Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

nnorbi99

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    41
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by nnorbi99

  1. 6 órája, kingblue írta:

     

    Szia.Egy kis segítség.

    Ezt a videót megtaláltam, de itt ha jól értelmezem, akkor a háttérvilágitás izzóit cseréli. Nekem az jó. Gyújtás ráadásakor világitania kellene az összes visszajelző lámpának. Nálam szinte mindegyik világit, kivéve az akksi (töltés) jele. Ezért gondolom, hogy az kiégett. A kérdés, hogy azt az egyet hogyan kell kicserélni.

  2. Továbbá van valakinek valami ötlete arra, hogy mitől lehet az, hogy a napi első beinditás mindig pöccre megy (még  a téli hidegekben is), de aznap azután az esetek 80-90 százalékában már 2-3 másodpercet is kell inditózni, mig beröffen a motor. Ezt mi okozhatja? G Astra Z14XE motorral.

  3. Sziasztok!

    Gyújtás ráadáskor nem világit a töltés visszajelző lámpa (akksi ikon) a műszerfalon. Szerintem kiégett, mert töltés az van.

    Hogyan tudom azt kicserélni? Amilyen leirásokat találtam, ott mindenhol a háttérvilágitás izzóinak a cseréjét irják le.

     

  4. Újra felteszem a kérdést, mert látom, beindult egy kicsit az élet a fórumon. Hátha van valakinek valami ötlete.

    Adott egy 2003-as Z14XE motor. Augusztus óta néha azt csinálja, hogy ha leállitom és még meleg motornál ujrainditom (akár fél órára rá), nehezen indul, kb 3-4 másodpercnyi inditózás után röffen be. Hideg motornál mindig pöccre indul. Hibakód nincs. Meleg motornál az esetek kb 40-50 százalékában jön elő a hiba. A motor amúgy szépen jár, húz, fogyasztásnövekedést nem tapasztaltam.

    Mi okozhatja a problémát?

  5. 17 perce, sziklaboci írta:

    P0340-et kapok én is. Ez még X-es motor (x14xe), ahogy olvastam az általad is említett ecu hiba a Z-s motorokra jellemző (és mivel villáskulcsról beszélsz gondolom a tied az, nálam minden hiba a sima motor piktogramot gyújtja), persze ettől még lehet ennek is ez a baja. Viszont a cseréig abszolút nem volt gond a régivel, azóta meg visszatérő hiba. A régi nem azért lett cserélve mert hibákat dobált, hanem mert elporladt a felfogató csavarja körül a műanyag és nem akartam a szétesőben lévő jeladót visszatenni a szíj közepére. 

    Akkor viszont ha beválik neked egy jeladó, légy szives ird meg a tipusát, lehet teszek egy utolsó próbát vele.

  6. 8 órája, sziklaboci írta:

    Korábban írtam a vezérműtengely-jeladó cserével kapcsolatos kálváriámról, amit úgy tűnik elkiabáltam: a starline után a valeo sem jó, előbbi 130, utóbbi 1000 hibamentes kilométert volt szíves produkálni. Most teszek egy erőtlen próbálkozást egy bontott gyári jeladóval... Esetleg ha van valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban, nagyon szívesen venném! (Nem, vezérlés nincs elrakva..) Az már csak hab a tortán, hogy a szintén valeo márkájú vadonatúj vízpumpa is elkezdett visítani kb 1000 km után :) Nincs nekem ezzel most szerencsém..

    Milyen hibakódot kapsz? Nekem öt éve világit a villáskulcs és a p0340-es hibakódot adja ki rá, és lekorlátozza a fordulatszámot 3950-nél. Eleinte csak néha jött a hiba, mostanában már az esetek 99%-ában jön. Amikor hibeg van, akkor néha nem jelenik meg a villáskulcs.

    Egyszer cseréltettem rajta vezérműtengely jeladót. Jó is volt kb. 50 km-ig. A hiba több, mint valószinű az ECU-ban van. Azt kell felújittatni. Kb 30-40 ezer egy vezérlőkör felújitása, a komplett ECU-jé pedig 100 ezer. Bontottat is beletehetsz, de az is lutri.

  7. On 2020. 11. 02. at 8:53, nnorbi99 írta:

    Sziasztok!

    Adott egy 2003-as Z14XE motor. Augusztus óta néha azt csinálja, hogy ha leállitom és még meleg motornál ujrainditom (akár fél órára rá), nehezen indul, kb 3-4 másodpercnyi inditózás után röffen be. Hideg motornál mindig pöccre indul. Hibakód nincs. Meleg motornál az esetek kb 40-50 százalékában jön elő a hiba. A motor amúgy szépen jár, húz, fogyasztásnövekedést nem tapasztaltam.

    Mi okozhatja a problémát?

    Erre nincs senkinek se valami ötlete?

  8. Sziasztok!

    Adott egy 2003-as Z14XE motor. Augusztus óta néha azt csinálja, hogy ha leállitom és még meleg motornál ujrainditom (akár fél órára rá), nehezen indul, kb 3-4 másodpercnyi inditózás után röffen be. Hideg motornál mindig pöccre indul. Hibakód nincs. Meleg motornál az esetek kb 40-50 százalékában jön elő a hiba. A motor amúgy szépen jár, húz, fogyasztásnövekedést nem tapasztaltam.

    Mi okozhatja a problémát?

  9. 19 órája, Vardar írta:

    Nem tököltem, vettem egy Verner/Calorsatot, tökéletesen működik. (a ventim egyébként nem kapcsolt be a délelőtti kör során).

     

    Eléggé bosszant a dolog, hogy a szerelőm betette a Febit 1 éve, mert eresztett az előző és még lelkesen magyarázta is hogy ezek az Ecotecek milyen forróak, még jót is tesz azzal, hogy lehűti. Kb 1 éve túlhűtve fut a kocsim, gyanús nekem, hogy a lambdaszonda problémám is a nem kellően meleg kipufogó gáz miatt nem eléggé tisztuló katalizátor miatt van és a hidrotőke csattogásomnak is ez lehet az oka. Most volt olajcsere, remélem a friss olaj+ meleg megoldja a problémákat.

     

    Jah, Debrecen-Hegyalja távra (~140 km, 2 óra) betöltötten fél flakon hidrotőke tisztítót, de 80nál nem ment feljebb a hőfokom, szóval semmit se ért.

    Én is lecseréltem a sz*ar Febit ma Behr-re és 25 km után azt mondhatom, hogy jól működik. Sokkal jobb, mint a Febi. Kb 88-89 foknál nyit és ODB-vel mérve 2 fok a hiszterézise, tehát 88-86/89-87 között mozog. Egyszer sem ment 85 fok alá, mig a Febinél képes volt lemeni 80-ra is.

    • Like 1
  10. 24 perce, Vardar írta:

    No, hát mentem vagy 20 km-t, volt benne 90 km/ó, illetve 70-80 is. OBDII bluetoothos olvasó be volt kapcsolva, a Torque Lite "Coolant" adata szerint olyan 76-80 fölé nem ment egyszer se a hőmérséklet, de inkább 76. (72 és 88 volt a skála két pontja, de a felezőt se nagyon érte el). Külső hőmérséklet -4.5 fok a kocsi szerint. A műszerfali mutatót kb. 78-80 között volt. A fagyállóm, ha most jobban visszaemlékszem kb. 50-50-es, fagyállóval volt pótolgatva a termosztát könnyezése, de 60-40-et nem éri el szerintem. -8-ról indult kb. az egész lötty, szépen dinamikusan mászott felfelé, elérte ezt a kb. 76-80 fokott, majd vissza is esett egy pár fokot. Akkor most mi a baj? Mert elérte a csúcsot, visszament pár fokot, tehát kb. olyan, mintha akkor nyitna, de ez az egész mintha 10-15 fokkal a kívánatos alatt lenne. 

    Szerk: Amíg a maxot el nem érte, fűtést nem kapcsoltam, amikor megtörtént ez a pár fok csökkenés, utána kapcsoltam be, és dőlt a meleg az utastérbe.

    Szerintem a te Febi termosztátod is sokkal hamarabb nyit, mint kellene. Ugyanez a tipus van nekem is, de holnap lecserélem egy Behr-re - majd megirom mit tapasztalok.

    Amúgy az enyémen is észre lehet venni a kis csőnél pici könnyezést. Lehet, a Febinek ez a tipusa/sorozata sz*r?

    • Haha 1
  11. 1 órával ezelőtt, shootme2 írta:

    Nekem a harmadik termosztát lett jó. Először febi-t vettem ami nyáron jó volt de ahogy jöttek a hidegek elhasalt. Aztán gyárit vettem de az már a beszereléskor rossz volt. Majd egy vernet lett a következő és az már jó. Nekem a műszerfalon kb. 88-ra szokott beállni amikor obd-n 92-t mutat és tartja is. 

    A kiszerelésnek nincs trükkje csak kiveszed és kész. Nekem a febi ment be és jött ki nehezen mert nem volt méretpontos. Valószínűleg nálad is ilyen gond lehet.

    A harmadik?? Nem valami biztató. És a gyári eleve nem volt jobb? Én most gyárit tervezek venni (kb 15 ezer), a febi volt 8, de van Hanspries 4-ért is már.

    Múszer 88, ODB 92-vel én is tejesen kiegyeznék, de sajnos nálam nem igy van és emiatt növekedett meg a fogyasztásom is, mert az ECU is majd 10 fokkal kisebb értéket kap, mint az ideális ezért dúsabb keveréket ad.

    Szerintem is valami méretpontatlanság van az én febimnél, kérdés hogy mennyire szabad erőltetni.

  12. 4 órája, Vardar írta:

    OBD-t nem tudok mondani, csak a Meyle-t ami a műszerfalra van kötve, de most ebben a hidegben nekem is ilyen 81-83 körül van, hibába megyek 90-el, nagy fordulaton. A fagyállód most épp milyen arányú?

    A termosztátot egyszerűen ki kell emelni onnan, előttem csinálta a szerelő, lehet, hogy valami tömítés miatt neked nagyon oda ragadt.

    Itt egy Corsa C, de itt is csak simán kiemelik a három csavar eltávolítása után.

    De nehogy már 81-83 fok legyen az üzemi hőmérséklete a motornak. Szerintem az kevés. Korábban nekem ez 87 körül volt.

    Mellesleg azt nem értem, hogy ha a termosztát 92 fokon KEZD nyitni, akkor miért nem éri el egyszer sem a mutató  92-t? (A mutatóm amúgy fokra pontosan ugyanazt mutatja, mint mit az ODB-n keresztül kiolvasok).

    A fagyállóm amúgy -40 fokos.

    Szerintem jövő héten kicserélem egy eredeti termosztátra. Csak le tudjam venni a jelenlegit. A videón is látható a szelepfedélnél az a kis kidudorodás, na attól nem tudtam a múltkor kiemelni. Megpróbálom megint, hátha most. Több videót is megnéztem és mindenhol elég egyszerűen lejött. Odaragadva biztos nics, mert sikerül elemelni kb 2-3 mm-t, csak aztán beleakad a dudorba.

    Addig is teszek egy másk próbát. A hűtőradiátor elé teszek egy kartonlapot (mint régen a trabikba) és megnézem, hogy úgy mennyire megy fel a vizhőfok.

    Érdekes módon ugyanaz a termosztát más gyártótól eltérően néz ki. Van amelyiknek van kis szellőzője, a másiknak nincs, és valamelyiknek "kivülről" van egy lyuk és az megy a kis cső felé, mig a másiknál "belül" van a kis lyuk, a lezáró sapka másik oldalán. Nehéz elmagyarázni itt van róla egy videó. A srác pont ezeket  a különbségeket magyarázza, csak hát nem értem, mert lengyelül van. Nem tudom melyik tipus a "jobb" és milyen a gyári.

    https://youtu.be/x4-qjr0PwFY?t=1884

  13. On 2020. 01. 03. at 19:25, Vardar írta:

    Az enyém is így viselkedik kb., én nem aggódnék miatta, ha a fogyasztásod úgy érzed, hogy normális. De persze csak az olvasó tudja pontosan megmondani.

    BoMa: Ezer hála, a hétvégén megpróbálom megnézni feltétlenül!

    Újabb tesztelés után sincs meg még a probléma.

    Szereztem OBD olvasót, és azon szépen látszódik, hogy a hőmérséklet nagyobb fordulatnál (2500-3000) kb 83-84 fok, alacsonyabb fordulatnál visszaesik 81-82 fokra. Szerintem ez nem normális, ennek nagyobbnak kellene lennie. És akivel csak beszéltem, mindenki azt mondta, hogy a mutató nem szokott visszaesni.

    Ma kicseréltem a hőmérséklet szenzort egy vadi új Bosch-ra, de semmit sem javult a helyzet. Ugyanúgy viselkedik, mint korábban.

    A fogyasztásom kb 8-10%-al nagyobb.

    Továbbra is arra gyanakszom, hogy az új termosztát (gyári) hibás és jóval hamarabb nyit (elvileg 92-n kellene, de még a 90-et sem éri el soha a mutató és az OBD szerint). Amúltkor már ki akartam szerelni a termosztátot és le akartam tesztelni egy edényben hogy hány foknál nyit, de a három csavar kicsavarása után nem tudtam kivenni a termosztátot, mert a szelepfedélnek pont ott van egy kis kiugrása és amiatt nem jön ki. Próbáltam forditgani, kibillenteni, de nem jött ki. Nagyon erőltetni nem mertem. Mi a trükkje? Hogyan kell kiszedni a termosztátot?

  14. On 2019. 12. 28. at 11:22, Vardar írta:

    Szia!

     

    Hátha tudok segíteni, megosztom a tapasztalatomat. Szintén Z14XE-m van, 1 éve lett cserélve a termosztát. Előtte nem tudom milyen volt, a szerelő szerint eresztett, be lett téve egy FEBI. (Nota bene, ez is ereszt a műanyag cső-fém ház találkozásánál, most kentem le epoxigyantával, meglátom mennyit ér.) Azután az üzemi hőfok igen ritkán érte el a 90-et, megállt 85 körül. Olvasgattam a fórumon, vettem egy Meyle hőmérsékleti szenzort, ha teszel egy rongyot a klímakompresszor fölé, akkor egy gyors mozdulattal, viszonylag kevés fagyálló veszteséggel ki lehet cserélni. Semmi nem változott, tehát a szenzor pontos volt. Ha dugóban állok, akkor nekem felmegy 90-ig (télen-nyáron), és elindul a ventilátor, kereken 90-nél. Amikor áttakarítottam a vízkört (lehet az neked is segítene), akkor utána jóval töményebb keveréket tettem bele. Minél töményebb, annál alacsonyabb a mérőn mutatott hőfok. Lehet, hogy az új termosztát már jó, csak a szerdai cserekor töményebbre lett keverve, ezért nem látod, hogy megjavult. Gondolom szerdától máig nem tudsz még fogyasztást nézni, nekem egyébként így télen, fűtéssel, országút-város vegyes (előbbi túlsúlyban) 7 liter körül mozog.

    Szia!

    Bocs, hogy csak most tudok válaszolni, de sűrű volt a hét...

    Vasárnap sikerült egy huzamban kb 220 km-t menni vele. 6,9-es átlagfogyasztás jött ki. Korábban ez kb 6,3 volt, bár igaz, hogy most tél van és jobban is nyomtam neki. Az biztos, hogy odafelé még 7,7-es fogyasztásom volt, tehát jobb lett a csere után, de nem vagyok biztos benne, hogy ugyanolyan lett, mint 3-4 hónappal korábban.

    A mutató kb 81 és 87 fog között ingadozott. Ha 3000-3500-as fordulaton pörgött a motor, akkor kb 87, ha csak 1500-2000-en, akkor meg elkezdett csökkenni. Lámpánál állva szépen lassan növekedett. Úgy emlékszek, hogy korábban úgy állt 86-87-nél, mintha odaszögezték volna (dugóban/lámpánál meg emelkedett max 90-ig - gondolom ott indul el a ventillátor).

    A héten is autózgattam a városban (0 fok körül) és szinte ugyanezt tapasztalom.

    Amúgy nekem is egy FEBI 27869-es termosztátot tettek bele.

    Idén májusban egy teljesen új hűtőradiátor lett beszerelve,  mert a régi eresztett. És persze teljesen új/friss GM hűtőfolyadékot tettek bele - ami most le lett mérve és -40 fokos, tehát elég tömény. Lehet, hogy emiatt mutat alacsonyabbat a hőmérő, mint korábban?

    Rendeltem egy OBD2-es olvasót, csak még nem érkezett meg. Remélem azzal majd utazás közben folyamatosan tudom mérni a hőmérsékletet és a fogyasztást.

    • Like 1
  15. 5 órája, Maverick087 írta:

    Az L alakú csatlakozóból a cső a kiegyenlítő tartályba juttatja vissza a fölösleget, nyitott állapotú termosztátnál, gázadásra lehet látni hogy dolgozza bele a folyadékot a tartályba. 
    Egy bizonyos mennyiségű fagyálló ki fog folyni a ha kicseréled a jeladót de nem vészes, simán kivitelezhető. 

    Az óra csoport mutatója csak "tájékoztató jellegű" nem kalibrált műszer. OBD2-es csatlakozón mérve applikációval, kb. 97 foknál mondom azt hogy a mutató, pontos a 90-en áll.
     

    Csak nyitott termosztátnál kell, hogy nyomja a kiegyenlitőbe a vizet vagy zártnál is? Mert nekem hideg motornál is nyomja, lehet, hogy akkor tényleg nyitva van a termosztát?

    Amúgy milyen irányba kering a Z14XE-nél a hűtőviz amikor ki van nyitva a termosztát? A termosztáttól a hűtőradiátor felé vagy forditva?

    Ha a termosztátok 92 fokon nyitnak, akkor az azt jelenti, hogy 92-nél kezd el nyitni, vagy azt hogy 92-nél már teljesen nyitva van? Mert ezt le lehetne ellenőrizni ha kiszerelem.

  16. 3 órája, kingblue írta:

    Szia.

    Inditáskor először csak a motorban kering a hűtőviz a termosztátnak zárt állapotban kell lennie.Amikor a motor eléri az üzemi hőfokot akkor nyit a termosztát a hütő felé.Ez kb92 foknál történikEkkor kell a felső vastag csőnek melegednie.Ami a termosztátból a hűtő felé megy.Magyarul ha beindítod és egyből folyamatosan kezd ez a cső melegedni akkor nyitva van a termosztát ami nem helyes.Ilyenkor télen amikor nyitva van a fűtéscsap akkor egy kicsit lassabban melegszik egyébként is mert keresztül nyomja még a vizet a radiátoron is.A hőmérséklet jeladó adhat hibás értéket az ECU-nak ami beleszól az alapjáratba és tulfogyasztást is jelenthet.Ezt kiszerelt állapotban multiméterrel tudod megmérni ellenállást kell mérni.

    Beletenni kis edénybe forráspont körül kellene helyesen 180-200 ohm körül lennie.

    Csináltam egy tesztet. Üresjáratban kb 2000-2500-as fordulaton kb 10 perc alatt ment fel 80-90 fokra a hűtőviz. A hűtőviz tartályában mértem a hőmérsékletet és amikor a hőmérő 80 fokot mutatott, akkor már biztos ki volt nyitva a termosztát, mert a felső vastag cső elég meleg volt. Nem tudom, hogy mennyire pontos a hőmérőm, de forró vizben 100-at mutatott, tehát jónak kell lennie, viszont ekkor a műszerfalon levő hőmérő már kb üzemi hőmérsékletet mutatott (85-86 fok). A hűtőrendszer nem volt nyomás alatt, mert a hőmérőm miatt le kellet venni a tartályról a kupakot - ne tudom, ez mennyit befolyásolt. Meg azt sem tudom, hogy ha én a tartályban mértem a 80 fokot, akkor a termosztátnál is annyi volt-e vagy több, mivel az sokkal közelebb van a motorhoz.

    Érdekes, hogy 92 foknál kell nyitnia, mert ahogy emlékszem korábban az üzemi hőmérséklet a műszerfali hőmérő szerint kb 86 fok. És mintha odaszögelték volna a mutatót, csak nyáron, dugóban ment fel 90 fokra (pont középen volt ilyenkor, ami a 90 fok).

    Amúgy ez a termosztát  on/off-os vagy fokozatosan nyit és zár?

    A termosztáton van egy kis fekete L alakú csatlakozó is, amire van dugva egy vékonyabb cső, az micsoda, hova megy?

    Ahhoz hogy kiszereljem a hőmérséklet jeladót, ahhoz le kell engedni a hűtővizet?

  17. Sziasztok!

    Elég sok hozzászólást átolvastam és guglizgattam/youtubeozgattam is, de nem igazán találtam meg a választ a problémámra. Hátha itt...

    Z14XE motoros G Astrámon 3-4 hete észre vettem, hogy nem melegszik be eléggé a motor. Nagyobb fordulatszámon menve felmegy a hőmérő a szokásos állásba, de dugóban elkezd visszamenni - és a fogyasztása is határozottan megnőtt a kocsinak. Utána olvasva, termosztát probléma, nyitva ragadt. Kb 4 éve (kb 50.000 km-rel korábban) volt termosztát cserélve. Ma az unokatesóm kicserélte a termosztátot egy vadi újra, de hazajövet észre vettem, hogy még mindig nem tökéletes, kb ugyanúgy viselkedik, mint a csere előtt.

    Hogyan tudom leellenőrizni, hogy jól működik-e a termosztát? Valami olyasmit olvastam, hogy az alsó és felső csövek hőmérsékletét kell figyelni kézzel (tehát hogy melegszik-e és mikor melegszik) de nem vagyok biztos benne, hogy ezt pontosan hogyan kell és mit kell nézni. De olvastam olyat is, hogy lehet, hogy a hőgomba (hőmérséklet szenzor?) ment tönkre. Az hol van, azt hogy tudom leellenőrizni?

    Nagyon szépen megköszönném, ha tudna valaki segiteni.

     

  18. Hidegen is és melegen is csinálja.

    Hidrotőke olaj? Azt lehet cserélni? Nem értek hozzá, csak kérdezem.

    Másfél éve, amióta nálam van a kocsi, ilyen nem lett benne cserélve, csak a normál olaj lett 5W30 Magnatec A3/B4.

    Milyen olaj kell a tőkébe? Hogyan kell kicserélni? Milyen tisztitóadalékot tegyek bele?

    Ja, és az olajcserét 10-11 ezrenként végzem. Utoljára kb 4-5 ezerrel ezelőtt volt cserélve

  19. Szia tőke olaj mikor volt cserlve?Javaslok első körben egy olaqj cserét. mindíg csinálja hidegen és melegen is?Utánna egy tőke tisztító adalékot.És ha ez sem segít szétszedni és kitisztítani!

    Hidegen is és melegen is csinálja.

    Hidrotőke olaj? Azt lehet cserélni? Nem értek hozzá, csak kérdezem.

    Másfél éve, amióta nálam van a kocsi, ilyen nem lett benne cserélve, csak a normál olaj lett 5W30 Magnatec A3/B4.

    Milyen olaj kell a tőkébe? Hogyan kell kicserélni? Milyen tisztitóadalékot tegyek bele?

  20. Szia vedd fel és rakd fel ide!Lehet hidrótőke is vagy lehet szivócső terelő lemez is.Nekem a tőkék kopogtak ma ki lett pucolva és eddig jónak tűnik!Meg új vezérlés vízpumpa minden.Egy délután elment vele és igen jó tempóban kellett csinálni.A vízpumpa is folyt kicsit látszott rajta meg az egyik vezérműtengely szimering!

    Felvettem videóra és feltöltöttem a youtube-ra:

    http://youtu.be/QnmVNOL859s

  21. Sziasztok!

    Z14XE motorkódú kocsim kb egy kete érdekes hangot ad ki. Valami klattyog/csattog a motortérben. Első hallásra úgy tűnik, mintha az olajat dobálná a falnak a motor, de ki lehet venni belőle valami fémes hangot is, tehát akár valamelyik csapágy mehetett tönkre. Olaj 4 hónappal ezelőtt lett cserélve (5W30) sé azóta ötezret mentem vele.

    Mi lehet a probléma? (Tudom, ez hülye kérdés, hisz ez alapján senki sem mondja meg, hogy mia a baja, de hátha...)

    Továbbá a XI, XXII, kerületben esetleg Érden/Diósdon hová/kihez érdemes elviini a kocsit?

    Köszi,

    Norbi

  22. szia: az ajtó és az A oszlop közötti csatira gondolsz? piros kupak ki (a csatiból felfelé jön ki), utána szétforgatod a 2 csatit, utána az ajtó lemezén lévő csatira 2megoldás is van, van egy gyűrű, ami befeszíti a pöcöket az ajtó lemezébe, ezt el kell forgatnod 1/4-del kb, de lehet kevesebb is elég, és akkor már könnyedén be tudod nyomni a pöcköket, és az ajtó ürege felé ki tudod venni a csatit..

    ha nem akar elfordulni a gyűrű, akkor sajna meg kell erőszakolni, ergo csavarhúzóval addig nyomod a pöcköt lefelé (a csatira merőlegesen), hogy be tudd nyomi a lemez mögé, közben hátulról csavarod az egészet amíg a következő pöcökhöz nem érsz, (asszem 3db van), ha kettőt sikerül benyomnod akkor már könnyen ki tudod venni.. :icon13:

    üdv! helkis

    Hálás köszönet érte!!!

    Én már a piros kupaknál elakadtam, mert nem akart semerre sem mozdulni, erőltetni meg nem mertem.

    Köszi

  23. uraim, elakadtam, kb 1hónapja raktam utólag, gyári elektromos ablakot az astrába, illetve elektromos-fűthető tükröket is raktam fel. minden gyári cucc. kábelkorbácsokat is cseréltem az ajtókban, a tükör egyébként elő volt készítve, de az ablakok nem. a probléma az, hogy az ablakok tökéletesen működnek, de a tükrök közül csak a balt tudom vezérelni, a jobbost nem, +a fűtésük sem megy.. biztosítékok, és relé is bent van a helyén..

    ma jött meg a cseregomb, amivel ugyanez a helyzet.. minden tippet ötletet szívesen hallgatok!

    (a bal oldalra rádugva term. működik a jobb tükör, de a helyén nem..)

    előre is köszi! rl.gif

    Ha mindezt sikerült magad megcsinálnod, akkor igazán elárulhatnád, hogy hogyan kell szétszedni az ajtó csatlakozóját :)

  24. Az attól függ! Milyen évjáratú az autód, mennyire van kivezetékelve. Elvileg a vezető oldali ajtó csatiban benne van a tükörfűtés vezetéke a csatlakozóig. ami mindenképp kell neked az ajtókábel opel relé és biztosíték, no meg a két fűthető tükör ami elektromos működtetésű. Amihez kapcsoló is kell, gondolom az első ablakemelőd sem elektromos mert ugye karfából elég nehéz csak tükörállítósat találni (vagy nincs is)... kapcsolók helye meg ott lógna üresen?! O.o

    Kevésbé szerencsés esetben (ami nálam is volt) el kell húznod egy (komplett elektromos tükör esetében 4et) vezetéket a jobb oldali tükörnek, mert nekem személy szerint oda nem ment el a vezeték.

    DartVödör-nek köszönhetően itt egy kép a csatlakozó kiosztásról.:

    P3244536S_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Ezt az ajtócsatlakozót hogyan kell szétszedni? Van egy vastagabb és egy vékonyabb recés kör alakú valami. Ezenfelül van egy pici piros műanyag valami, de azt sem tudom leszedni.

    Elvileg 90 fokkal balra kell forditani, de nekem nem ment.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.