Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

rolland

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    170
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    3

Hozzászólások posted by rolland

  1. On 1/30/2017 at 1:07 AM, p zsolt said:

    sziasztok érdeklödnék. Van egy zafirám 2.0 diseles. az a baj vele hogy nem akar hidegen indulni de huzzásra 50  méter után beindul. utána már pöccre indul . amásik bajom vele az hogy kivillan a sárga hibajelzö lámpa ha nem nyomom a gázt neki ez menetkötzben is csinálja és ilyenkor erötlen is egy kicsit de ha nyomom neki akkor megszünik a hiba. valaki mondja meg mi a baja.

    Hibakod ? Mi van? Veletlenul P1645 ? 

  2. On 10/31/2016 at 9:35 PM, tgabika76 said:

    Vedd le az akkusarut előtte és várj minimum 5 percet hogy kisüljenek a kondik, különben hibakódod lesz, és a légzsák hibakódot csak Tech2-vel lehet törölni, márkaszervizben.

    ez nem igaz, lehet törölni Op-Com al is

    • Like 1
  3. Sziasztok! Diesel x20DTL motorkódú opelom van. OP-COMal álló helyzetben nézve Légtömegmérő alapjáraton 318-340mg/löket értéket mutat.Ha letaposom gázpedált akkor első pillanatban 240mg le ugrik majd 640mg-ig fel.Lehúzott csatival stabil 1200mg/löket értéket mutat.Hiba kódom nincs!!Csak alul mintha picit lomha volna gép.Ezért néztem meg.Jó lehet ez így?Vagy csere légtömegmérő?

    Csere legtomegmero .Mar faradt . Alapjaratba 450-500 mg-ot kell merjen es 3000 fordulaton 750-850 mg-ot

    • Like 1
  4. Szia!

    Azóta valamivel közelebb kerültem a megoldáshoz, mert otthon, az udvarban járattal az autót, és hál istennek 5 perc után, végre magától leáll. Így már tudott hibakódot produkálni, ami a P1335 volt.Az autóra csatlakoztatott számítógép a kód alapján,motorfordulatszám érzékelő írt ki.Na most akkor, jó lenne tudni, hogy ez akkor mi is valójában.A hibaleolvasó számítógépen, a motorfordulatszám hibás adatot mutatott, viszont az autóban a műszerfal fordulatszámmérő meg jó volt.Akkor most tanácstalan vagyok, mert nem tudom, hogy a főtengely jeladó adja-e a jelet, az elektronikának a fordulatszámmal kapcsolatban, vagy esetleg más jeladó felel ezért?

    Az adagolobol a jelado meghalo felbe van. Nemsokara az autod nem fog indulni.

  5. Ez még rosszabb, mert ebben az esetben csak a motorban lévő víz meleg, a hűtőben lévő víz hideg, és a hűtőventilátorok nem fognak kapcsolni.

    Vagy nem irtam le ertelmesen a dolgokat vagy te nem erteted meg. Ha megnezzel egy Y20DTH motornak a hengerfejet akkor a termosztatnal lathatod ,hogy van egy kicsi jarat amit nyitva tart pont azert ,hogy a viz gyorsabban melegedjen . Elerve a 95 fokot a hutofolyadek, a termosztat nyit es a forro viz a hutobe jut . Persze a kicsi jaratot lezarva hogy mar ne a hengerfejbe forgasa a vizet hanem a huton keresztul.

    PS. "mert ebben az esetben csak a motorban lévő víz meleg, a hűtőben lévő víz hideg, és a hűtőventilátorok nem fognak kapcsolni. " -ezt az Ecu vezerli es ket lepcso van az infokat a hoerzekelorol vesszi ami szinten a termosztat elot van a hengerfejbe es nem a hűtőn.

    A masodik eset mikor szinten nem nyit eleget a termosztat, es mivel kevesebb az atfolyas a termosztaton keresztul , magasabb fordulaton a motor melegszik.

  6. Egy masik tippet amit adnek a hutesel kapcsolatosan, a termosztat allapotat is jo le csekolni . Itt a nyitatasal kapcsolatosan ertem, mert 95 fokon a hatso kicsi "tanyer " resze a kicsi jaratot zarja le a hengerfejbe es kenyszeriti a hutofolyadek atfolyasat a huton keresztul . Volt ra mar esetem ,hogy nem nyitot eleget es a vegeredmeny ugyan az melegszik a motor.

  7. https://www.youtube.com/watch?v=hc_yC7BoNr8 02:17-nél kezdi. az enyém is ezt csinálja. fötengely jeladó csere,vakuum szelep csere, egr csere. map csere, légmennyiség szabályzó csere, gázolaj szűrő csere,vakuum pumpa csere és szivattyúdob csere után is. nem jövök rá,hogy mitől. a gép folyamatossan az egr-t írja ki. aki tudja segítsen. köszönöm. 2001. 2.0dth motor. y motorkód.

    Elenorizd le a vakum szelepet ami a a turbo westgate tengelyt vezerli . Jo lenne szrintem egy vakumot is merni .Ez -0.9 atm kell legyen alapjaratba . Es szerintem probalj valami parametereket kiolvasni egy Op-COm-al aztan ted fel ,hatha tobbet lehet mondani .

  8. hali. ma nem csináltam vele semmit. beindítottam és szépen járt az alapjárat,meg sem torpant menetközben,tőkéletes volt. kb 10km mentem vele és ismént kezdte a alapjárat ingadozást és hogy megtorpan menetközben. ezt én már nem értem. az egr jó,vakuum csö jó,vakuum szelepek jók,map jó tiszta, légtömegmérő jó,akkor mi a fa....m van vele???? mi lehet még????

    Az elotoltes erteke mennyi ,itt ertem a kert elotoltest es a vegre hajtot (OP-COM mert adatok 3-ik oldal 2-ik es 3-ik sor) . Nem volt soha P1220 hibakodod ? Mert a leirtak alapjan az a gyanum ,hogy az adagolo nem ad eleg elotoltest.

  9. Kedves Big Nose. Azért kérdeztem,mert nem találtam semmit,hiába olvastam vissza. vagy vak vagyok,hogy nem vettem észre. azt találtam,hogy főtengely jeladó, de az autom pöcre indul,és úgy tudom,ha az a baj akkor be sem indul. De meg köszöném,ha legalább azt leírnád,hogy hanyadik oldalon találom.- Köszönöm a segítséget.

    Ha a jellado betegeskedik attol meg indul csak mikor a legedesebb az eleted akkor nem fog megindulni . Az is meg lehet hogy fent a szivofedel kornyeken a drotok szigetelese le van egve es zarlatot csinal .

  10. Sziasztok! 2001 es 2.0 tdi zafim van es törtent egy apro bonyodalom vele. Gazolajszüröt csereltem benne es azota nem indul. A komputer 2 hibaüzenetet is kiirt : P0725 Signal Motordrehzahl/Motordrehzahl ; P1630 Kraftstffeinspritzventil (Pumpe) ;

    Ezekkel kapcsolatban van valakinek ötlete/tapasztalata? Szürö csere elött a jargany jött ment, nem volt vele gond.

    Meg 1 eszrevetelem van ami szamomra eleg fura. Az adagolot rakötöttem egy ejtötartajra es azt vettem eszre hogy az a csö szivja be az üzemanyagot amelyikbe a resolajcsö is csatlakozik. Az egyedül allo csövön meg jön kifele az üzemanyag az adagolobal . Ez szamomra azert fura mert ugy tudom hogy az a csö amibe a resolajcsö van kötve mindig az üzemanyag visszaaramoltato rendszerhez tartozik es az egyedül allo csövön kell az adagolonak a naftat szivnia.

    Minden segitseget elörre is köszönök !

    P0725 jel adod meghalo felbe es elso lepesbe azt ajanlom ,hogy csereld ki . Csak eredeti Bosch tegyel. A P1630 tobb mint valoszinu az elso hibakod miat van a P0725 -ert. A jellado csere utan torold el a hibat es ha megjellenik meg egyszer a P1630 akkor az elotolto szelep drotjait ellenorizd le mert a szigeteles le eget es zarlatot csinal egymas kozott,ami azt jellenti ,hogy megnyomja az adagolo elektronikat is.

    • Like 1
  11. Kaptam egy másik diagot. Ez már talált hibakódot.

    P1220 Befecskendezési idő

    magas/alacsony áramlás

    Ezt meg a gugli irja:

    Kritikus rendszer meghibásodás 1

    Befecskendezés szabályozás

    Elég homályos!

    néztem az élő adatokat és alapjáraton a befecskendezett mennyiség 1mg/H, kívánt 2mg/H. De a kívánt ingadozik néha 1re majd 0-ra és akkor dadog rángat.

    Töltő nyomás alapjáraton 1bar, odalépek akkor 2bar-t ít ki de nincs köztes érték és sokallom is.

    Golf (1z) normál esetbe ha jól tudom csak max 0,9-el dolgozik, de az megy is. Ez meg lomha dög.

    Az elotolto szelep drotjarol, vagy le eget a szigeteles es zarlatot csinal es ezert nem tud elotolteni 4-4.2 es nemsokara meg nyomja a vezerlo egyseget ,vagy ragad meg az elotoltes dugatyu az adagoloba. Ez a hiba meg akkor is szokot jellentkezni mikor a tartalyba a szuro megrakodik vagy akar az uzemanyag szuro marel van dugulva. De ha az auto konnyen indul es utana all fel ez a gond akkor en inkabb az elotolto szlepe drotjai kozoti zarlatra gondolok

    • Like 1
  12. Szevasztok!

    Van egy x20dtl-em ami rángat 2000-3500-as fordulatig.

    Alapjáraton dadog, hibakód nincs, füstölni nem füstöl, a fogyasztás kijelző felét mutatja mint szokta vagy 0,0L/H vagy "F"betűt.

    Fordulatszám nem ingadozik stabil alapjárati 750-800 körül.

    Van hogy rázza a kasznit mintha defektes lenne a kerék.

    137ekm van a kaszniba, az adagolót 6900KM-nél gariba cserélték, a porlasztókat az előző tulaj cserélte van bennük max 25ekm.

    MAP erzekelo helytelenul mer .

    • Like 1
  13. Szevasztok!

    Van egy x20dtl-em ami rángat 2000-3500-as fordulatig.

    Alapjáraton dadog, hibakód nincs, füstölni nem füstöl, a fogyasztás kijelző felét mutatja mint szokta vagy 0,0L/H vagy "F"betűt.

    Fordulatszám nem ingadozik stabil alapjárati 750-800 körül.

    Van hogy rázza a kasznit mintha defektes lenne a kerék.

    137ekm van a kaszniba, az adagolót 6900KM-nél gariba cserélték, a porlasztókat az előző tulaj cserélte van bennük max 25ekm.

    MAP erzekelo a szivofedelen rosszul mer .

    • Like 1
  14. Sziasztok!

    Valaki le tudja nekem írni hogy hogy kell a Map szenzort kiszedni,kipucolni?

    Esetleg valami video róla?

    Köszi szépen!

    Hat ez a MAP szenzor csak egy csavaral van felfogva a szivofedelre. De mikor vesszed ki akkor ovatosnak kell lenni mert konnyen eltorheted. A pucolast benzinbe es egy finom ecsetel csinalhatod. Ha pucolas utan meg jellenik a P0400 hiba akkor a szivosort es az EGR-t is meg kell takaritani. Ha az erzekelod jol mer akkor alapjaratba 385-450 mg kell merjen .Ez gyakorlatilag a visszaforditot kipufogo gaz mennyiseg /fordulaton

  15. Sziasztok!

    Voltam egy hibakód kiolvasáson a Csergőben. A vas 2.0 dth 16v Y20DTH.

    Baj az volt,hogy kigyullad a hibajelző majd x-idő múlva elalszik,de amikor aktív a hibajelző rendesen megfogja a kocsit.

    Hibamegállapítás eredménye a Vákuum szenzort kellene cserélni. Mondtak is rá rögtön egy 50-est.

    Kérdésem az lenne hogy ez a vákuum szenzor hol található? Esetleg ezt hívják map szenzornak?

    Egy fénykép sokat segítene róla ha lenne valakinek elfekvőben.

    Segítségért előre is köszi!

    A hibakodot jo lenne ha tudnad. Mert ha MAP szenzorol beszelunk akkor lehet ,hogy meguszod csak egy takaritasal.

    • Like 1
  16. Szia.

    Az adagolóval nem szokott gond lenni. Az adagolóvezérlő probléma sok mindenből kialakulhat de legfőképpen ha az adagoló alján levő előtöltés szabályzó szelep át engedi a gázolajat.

    Sok mindent olvastam arról hogyan lehet időt nyerni (elteszik a vezérlőket, a szelepet beragasszák), de ezzekkel tényleg csak időt lehet nyerni ami igen csekély.

    Javítani a vezérlőket Gyulán Márton Csaba javítja nem kis szakértelemmel amire 3év garanciát vállal.

    Nem igen van más az országba akire azt lehet mondani, hogy na oda vidd mert ...

    De persze kinek mi-ki válik be.

    "Az én tanácsom" Diesel autót csak akkor vegyél ha min. felesbe mész vele hosszú és rövid távokat.

    Ha csak városi poroszkálásra kell akkor csak benzinest.

    " legfőképpen ha az adagoló alján levő előtöltés szabályzó szelep át engedi a gázolajat. " Ossze keverted az 1.7 motort a 2.0 -al .

    Es igen is van gond ezzeknel a tipusoknal az adagoloval. Elotolto dugatyutol (meg ragad) vezerlo elektronika meghibasodik mert az elotoltes szellep drotjairol le eg idovel a szigeteles es zarlatatot csinalnak. Jellado az adagolobol meg szokot meghibasodni.

  17. Üdv.

    X20DTL vectrámat lecseréltem egy X20DTH-ra.

    Cseberből vederbe? remélem nem...

    Hidegindításkor néha hibát jelez, kigyullad a check engine lámpa. Leállítom, újraindítom, onnan jó.

    Droidos telefonommal ki tudtam olvasni a hibakódot, törölni is tudtam, de egy idő után megint előjött.

    A kód: P1635-0A

    nem sok mindent találtam róla gugliban, egész pontosan ezt: glow plug control module, control signal - circuit malfunction.

    Magyarul: Izzítógyertya vezérlőmodul, vezérlő jel - áramkör hibás.

    Ha valóban ez, mit tudok vele csinálni? mondjuk izzítógyertya csere?

    Köszi

    Üdv.

    Ellenorizd le a gyertyakat . Szerintem 1 vagy 2 el van hasznalodva

  18. A kipufogógáz a hengerfejből kerül oda, közvetlenül a szívósor alól, nem valami csövön. Y20DTH nál vákumos az AGR , tehát annak a mozgását nem figyeli a motorvezérlő. Amikor részterhelésen nyitnia kéne, a légtömegmérő adataiból tudja, hogy nyitott e az AGR. Ezért kell szoftveresen kilőni. Amugy nem kell semmi hókuszpókusz, lemezes lezárás. Elég az AGR-re menő vákumcsőbe bedugni egy golyót, vagy csavart, és vissza dugni a csövet az AGR-re. Annak a szelepe tökéletesen lezárja a kipufogó gázt. Nem kell annak mozogni. Az elektromos AGR-nél fontos az, hogy a szelep mozogjon, mert ott azt figyeli a komp. Ott kell lemezes lezárás.

    Nem a legtomegmero figyeli az EGR-t hanem a MAP erzekelo a szivofedelbe. Ugyan ez ami figyeli ha a turbo nyomas kulonbozik 0.3 atm -val es dobja P0400 .

  19. Sziasztok van egy zafirám 2000 évjárat , 2.0 dti motorral és olyan problémába ütköztem hogy hidegen tökéletesen működik , viszont kb 10 km után bemelegszik erőtlenné válik , fordulatszám mérő óra lefekszik és kigyullad a motor és hűtőradiátor ikon.Cserélve lett: EGR szelep, vákúm relék , szívó sor ,légtömegmérő. Előre is köszönöm a segítségeteket, vagy ha tudtok egy megbízható szerelőt.

    Fotengely jellado meghalo felbe

  20. Szia!

    Nekem is ugyanez a helyzet teljesen. Nekem ettől függetlenül volt már adagoló felújításom és a hiba ugyanúgy megmaradt! Már csak a szelepszár szimeringre tudunk tippelni, mert már minden cserélve lett! Igazából ezt leszámítva más baj nincs vele, fogyasztás, olaj is ok. De ha megtudsz valamit akkor várom a híreket!

    Nyomas tesztel ki lehet szurni a gondot. Volt mar eset ,hogy a szurofedel volt el repedve es levegosodot le a rendszer. Legtobbszor a melegito csatlakozojanal eszlelheto a veszites.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.