Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Atala

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    539
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    8

Hozzászólások posted by Atala

  1. 11 perce, huggybear írta:

    Sziasztok!

    Tapasztalt valaki olyan jelenséget, hogy belülről párásodik, vizesedik a szélvédő? Ma délután (is) tapasztaltam, hogy belül vizes az ablakom. A hátsó teljesen és többször előfordul, de az elsőnek is az alsó fele olyan volt. Mi okozhatja ezt? Rossz az ablak szigetelése, vagy az autóé? Előre is köszi a tanácsokat. G.

    Nem jön folyamat búgó hang  a kesztyűtartó mögül? Nem maradt belső keringetésen a levegő terelés?

    Nincsenek vhol víz nyomok? Pl lábtér, ajtók mellett, nekem az ajtó mellett volt vizes mert a hangszórónál átfolyt a víz.

    A szélvédőnél lefolyik a víz?

  2. On 2017. 11. 23. at 13:52, L.Fazakas írta:

    Nekem még a skodás korszakomban kapott egyszer egy kis kavicsot az egyik fényszóróbetét, holott az még "igazi üveges" volt, így tehát persze szép kagylósra kilyukadt.
    Mindig belement ott a víz, pl. ha menet közben esett az eső. Aztán egyszer fogtam magam, kiszereltem a betétet, hajszárítóval szépen kiszárítottam -
    és beragasztottam Technokol Rapid ragasztóval.  Azzal aztán sokáig elvolt ...

    Ezt a polikarbonátos fényszóró műszart is csak be kellene ott a lyuknál ragasztani - "oszt jónapot!" Technokolt meg lehet kapni az Ápiszban.

    Hali.

    Milyen lyuknál, mert nem írtam törést? Ha törött lenne cserés mert forgalomban nem használható törött burás.

  3. Üdv.

    Ha már lámpa téma. Nekem a baloldali párásodik, de annyira, hogy látszik ahogy lefolyt a víz a burán belül. 2 SZellőztető tiszta, kiszárítottam meg a füleket kellett megforrasztani, Más rendellenességet nem láttam. Annyi még, hogy kellett cserélni benne magasság állító motort mert bekorrodált. Ragasszam körbe a burát? Köszi

  4. On 2017. 09. 17. at 8:28, Busman írta:

    Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt. Tehát akkor nem alaptalan ez a félelmem, mindegy még körbejárom egy kicsit ezt a témát. Egyre inkább az 1.6 a szimpatikus, azért jó ha van egy kis tartalék benn. :)

    Hali.

    Nekem 2007es Z14XEP, 2012 óta van nálam. 68Evel vettem, most van benne 136e. Olajcserén kívül elől a két toronygumit cseréltettem(habár nem kellett volna), egy első fékbetét csere, meg a generátor szíj és gyertya csere volt. Szoktam pályázni vele, 6,7 átlag fogyi pályán. Városban 7-8 között eszik (pesti dugóban mérve).

    Azon kívül semmi gond, napi használatban van, átlag 40 km ha nem motorral megyek melóba.

    Csőcsonkot nem néztem, hogy milyen, pici víz fogyasztás van, kb fél évre 1-1,5 deci.

    • Like 1
  5. On 2017. 10. 05. at 21:11, outsider írta:

    Nem akartam, mert még bannolnak... :-)

    na jó

    hátulról

    Tudom tudom, Sedanba nem lehet pakolni... :confused::-)

    De: magyar, 85E km, jobb kilátni belőle mint az ufóból, és standard méretű gumik/felni van rajta (gazdaságos)

    Következő műszakin löketek rá egy vonóhorgot, és a pakolás kérdése sem kérdés tovább.

    Ja, kompjúter szerint 5,2 liter/100km jöttem haza vele pestről.

     

    "Lutri h melyiknél mennyire változna amikor majd a B9-et átvezettetnéd."

    De ha eladtam az Opelt, és szeretném a bónuszomat átvezetni, az A0-s "X" biztosítónál kötött szerződésemre, szerintem nem köthetek új szerződést "Y" biztosítónál az évforduló lejárta előtt (csak azért mert az "X" biztosítónál már drágább lenne nekem a B9 szerződés, mint "Y" biztosítónál), csak érvényesíthetem a bónuszomat az adott eredeti "X" biztosítónál kötött szerződésre...
    Év közben nem válthatok...

    Nem jól gondolom?

    Tehát szerintem eleve "Y" biztosítónál kellene kötnöm az A0 szerződést, ahol a B9-el leszek a legjobb árban.

    Hali,

    Mindegy hol kötöd meg az "újra+ át tudod vinni a bónuszt. Csak kell egy kártörténeti igazolás a régitől azzal be az újhoz és akkor átírják a bonuszt. Nekem is 2 volt egy fél évig és amikor eladtam a régit akkor átirattam az opelre annak a bónuszát. Emlékszem rá, kocsikáztam a két biztosító között mire kész lett. :D

    • Köszi! 1
  6. Itt is csak le a burkolat és hajrá, Az alsót egy csavar fogja a felsőt a kormány mögött 1-1 csavar, tekerni kell, hogy lásd, takaró patent rajtuk.Majdnem Az óra alatt a burkolatot betolod, ugye az megy a kormánnyal ha ki be tolod és akkor könnyebb leszedni a burkolatot. Indexkar ki új be, vissza minden. :D Rem érthető volt, én 1 hete cseréltem ki.

  7. On 2017. 09. 22. at 9:14, ginola írta:

    Közben még néztem, hogy páran ajánlják a váltóolaj cseréjét, Hyundai esetében ez élettartam töltést ír a szervizkönyv, 75 e km van benne, érdemes ennek ellenére cserélni? Ha jól láttam  a váltóban is van szűrő, akkor azt is kéne vele cserélni a váltóolajjal egyetemben?

    ennyi kmnél nem nyúlnék hozzá. g astrára is élettartamot ír. Én ha addig meglesz a kocsi , 20 évesen agy 200e km felett cseréltetem.

    most van benne 135e, ha így tolom 5 éven belül meg is lesz a 200e:D

  8. 9 órája, tgabika76 írta:

    Ez az ablakmosó tartály szintjelzőjének a csatlakozója, akkor lenne szerepe ha volna MID kijelző az autódban ami tud figyelmeztetni az alacsony ablakmosófolyadék-szintre.

     

    3 órája, L.Fazakas írta:

    Köszi! Tehát akkor ne izgassam magam, hogy a drót ott lóg. Rámértem, de semmiféle feszültség nincs benne. És magán a műszerfalon sem hiányzik sehonnan se a hiánya.

    Ha tényleg az ablakmosó tartály szintmérőjének elektromos dugasza, akkor nincsen vele semmi gondom. Szerintem csak gyárilag került bele a huzalkorbácsba. A mosótartály alján (tavaly csőcserénél és a hátsó dugulásnál hozzáfértem) nálam nincs semmiféle szintet mérő csatidugó. Minden bizonnyal eléggé fapados Opelom van .... így persze hogy "MID" kijelzője sincsen.

    Nem a ködlámpáé? Annak is ilyen/ilyesmi a csatlakozója.

  9. 6 órája, outsider írta:

    Xenon fényszórónak van valami objektív praktikus haszna? A "jól néz ki" vagy ilyesmi az nem ebbe tartozik...

    Lehet előnye? Tehát tovább tart vagy ilyesmi...

    Erősebb fénye van. Motoromban volt, nem kellett távolsági, de inkább kivettem, főleg amikor a rendőr belenézett :D

    De ahhoz komolyabb rendszer kell. Én ledet raktam tompítottnak. Másabb  a fényszórása, lehet egy projektorosban jobban mutatna de így is nagyon jó fénye van. Másabb a színvilág mint  a normálnak, főleg ha rákapcsolom a távot.

  10. 17 órája, DarthVödör írta:

    Ritkán, de most itt vagyok! Írjátok össze hány darab kell a CC_LED2 (tempomat visszajelző) modulból. Egy darabért nem érdemes NYÁK-ot gyártatni. Az eddigi készletek elfogytak. 

    A műszeregységben sosem volt kiépítve gyárilag. Pedig, a léptetőmotoros (bowdenes) tempomatnak VAN led kimenete! 

    CC_LED2 gyújtásra "tesztet" csinál, világít a visszajelző. Ezután a sebességhatár kivételével, ugyanúgy működik, mint a ECU, amit vezérelsz. Be illetve kikapcsolsz. 

    Én a XEP-be való tempomat modult szeretném. :-):-):auto_2:, ha lesz ilyen akkor jöhet  a cc_led2 is :icon13:

  11. 4 órája, outsider írta:

    Erre még mindig lehet mondani, némiképp jogosan, hogy a csereperiódust át kellett volna gondolni...

    Persze melyik az az autó, ami a 30 cm-es padkára is gond nélkül felmegy? Hát a céges... :-)

    Így van, mi jeleztük, hogy sűrűbben legyen a szervíz de hát spórolás. Most már mindegy, engem nem érint már. :D :D

  12. On 2017. 08. 25. at 13:25, snec írta:

    1,5dci Nálunk a cégnél jópár van, amivel járok 110le Kangoo, szinte új kora óta megvan, most 198000km van benne, és semmi hiba nem volt még vele. Nálam városba 7,0l körül van a fogyasztás. A kollégáknak van 2db Scenic 96le, nagyon gyenge, 180000km, ezeket két éve vettük. 5,5l fogyasztanak, az egyikbe lett cserélve egy olajhűtő, mert szétment, A másikba meg kettős tömegű.  Juke 110le 5,5l fogyaszt, ez vidékről jár fel, ez 107000km-es, valamennyit tekertek rajta...  Ebbe a turbo volt újítva. Olajat engedte, ebbe olyan 50000km ment bele. Megane Scenic 250000km 80 valahány lóerős, ezt tavaly adtuk el, azzal nem volt gond. 6,5l körül elment az is.

    Miénk 2012es volt és 330enél beállt a motor. 30eként olajcsere. 250eskroa óta ette az olajat, igaz hajtottuk is, pályán 150-160 hosszútávon.

  13. 23 órája, bocs írta:

    Szia!

    Köszönöm az infót!

    Előfordulhat,hogy a motor kezd megmakkanni,és azért kell kocogtatni,hogy dolgozzon?

    Azt elfelejtettem leírni,hogy ha fogom a motor külső burkolatát,egy pici "remegést"lehet érezni a kapcsoló megnyomásakor ,csak éppen nem bírja átfordítani a lapátot.

    IGen, mert folyamat feszültség alatt van, ezért szoktak időzítőt vagy végállás kapcsolót beépíteni.

    Erőtlenségre meg szétszedés után lehet majd spekulálni.

    • Like 1
  14. 9 órája, bocs írta:

    Sziasztok!

    Ismerősömnek Delphi fűtésrendszerrel szerelt G astrája van z14xep.

    Valamiért szorul a külső-belső levegő állitó motor. Néztük,nem a tengely van eltörve,ha picit kocogtatva van a motor tökéletesen állítja a lapátot oda-vissza.

    Azt szeretném kérdezni,hogyha a motort kiszereljük,és óvatosan levesszük a fedelét (ha le lehet egyáltalan ),nem ugrik szét benne semmi?

    Köszönöm előre is a segítséget!

    Üdv. Robi

    Hali.

    Nem ugrik szét. Motor van benne és csigahajtás, meg egy nyáklap.

    • Like 1
  15. On 2017. 07. 01. at 20:53, cac írta:

    'estét az Uraknak!

     

    Kaptam kölcsönbe egy ELM327-es, bluetooth-os eszközt, de sajnos nem tudom a drágaszággal összehozni. Van itt olyan, aki már bírt műküdésre ilyen kütyüt?

    Rádugom a kocsi OBD2-es portjára, pár led világít is rajta (sajnos nem tudom pontosan mik). Ezek után okostelón sikeresen párosodnak is egymással, ám sem a Torque, sem DashCommand nem tud csatlakozni az autóhoz. Protokoll hibát ad mindkettő.

    Szerintetek mi lehet a gond?
     

    Hali.

    Nekem van. RÁdugtam, bt párosít és torqve progival üzemeltettem. Én járó motorral csináltam ezeket.  Haverén sikerült de a kezelő progit újra kellett indítani, hogy tudjunk törölni.

  16. On 2017. 07. 07. at 14:18, vazul írta:

    Bonyolódik a helyzet, megnéztem a biztosítékokat egyenként, minden jó, világítás továbbra sincs a középkonzolon, ja a szivargyújtón se. Izzó jó ott is. Amúgy minden működik, csak éjjel tapogatózok kicsit, ha kapcsolni kell vmit. Esetleg hiányzik egy biztosíték, ha vki tudna feltenni egy fotót egy 1.4 Twinport biztosítéktáblájáról, az jó lenne.

    Hali.

    Nem tekerted le véletlenül a fényerőt? Ez engem is beszivatott egyszer.

  17. On 2017. 05. 30. at 7:22, kobraCode írta:

    De hogyan fogod meg ha van légterelőd, bezárod a központi zárat és elkezdi felhúzni? Kicsit macerásnak tartom hogy mindkét oldalon egyszerre megtudod fogni az üvegeket :-)

    Csak az egyik oldalon fogom meg, nekem a riasztó vezérli az ablakot, légterelőnél pont be tudok nyúlni. Nem is akarom mindkét oldalt a térvédelem miatt.

     

  18. 18 órája, outsider írta:

    Melyik típus van a Bosoko-ból hátul? Néztem 'multi fit'-est de nem láttam hasonlót mint amilyen a gyári rögzítése.

     

    Ezek közül nem tűnik jónak egyik se.

    Egyébként nem drága a gyári, de nem is jó. :)

    Szerk:

    A gyári rögzítés ilyen:

     

    SHell kúton ami van és azt rápattintottam , annyi h a takaró műanyag nincs rajta.

    Hogy melyik volt nem tudom, de eddig nem repült el. :D

    • Like 1
  19. On 2017. 05. 21. at 19:30, scream24 írta:

    Üdv srácok. Mivel itt a jó idő s nem szeretném mindig teljesen felhúzni az ablakot a kocsiban, de nyitva sem szeretném hagyni az ajtót, mit kellene átkötnöm a komfort modulban, hogy csak reteszelésre húzza fel az ablakot. Valamikor mint,ha itt olvastam volna a fórumban. Előre is köszönöm.

    Hi. Én meg szoktam fogni a vége előtt és kb 1/4et megy vissza. Nekem van légterelő így jól ki kell centiznem, hogy ne félig tekerje le.

  20. 23 órája, kobraCode írta:

    Mi a bajod a gyárival? 3 éve cseréltem, még most is tökéletesen teszi a dolgát, s nincs is elrepedve a gumi sehol sem.

    Cromaxba megvettem a gyárit drágán és kb 2 évet bírt ki Most bosoco van hátul is. :D

    • Like 1
×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.