Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ManoBeer

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    56
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by ManoBeer

  1. Köszönet! A gyors fel- és lekapcsolás tényleg nem használt. Valószínűleg fel van programozva :-) Én is hasznosnak tartom, ismerve a feleségem, na jó meg magamat is :-) Most ismerkedem még az autóval és nagyon tetszik idáig :-) Nagyon szeretem vezetni :-)

  2. Üdv Mindenkinek!

    Pár napja van velünk az új családtag a H Astránk. A világításkapcsolóval kapcsolatban van kérdésem, ugyanis a motor beindítását követően 0 állásban is felgyullad a tompított fényszóróm. Egészen addig világít, amíg a gyújtást le nem veszem róla. Helyzetjelzőnél elalszik, a felkapcsolt állapotban pedig természetesen világít rendesen. A kapcsoló nem AUTOMATA funkciós. Fény és esőérzékelős az autó. Beállítás, vagy valami elektromos bibi lehet?

    Köszönöm előre is a segítséget!

     

  3. Sziasztok!

    A segítségetekre lenne szükségem újra! Szépen megcsináltam az autón az olajcserét, és ahogyan az illik a benzinszűrőt is ki szeretném cserélni, de mintha merev falu csövekkel lenne csatlakoztatva a szűrő.

    Az F astrámon már csukott szemmel is ment, de most megakadtam, nem esnék neki ész nélkül. Valaki leírná a menetrendet azt nagyon megköszönném, esetleg fotó!

    Előre is köszönöm!

  4. Hogyne számítana. Lényegében a kinti 40 fokos levegő hűti közvetlenül a vízhűtőt, és nem a klímahűtőn keresztül áramló nemtudom hány fokos (70-80 ha megy a klíma?) levegő.

    Végre újra itthon a kedves családtag :D . A hűtővíz iszonyatos állapotban volt, fűtőradiátor vacsi új, gomba vacsi új (éppen bazsevált még a régi) venti megy. Létezhet, hogy a belső venti 3-4fokozatban bezavarja a vízhőfok kijelzőt, mert ha felkapcsolom "meleg motor mutat, még akkor is, ha megy a hűtőventi, ha 0-1-2 akkor normál a vízhőfok. Csak fáradt lehet ott valamelyik kábel :huh: nem?

  5. Az az érdekes, amikor megálltunk pihenőre az autópályán, és járattam a motort, miközben ment a klíma, hallottam ahogy visszakapcsoltak a ventilátorok alap fokozatra, és a víz is visszahűlt 90 fok alá. És ugyanez történt, amikor 40 percet araszoltunk a fizető kapura várva Zágráb előtt. Csak autópálya tempónál melegszik nagyon.

    Nekem, persze a szerpentinekhez közel sincsen köze, de az M3-on a Gödöllői dombokon araszolt felfelé, de akkor sem ment a pirosba és szépen a ventillátor lehűtött 90fokig. A baj még nálam az is, de ezt mára megoldották, hogy a hűtővizem nagyon gyalázatos volt. Kiegyenlítőmből szerencsére nem tűnt el víz, de az 1 venti fokozat hiánya miatt szinte állandóan túlnyomás alatt voltak a csövek és az nem jó szerintem, főleg egy 17 éves paripánál, mert bármikor elszállhatott volna egy. Igazából hajnalban indultunk, a gyerek miatt is és végig nyomtam M3-M0-M5-M0-M6-M8-51-es út és nem volt gond, mikor már melegedett az aszfalt akkor sem. Azért szerintem az is sokat számít, hogy a hűtőmből nem takar ki a klímahűtő, így lehet elég lesz csak 2fokozatban a vízhűtő ventillátor. Amúgy a gomba is gatya volt már, így azt is cserélni kellett.

  6. 30 fok felett, autópályás menetben még olyan apróságnak is nagy jelentősége van, hogy a lökösben alul a fekete rács kétoldalt a szélén meg van-e nyitva, vagy sem. Isuzu motornál a klímás verziónál meg van nyitva a klíma nélkülinél nincs. Klímás verziónál magyarul nagyobb felületen tudja érni a menetszél a hűtőket. Ezt a rácsot a lökösben nem cseréltem ki a klímás verzióéra, ezért kevesebb levegő tud bejutni a hűtőkre. Elképzelhető, hogy emiatt melegszik a motorom iszonyatos módon 35 fok felett, autópályás tempóban, klíma használat mellett.

    A melegedést úgy értsétek, hogy a horvát autópálya hosszú szerpentinjein felfelé a pirosba ment a hőfok, többször is, mire észrevettem. Ilyenkor klíma azonnali kikapcsolása, és a gáz elvétele következett. Mikor hazaértem, láttam, hogy a kiegyenlítőben nincs egy csepp víz se, 2 liter ment utánna. Azóta szerencsére nem jártam ilyen helyeken, így melegedés sem volt, és a víz sem fogy.

    Hazafelé én is egyik szemmel a mutatón voltam, másikkal meg minden egyebet figyeltem :o Szerencsére a pirosban még sosem volt :icon1: , még 35 fok melegben araszolva a városi forgalomban sem ment csak éppen a piros alá. Ezt a lökös rácsot megnézem, ha megkapom végre az autómat a szerelőtől holnap!

  7. Srácok, nyugalom! Azért írtam, hogy megértem a szerelőt, hogy nem ugrik neki sufni tuningolni, lehet én sem tenném, azért a motor hűtés nem játék! A másik ventilátoron már dolgozok, hogy meglegyen! Tudom, hogy oka van a két ventilátornak! A szaki szerint ezeket a mocikat szerelték egy venitvel és kettővel is, és eddig még nem találta meg az első ventim kábelét. Autópályán 30 fokban izgalmas volt a hőfok, de megbírkózótt a feladattal, de nem az igazi azt én is tudom. Hétfőn okosabb leszek és jelentkezem!

    Mindenkinek köszönöm a tanácsokat!

  8. Gyerekek tudtam én, hogy az Opeles társaim fogják tudni a megoldást :D .
    Csak a hűtő utáni ventim van meg természetesen a klíma hűtőé nem. Teljesen logikus a megoldás amiket adtok :omg: , főként úgy, hogy tapasztalatból mondjátok. Kaptam ötletként a klíma helyreállítása című megoldás tőlük, de ahhoz a pénztárcám sajna vékonyka lett :huh: Sajna a szerelők nem szeretnek agytröszködni, csere, új. Ez a szókincsük. Ritka mikor maguktól okoskodnak ki ilyet, persze egy részről érthetőek ők is, de azért egy 17 éves autónál a tulaj torka elszorul a csere és új szavak hallatán :blush: Na de továbbítom a megoldást és jelentkezem mi lett az eredmény!

    Köszönöm ismét a segítséget! :D

  9. Helló Társak!

    Komoly problémába ütköztek a szakemberek ismételten. Az én Vectrám '96 2.0 benzines X20XEV manuál klímás. Az előző tulaj összecsukta az elejét és a klíma már nem került vissza, se a hűtő, se a jeladó se semmi az orrába, a kompresszortól. A gond a következő, már ha igaz, a hűtőventilátor 1. fokozata nincsen meg (ez tuti), csak a magas fokozat ami kb 101-2 foknál kapcsol is (Venti működik, mindkét fokozat lassú és gyors is lett próbálva), viszont addig csak a szél és a szerencse hűt (30fok fölött az sem sokáig). A motor nem fő meg elvileg, mert mint az írtam a magas fokozat hibátlan (megjárta a Kalocsa-Nyíregy távot és Pestet is többször pályán, városban is araszolt-én majdnem infarktust kaptam a hőfok láttán persze. Na de egy volt Opel dr odáig jutott a hibafejtéssel, hogy a relék jók, gomba jó, venti jó, kábel jó és valószínűleg a klíma eszközeinek hiánya bezavarja a kis agyát az autónak. Ötlet?

  10. Sziasztok!

    Kellene egy kis segítség :hiya: abban, hogy az F Astra hűtőventillátora leállítás után, meleg motornál megy gyújtás nélkül, vagy sem :confused: ? Szégyellem, mert az enyém volt a sógor kis '98-os F-je és én már nem emlékszem, hogy volt anno :(! Neki most nem megy csak gyújtással, de nekem rémlik, hogy anélkül is ment, vagy nem :confused: Azt tuti, hogy a Verában megy :icon13:

  11. Sziasztok!

    Üdvözlök mindenkit, mint újonc!

    Kis segítséget szeretnék kérni.

    Mostanában vettem egy 2000évi 1.6 Vectrát.

    Az autó tökéletesen indul, munkába menet ( Budapesten keresztül a XVII.ker-ből a XI.ker-be.) kb 15Km után egyszer csak megáll. Általában váltás közben, mikor kiveszem sebességből és tenném a következőbe. Ilyenkor visszateszem egy sebességet és beindul, de ismét leáll, ezt még egyszer megcsinálja és utána működik tökéletesen. A vicc az egészben, hogy kb. ugyan ott áll le +- 100méter.

    Már gondolkodtam azon is, hogy egy Bermuda-háromszögbe érek.

    Szerintetek mi ez?

    Köszi

    Tom

    Helló!

    A fordulatszámod esetleg nem ingadozik alapjáraton :hiya: ? Nekem is csinált hasonlót, hogy visszaváltáskor leállt, meg néha melegen indítás után és utána mintha mi sem történt volna. Az oka nálam alapjárati motor. Kitisztítottam és most minden ok azóta :D !

  12. Ledem van rengeteg csak 5mm-es és ellenállással együtt már nem fér el:(

    Az 5mm led kicsit nagy lesz :confused: 3mm ledre van szükséged, az pont passzol az eredeti burkolathoz is. Én szuper erőset vettem (nem feltétlen volt jó választás) 1K ellenállással fehér színben, nos fényvető nélkül túl erős a fénye, mindenképpen szét kell szórni. Sokan javasolják a led megcsiszolását, de azt még nem próbáltam, hanem az eredeti fényvetőt raktam vissza, így min. fényerőn este még éppen nem zavaró,de ami az igaz lehetne halványabb is :mellow:

  13. A középkonzolon lévő gombokba milyen izzó való(TC, ablakfűtés) mert nem világít ha benyomom mert valaki kiszedte belőle :) ?

    Nekem pont ugyan ez volt a gondom mikor megvettem a vasat. Az izzókat, ha nem érintkezési hibáról van szó - csiszolópapírral szépen a lábakat meg csiszolgatod :D, mert nálam is volt érintkezési gond - akkor csak forrasztgatással tudod cserélni.

    Ő az akit meg fogsz találni mikor szétkapod a kapcsolót:

    http://kepfeltoltes.hu/130330/201212254055_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    No én pont ezért - meg a fórumtársak buzdítására és segítségével - csináltam meg az összes kapcsolómat ledesre idén! Ilyen foglalatú izzót nemigen veszel :o, csak izzót és ha már forrasztgatni kell a led sokkal szebb és jobb, tartósabb megoldás ;) , vagy marad pár ezer papírpénzért kapcsoló vásárlás bontóból, de úgy 1 db kapcsoló árából a teljes garnitúrát ledre tudod cserélni :huh:. Ha kell segítség szólj én szívesen segítek, mert nekem most még friss az élmény :D

  14. Na, ez engem is érdekelne :) Merrefelé találom az F Astra topicban?

    Bal oldalon a fejem felett egy kis helyen elvált a kárpit a szivacstól, és nem túl szép. De az a szerencse, hogy nem annyira feltűnő.

    Hogy őszinte legyek, nem merek hozzányúlni, mert félek, hogy csak szarabb lesz. :)

    Egy másik fórumban ezeket találtam a témával kapcsoaltban:

    http://forum.index.h...ext=0&t=9091442

    http://forum.index.h...ext=0&t=9091442

    A 4 ajtós sedanból egyáltalán hogy lehet kiemelni ezt a szart? :)

    Én ezt találtam :D ITT Azért kell némi legózás mire kijön annyi szent :confused: gondolom, nekem ezzel nem lesz gond mert ferdehátú a paci :icon1: Szerintem azért valamennyire csak rugalmas ahhoz, hogy ki lehessen játszani.

  15. Ha nekiállsz, kb. 5ezerből megvan a következő 10 évre. A bontott sem lehet sokkal több. Aztán meg ott van, hogy lehet 1-2 év után az is megereszkedik. Meg hibátlan, tiszta, szép állapotút szerintem talán nehezebb találni.

    Én megcsinálnám, F Astra topicban volt róla szó néhányszor, a menetét is leírták, csak 1 fél napot kell rászánni. :)

    Huh. Megnéztem a képeket és a számra ütöttem a kérdésemért egyből :D, ezt meg kell nekem is csinálnom! Tökre igazad van, hiába szép a kárpit amit találtam, egy-két év és olyan lesz, mint a mostani. Veszek anyagot és meg fogom csinálni magamnak :D.

  16. Jobb vagy bal menetes ? Azt nézted ? Csak mert az enyémen balmenetes, ráadásul nem mindennap használja az ember és az autóba is el lehet korrodálva a menet.

    Bocsi, hogy eddig nem reagáltam. Nos köszönöm a tanácsot, mindenképpen megnézem a menetet, de szerencsére, ha nem stimmelne találtam ma egy faja bontót :D ahol elsírtam a bánatom és annyit mondott a kolléga (ő is B Vectrás), ha nem a céges vassal megyek hozzá keresünk megfelelő vonószemet az enyémhez, illetve kiderítjük mi a baj :D , azért a menetet előtte megnézem :omg:

  17. Sziasztok.

    A segítségetek kellene és pár ötlet a hibával kapcsolatban...

    97es Vectrám X20XEV Problémája hogy mikor rájön akkor elmegy az alapjárat és leáll ahogy kiveszem üresbe vagy mikor váltok. Persze általában simán beindul ha indítom de van h kicsit nehezebben de az alapjárata így halott... Nemmindíg csinálja hideg- meleg motor mindeggy akkoris előfordul..

    Az alapjárati motort majd kipuculom valamejik nap de esetleg vanemég ojan amit kikéne és hol találom azokat mert a fentiekben olvastan 1-2 dolgot.

    Még lenne ojan kérdésem h a kéziféknél ugye van a csatlakozo pl: az Op comnak ott elvileg az 5 és 6 érintkezőtkell összezárni és rárakni gyujtásra h kivillogja a hibakódot ha van.. De mejik az 5 és 6 érintkezője mert nincs beszámozva és nekem összesen 8 érintkező van benne...

    Raknékfelróla képet de nemtudom h kell...

    a Segítséget előreis köszönöm...

    Helló!

    Nálam ugyan ez volt a gond és egy jó alapjárati motor tisztítás meg is oldotta. Érdemes még rászánni az időt és a fojtószelepházat levenni és azt is jól kipucolni.

    Csatlakozóhoz a kollégák tuti adnak tanácsot :D

  18. Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem! A minap vettem egy "bontóból" vonószemet, de a menet nem igazán stimmel, ugyanis ez egy Angliából behozott 2000 évjáratú B2 Vectráé volt, mint az utólag a helyszínen kiderült. Létezhet, hogy nem egyezik meg a '96 B1 vectra és a B2 Vectra mente?

  19. Ledesíts! :D kb 4000ft-ból ki jön minden.

    P1020502_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Elmorzsoltam egy könnycseppet :D ! Nagyon tuti lett :icon13: !

    Remélem nemsokára én is megmutathatom a kész belsőt :icon6: és tényleg (ha az ember nem nyír ki eszközt :mellow: , nekem eddig a klíma kapcsoló bánta, de nem feltétlen a ledesítés lehetett az oka, ki tudja milyen volt előtte, mert december óta az enyém a vas :D csupán ) piri pénzegységből kijön a szép világítás :D

    Én fehérben utazom B)

  20. Gombok, beltér, csomagtér nálam már kész, új ellenállások lettek mérve, mert a korábbi ledesítés alkalmával 12v-ra lettek kalkulálva az ellenállások, most 14,4V-ra, hogy ha jár a kocsi és a generátor, az akkor leadott feszt is bírja hosszútávon. Amire még figyeljen az aki ledesít, hogy az utastérvilágításnál nekem az elhalványító elektronika miatt nem csak egy előtétellenállást kellett bekötni sorban, hanem egyet párhuzamosan is, mert amúgy nem kapcsolt le teljesen a beltérvilágítás. Menet közben és leállítva is halványan még égett...

    Következő lépés nekem is a világításkapcsoló ledesítése. Múlt vasárnap megpróbáltam kiszedni, de nem sikerült! Egy hogyant találtam abban annyi van hogy bal oldalán a közepe felé kell benyúlni, majd a kapcsolónál fogva kihúzni. Na most vagy nagyon gyikfing vagyok, vagy be van nekem gyógyulva, d nem sikerült kiszednem. Amit furcsálltam, hogy késsel is alig fértem be a kapcsoló és a műszerfal közé. Mintha be lenne ragasztva nekem :o, vagy csak ennyire passzentos lenne? Csak az alsó felén tudtam teljesen benyúlni... Ötlet?

    Huh az gáz, ha nem jön ki a kicsike, nálam szépen kicsúszik a helyéről minden agresszívabb feszítés nélkül. Ennyire azért nem kellene, hogy passzentos legyen. Esetleg tudsz ötletet adni a gyári belső riasztó kapcsolómra, mert nekem nem akar villogni a piros led. Az eredetit sikerült lesufnituningolni (eltörni nagyon béna módon) róla és azóta az új nem villog. Világítás ok, a piros világít, de a helyén nem villog! Van esetleg kapcsolási rajzod, vagy esetleg meg tudod mondani hol a reléje?

  21. Valahol mintha azt olvastam volna hogy a klímás vecikben nem kell kiszedni a középkonzolt hogy ki lehessen szedni a fűtőradiátort. Ez mennyire fedi a valóságot? (elvileg anyós lábtér felől ki lehet szedni) Ha nem muszáj nem szedném ki a komplett középkonzolt, bár lehet egy nagyobb lélegzetvitelű "project" keretében kiszedem mikor a külső fűthető tükröt is kötöm be, valamint azt is meg kéne néznem hogy miért nem megy levegő lábra. Minimális megy, de gondolom ez is ilyen lamellás bowdenes megoldás, szerintem nem nyitni ki teljesen.

    Bocsesz! Én is nehezen szoktam meg, hogy a kardánbox hivatalos neve a középkonzol :D Nekem mindenképpen tisztítanom kell a rendszeremet, tehát ezért én megpróbálom. Félek tőle nehogy kinyírjak csövet, vagy bármit, de muszáj mert a vizem gyalázatos :o, szerencsére nem olajos, vagy ilyesmi, csak "viseltes" , az igazat megvallva nem nagyon bízok a tisztításban a radiátor esetében én sem és 4000papírpénzért nem is sok egy csilli-villi radiátor :D

  22. Sziasztok!

    Pont azután olvasgatok hogy mi lehet az oka a gyér fűtési teljesítményemnek. Valakinél olvastam hogy a fűtőradiátor eltömődött. Gyanúm szerint nálam is a radiátor lesz a ludas, mert minden úgy működik ahogy kéne, csak a leadott hő mennyisége elég halovány. tgabikának köszönhetően már látom hogy hol a radiátor ;)

    Kérdésem hogy mennyire macera kiszedni/cserélni, illetve érdemes-e megpróbálni kipucolni, vagy inkább egy 4000Ft-os újat beszerelni? Ha jól sejtem akkor ebben a hűtővíz folyik át és az abból leadott hőt fújja ki az utastérbe a fűtőmotor?

    Nálam ugyanez, én megpróbálkozom a tisztítással, szerintem az egész rendszeremre ráfér a hűtővizemet elnézve :icon11:, és ha ez nem segít akkor csere. Szerintem egy próbát azért megér a tisztítás is, csak vigyázni kell mert ezek a szerek szeretik a csöveket :D Hibakereséskor pik-pak kikaptam elsőre a középkonzolt, pedig még sosem csináltam, onnan már szépen látszik a radiátor és meg tudtam állapítani, hogy a víz odáig érinthetetlenül forró :D , de utána langyi :o , tényleg nem bonyolult, ha jól emlékszem 9 csavar tartja a középkonzolt. Kettő a szivargyúttós borítás alatt persze oldalanként értve egy-egy, kettő a váltóborítás mögött, egy a kéziféknél és kettő az első ülések mellett hátul, ja és kettő a lábtérnél elöl. Még magát a tettest én sem bontottam ki, de jól hozzáférhetőnek tűnt így már.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.