Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Hozo62

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    22
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by Hozo62

  1. Ezen picit elgondolkodnék.....valóban jó a logika, de nekem 2004 év végi autóm van(ez ugye 2005 modellév) tehát elvileg 2. generációs....de a motorja az Z16XEP, ami a G Asrta utolsója.....tehát kiforrott dolog (?)....

    Amúgy amióta az olajfogyi meg lett csinálva, semmi baja az autónak.....se CIM modul, se semmi....amikor beléptem ide a fórumra, és amiket itt olvasgattam, elszörnyedtem, hogy ez még mind rám vár, majd nálam jönnek elő az olvasott hibák, komolyan elgondolkodtam, hogy nem kellett volna megvenni ezt az autót. Azon is gondolkodtam, hogy rögtön eladom....de aztán mit vettem volna? A többi márkának a fórumjait is elolvastam, és olyan érzésem volt, mintha az Opel fórumot olvasom, csak a márka más.

    De semmi......jó, valóban volt ez az olajfogyasztásos dolog, szelepszár szimering volt a hibás, de javítva lett...

    Azóta vígan rója a km-ket....és hű társam.... :) ja, a bal hátsó ajtó volt még...a szálszakadás....( a kopó alkarészeket(fékpofa/tárcsa, lengéscsill., stb., nem említem, mert az minden márkánál cserélni kell)

    Szerintem a G strában nem is volt 16xep csak 14,vagy tévedek?

  2. Szia!

    Köszönöm az eddigi választ. Hozzászólásodból lejött hogy ismered ezt a motort, ezért bátorkodtam írni hátha sikerül megoldást találni a vélt problémára...

    Laikus vagyok, de úgy tudom hogy a twinport szelep az más mint a szívósor :D Talán máshol is helyezkedik el.

    Nekem a folytószelep ház alatt van "elvileg" a szívósor, amelyből ki műtötték azt a kelepelő hangot adó lemezt.

    Mondja a szerelő, hogy ha még mindíg van kelepelő hang (amely mostmár meleg motornál eltűnik és csak hidegen hallható), akkor "valószínűleg" még valami szelepemelő korong lehet a ludas... Mivel 16 szelepes a motor, ezért 16db "korong" kellhet...

    Ez ismételten egy 100.000 körüli történet lehet munkadíjjal elvileg.

    Érdekes hogy ez az erős kelepelés azóta áll fenn ( motor szétszedése előtt egyáltalán nem volt semmi ilyesmi hang!! )amióta szét lett szedve a motor olajlehúzó gyűrűk, szelepszár szimeringek cseréje miatt..

    Nem tudom lehet-e valamiféle összefüggés.

    Légyszi ha eszedbe jut valami okos megoldás, írd meg nekem.

    Válaszod előre is köszönöm!

    Üdv.:

    Márk

    Nehéz dolog így tanácsot adni,de lehetséges,hogy szelepeknél lesz a baj. Jobban jártok ha leveszitek a hengerfejet, és egy hengerfejessel csináltattjátok meg. Olcsóbban jöttök ki mintha 16 szeepemelővel kezditek a javítás!

  3. Ma kicserélték az első tárcsákat és betéteket, Brembo-t rakattam bele. A fékolajat is lecseréltettem és profi légtelenítést kértem.

    A szervizben azt mondták, hogy már minden oké, géppel 1,5 Barral légtelenítettek, és most már nem lehet benyomni a pedált koppig. Elhittem, fizettem, távoztam.

    Bár csak nagyon keveset gurultam a kocsival, a pedál ugyan olyan erővel koppig nyomható mint eddig, viszont a fékhatás még gyengült is. Azonos erőre még kevesebbet fog a fék, a koppig nyomott pedált meg ugye lejjebb már nem tudom nyomni. Aggódok.

    A fékhatás jelentősen javulhat, ha bekopnak a betétek?

    Egyébként gyári betétek és tárcsa volt a kocsiban, ehhez képest lehet hogy tényleg rosszabb a Brembo?

    Stefike kérdésére: az ABS működik normálisan, ESP nekem nincs sajnos.

    Kicsit össze kell kopnia a betéteknek az új tárcsákkal,aztán majd érezhető lesz a javulás ha tényleg minden ok!

    • Like 1
  4. ASTRA G FÉKNYEREG KINYITÁSA

    Szervusztok!

    Nincs komoly bajom, csak első fékbetét csere ideje eljött, (kocsi pár hete van nálam, első Astrám) és nem akarok kétszer alámászni, sajna idő hiányában, így csak azt szeretném a régebbi Astrásoktól kérdezni, a 2002-es 1.6-os 16 szelepes SXI első féknyergét imbusz vagy torx nyitja és mekkora kulcs kell bele?

    Sajnos szerszámaimat megmentették, és nem tudok most garnitúrát venni, be kell érnem a szükséges darabbal.

    Előre is tisztelettel megköszönöm a választ!

    7-es inbusz kell hozzá szerintem.

  5. Kedves mindenki!

    Van egy kis csöpögésünk, benzines 1.4-es H Astránkban. Megvan a helye is, de egyetlen tömítés miatt nem szaladnék egyből szerelőhöz, máshol pedig eddig nem leltem a választ, így hozzátok fordulok. Valaki meg tudná mondani, hogy a mellékelt képeken bekarikázott alkatrésznek mi a neve? Valami érzékelő, vagy termó lehet a felépítése alapján, de egyetlen alkatrész webshopban sem találtam hasonló kinézetűt. Segítségeteket előre is köszönöm!

    opel1.jpg

    opel2.jpg

  6. Most viccelsz velünk? :D

    Szerintem elég egyértelmű: H.

    Egy 2005-ös G szerintem nem ér 1 millát. Ami ennél érdekes, hogy mért kapott új rendszámot? Valószínű külföldről behozott autó volt és ki tudja hányadik tulajtól veszed, vagy más egyéb okból ki volt vonva a forgalomból. LPM, az olyan 2008-2009 körüli rendszám. A szövegben azt írják 3 éve van meg az autó, tehát az legalább a 3. tulaj.

    Ezzel szemben mutatsz egy nagyon jó felszereltségű H Astrát, az egyik legmagasabb Cosmo szinttel, újabb technikával, CID kijelzővel, navigációs fejegységgel, guminyomás ellenőrző rendszerrel, tolatóradarral, tempomattal, sokkal jobb futóművel, nyomatékos és takarékos dízel motorral, elektromos tükrökkel, sokkal jobb biztonság jellemzőkkel: oldallégzsákokkal, függönylégzsákokkal, a rendszám alapján Magyarországi üzembehelyezéssel, azaz könnyebb leinformálhatósággal. Árban pedig nem olyan sokkal kerül többe.

    Akkor mi itt a kérdés?! :)

    Egyedül amit hiányolok róla, hogyha Cosmo, akkor mért nincs ködlámpa és mért manuális klíma van benne. Ennek esetleg érdemes lenne utánainformálódni.

    Meg kell nézni mind a kettőt, de én így első látásra egyértelműen a H-ra szavaznék

    Igazad van de, futóműben szinte semmi különbség nincs . Egy kicsit abban is kételkedem,hogy ennyi pénzért hibátlan diesel H Astrát lehet venni.

  7. A lerakódás, ami miatt bizonyos pontokon kevesebb olajat kapnak az alkatrészek, vagy csökken az átfolyás, az nem annyira káros?

    Egy turbó csere kicsit károsabb. Már a 3. autómnál használom olajcserénél, és eddig semmi gondom nem volt a motorokkal. Az előző autót pl. 260 ezer km-rel adtam el, de az első autómnak a motorja is tökéletes volt, amikor az utánam következő második tulajjal beszéltem. Abban is volt már kb. vagy 220 ezer km.

    Ezt egyébként szerelő ajánlotta, amikor meglátta az első autómon a vezérműtengelyt. Érdekes módon utána fémtiszta volt. Bár azt is hozzáteszem, hogy utána nem sokkal cseréltettem főtengely szimeringet, valószínű, hogy feloldotta a retket és azért szivárgott az olaj, aminek addig a kosz állt az útjában. Mindenesetre az a pár ezer Ft nem vert földhöz.

    Szóval mindenki nyugodtan döntse el, jó megvárni, hogy lerakódjon a kosz a motorban, vagy inkább érdemes tisztán tartani. Ez turbós motoroknál meg hatványozottan érvényesül.

    Ha megfelelő olajat használsz, és időben cseréled nem lehet koksz lerakódás az olajjáratoknál. A dieseleknél meg inkább a szívócső és EGR szelep környéke szokott elkokszosodni, de ezeknek meg nemsok köze van ahhoz,hogy öblögetsz vagy nem!

  8. Sziasztok!

    Tegnap az olaj és folyadékszinteket ellenőriztem az Astrámon (Z16XER) 2007) A motorolaj beöntő nyíláson benyúlva végig húztam az ujjam a blokk falán és fekete korom ragadt rá. Összedörzsölve az szétmállik. Kérdésem,hogy lehet ezt valahogy tisztítani vagy nagy gondot jelent ez az autó működésére nézve?

    Ha az olajbetőltőn benyúlva,eléred a blokk falát akkor nagy a baj ,vagy bűvész vagy :D

  9. Sziasztok!

    Tegnap az olaj és folyadékszinteket ellenőriztem az Astrámon (Z16XER) 2007) A motorolaj beöntő nyíláson benyúlva végig húztam az ujjam a blokk falán és fekete korom ragadt rá. Összedörzsölve az szétmállik. Kérdésem,hogy lehet ezt valahogy tisztítani vagy nagy gondot jelent ez az autó működésére nézve?

    Ha az olajbetöltőn benyúlva elérted a blokk falát, akkor elég nagy a baj ,vagy büvész vagy :evilgrin:

  10. Sziasztok!

    Segítsetek nekem légyszi, mielőtt felgyújtom az autómat! :)

    2 nagyon idegesítő szokástól szeretnék megszabadulni, de 4 autószerelő (köztük márkaszervíz) mind mást mondtak és eddig semmi nem oldotta meg a problémákat, csak a pénzt talicskázom az autóba.

    A "huzasd 140-el 4-esben 20 km-en" -től a "Motorfelújjítás, 400K, viszlát"-ig minden elhangzott már.

    H Astra Z16XEP 1.6 benzin

    Első probléma, hogy zabálja az olajat. Folyás sehol, füst sehol, csak ?elpárolog? belőle az olaj, vékony-vastag egyaránt, ugyanabban a tempóban.

    Amit még nem próbáltam (nem én persze, hanem a szerelők), amit csak a netes keresgélés adott ki, miszerint "Z16XEP motoroknál előfordul, hogy hullámzik az alapjárat, illetve szippantja fel a motorolajat. Bármilyen meglepő, ez jó eséllyel a szelepfedél hibája!" Engem ez meglep, mert eddig senki nem mondta. Ez mennyire reális?

    A másik, hogy kis fordulaton (1500-2000) rángat / ugrál az autó. Volt légtömegmérő hibakód, túl gyenge keverék hibakód, most, hogy lambdaszonda is lett benne cserélve, az is bejelzett (P0171). Légtömegmérő és lambda szondák cserélve (gyári alkatrésszel), olaj + szűrők cserélve, 150K-s szervíz nem régen volt, pillangó szelep kitakarítva, semmi nem változott, leszámítva, hogy most már panaszkodik a lambda feszültségére is.

    Van valakinek hasonló tapasztalat, vagy gyújtsam fel a ******-ba, mert ilyen ramaty állapotban eladni sem tudom...

    Köszönöm előr

  11. Sziasztok!

    Segítsetek nekem légyszi, mielőtt felgyújtom az autómat! :)

    2 nagyon idegesítő szokástól szeretnék megszabadulni, de 4 autószerelő (köztük márkaszervíz) mind mást mondtak és eddig semmi nem oldotta meg a problémákat, csak a pénzt talicskázom az autóba.

    A "huzasd 140-el 4-esben 20 km-en" -től a "Motorfelújjítás, 400K, viszlát"-ig minden elhangzott már.

    H Astra Z16XEP 1.6 benzin

    Első probléma, hogy zabálja az olajat. Folyás sehol, füst sehol, csak ?elpárolog? belőle az olaj, vékony-vastag egyaránt, ugyanabban a tempóban.

    Amit még nem próbáltam (nem én persze, hanem a szerelők), amit csak a netes keresgélés adott ki, miszerint "Z16XEP motoroknál előfordul, hogy hullámzik az alapjárat, illetve szippantja fel a motorolajat. Bármilyen meglepő, ez jó eséllyel a szelepfedél hibája!" Engem ez meglep, mert eddig senki nem mondta. Ez mennyire reális?

    A másik, hogy kis fordulaton (1500-2000) rángat / ugrál az autó. Volt légtömegmérő hibakód, túl gyenge keverék hibakód, most, hogy lambdaszonda is lett benne cserélve, az is bejelzett (P0171). Légtömegmérő és lambda szondák cserélve (gyári alkatrésszel), olaj + szűrők cserélve, 150K-s szervíz nem régen volt, pillangó szelep kitakarítva, semmi nem változott, leszámítva, hogy most már panaszkodik a lambda feszültségére is.

    Van valakinek hasonló tapasztalat, vagy gyújtsam fel a ******-ba, mert ilyen ramaty állapotban eladni sem tudom...

    Köszönöm előre is!

    Nézzétek meg a szelepfedélben a kartergáz szelepet,az szokott néha ilyen hibát produkálni! Állítólag csak komplett szelepfedél cserével orvosolható a hiba.......

  12. Sziasztok!

    5 ajtós 2007-es Astra-ról van szó, ahol a tetőcsomagtartó rögzítő "anya", ami benne van a kasztniban meglazult!

    Nagy kínszenvedés által sikerült a csomagtartó csavarját kiműteni belőle, de ugye a lazulás következtében eltávolodott a váztól, így mozgás közben hangot ad ki fém-a fémen.. Ideiglenesen gumi darabokat tömtem be alá. Valakinek van-e ezzel kapcsolatban ismerete?

    Most jön a bónusz, voltam a kecskeméti Opel márka szervizben, ahol azt mondták ezt nem lehet javítani.

    Nem tudom milyen módszerrel van megoldva h ne forogjon el, de mindent lehet javítani, gondolkoztam kárpit megbontásba alatta, de szeretnék előtte véleményt kérni!

    Kombi autóról van szó?

  13. Sziasztok.

    Meg kell kuplungoznom a gépet, mert valamelyik szimmering elszállt a kuplungharangnál. Esetleg vki cserélt a váltó /nyelestengely/ szimmeringet már? Vagy tudna cikkszámot mondani hozzá? A váltó szétszedése nélkül lehet cserélni? A motor felőli szimmeringet találtam, de a váltó felől semmi adat.

    2007-es XEP 1.6-os kombi. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.

    Nem a fékolajad folyik? Nyelestengely szimmering ha jól emlékszem ebben a típusban nincsen,csak egy gumigyürü a kinyomócsapágy háza alatt!

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.