Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Coppermine

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    64
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Hozzászólások posted by Coppermine

  1. Üdv. Autó vásárláson töröm a fejem és egy J-s Astra került szóba. A16LET motoros(1.6 turbó 180le). Erről szeretnék informálódni, hogy aki ilyent hajt annak mi a véleménye a motorról, magáról az autóról, fogyasztásról, fütóműről szóval magáról az egész autóról :) Köszönöm előre is a válaszokat :)

    Üdv,

    Nekem A16XHT van (direktbefecsis SIDI), kellemesen autózható, nyomatékos. A FlexRide futóműtől nem vagyok elájulva, inkább marketingfogás, bár "sport" fokozatban érezhetően keményebb, és a gázreakció is jobb.

    Fogyasztása változó, 6.2-vel jöttem most egy 420km-es távot autópályamentesen, vegyesen 7.2-7.4 körül fogyaszt nekem.

  2. Igen. Telitanknál kb. 850km a megtehető táv. De tankolás előtt mennyi az összeg, az a mérvadó.

    44 litert tankoltam tegnap, 700km-t írt ki a BC megtehető távnak.

  3. Akkor pontosítok. A 10 ezret átlépve szinte azonnal jelentkezett a fogyasztás csökkenés, a pillanatnyi fogyi mérőn, és a műszeren is, látványosan. Minden átmenet nélkül .Előtte telitanknál kb. 850 km volt a megtehető út, a kövi tankoláskor kb 750km-re jött ki a megtett és megtehető összege. Ez a 10 ezret átlépve, 950 km lett a megtett és a megtehető km összege, a következő tankolásokkor. Nem véletlenül kérdeztem az ecu-ról.

    A bejáratási időszak alatti surlódás miatt nem feltétlenül kell, hogy nagyobb legyen a fogyasztás. A fenti válaszokból következtetve fokozatosan kellene csökkenni a fogyinak. Személyes tapasztalataim nem igazolják ezt. Régebben nem egy "o" km-es autót járattam és nem volt tapasztalat, hogy nagyobb lett volna a fogyasztás a bejáratási időszakban. Annak ellenére, hogy dús üzemanyag beállítás volt a jellemző/kötelező.

    Jelen esetben a drasztikus változást a gyári programban keresem. Erre várok cáfolatot, vagy megerősítést. Illetve mások bejáratási időszak tapasztalatait.

    ma vagy holnap megnézek egy telitankot, mennyi ír ki rá. emlékeim szerint 850km-t, de nem vagyok benne biztos. az anyém már 25e környékén jár, nincs még 1 éves.a hirtelen váltást nem figyeltem meg, viszont ha a megtehető távolságot egyik napról a másikra változtatja, akkor az az ECU-ból jön

  4. Sziasztok.

    1.6 T motorom(XHT), csak alapjáraton, (hidegindítás üzem alatt is) rángat. Az ülésben érzem a rángatást, és a kardán alagútnak támasztott lábamon is. A felnyitott motorházban nem látni a motoron és nem hallani semmi ilyen jelenséget. Abszolut olyan jelenség, mint gyújtás kimaradás, vagy befecskendezés probléma. Hiba jel nincs. A pillanatnyi üzemanyag fogyi is dolgozik rendesen 0.4- 0.8 l/h között. Első körben nem vinném márka szervízbe, hogy 2 óra után halljam: Nincs semmi hiba nem ír hibaüzenetet. De ez elkerülhetetlen lesz , hogy nyoma maradjon a garancia időben.

    Helló,

    Nekem is 1.6 XHT-m van, alapjáraton minimálisan "rezeg", de 0km-es kora óta. Hidegindítás után (fél perc kb) leejti a fordulatszámot 900 körülire, akkor picit jobban mocorog, de jársz vele és terhelés alatt nem érzed, hogy bebutulna pl gyorsításnál, akkor nem valószínű, hogy gyújtás és/vagy trafó problémád lenne.

  5. Sziasztok,

    Corsa A/B ECU diagnosztikához hol találok esetleg help-et ? (szoftvert, eszközt, embert, akármit ... )

    Elképzelhető hogy ECU-cserés lesz az autó, viszont nem szeretnénk kidobni egy működő ECU-t, ha nem az a hibás, jó lenne egy diagnosztika előtte.

    köszi és üdv

  6. Kedves Cartársak!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy a gyári rádió CD 400-ast lehet e cserélni NAVI 600, vagy NAVI 900-ra? Mennyire macerás ez a művelet, vagy csak kiveszem a régit és beteszem az újat helyette? Na és hogy egyáltalán használt NAVI 600-at, vagy 900-at lehet-e kapni, mert én még sehol sem találtam. :(

    Előre is köszi a válaszokat :)

    megoldható, de nem lesz olcsó ... vezérlőpanel, gps-vevő megfelelő csatlakozóval, kijelző, programozás, stb.

    • Like 1
  7. A fék sívító - csikorgó hangra néha egyszerű a magyarázat.. kavicsos vagy poros szerpentinen ment keresztül az ember és egyszerűen bement a tárcsa és a betét közé is.. ezt egy- egy intenzívebb fékezés helyre kell, hogy tegye (ha nem jön mögöttünk senki - 100-ról 0-ra, persze ne satuzva, mert nem a gumik kockásítása a cél)

    Sajnos a zöldek munkájának az eredménye, hogy a fékbetétekből vonják ki a káros anyagokat, így akár az új tárcsa - fékbetét is adhat nyikorgo csikorgo hangot akár bejáratás után is..

    Nekem is néha megvan, de nem foglalkozok vele, a tárcsa és a betétvastagságom gyakorlatilag még új, ez ilyen.

    Amivel lehet játszani, hogy betétcserénél ne gyári menjen vissza, hanem pl. ez:

    http://ebcbrakes.hu/auto-modellek/ebc-brakes-auto-opel/ebc-brakes-auto-opel-astra-14-turbo-2009.html

    Nálam ha aktuális lesz, a Greenstuff fog bekerülni. Valamivel drágább mint a gyári, de nem termel annyi fékport a felnire és érezhetően máshogy fogja meg az autót.

    Nálam ~15e km után jött elő a fékprobléma, fémes hang, nyikorgás. Bevittem szervízhez és szétszedték plusz kipucolták - érdekes, mert az autó nem járt sem szerpentines, sem köves utakon. azóta csend van.

    EBC-vel meg csak óvatosan, nem mindegy, hogy milyen tárcsát teszel fel hozzá. Kétségtelenül az egyik legjobb (nálam yellowstuff van fent az "éles" autón) , de nagyban függ a tárcsától is, itt már nem árt a fúrt-mart tárcsa a hő/gáz/por elvezetéséhez, plusz ha lehet a tárcsa legyen a keményebb típus, az ebc-k jellemzően puha betétek

  8. Az én motorkódomnál autópálya 130km/h 9l átlagosan. Nem egyedi eset. A SIDI motorok némileg takarékosabbak a hosszabb hatodik és a közvetlen befecskendezés miatt. Ellenben a gyári előírt oktánszám 98.

    többek közt ezért ütöm az asztalt a cégnél, de egyelőre nem engedik (!) h 98ast tankoljak bele, pedig kifizetném a különbözetet... (95-öst céges kártyára tankolhatok, minden egyebet nem)

  9. most kaptam hivatalos papírt visszahívásról, érintett még valaki ebben ? állítólag valamit programoznak rajta (majd súgok nekik, hogy akkor már egy turbónyomást is emeljünk, meg esetleg írjunk már egy normál mapot 100as benzinre :D )

  10. hja hát az E85 valahol 200 körül lenne értelmes alternatíva, csak hát ugye miután "lakossági" körökben is kaphatóvá vált, szépen megemelték a jövedéki adóját (2x), és máris bukó volt a dolog.

    én spec az e85-öt a magasabb oktánszám (105 környéke) és a kompressziótűrése miatt használom, de ehhez nem "csak" felprogramozni kellett az autót, bár az emelt töltőnyomás miatt ígyis-úgyis bekerültek a nagyobb injektorok és benzinpumpa.de kétséget kizáróan e85-tel nagyobb a nyomaték a 100ashoz képest közel 70 Nm-rel, és kb 50 lóerővel is többet ad le ugyanakkora töltőnyomásnál, valamivel alacsonyabb fordulaton.

    mondjuk arra kíváncsi lennék, ha valaki a gyári Borg-Warner KKK03s turbót kiszedné - ami akkora, mint egy teniszlabda - az Astra-ból, és helyette betenne valami értelmes méretűt, mekkora nyomaték/lőerő pluszt kapna az autó. :icon13:

  11. én sem dugózok be a Róbert Karcsira, általában péntek este járok arra, mikor már nincs forgalom, és lehet haladni - bár az E85-öt jobban szeretem :D és az Agip kút is közelebb van.

    sajna az Opelbe nem tankolhatok csak Shellt és MOL-t, így kvázi marad a Shell, a MOLnál nem vagyok hajlandó még 95öst sem tankolni (még akkor sem, ha céges kártyára megy az egész).

    a fogyasztást sosem nézem, de eddig asszem 7.7 az átlagom Shell 95-össel és 11e km-rel a hátam mögött az Opelnél, a másik kotladék fogyasztásába bele sem merek gondolni :omg: :devlish:

    • Like 1
  12. 18as már túl nagy az Astra-ra, Insignia alá még elfér.

    Nekem Flexride van a kocsi alatt plusz gyárilag ültetve, és így leér a koptató szinte mindenhol, az összes fekvőrendőr előtt átkapcsolok tourer módba, és gyökkettővel vonszolom át rajta az autót.

    OMV prémium benzin ... én kértem a flottát, hogy engedélyezzék, de eddig nem kaptam rá hivatalos papírt, hogy 98 vagy 100ast tankolhatok önköltségre. turbósnál megéri a minél magasabb oktánszámút beletolni az autóba. 100asból érdemes az OMV referencia-kútjánál tankolni Pesten (Róbert Károly körút, 64-66.), oda a schwechati finomítóból viszik a naftát.

    • Like 1
  13. félig off ...

    ez az EGR a nagynyomású direktbefecskendezéses Mitsubishi motoroknál (GDI) is nagyon kényes pont. Többnyire a silány üzemanyagnak köszönhetően olyan szinten elkokszolódik (nem csak az EGR, hanem akár a szívósorig visszamenőleg a komplett szívórendszer), mint a fent belinkelt képeken. Ez többnyire két dologra vezethető vissza: silány üzemanyag, illetve a nem jól megválasztott motorolaj.

    GDI szelepfedél elkokszolódása

    gdi_hengerfej_elotte.preview.JPG

    Szelepek (balra a tisztítás nélküli, jobbra a már megtisztítottak)

    gdi_szelepek_kozben.preview.JPG

  14. a fogyasztó listában ha bekapcsolom az AUTO gombot, akkor a ventillátort írja ki, nem a klímát, 0,13L-es többlettel.

    Parkolóban 17 fok volt, autót elindítottam, megvártam, míg az alapjárat beáll, aztán AUTO, majd a hőmérsékletet letekertem minimumra. Itt nekiállt tolni a levegőt, mint állat, de a klímát nem kapcsolta be. Másik véglet, feltekertem maxra, ekkor sem kapcsolta be a klímát.

    Szóval rapszódikus :D klíma nálam csak nyáron kapcsolt be, mikor kint 30+ fok volt, beltérre meg beállítottam 8-10 fokkal hidegebbet.

    • Like 1
  15. egyszerű megnézni ... ha a klíma bekapcsol, a fogyasztóknál kiírja :)

    ha AUTO-ra van állítva, akkor a beállított hőmérsékletet próbálja tartani, de nem feltétlenül fogja a klímát bekapcsolni, ez hőmérséklettől függ szerintem.

  16. Hogy ha a fényszóró automatikusan bekapcsol de az adaptív távfény nem, akkor még indulás előtt kapcsold ki-be 2x a távfényt. Hátra billented a az index kart és vissza 2x, de ne túl lassan. Viszont az is fontos, hogy adaptív távfény csak akkor működik, ha világítás kapcsoló auto állásban van és sötét van.

    okés, kipróbálom, köszi :icon13:

  17. Amikor világos van én ezt úgy oldom meg, hogy még a motorindítás előtt kikapcsolom az automatikus világítást. Csak el kell billenteni balra a világítás kapcsolót. Egyrészt nem zavaró h ki-be kapcsolgatja xenont + így kíméled az izzókat és izzító trafókat is.

    most már én is így tolom :) apropó, az adaptív világítás visszajelzését nem látom a műszerfalon. ennek a ki-bekapcsolása hogyan működik ? kézikönyv elég szűkszavú ezzel kapcsolatban

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.