Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

reddish

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    341
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by reddish

  1. 19 órája, Fulop0 írta:

    Majd holnap elválik. Akkor kerul bele a masik motor. Mit kell nekem leadni hogy atirjak az onkormanyzatnal? Valami papir rola? Adasveteli?

    Úgy tudom, csak olyan motort tehetsz be hivatalosan, aminek van bontási papírja. Az okmányirodában kell beleíratni a forgalmiba a változást. A műszakiig szerintem felesleges vele foglalkozni. Először induljon  be ezzel a motorral.

    A fenti kérdésem csak azért volt, mert visszaolvasva, szinte mindent kipróbáltatok. Viszont nekem volt olyan indítási nehézségeim, amikor egyszer a saru volt a hibás (kívülről még jó állapotúnak nézett ki, de már nem tudott annyi erőt átadni az oxidáció miatt, hogy beinduljon), másszor az indító motor hiba. Maga a jelenség mindkétszer ugyanaz volt. Volt benzin, szikra, forgott az indítómotor is szépen, de nem bírt beindulni, csak behúzással (onnan jöttem rá a saru- indítómotor hibákra).

  2. On 2017. 08. 09. at 4:44, Fulop0 írta:

    De ha roszul lenne ossze teve akkor mar baj lenne nem?

    Annyit tudom hogy az olajtartajt azt leengedtem mert a nivot kihuzva a benzin csepegett. Ha szikra van es benzin is akkor ott roffennie kene nem? Mostmar itthon kezdek vele valamit mert a szerelok csak penzt kernek es az autot traileren viszem es hozom is toluk. Vagyis eddig ez volt. Ezek utan inkabb itthon probalkozom. 

    Ezek szerint indításkor minden stimmel, van benzin (és benzinnyomás is), szikra, forog  rendesen az indítómotor is, de mégsem indul?

  3. Szerintem nem tudnak az injektorok ennyit szállítani. Belefulladna a motor a benzinbe és leállna, ha ennyit (1l/km) tolna a motorba.

    Nem éreztél benzinszagot valahol? A benzinszivattyú után nézz széjjel, lehet lyukas a vezeték és ott tűnik el a benzin, vagy maga a tank lyukas.

  4. On 2016. 07. 10. at 13:27, Imike20 írta:

    Sziasztok!  C20xe (Rotoros) lenne kérdésem! Két hibakódom van!

    19 Fordulatszám szenzor – rossz jel

    93 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl alacsony

    Hogyan orvosolhatóak ezek a hibák? Köszönöm előre is! 

    Valószínűleg a főtengely jeladó hiba lesz itt is, főleg, ha hassan és B41eent által (fentebb) leírt tünetek valamelyikét is produkálja.

  5. 23 órája, hassan írta:

    Sziasztok!

    Calibrám azt a hiba jelenséget produkálja, hogy menet közben egy szempillantás alatt teljesen leáll a motor, a fordulatszám mérő nullára zuhan. Ha van elég lendület, eddig mindig be is rántotta magát és újraindult, de legutóbb már ez nem történt meg és lerohadtam vele. Teljesen rendszertelenül jelentkezik a probléma. Volt, hogy egy út alatt többször is megtörtént, de volt, hogy hetekig nem tapasztaltam. Álló helyzetben szintén eljátssza ugyanezt, olyankor nem indul újra, sőt elindítani sem lehet. Ha hagyom kb. 10 percet állni, akkor viszont pöccre szépen, azonnal indul. Általában. Volt olyan, hogy akkor sem indult és lemerült az aksi az indítási kísérletektől. Otthagytam és fél nap múlva visszatérve, bikakábelről azonnal indult. Az indítási probléma akkor is jelentkezni szokott, ha pöccre indul, majd leállítom valahol és újra el akarom indítani. Kiolvastam a teljes leállás előtt a hibakódokat, azok a következők voltak: 13- Lambda szonda-nincs feszültség változás, 19-Fordulatszám szenzor-rossz jel, 73- Légtömeg-légmennyiség mérő feszültség túl alacsony, 94- Bütykös tengely pozícionáló szenzor-feszültség túl magas. A teljes leállás után a 19 és a 73 eltűnt, viszont bejött a 31-Nincs fordulatszám jel, motor nem megy hibaüzenet. A 13, 94 maradt. Gyorsításkor ráadásul gyakran nem akar gyorsulni, olyan mintha motor fékem lenne és lefulladni készülne, majd elkapja a ritmust és jól megy. Régebben egy szerelő azt mondta, ez a légtömeg mérő miatt van. A motorleállásos és indítási probléma azután jelentkezett, hogy elment a vezérlésem és egy szerelő megjavította az autót. Azóta látta két autószerelő és egy autóvillamossági szakember, de tanácstalan volt mind. Most cseréltek a gépben gyújtáskábeleket és a kábelt a gyújtótrafó és az elosztófedél között, mert több is áthúzott. Több ötletük nem volt.

    Jól jönne egy két ötlet vagy tanács, esetleg megoldás, mivel a 11 éves lányom évekkel ezelőtt bejelentette, hogy igényt tart rá, mint első autóra. Azt hittem azóta elfelejtette, de mióta szar a masina, számon vagyok kérve, hogy mi van az autónkkal. Úgyhogy nem lökhetem be simán a jelenlegi idegölő hiba miatt egy bányatóba.

    Főtengely jeladó hiba szokott ehhez hasonlót csinálni.

  6. On 2016. 02. 25. at 18:33, szucsgabor írta:

    Sziasztok, van egy 91'-es calibrám, a minap elkezdett dadogni mint az állat, 1-ben 2-ben rángatott, nem ment. Kicseréltem a légtömegmérőt, és az alapjárati motort, ez a jelenség részlegesen megszűnt, hibát néha jelez a kis sárga lámpa, de maximum 5 másodpercre és utána nem jön vissza 10-20 kilóméterig. Szóval a kérdésem az lenne mi lehet ez?? :D

    Érdemes lenne először kiolvasni, milyen hibakódot dobott ki.

  7. On 2016. 02. 09. at 18:41, wookie írta:

    Konkretizálok, mert a ritkasága miatt valszeg úgy se lesz belőle semmi. 
    Az alap a c20xe, és ebből lenne 2.4-es. 

    Itt arra gondoltam, hogy talán let, vagy v6 folytószelep, (nem tudom melyik milyen, tippelem hogy azok nagyobbak, bár jobban belegondolva, az xe-re másik nem is nagyon passzol) meg mondjuk let injektor, bár abból kb bármit bele lehet tenni.
    Tengely? Szelepek? Itt teljes a homály. 

    Jha, és a lényeg. Itt most nem az eszetlen, pénztemető szénnéfaragás a lényeg, hanem hogy valszeg úgyis blokkot és dugókat kell cseréljek, és akkor már miért ne. 

    Mondjuk nézegetve a furat löket arányt, az xe a 86x86-al egy elég pörgős kocka motor, a 24-nél meg nagyobb a löket mint a furat, szóval alapból teljesen más karakter lenne. Igazából nem tudom mi sülne ki belőle. 

    A v6-os folytószelepe teljesen más, a let-nek talán ugyanaz.

    Én bővítettem a folytószelepet 64=>68-ra, ami 15-20%-al nagyobb áteresztő képességet ad. Lehet ennyi is elég lenne (ha érdekel pont van egy eladó). Ennyivel nagyobb motornál már érdemesebb a légtömegmérőt is nagyobbra cserélni, mert azt sem méretezték túl.

    Ha meg napi használósnak akarod, akkor csak a powercap és hozzá a chip-et ajánlom. A nagyobb belenyúlás mindig ront a tartósságán.

  8. Maga a kopogásérzékelő ritkán szokott meghibásodni. Inkább vezeték vagy a kopogásérzékelőre menő csatlakozó adja meg előbb magát. Érdemes azokkal kezdeni a hibakeresést. Ha valami szakadás van, azt is kopogásérzékelő hibakódnak dobja.

    • Like 1
  9. On 2015. 11. 30., wookie írta:

    Komplett szét össze, teljes lakat+fény, motor szét csere minden amit kell, valszeg dugót is, de lehet másik blokktömböt kap majd szétszedéskor kiderül. Futómű is összes szilent csere powerflex-re, hátra saab/astra híd gsi stabival, plusz beltérben is kárpitozás, stb. Majd ha kész, s megvan a papíozás, meg műszaki, akkor utána még mennek fel az ötcsavaros agyak, meg a 308-as fék, illetve valszeg hátra 300-as. 

    Ekkora fékekhez nagyobb felni is dukál.

    Versenyezni is akarsz vele?:)

  10. On 2015. 11. 05., Samu76 írta:

    nem,sajna nem ismerek személyesen itt senkit :/ Voltam tegnap a Kasza motorsportnál, hát máris elment a kedvem mindentől. Gondoltam 150 ezerből megúszom a motor generalt (szimeringek,tömítések cseréje,esetleg ha kell gyűrűzni,mert a megszokotnál sokkal jobban fogy az olaj 1000 km/l ) 262 fokos tengelyt berakni és befokolni. erre ő,hát nem úgy megy az, 350 kb csak a munkadíj ,ebben hengerfej módosítás, a tengely miatt és a sűrítés miatt, dugózás,olajszivattyú csere nagyobbra, veztengely fokolás stb.

    alkatrésszel mindennel együtt kb. 500-600 ezer iletve ha szükséges ,akkor egy computer  csere ,írhatóra ,akkor 800 körül.

    Na mondom akkor gyűjtögessünk még egy kicsit :)

    Bocs, hogy egy kicsit későn reagálok, de alig van időm netezni.

    A "nevesebb"  tuning (vagy az erre szakosodott) műhelyek megkérik az árát. Ez van. Lehet érdemesebb lenne megkeresni subiékat, és tőlük is kérni egy árajánlatot a motor tuningodra+ ők a gyári vezérlőre is tudnak írni programot, amivel megspórolsz +200e-t. Persze az írható vezérlők jobbak (pl. vems), mintha a gyárira íratod, de nem nyersz vele annyit, hogy kifizetődő legyen az írható vezérlő.

    Emellett a dugattyú csere sem feltétlenül kell. A hengerfej módosítás, vagy a vezérműtengely fokolás sem akkora nagy dolog, mint amennyit elkérnének érte.

    Amit még elfelejtettek mondani (vagy te nem írtad), az a szívórész és a kipufogó rész módosítása, cseréje. Nemcsak a motorból áll a tuning.:)

    Itt jön az a kérdés (amit a többiek is felvetettek már), megéri-e egy 1.4-est ennyi pénzért erősíteni, amikor egy használt állapotú 2.0 motor (autó), ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújtana kevesebb meghibásodástól tartva a kihegyezett motor miatt.

  11. tényleg kihalt a tuning rész , de az astra G tuning rész is ,mert én is kérdeztem ,van-e valakinek dbilas chipje z14xe motorhoz ,de semmi hozzászólás nem  érkezett :(

     

    Nem halt ki, csak nem nem tudtunk neki segíteni.

    Ismered subit? Esetleg ő tudna neked segíteni chip ügyben.

  12. Ahoj!

     

     Na hát úgy néz ki hogy a kettes dugóm szét lett detonálva.

    Most donor keresés zajik,a kérdésem az,hogy van e másik olyan blokk,aminek a dugói egyeznek az xe-vel vagy ha nem is egyezik de érdemes beletenni?

     

    Miért nem cseréled csak a kettes dugót?

     

  13. Én eddig egy-másfél hónapos kieséssel számoltam, de mivel az eredeti terv borult, és szept 19-el lejár a vizsga, télen meg nem fogok még1x autót építeni, beletörődtem hogy tavaszra lesz belőle valami. Most épp nézegetem a 100 rugós autókat, hogy addig is legyen mivel járni. :)

    Ha nem találsz mást, és nem ijeszt meg a +200 km távolság, írj rám priviben és beszélek velük.

    Elég annyi, hogy eddig még senki sem panaszkodott a munkájukra, és ők is adnak rá, milyen munka megy ki a kezükből. Manapság ritka az ilyen.

  14. Mindent.

    Két hátsó hossztartó, első kereszttartók, zárhíd stb csere, bal első hossztartó komplett, padlón van kb 3 lyuk, hátsó ívek valószínűleg, plusz összes horpadás, rozsda stb. Szóval teljes javítás. A kasznisom visszamondta, hogy ez neki túl sok.

    Az a bajom hogy olyan embert keresek akinek van referenciája.

    Kevés az olyan kasznis akinek van türelme a rozsdás autóhoz, meg alapvetően képes a gyári hegesztések mentén dolgozni, nem csak össszelapolja a lemezeket oszt csá.

    De egyelőre most azzal is megelégednék ha a hátulját megcsinálnák, meg az alján a likakat ideiglenesen, hogy műszakizni tudjon.

    Tudnék ajánlani én is jó lakatost+fényezőt is, de túl messze lakok tőled. confused.gif

  15. Az a váltó versenyzésre és/vagy gyorsulásra jó.

    Nagyon rövidek a fokozatok a másodiktól. Közútra használhatatlan.

    Cserébe brutálisat gyorsulhat vele az autód, csak bírd időben váltani. :icon1:

  16. srácok, sztem találjunk egy tisztes hangnemet egymással.

    írod, hogy "Mivel a turbósra is ugyanaz az erősségű csavar megy fel, mint a XE-re, nem lehet sokkal nagyobb a végnyomása a turbósnak"

    TomTech leírta, hogy az a nem sok, az tényleg nem sok, éppen 37%, és ez nem lehet, hanem biztos.

    a fogalmazás az tényleg nagyon fontos, az tényleg nem sűrítési viszony, ebben neked van igazad.

    a csavarkát két dolog fárasztja nagyon:

    - a henger összezárása miatti túlnyomás, ami folyamatosan épül fel, és valóban kevésbé izgalom dús, hogy a végén 10, vagy 14 bar lesz-e az értéke.

    - a sokkal izgalmasabb buli a robbanás/detonáció (kinek mi jön össze), ami normálisan csinál 50-70 bar túlnyomást is, de ha hiba van, akkor 200 bar, oszt joccakát, szétesik a motor. legalábbis az enyém szétesett.

    minden motorba jól jön az erősebb leszrító csavar, amit mókolnak, mert ott bármikor befittyen egy kis nem várt túlnyomás és a tranziensek.

    Nem én kezdtem a személyeskedést.

    Mivel az XE végnyomása újkorában simán elérhette a 13,5-14bar-t is, ha ehhez hozzáadunk 37%-ot, az már 19 bar körüli végnyomást eredményezne. Ezt a gyári csavarok biztos, hogy nem bírnák ki.

    A robbanás/detonációhoz: gondolom ezért is alacsonyabb az előgyújtás a LET motornál, hogy ne okozzon akkora túlnyomást, amitől szétessen a motor.

    Én lezárnám ezt a témát, ha lehet. Tanácsként is csak azért írtam, hogy komolyabb tuningnál már kell erősebb csavar, mert nálam már megnyúltak a csavarok 10e km múlva.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.