Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

kyozsee

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    50
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by kyozsee

  1. Lassan csak rájövök magamtól is :D

    Mivel most kint is elég hűvös van a garázsban is esett a hőmérséklet, így pár másodpercre felgyulladt az izzítást jelző ikon, be is indult pöcc röff a verda.

    Két lehetőség van vagy nem izzít rendesen 20fok körül amikor még kéne neki, emiatt nem tud beindulni rendesen mert 1 vagy több napi állás után túl hideg.

    Vagy sikerült 1millióból 1 olyan garázst kifognom aminek olyan a mikroklímája, hogy nyáron ha 30 fok körül van kint akkor lent még nincs annyira hideg, hogy izzítson, de annyira meleg sincs, hogy pöcc röff induljon :D

    Üdv! Én rendeltem egy kb 400ft-os kis időzítő kapcsolást relével, sorba kötöttem egy ellenállást a víz hőmérséklet szenzorral amit ez a kapcsolás (állítható) 2mp-el gyújtás ráadás után rövidrezár. Így melegen is 2mp-t izzít, nekem könnyebben indul így. De lehet nyomógombbal is, vagy megfelelő termisztorral üzemmelegen nem izzít. Az egész befért a motor burkolat alatti vezetékcsatornába.

  2. Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni.

    Egy 2.0 DTI Zafira a szenvedő alanyom, benne egy Y20DTH motor.

    Korábbi adagolóhiba miatt az eredeti, gyári, elektronikusan vezérelt adagolót egy mechanikus váltotta, ez van most benne. Nagyon szépen dolgozik vele, talán jobb is mint korábban.

    Történt a napokban, hogy az autó egyszer csak leállt út közben. A szerelő haverral lehúztunk egy gázolajcsövet, és a tankból feketés színű, sötét gázolaj jött, úgy, hogy már fél éve csak OMV kúton tankoltam. Azt gondolom, nem onnan szedtem össze a dzsuvát. Amikor az adagolón friss gázolajat nyomtunk át pöcc-röff indult a motor. Én ebből arra következtetek, hogy nem én tankolom a fekete gázolajat, hanem a feketeséget valahol az autó adja hozzá.

    Valakinek nem volt még ilyen tapasztalata? Esetleg van ötletetek?

    Előre is köszönöm szépen.

    Dani

    Üdv!

    Esetleg traverz gyűrű? Úgy tudom ott be tud szökni a motorolaj a visszatérő ágba.

    • Like 1
  3. A mágnes rendben van a kompresszoron? Nem tudom próbáltad-e, azt nem írtad. Csak mert akkor is kapcsol minden, de nem megy a klíma akkor sem, a hőbiztosíték megszakad és onnantól nem kapcsolja a kompresszort. Gépháztető fel, valaki megnyomja a klíma kapcsoló gombját és te figyeled hogy kapcsol-e. Egy kattanás és látod hogy behúz a mágnes akkor az rendben van, viszont ha nem akkor meg van a gondod.

    Nem megy, lehúztam a csatit a kompresszorról és nincs benne áram, test van. Az a hőbiztosíték mi lenne és hol?

  4. szia. A nyomást hogy érted?

    Nyomás mindegyikbe van szinte, kivéve aminek a rendszere lukas.

    A klímanyomást töltésmennyiségre nézik ami kb. 690-700g.

    Ha ez a mennyiség nincs meg a jeled a kompresszornál már nem lesz meg.Én most szívtam vele. Megnézegettem, mindenütt volt minden csak a kompresszornál nem. Elvittem a szakihoz. "Nyomáspróbára" Azt láttam, hogy van benne mert rákötötte az órát, de itt jött a csel. Szaki "leengedte" majd a megfelelő mennyiséget ami az adatlapon pontosan fel van tüntetve beletöltötte+olajat adott hozzá És lőn bekapcsra elindult. :)

    Kicseréltem a klíma hűtőt mert látszott rajta hogy kuka meg nem volt benne gáz sem, azután elvittem töltetni ahol mondták hogy ok minden de nem kapcsol a kompresszor valamiért. Azután meghekkeltem a nyomáskapcsolót is próbára de akkor sem megy csak a ventilátor. Még megpróbálom megkeresni a fagyáskapcsolót.

  5. ebben a témakörben nem tudok segíteni.

    Kétszer feküdtem neki klíma történetnek.

    Kétszer költöttem rá korrekt összegeket.

    Először 2 hónapig bírta, másodjára fél évig.

    Azóta szarok rá.

    Ladán nevelkedtem.

    Ráadásul nyár van, örülök neki.

    Ablak le, cigi a pofámba és hawaii.

    Messzi útra dél felé meg megyünk asszony astrájával.

    Abban még működik. :D

    Az korrekt... :D

  6. Üdv!

    Nem tudja véletlenül valaki hol tud elveszni leghamarabb a klíma kopresszor kapcsóló jele? Nyomáskapcsoló ok, nyomás ok, venti kapcsol, kapcsoló világít, opcom az írja kompresszor aktív, de a kompresszornál nincs áram. A kábelt követve csak egyre több minden megy bele a kötegbe és eltűnik a sárvédő mögött. Van ennek valami külön vezérlője? Köszönöm.

  7. Üdv!

    Jártas valaki kuplung ügyben? Külföldről kell kuplung szettet vennem 2002 Zafira y20dth-hoz de nem tudom egyértelműen beazonosítani. Írnak 225,228,230mm szetteket hozzá. A váltómon F23 feliratot találtam, az egyik szettnél írják hogy F23-5 -hoz való. Kinyomócsapágy szintén több létezik. Esetleg, hogy Di és Dti között kuplungban van-e különbség? Köszönöm.

  8. 2003-ig hagyományos lendkerékkel készültek az Y20 asok.

    Kipuffogód nem lóg?

    Ez biztos? Kipuff nem lóg amennyire tesztelni tudtam hirtelen, egyébként valószínüleg kuplungozni kellene majd mert alapjáraton néha ha nincs benyomva a kuplung pedál kis zakatolás hallatszik, illetve néha rángat indulásnál, de ha még kettőstömegűt is cserélni kellene az már túl sok.

  9. Alkatrészkereskedőknél van hozzá kettőstömegű lendkerék, úgyhogy ha nemis mindegyikben, de biztosan van olyan, amiben van. Ettől többet sajnos én sem tudok, csak a koppanó hangról ez ugrott be.

    Köszönöm, esetleg ha valaki tudja hogyan lehetne kideríteni ne tartsa magába.

  10. https://www.youtube.com/watch?v=hc_yC7BoNr8 02:17-nél kezdi. az enyém is ezt csinálja. fötengely jeladó csere,vakuum szelep csere, egr csere. map csere, légmennyiség szabályzó csere, gázolaj szűrő csere,vakuum pumpa csere és szivattyúdob csere után is. nem jövök rá,hogy mitől. a gép folyamatossan az egr-t írja ki. aki tudja segítsen. köszönöm. 2001. 2.0dth motor. y motorkód.

    Üdv!

    Nem tuti, de én megnézném az adagoló elektronikából az adagoló hátuljába menő vezeték szigetelését a csövön belül.

  11. Üdv!

    Megtaláltam miért nem indult az x17dtl. A főtengely jeladó valamiért olyan zárlatos lett hogy kiverte az adagoló biztosítékát folyamatosan, nagyobb biztosítékra füstölt, így találtam meg. Esetleg valaki tud bevált módszert a cserére mert eddig semmivel sem fértem a csavarjához?

  12. Miért ne lenne?

    Zafira adagoló csere + szívó tisztítás és barátai után nálam is elég barátságtalan lett a hangja amellett hogy jól működik. A vákum nemrég leírt átalakítása után sokkal barátibb lett a hangja de még mindig nem tetszik. Az alapjáraton esetleg tudsz módosítani kicsit sima op-com -mal is. Ha esetleg megtalálod a megoldást megköszönném ha leírnád. Üdv.

  13. Szia

    - ajánlom, hogy hívd fel ezt a számot: +36 20 985 3321

    ez Márton Csaba száma, Gyulán "hegeszti" az ECU-kat és az EDU-kat 1-3 év garival.

    (megengedte, hogy megadjam a számát, akinek szükséges)

    Nagyon jó tapasztalatból mondom, hogy Ő biztosan tud neked megoldást ill. jó tanácsot a problémára.

    Nekem maximálisan megoldotta.

    Üdv.

    (Ui.: nem az adagoló elektronika -EDU- szokott gázolajos lenni, hanem az ECU, ami a motor tetején, a szelepdeknin van, mert az előtöltés szabályozó szelep elekrtromos csatijának tömítési hibályából adódóan felszivároghat a gazoil a vezetékek belsejében... kívülről nem feltétlenűl észrevehető....

    Hibakód ha nincs, valószínűleg EDU gondod lesz mert arra nem szokott minen esetben hibát írni , de én az EDU javítással egy időben cseréltem a mennyiségszabályozó szelepet is. Biztos ami biztos, mert az EDU csak ezt vezérli...)

    Azt már többen is mondták, hogy 90%-ban csak akkor nem indul be az Y17DT motor, ha EDU ill. mennyiségszabályozó gond van, mert az előtöltés szabályozó hibályától függetlenűl még megy a szekér....

    Köszönöm, olyan van, hogy a mennyiségszabályzó csak úgy megdöglik? Illetve ha a főtengely jeladó elromlik attól még indulhatna?

  14. Üdv!

    Fél napja olvasok vissza de nem találtam választ. 1.7 DTI egyszer csak megállt, adagoló elektronika nem tűnt gázolajosnak de szétszedtem, volt pár repedt forrasztás amit kijavítottam de így sem indul. Lelazítottam a nyomócsöveket de semmi nem jön belőle indítózákor ejtőtartályos módszerrel sem. Levettem az edu hátulját még egyszer és jónak tűnik nincs megégve semmi. Esetleg ötlet valakinek merre tovább? A régi isuzu sima adagoló egyébként nem passzol rá? Köszönöm.

  15. Üdv!

    Érdeklődnék, hogy neked normálisan működik az op-com ezen része? Nekem mindenhol n/a -van, ha readingelek sokat néha bead valami változtatási lehetőséget de utána ha rámegyek a write-ra akkor nem ír ki semmit. Hibakódot is hiába próbálom törölni, kiírja hogy törlés aztán minden maradt. Köszönöm

    Erre találták ki a levelező tagozatot, meg egyéb jó megoldásokat ;) . Persze az is fizetős, de nem olyan durva.

    Más: Y20DTH-nál OP-COM-mal adva neki 5% plusz üzemanyag toleranciát egész jó lett az autó. Persze majd egyszer chippelve lesz, de addig is kipróbáltam, bejött. Így már nem olyan cammogós dízel, hanem szépen ugrik lentről is. És mivel ez a maximális üzemanyag eltérés, ezért fogyasztásban nem észrevehető, mert ezt csak intenzív gyorsításnál adja. A hangja kissé karcosabb így, de engem most az érdekelt, hogy lehessen előzni, lámpánál kilőve sávot váltani, stb. Így most határozottan tetszik :)

  16. Felismerem az EGR-t, csak többen írták hogy egy cső vezeti oda a cuccost mint az 1.9 tdi-nél én meg halálra kerestem. Az volt a következő gondolatom hogy berakok a tömítés alá valamit okosan de akkor bingo. Esetleg még arra valami okosság hogy ne legyen borzasztó régi tranzit hangja, valami előtöltés módosító okosság vagy ilyesmi? Ahhoz a főtengely jeladó jelét veszi gondolom alapul.? Köszönöm

    mert baromi rossz helyen keresgélsz.
    A turbonak semi köze hozzá.

    Tedd szépen vissza a borításást. ;-)

    Ha leveszed a szívósor és adagoló csövek takaró fedelét (fekete műanyag fedél - kiveri a szemed),

    akkor jó nyomon jársz.

    Találsz alatta elöl a hűtő felöl blokk középen egy mini műanyag UFO-t, vákuumcsővel a seggében.
    Környéken nincs is más műanyag.

    Igen-igen, ő az Y20DTH-nál az EGR teteje.

    Képileg is megmagyarázva:

    http://i186.photobucket.com/albums/x220/ryeallen_2007/PICT1905-1.jpg

    Hogy lefalazd, ahhoz le kell venned a komplett szívósort és az az alatti bejövő lyuk alá kell berakni egy hajszálvékony fém lemezt.

    Ennek az az oka, hogy az EGR szelep a szívósor tetején zár (és nem akadhat).

    Ha így teszel, akkor az EGR dolgozik tovább vidáman és nem veszi észre,

    hogy amit nyitogat, az gyakorlatilag vakablak.

  17. Y20DTH nál hiába falazod le, dobálni fogja a hibakódot. Nekem B Vekiben van ez a motor, én is ki akarom iktatni, holnap lövi ki a motorvezérlőben az AGR-t, aki a chippelést csinálta. Csak utána tudom ledugózni a vákuum csövet.

    Köszönöm az infot, itt többen írták hogy nekik le van falazva és jó, de lehet másik motorkóddal. Viszont még mindig nem tudom merre lenne egyáltalán a falazási lehetőség vagy csak lehúznád róla a vákumcsövet + dugó + chip? Ha hagynám dolgozni a szelepet de nem jutna el odáig a kipufogógáz lehet nem kellene a chip de nem jöttem rá honnan kerül előre a kipufogógáz.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.