai modern kenőanyagok mennyire is kényes egyensúlyúak/összetételűek. Ha beletöltesz valamit, akkor az egy tulajdonságát javíthatja (pl tisztító hatás), de az valami másnak a kárára fog megtörténni. Megtippelni sem lehet, hogy milyen kémiai folyamat játszódik le... Keress rá a neten erre a kérdéskörre, sok-sok cikk foglakozik ezen témakörre... (Ha valami annyira elkoszolódott, hogy a "sima" olajcsere nem hozza rendbe -esetleg ölbitőzéssel együtt, de inkább érdemesebb egy olcsóbb olajjal átjáratni és úgy bele az új, akkor azt már bontani kell. Tapasztalatból tudom...)

    Én sem hiszek benne azért javasoltam mert nem tudja megcsinálni és hát elég drága mulatság!Én magamnak csináltam Vezérműszíj 2 vezető görgő plusz egy feszítő meg egy vízpumpa egy szelepfedél tömítés és 2 db vezérműtengely szimering 33200ft 40-50% kedvezménnyel.Én 5w30 ha ojan koszos önthettek bele bármit.1-2-henger tökéiben volt olaj sár érdekes módon a többi makulátlan volt Szóval valószínű ezek között volt a probléma.Most jó kopp-kopp.Egy tisztítást megér ina tőke van bennük gyárilag legolcsóbban 2500ft tudtam volna darabját!

  10. Szerintem vedd fel és töltsd fel valahova a hangot...

    Ilyet felénk is csinálnak a kóbor macskák. Csak egyszer ha rajtakapnám és elkaphatnám hogy jól megcirógassam...

    Én semmit nem öntenék bele az olajba. Vagy csak akkor, ha még azon a héten teljes olajcsere lesz. Hosszútávon az olaj összetételét megbolygatni nagyon nem jó ötlet. Szerintem...

    Nem motor öblítőről beszéltem azt nyílván olaj csere előtt kell járatni és leengedni.Ezt a tőke tisztítót erre találták ki.Mivel szétszedni gondolom nem tudja.Én szétszedtem az enyémet és kipucoltam és tökéletes hidegen és melegen is rremélem ilyen is marad!

  11. Hidegen is és melegen is csinálja.

    Hidrotőke olaj? Azt lehet cserélni? Nem értek hozzá, csak kérdezem.

    Másfél éve, amióta nálam van a kocsi, ilyen nem lett benne cserélve, csak a normál olaj lett 5W30 Magnatec A3/B4.

    Milyen olaj kell a tőkébe? Hogyan kell kicserélni? Milyen tisztitóadalékot tegyek bele?

    Minden autós boltban kapni wynis hidrótőke tisztító az olajba kell beletölteni!A szétszedés tisztítás bonyolúlt művelet a vezérlést is szétkell szedni hozzá!

  12. Sziasztok!

    Z14XE motorkódú kocsim kb egy kete érdekes hangot ad ki. Valami klattyog/csattog a motortérben. Első hallásra úgy tűnik, mintha az olajat dobálná a falnak a motor, de ki lehet venni belőle valami fémes hangot is, tehát akár valamelyik csapágy mehetett tönkre. Olaj 4 hónappal ezelőtt lett cserélve (5W30) sé azóta ötezret mentem vele.

    Mi lehet a probléma? (Tudom, ez hülye kérdés, hisz ez alapján senki sem mondja meg, hogy mia a baja, de hátha...)

    Továbbá a XI, XXII, kerületben esetleg Érden/Diósdon hová/kihez érdemes elviini a kocsit?

    Köszi,

    Norbi

    Szia vedd fel és rakd fel ide!Lehet hidrótőke is vagy lehet szivócső terelő lemez is.Nekem a tőkék kopogtak ma ki lett pucolva és eddig jónak tűnik!Meg új vezérlés vízpumpa minden.Egy délután elment vele és igen jó tempóban kellett csinálni.A vízpumpa is folyt kicsit látszott rajta meg az egyik vezérműtengely szimering!

  13. T Z14XE!

    "... castrol 5w30 edge fsi ..."

    Ha a Castrol Edge Fst 5W-30-ra gondolsz, az GM (Opel) követelményeket nem teljesít. Ezért GM (Opel) motorba nem való.

    A BP konszern Castrol márkanéven GM dexos2-t teljesítő motorolajai:

    Castrol Edge Titanium Fst 0W-40,

    Castrol Edge Titanium Fst 0W-30,

    Castrol Edge Titanium Fst 5W-40,

    Castrol Magnatec 5W-40 C3.

    Ok énm ezt értem de nem hiszem hogy ez számítana itt most a kopogásról van szó bgele valóval is csinálja sajnos:)

  14. Mivel én 80%-ban városban használom, így sajnos sok a kisfordulaton megtett rövid táv, sok elindulás-megállás. Ez nem optimális, tudom, azonban nem hinném hogy ettől tömegével szabadna egy sima benzinesnek kifeküdnie. Van más is a Castrol-on felül nem vitás, de az elmúlt 13 évben az előző Astra-ban tökéletesen bevált és bizonyított.

    Csak egy példa hirtelen (szerelő is ezt ajánlotta, ezt a -japán- változó szelepvezérléshez fejlesztették, talán egy GM terméknek sem árthat):

    http://www.goldolaj.hu/szemelyauto/819-eneos-premium-plus-10w30-4l.html

    http://www.eneos-olaj.hu/termekeink/motorolajok/premium/pp10w30

    Próbáltam már mindenféle olajjal 10w40 5w40 Most castrol 5w30 edge fsi van benne.Én a szelepekre gondolok ezért megy le a hang a kartelba!De a végső a legroszabb ötlet valamelyik dugattyú szól!

  15. Érdekes módon, nekem az utolsó olajcsere óta nem igazán tetszik a hangja. Talán most először látott az elmúlt 10 évben 5w-s Dexos2-es olajat (Castrol), mivel az előző és egyetlen tulajnak elég volt a szakszerviz tanácsa és a 10w-olaj. Ez előtt mintha nem lett volna ilyen a hangja (olajcsere óta kb 1200km ment bele). Kíváncsi lennék, hogy a Ti autótoknak milyen a hangja... Egyébként a szerelő látatlanban azt mondta (csütörtökön reggel ha minden igaz megnézik), hogy (mivel nekem szét volt szedve és átmosva ill. összes szelepszár szimering és olajlehúzógyűrű cserélve), hogy lehet tényleg egy szintetikus 10w lenne a jobb bele, a Dexos2-re meg inkább nem szeretne semmit mondani...

    Szia 2 videó csak megy mindenfele a hang alúl a kartelnál is halható.

    ezek lennének

    • Like 1
  16. Srácok,kicserélték nemrég a hidrotőkéket,ina hidrotőkékre és megint csattog indulásnál(menet közbe most még nem).most tettem bele új olajat,de igy is.Sőt kapott szelepes olajszürőt is.szerintetek meg lehet csinálni úgy a motort hogy ne csattogjon !?mert 70 ezerbe fájt a hidrotőke csere,olajnyomás megvan....mi a bünbánat miatt csattog?????

    Én is ezzel szopok!Nálam az olaj nyomás hidegen 4.5 melegen meg 2.2 alapjáraton.És mégis kopog alapjáraton.Szerintem el van tömődve a furat valahol és ez okozza a problémát:Másik tipp a szelepek lógnak a vezetőben és ezért kopog.Ma szedtem le a szelepfedelet megnyomkodtam az összeset egyik sem mozog mondjuk ezzel elméletileg csak a teljessen döglöttet lehet kiszűrni.Mindeggyik jónak bizonyúlt!Lehet még hogy ki van kopva a tőke fészke a hengerfejben.De ehhez mondjuk kell pár km.Nekem 120e van benne csomó z14xe van ezzel a problémával 1.6 még nem láttam érdekes módon!De ami az érdekes elindítom és nincs hangja megy 1-2 km és már hallom hogy koporászik alapjáraton.

  17. Szia!

    Szinte biztos, hogy a négyes hengerben szelepszorulásod van.

    Kompresszió és veszteség mérés után a szerelőnek is nyilvánvaló lesz, hogy hengerfej le és felújítás. 100-200eft. :(

    Üdv. Tomi

    Erre gondolok én is vagy hidrótőke gond a kompresszió mérésnél nem biztos hogy kipattanik a dolog de szerintem hengerfej le de előtte nyomkodjátok megf a tőkéket is amelyik nyomkodható azt cseréld ki de ha tele vagy akkor az összeset és márkásra mondjuk inára .Gagyit nem szabad betenni mert volt olyan hogy az új szólt amit beraktunk!

  18. Sziasztok.Astra g 1.4 16v 2004-es autóm egy kicsit "haldoklik".A hibakódok a következők: p0304-4. henger gyujtáshiba , p0300-véletlenszerű /egyszerre töb henger gyujtást érzékelt/.p0300-hibás gyujtás érzékelve alacsony üzemanyaggal.A motor hebeg, sokszor leáll fordulaton is.Vezérlőegység cserélve.Gyertyák és a gyujtásvezérlő is.Van hogy elmegy 300 kilómétert is hogy nem jelentkezik hiba, de van, hogy 1 kilómétert sem megyek vele és lassul hebeg nagyon rosszul jár a motot.Leállítom a motort 1-2 perc mulva ujraindítok és normálisan megy egy darabig. Mit tegyek még , hogy megoldódjon a probléma?

    Sok minden lehet a baj! Hidrótőke hiba amire gondolok!Vagy roszabb esetben szelep szorulás.Én kezdenék egy kompresszió méréssel!De ha van egy trafód próbának azt is fellehet tenni de nem hinném hogy ez a baj!

  19. Tegnap elfogytak a hozászólási lehetőségeim, így csak ma írok :)

    Az eset után kiszedtem a szivattyút és kint ki lett próbálva, hang nélkül vitte az anyagot (hangja is normális ), majd visszarak és kezdődik előről, hogy hülye kerregő hangot ad és olyan mintha nyomná is a benzint meg nem is.

    Ezután a benzinszűrőnél szét lett szedve, majd gyújtásra téve és megint csak szépen nyomta a benzint.

    Olyan mintha működne, de amikor nyomást kellene felépítenie, akkor zörög és ki tudja, hogy van e megfelelő benzinnyomás vagy sem.

    Tuti hogy nemmert azért tólja be a hibakódokat sajna.Nemkap elég anyagot a szondát is azért írja be!

  20. Sziasztok!

    0352 és 0354-es hibakódodt olvastam ma ki a jószágból, és olyan, mintha nem menne 1 henger... Nem tudja valaki véletlenül mit jelent a két kód? Trafóhidat cseréltem benne (havernak ugyanilyen gépe van) azzal is produkálta a kódot (meg a hibát is), viszont az övében nem...

    Köszi!

    Szia gyújtás kimaradásra utalnak!De a trafót akkor kizártátok!z14xe a motorkódod?Ez lehet hidrótőke gond is.Gyertya motorvezérlő hiba vagy szelep szorulás /kokszosodás.Nemkopogalapjáraton a géped?

  21. Sziasztok,

    Közben a hátsó ülés alatt meglett a benzinszivattyú és ki lett szedve. Végül is csak meg lett mozgatva, majd visszarakva és ezután szépen beindult az autó, de kb 4perc után megint kezdett dadogni, 2000 fölé megint nem ment a fordulat és lefulladt.

    Ezután ismét gyújtásra téve a szivattyú megint furcsa "kerregő" hangot adott.

    Ezekből arra következtetek, hogy a szivattyúval lesz a gond.

    Akkor az a rossz ez tuti!Egy csomó így kezd szarakodni megütögeted jó utánna kezdődik előről!

  22. Ezek alapján én egyértelműen lambda szondát cserélnék.

    Hát igen mivel 2 hibakód van a szondára valószínűleg az de ha nem kap elég anyagot akkor is beírhatja a szondát mert a keverék képzés nem jó és az is benne van szóval lehet ac probléma a szondát egyszerűbb cserélni ki kell próbálni egy másikkal!

  23. Üdv

    2004 Astra G, Z14XE motorral. Erős ütemesen csattogó hang jön a motorból, inkább alulról mint felülről. A csattogás fordulatfüggő, emelt fordulatnál gyorsabb. Szétszedés még nem volt, a szerelő hallgatása folytán két dolgot említett:

    1, hajtókar csapágy

    2, de inkább olajszivattyú.

    Hidrotőke kilőve, mert melegen is ugyanúgy csattog.

    Óra szerint 110.000 km van bent, amúgy szerintem több.

    A kettő közül melyik a gázosabb, és kb. mit jelent ez munkában, költségben?

    Szia egyik sem szerintem a hajtókar csapágy ha elkezd szólni akkor 1 hónap és szét is dűl lehet hogy előbb az olaj szivattyú még nem hallottam kopogni nyomást kéne érni mennyit nyom.Megoldottátok azóta?Nem lehet hogy a terelőlemez szólt a szívótorokban?

    nem ilyen volt?

  24. Üdv..

    Én g astràmmal is egr gond van..le van vakolva de amugy rossz!! És vìlàgìt is a làmpa!!

    Leprogramoztatni hol tudom? Itt Győr-Moson-Sopron megyèben?

    Nem mindeggyiket lehet leprogramozni attól függ milyen hűtő modulos az autó.Ha a kerék járatban van egy ilyen henger alakú egység azokat nem lehet!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.