Jump to content

reddish

Fórumlakó
 • Hozzászólások

  341
 • Csatlakozott

 • Utolsó látogatás

 • Days Won

  1

reddish last won the day on Május 28 2014

reddish had the most liked content!

Hírnév

17 Segítőkész

reddish névjegye

 • Felhasználói rang
  Fórumlakó

Személyes információ

 • Neme
  Férfi

MOTE klubkártya

 • Autó(k)
  Calibra C20XE, phase 4
 • Város
  xxxx

Legutóbbi látogatók

2.772 profile views
 1. reddish

  Általános műszaki problémák

  Lambdaszonda hibánál többletfogyasztás is előjön. Egy villamosságis kiméri neked, ha hibás.
 2. reddish

  Teljesítmény Tuning

  Szerintem semmilyen viszonyban nincs. Külön klímahűtése van a klímásnak.
 3. reddish

  Általános műszaki problémák

  Úgy tudom, csak olyan motort tehetsz be hivatalosan, aminek van bontási papírja. Az okmányirodában kell beleíratni a forgalmiba a változást. A műszakiig szerintem felesleges vele foglalkozni. Először induljon be ezzel a motorral. A fenti kérdésem csak azért volt, mert visszaolvasva, szinte mindent kipróbáltatok. Viszont nekem volt olyan indítási nehézségeim, amikor egyszer a saru volt a hibás (kívülről még jó állapotúnak nézett ki, de már nem tudott annyi erőt átadni az oxidáció miatt, hogy beinduljon), másszor az indító motor hiba. Maga a jelenség mindkétszer ugyanaz volt. Volt benzin, szikra, forgott az indítómotor is szépen, de nem bírt beindulni, csak behúzással (onnan jöttem rá a saru- indítómotor hibákra).
 4. reddish

  Általános műszaki problémák

  Ezek szerint indításkor minden stimmel, van benzin (és benzinnyomás is), szikra, forog rendesen az indítómotor is, de mégsem indul?
 5. reddish

  Váltó tuning

  Bocsi, hogy csak most válaszolok, de nem voltam mostanában fent, Amire válaszoltam az a wegapower ebayről belinkelt váltójának szólt. Lehet kicsit félreérthető volt.
 6. reddish

  Általános műszaki problémák

  Szerintem nem tudnak az injektorok ennyit szállítani. Belefulladna a motor a benzinbe és leállna, ha ennyit (1l/km) tolna a motorba. Nem éreztél benzinszagot valahol? A benzinszivattyú után nézz széjjel, lehet lyukas a vezeték és ott tűnik el a benzin, vagy maga a tank lyukas.
 7. reddish

  Általános műszaki problémák

  Valószínűleg a főtengely jeladó hiba lesz itt is, főleg, ha hassan és B41eent által (fentebb) leírt tünetek valamelyikét is produkálja.
 8. reddish

  Általános műszaki problémák

  Főtengely jeladó hiba szokott ehhez hasonlót csinálni.
 9. reddish

  Általános műszaki problémák

  Érdemes lenne először kiolvasni, milyen hibakódot dobott ki.
 10. reddish

  Teljesítmény Tuning

  A v6-os folytószelepe teljesen más, a let-nek talán ugyanaz. Én bővítettem a folytószelepet 64=>68-ra, ami 15-20%-al nagyobb áteresztő képességet ad. Lehet ennyi is elég lenne (ha érdekel pont van egy eladó). Ennyivel nagyobb motornál már érdemesebb a légtömegmérőt is nagyobbra cserélni, mert azt sem méretezték túl. Ha meg napi használósnak akarod, akkor csak a powercap és hozzá a chip-et ajánlom. A nagyobb belenyúlás mindig ront a tartósságán.
 11. reddish

  Általános műszaki problémák

  Maga a kopogásérzékelő ritkán szokott meghibásodni. Inkább vezeték vagy a kopogásérzékelőre menő csatlakozó adja meg előbb magát. Érdemes azokkal kezdeni a hibakeresést. Ha valami szakadás van, azt is kopogásérzékelő hibakódnak dobja.
 12. reddish

  Egyéb csevegés

  Ekkora fékekhez nagyobb felni is dukál. Versenyezni is akarsz vele?
 13. reddish

  Teljesítmény Tuning

  Bocs, hogy egy kicsit későn reagálok, de alig van időm netezni. A "nevesebb" tuning (vagy az erre szakosodott) műhelyek megkérik az árát. Ez van. Lehet érdemesebb lenne megkeresni subiékat, és tőlük is kérni egy árajánlatot a motor tuningodra+ ők a gyári vezérlőre is tudnak írni programot, amivel megspórolsz +200e-t. Persze az írható vezérlők jobbak (pl. vems), mintha a gyárira íratod, de nem nyersz vele annyit, hogy kifizetődő legyen az írható vezérlő. Emellett a dugattyú csere sem feltétlenül kell. A hengerfej módosítás, vagy a vezérműtengely fokolás sem akkora nagy dolog, mint amennyit elkérnének érte. Amit még elfelejtettek mondani (vagy te nem írtad), az a szívórész és a kipufogó rész módosítása, cseréje. Nemcsak a motorból áll a tuning.:) Itt jön az a kérdés (amit a többiek is felvetettek már), megéri-e egy 1.4-est ennyi pénzért erősíteni, amikor egy használt állapotú 2.0 motor (autó), ugyanazt vagy jobb teljesítményt nyújtana kevesebb meghibásodástól tartva a kihegyezett motor miatt.
 14. reddish

  Teljesítmény Tuning

  Nem halt ki, csak nem nem tudtunk neki segíteni. Ismered subit? Esetleg ő tudna neked segíteni chip ügyben.
 15. reddish

  Teljesítmény Tuning

  Miért nem cseréled csak a kettes dugót?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.