Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

ezüst 11

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    29
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by ezüst 11

  1. Sziasztok!

    Izzítórelé általános hibakódot (P0683)  mi okozhatja, ha magát a relét hibátlannak feltételezzük?

    Három éve lett cserélve, de az eredetit is sikerült megjavítani, és azzal is dobja  a hibát. Egyébként valószínűleg nem izzít, mert észlehető áramfelvétel nincs.

  2. On 2017. 01. 04. at 14:51, baloghadis írta:

    Sziasztok!

    Van egy 2012-es 1.7dízel astrám 70.000km-rel. A problémám az, hogy néha hallok a motortérből vmi "cicergő" hangra emlékeztető hangot és eddig nem tudta megmondani senki a szakszervízban, hogy mi is lehet ez. A másik, hogy a pillanatnyi fogyasztásmérőm viszonylag elég sűrűn 10-20km ír 3literes alapjárati fogyasztást és amikor kiszállok az autóból furcsa éget szagot lehet érezni. Nagyon megköszönném, ha vki tudna segíteni. Köszönöm

    Úgy látom még nem válaszoltak.

    A 3 l-es alapjárati fogyasztás és fura szag (és alapját ingadozás) a DPF regeneráció tipikus jelei.

     

  3. 25 perce, kisp113 írta:

    Ma véletlenül én is rossz opcomot indítottam és frissítette 1.39-ről 1.45-re. Meglepetésemre a másik régebbi szoftverrel(2010-08) továbbra is működött.

    Nekem 1.45 volt rajta eredetileg, az frissült (talán 1.63-ra) és így már nem működött a hozzá adott szoftverrel, hiába látta az interfészt . (Egyébként benne van a leírásában, hogy ne frissítsd a FW-t)

  4. 22 órája, RokaRudi írta:

    Azért kb. tudom, mit csinálok. (Főiskolán még ezt tanultam. Igaz, azóta más mérnöki területen dolgozom. Azért az alapok még megvannak.) Kockáztattam.

    :blush:

    Csak mivel akkor már csöpppet ideges is voltam, nem húztam le a hálózatról a gépet. Szerintem ez volt a hiba. Azt hiszem, az lesz a legegyszerűbb, ha rendelek mégegyet.

    Egyébként a klón sw még kommunikál a készülékkel. Fel is ismeri újabb FW-nek. Csak nem merem a kocsira dugni, hátha ott már nem stimmel minden. Ha lesz egyszer időm és kedvem, akkor lehet, nekülök és keresgélek a neten.

    Nekem a fiam véletlenül frissítette az FW, és nem tudtuk visszaállítani. A szoftver látta utána is látta, de többé nem kommunikált a kocsival (bár előtte is bizonytalan volt). Szerencsére olcsó, csak ki kell várni míg ideér.

  5. On 2016. 11. 25. at 22:35, vonnak94 írta:

    Sziasztok!

    Nem rég vettem egy 1.7 cdti Z17DTH motoros astra-t és sajnálatos módon menet közben olyan 1300-2000 fordulat között minden sebesség fokozatban gyorsításkor beremeg az autó azonban 2000 fordulat felett ez megszűnik, az autó húzz rendesen megy  nem lassú, hibajelzést nem jelezz vissza. Tudja valaki hogy ez miért lehet és milyen megoldás lehet rá?

     

    Köszi előre is! :)

    Erre a kérdésre úgy látom nem érkezett válasz, pedig engem is érdekelne, mert hasonló jelenséget tapasztalok A17DTJ motornál. Talán még annyi, hogy ha finomabban gyorsítok kisebb kevésbé érzékelhető a rezonancia.

  6. Szerintem nem nagy fáradtság indítás után letekerni a hőfokot és a ventilációt, majd pár perc múlva vissza. Ha városban rövid utakra megyek, mindig így csinálom.

    Az jó. Nekem 110A-es a generátorom. Ha nem tekerem le a fűtést a 77Ah-s fullra töltött akkuval 11,8V-ra esik a feszültség, ha a kormányszervó is dolgozik akkor 11,6-11,4V. Ugyan ilyen alapjáraton és 3000-rel pörgetve is.

    Úgy látszik 10A ennyit számít... Aztán ha lekapcsolom a fűtést, egyből 14,0-14,1V.

    Látom elírtam, valójában 140 A-es. A kormányt nem próbáltam, de nekem a klíma jégmentesítés funkció szívja legjobban a feszültséget akkor esik le 12.5 V-ra alapjáraton.

    Most vettem észre, hogy ebben a hideg időben is bekapcsolja a klíma a kompresszort az automata üzemmódban, akkor is ha a hőmérsékletet 26 fokra állítom. Kicsit gyanús, de lehet, hogy a levegőminőség érzékelő találja magasnak a páratartalmat. Átállítottam ECO-ra viszont most aggódhatok, hogy ha nem kapcsol be időnként a kompresszor elszivárog a gáz.

    Rövid utakon, ha nem párásodik a szélvédő, 18 fok, 0 ventilátort állítok, mert mire valami történne, már le is állítom a motort.

  7. Pont erről beszéltem múlt héten a cseh sráccal (komfort modulos). Ötlet szinten addig jutottunk, hogy az LS-CAN vezetéket kellene megszakítani, ha nem kell a fűtés, de nem is akarod minimumra tekerve hagyni a hőfokszabályzót. Nekem (még) nincs ilyen kiegészítő fűtésem, de tervbe van véve. :)

    Még így is, minden fogyasztó bekapcsolása mellet tartja a 12,5 V-ot alapjáraton, 1500-nál a 14 V-ot. Igaz 120 A-es generátorom van.

  8. Mennyit jársz vele?

    Generátor jó? Kiegészítő fűtés nincs az autóban?

    Van eletromos kiegészítő fűtés, és sajnos télen legtöbbször csak városban járunk, bár egy-két hetente bejön egy-egy kétszer 3/4 órás út. Valószínű ez okozza az akku végét.

  9. Az általad írt érték nagyjából természetes, ez a központizár áramfelvétele, illetve az egyéb adattárolóké.

    66mA-től nem merülhet le, ha pl 1,5A lenne folyamatosan akkor lenne gond...

    Valami nem kapcsol be közben?

    Többször megmértem, mindig ugyanaz. 1.5 A-rel kezd, majd fél perc után beáll 66 mA-re, és azt tartja (bár ezt követően csak kb. egy percig várakoztam).

    Úgy tűnik, az akksim kezd kipurcanni.

  10. 3,5 éves, 1.7 Zafirámban mostanában 2x is lemerült az akksi, 1 hét állás után. Ma megmértem a nyugalmi áramfelvételt: 1.5 A-ról indult és kb. fél perc alatt 66 mA-re állt be. Vajon ez reális érték, vagy hibát kell keresni? Riasztó nincs a kocsiban.

  11. Ésszerűen használva nem lehet belőle baj. 3-4 dl folyadék van egy flakonban, lehet, hogy óránként ennél még több kondenzvíz keletkezik az elpárologtatón.

    Szerintem a legjobb megoldás az ózonos tisztítás. Maga az ózongenerátor sem drága (50.000 Ft-ért már van profi) és akár hetente meg lehet ismételni a kezelést, mindenféle mellékhatás nélkül.

    A cég, ahol dolgozom vett egy ilyen eszközt és a dolgozók igény szerint használhatják az autóik tisztítására, sőt hétvégére még haza is lehet vinni, hogy otthon a fürdőszobát vagy a pincét fertőtleníthessük vele.

    Korábban egy Megant tisztítottam habbal és egy hétig nem működött a kulcskártya, mert beázott a vezérlőmodul. Szerencsére egy szárítás után ismét meggyógyult, egyébkémt húzós lett volna újat venni.

  12. Sziasztok!

    Klasszikus hibával zaklatnálak benneteket:

    Ki és bekapcsolás után a klíma nagyon büdös. Ez persze 5 perc mulva elmúlik de addig nagyon zavar.

    Cseréltem pollen szűrőt, de nem múlt el. Majd vettem egy méregdrága sprayt. Kifujta magát az utastérbe, keringtettem 15 percig de semmi.

    Ki és bekapcsolás után a klíma továbbra is büdös. Bár már nem annyira.

    Segítsetek mit kell tennem, hogy elmúljon ez a szag ??? Miért csak ki és bekapcsoláskor jön elő ???

    Elöre is köszönöm a segítséget!

    Én a habos tisztítókban bízom. Legutóbb kivettem a pollenszűrót, majd a helyét telenyomtam a habbal. Fedél vissza és ventilátor bekapcs, hogy hadd nyomja át az elpárologtatón. Ezt addig ismételtem amig a teljes töltet elfogyott.

  13. Sajnos én sem tudom, hogy miként működik a keréknyomás érzékelő, de a következő érdekességet tapasztaltam:

    Felraktam a nyári kerekeket (a téliben nincs jeladó) és ellenőriztem a nyomást mauálisan is. A mért értékek megfeleltek a rendszer által jelzetteknek: elől 2.4, hátúl 2.1. Majd a hátsókban növeltem a nyomást 2.6-ra, de onnantól a hátsóban lévő nyomás értékét jelzi ki előre.

  14. A 20 évvel ezelőtti nélküli motoroknál még lehetett ilyen hatás, de ma már..

    A korábban pár hete általam írt hideg motornál jelentkező csattogó, kerepelő hang, úgy ahogy megjelent egyik napról a másikra magától elmúlt.

    Fogalmam sincs hogy mi okozta, mi volt az és mitől szűnt meg. De örülök, hogy megint a régi halk hangja van a motornak.

    Más:

    Tegnap egy másik témánál kérdeztem, hogy ki mikor szokott levegőszűrőt cserélni. Közben megtaláltam a szervizfüzetben a 60.000km/4év ajánlást. Ez szerintem úgy kezelendő, mint a 30.000km-es olajcsere periódus: a felénél érdemes megejteni.

    Lecseréltem a 30.000km-t futott már teljesen megfeketedett légszűrőmet és egyből szemmel láthatóan visszaesett a mostanában jelentkező kipufogó füstölésem, kormolásom. Gyakorlatilag most csak akkor látom a mögöttem lévő fényszórófényben valamit ha 3000 fölé pörgetem a motort.

  15. A hétvégén felkerültek a gyári kerekek, nyomásérzékelővel (a téliben nincs). Előszőr jól mutatta a nyomásértékeket, le is ellenőriztem nyomásmérővel. Aztán a hátsókba pumpáltam, mer 6 személlyel utaztunk, azóta viszont fordítottan mutat, a hátsókban lévő nyomásnak megfelelő értéket jelzi előre, és az elsőknek megfelelőt hátra. Mi lehet a jelenség magyarázata?

  16. Igen aux van, működik is, viszont nem erre gondoltam, hanem hogy egyidejűleg, zenehallgatás közben is megszólaljon a navigáció hangja a gyári rendszeren. Ne kelljen választani, hogy a rádió vagy az auxra kötött hangforrás szóljon, hanem automatikusan engedjen teret a navigáció hangjának zenehallgatás közben is. Azért gondolkodom ezen, mert így nem kellene a két hang erejét folyamatosan egymáshoz igazítani manuálisan, és az autó hangszórója sokjal jobb hangminőségben szólalna meg.

    Szia!

    Szerintem megoldható! AUX van az autódban?

    zsambek

  17. Igen aux van, működik is, viszont nem erre gondoltam, hanem hogy egyidejűleg, zenehallgatás közben is megszólaljon a navigáció hangja a gyári rendszeren. Ne kelljen választani, hogy a rádió vagy az auxra kötött hangforrás szóljon, hanem automatikusan engedjen teret a navigáció hangjának zenehallgatás közben is. Azért gondolkodom ezen, mert így nem kellene a két hang erejét folyamatosan egymáshoz igazítani manuálisan, és az autó hangszórója sokjal jobb hangminőségben szólalna meg.

    Szia!

    Szerintem megoldható! AUX van az autódban?

    zsambek

  18. Szerintetek kivitelezhető-e CD30mp3-nál úgy rákötni a hordozható navigáció hang kimenetét, hogy zenehallgatás közben " olyan alámondás szerüen" az autó hangszóróján keresztűl szólaljon meg a navigáció hangutasítása is? Hasonlóan a telefon kihangosítóhoz.

  19. Kedves Koco!

    Leteszteltem a mikrofont, és egyből meglett a hiba, csekkoltam, hogy hiányzik! A vezetékezés úgy tűnik megvan (különben is alvázszám alapján gyári az UHP). Gondolom egy eredeti gyári mikrofon horror áron lehet, ha egyáltalán külön beszerezhető. Azon töröm a fejem, hogy lehetne-e esetleg valamivel helyettesíteni?

    A mikrofon az olvasólámpák előtt van, a rácsos rész alatt. Az első pont a tetőlámpa csatlakozója, onnan megy a bal oldali tűzfali csatlakozóba, és ebből az UHP-ba. Tűzfal csatlakozó: bal lábnál, lent a műanyag burkolat alatt, nehéz hozzáférni, kinyitni, de leginkább az összerakásra kell figyelni, rengeteg (100+) láb van benne.
    Először a mikrofont kellene tesztelni, aztán a tetőlámpa csatlakozót, utána UHP, és csak a legvégén a százlábut.

  20. Engem hasonlóan szivatott egyszer a generátortól jövő fő kábel kontakthibája, csak a csatlakozó melegedéséből jöttunk rá. Igaz, annál a kocsinál a főkábel az önindítón keresztűl ment az akkumulátorhoz (ott volt a csatlakozási pont), nem tudom az opelnél miként van.

    Sziasztok,
    "A beteg": Opel Astra H 1.4 benzin 2007-es 135.000 km, első tulaja vagyok.
    Hibajelenség: Teljesen változó esetben, de KIZÁRÓLAG a napi első indítás során jelentkezik
    töltés hibája. Ha a hiba előjön, akkor indítás után kb.: 10-15 mp-cel kigyullad
    a töltés lámpám és valóban nincs töltés, mivel 10-11 V van az akkumulátoron multiméterrel
    megmérve járó motornál. A negatív akkusaru levéve, majd kis idő után visszarakva a hibajelenség megszűnik.
    Mint mondtam, kizárólag a napi első indításkor és vagy egy-két hétig semmi hiba,
    valamikor 2-3 napon egymás után.
    Gáz+fék+gyújtás ráadás kombinációval a kiolvasott hibakód:
    P0621 generator control lamp arrangement dysfunction IPC
    A hibajelenséget okozhatja a CIM modul hibája?
    Vagy a műszeregység gerjeszti a generátort?
    Tudtok egy jó szerelőt? Azt sem bánom ha a "világ végén van", csak
    érdekelje a téma és olyan legyen, aki látott már H Astrát.
    Köszi előre is

    • Like 1
  21. Köszönöm a választ!

    Az UHP merre van?

    A mikrofon az olvasólámpák előtt van, a rácsos rész alatt. Az első pont a tetőlámpa csatlakozója, onnan megy a bal oldali tűzfali csatlakozóba, és ebből az UHP-ba. Tűzfal csatlakozó: bal lábnál, lent a műanyag burkolat alatt, nehéz hozzáférni, kinyitni, de leginkább az összerakásra kell figyelni, rengeteg (100+) láb van benne.
    Először a mikrofont kellene tesztelni, aztán a tetőlámpa csatlakozót, utána UHP, és csak a legvégén a százlábut.

  22. Olvastam, hogy szerelrél be utólag gyári kihangosítót.

    Nekem sajnos nem működik a mikrofon amióta nálam van. Merre keressem a kábel csaktalkozásokat, hogy esetleg ellenőrízhessem?

    A kamerának más forrásból kell tápot adni. Például egy relével a szivargyújtóról. Korábban én is szereltem be tolatókamerát, és a tolatólámpáról szedtem le a tápot is. Ugyanez volt a baj, a motor beindítása után gyakorlatilag nem volt értelmezhető kép. Egy relét kötöttem be, amit a tolatólámpa vezérelt, és így adott tápot a kamerának a hátsó 12V-os csatlakozóból.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.