Jump to content

reddish

Forummember
 • Content Count

  341
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

reddish last won the day on May 28 2014

reddish had the most liked content!

Community Reputation

17 Segítőkész

About reddish

 • Rank
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE clubcard

 • Autó(k)
  Calibra C20XE, phase 4
 • City
  xxxx

Recent Profile Visitors

2,807 profile views
 1. Lambdaszonda hibánál többletfogyasztás is előjön. Egy villamosságis kiméri neked, ha hibás.
 2. Szerintem semmilyen viszonyban nincs. Külön klímahűtése van a klímásnak.
 3. Úgy tudom, csak olyan motort tehetsz be hivatalosan, aminek van bontási papírja. Az okmányirodában kell beleíratni a forgalmiba a változást. A műszakiig szerintem felesleges vele foglalkozni. Először induljon be ezzel a motorral. A fenti kérdésem csak azért volt, mert visszaolvasva, szinte mindent kipróbáltatok. Viszont nekem volt olyan indítási nehézségeim, amikor egyszer a saru volt a hibás (kívülről még jó állapotúnak nézett ki, de már nem tudott annyi erőt átadni az oxidáció miatt, hogy beinduljon), másszor az indító motor hiba. Maga a jelenség mindkétszer ugyanaz volt. Volt benzin, szikra, forgott az indítómotor is szépen, de nem bírt beindulni, csak behúzással (onnan jöttem rá a saru- indítómotor hibákra).
 4. Ezek szerint indításkor minden stimmel, van benzin (és benzinnyomás is), szikra, forog rendesen az indítómotor is, de mégsem indul?
 5. reddish

  Váltó tuning

  Bocsi, hogy csak most válaszolok, de nem voltam mostanában fent, Amire válaszoltam az a wegapower ebayről belinkelt váltójának szólt. Lehet kicsit félreérthető volt.
 6. Szerintem nem tudnak az injektorok ennyit szállítani. Belefulladna a motor a benzinbe és leállna, ha ennyit (1l/km) tolna a motorba. Nem éreztél benzinszagot valahol? A benzinszivattyú után nézz széjjel, lehet lyukas a vezeték és ott tűnik el a benzin, vagy maga a tank lyukas.
 7. Valószínűleg a főtengely jeladó hiba lesz itt is, főleg, ha hassan és B41eent által (fentebb) leírt tünetek valamelyikét is produkálja.
 8. Főtengely jeladó hiba szokott ehhez hasonlót csinálni.
 9. Érdemes lenne először kiolvasni, milyen hibakódot dobott ki.
 10. A v6-os folytószelepe teljesen más, a let-nek talán ugyanaz. Én bővítettem a folytószelepet 64=>68-ra, ami 15-20%-al nagyobb áteresztő képességet ad. Lehet ennyi is elég lenne (ha érdekel pont van egy eladó). Ennyivel nagyobb motornál már érdemesebb a légtömegmérőt is nagyobbra cserélni, mert azt sem méretezték túl. Ha meg napi használósnak akarod, akkor csak a powercap és hozzá a chip-et ajánlom. A nagyobb belenyúlás mindig ront a tartósságán.
 11. Maga a kopogásérzékelő ritkán szokott meghibásodni. Inkább vezeték vagy a kopogásérzékelőre menő csatlakozó adja meg előbb magát. Érdemes azokkal kezdeni a hibakeresést. Ha valami szakadás van, azt is kopogásérzékelő hibakódnak dobja.
 12. Ekkora fékekhez nagyobb felni is dukál. Versenyezni is akarsz vele?
 13. Bocs, hogy egy kicsit későn reagálok, de alig van időm netezni. A "nevesebb" tuning (vagy az erre szakosodott) műhelyek megkérik az árát. Ez van. Lehet érdemesebb lenne megkeresni subiékat, és tőlük is kérni egy árajánlatot a motor tuningodra+ ők a gyári vezérlőre is tudnak írni programot, amivel megspórolsz +200e-t. Persze az írható vezérlők jobbak (pl. vems), mintha a gyárira íratod, de nem nyersz vele annyit, hogy kifizetődő legyen az írható vezérlő. Emellett a dugattyú csere sem feltétlenül kell. A hengerfej módosítás, vagy a vezérműtengely fokolás sem akkora nagy dolog, mint amennyit elkérnének érte. Amit még elfelejtettek mondani (vagy te nem írtad), az a szívórész és a kipufogó rész módosítása, cseréje. Nemcsak a motorból áll a tuning.:) Itt jön az a kérdés (amit a többiek is felvetettek már), megéri-e egy 1.4-est ennyi pénzért erősíteni, amikor egy használt állapotú 2.0 motor (autó), ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújtana kevesebb meghibásodástól tartva a kihegyezett motor miatt.
 14. Nem halt ki, csak nem nem tudtunk neki segíteni. Ismered subit? Esetleg ő tudna neked segíteni chip ügyben.
 15. Miért nem cseréled csak a kettes dugót?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.