Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

vépetya

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    51
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by vépetya

  1. Csak az a gond, hogy hidegen csinálja, de semmi nem látszik a szíjon.

    Szerelővel megnézettem, levette, nem látszik rajta semmi sem...szte hagyjam fent.

    Azért gondoltam én is a görgőre mert felmelegedve nekem is elhallgatott. A szervizben sorban leszedegették a görgőket és amelyik egy picikét rágott (tényleg alig észrevehetőt) azt cseréltettem ki és utána megszűnt a hang hidegen.

  2. Erős a gyanúm, hogy mivel sajnos ez a szíj nincs burkolva mint a vezérlésé ( már akinek szíjas a vezérlése), valamit felkapott az útról, ami átfordult a rendszeren és megsínylette kicsit a szíj. És ott most vagy borda híjja van, vagy keresztbe van valami feslés rajta.

    Ha tudod valahogy forgasd körbe vagy próbáld meg a helyén valahogy tüzetesebben átvizsgálni.

    Hallottam már olyanról, hogy frissen cserélt szíj is elszakadt..... szal az mind1, hogy új vagy van benne 5000 km.......

    Ha csapágy lenne akkor szerintem nem ugyan azon a ponton nyikkanna hanem sűrűbben, mivel a szíj amíg egyet fordul addig a feszítőknek többet kéne szerintem, mint 1 fordulat.... de csak egy tipp.

    Valószínűbb a szíj hibája,ahogy így mondod... Magamnak szerintem beterveznék egy szíjcserét ha sérült mert lehet hogy nem áll meg a sérülés. A vezetőgörgő nekem dízelen van,nem tudom benyáson is van-e. Amúgy nem túl olcsó, de motoronként különböző a mérete.Nekem a dízelen szerintem picit szélesebb.Oda 24e körül lett volna a gyári,az Skf egy ismerős kedvezményével volt 14e.

    Érdekel hogy mi lett végül.

  3. Ma reggel kocsi kint a szabadban állt, ~10Cfok.

    Indítás, majd kijártam az udvarból, és amikor tettem be a kaput akkor vettem észre, hogy valami zakatol a kocsiban. ^_^ Nagyon szíj gyanús volt.

    Kinyit motorháztető, és a bordás szíj zakatolt (generátor, léghondit meghajtó), és kb minden fordulatnál egyet. A szíj leheta gázas? ~2-3km után megálltam, és elhalgatott. ~50km után miután beértem a mukahelyre, akkor sem volt hangja.

    A kocsi 2007/12, Z145XEP, ~48e km.

    Hasonló tünetekkel nekem az egyik vezetőgörgő volt a ludas.Skf került a helyére ami olcsóbb volt mint a gyári.Mondjuk ez nekem 160e km-nél jött elő...

  4. Sziasztok! Elkezdett hangot adni a vízpumpa,( 167e km van benne )valószínű hogy záros időn belül cserélni kell. Ha nem gyári (40e körül mondták szervízvben) akkor tudtok valami megbízhatót ajánlani? www.fekmester.hu -n néztem ott Graf, Febi, Ruville, Skf, Lpr van. Van esetleg tapasztalatok?

  5. Jóestét!

    150e-s szervíz óta hallottam egy hangot a hosszbordásszíj felől főleg hideg alapjáraton. Ilyen cicergőfélét, fémes tónusut.Csapágy- gondolta magában Stirlic... :lol: Zavart már nagyon ugyhogy ellátogattam a szakszervízbe és kinyomoztattam. Vezetőgörgő. Ár bemondása elött mondták, üljek le... 24.750 Ft. Nem volt raktáron ugyhogy a megrendelés elküldése elött kértem egy napot, hogy körülnézzek a neten. A szervízvezető szerint ugyanaz van a benzinesben is (enyém Z17DTL) Akkor miért lehet ilyen különbség?

    http://www.fridcar.hu/alkatresz/szijhajtas...tra/2005/18078/

    http://www.fridcar.hu/alkatresz/szijhajtas...tra/2005/10167/

    Főleg az SKF ár különbségére gondolok. (Mert az a gyanum hogy a gyáriban is az van)

    Oké hogy a dízelhez valóban van csavar is, dehát az ottvan a régiről.

  6. Üdv!

    Tavaj nyári az Astrám, vásárláskor Dunlop gumit adtak hozzá. Egyik ismerős szerint nagyon jó, akár 120 ezret is el lehet vele menni! Van valakinek esetleg info-ja róla? ;)

    Nekem 65k-t mentek el a Dunlop-ok amit a 2005-ös Astramhoz kaptam.

  7. Nettó : 20e volt a garnitúra, + az utam Pestre.

    Szerencsémre nagyon korrekt volt a srác akitől vettem, hibátlan üléseket kaptam, szerintem kb 60-80e km lehet az ülésekben, mert egyiknek sem volt kiülve a széle, kopva a kárpitja, stb..

    Bruttó :Allergia, meg ha már megvettem a legjobbat akartam a kocsinak :lol: teljesen szétszedtem és kitakarítottam a kárpitot, meg a fém részeket is... és az én vezető ülésem magasságállítós alját át kellett szerelni az új garnitúra anyósülésére.. ;) na a teljes móka a ki és beszereléssel 30 órámba került.. :lol: , de megérte:

    Tipp:

    1. a hülye torx csavarokkal vigyázni kell! mindegyik ragasztott és könnyen elnyíródhat a feje ha nem megfelelően nyúlsz hozzá!

    2.mindenképpen figyelmeztetni akitől hogy a hátsó üléstámlából ne vágja ki az övet!! Nekem át kellett szerelni az enyémet.. ennyi problémám volt.

    üdv.

    Köszi a gyors választ! Az a combtámasz különösen szimpatikus.Szeretnék egy ilyen ülést.Tudsz elérhetőséget adni? Pl. pw üzenetben? Előre is köszi!

  8. Helló!

    Ugyanezzel a problémával küzdöttem mint te!

    Tavaly novemberben vettem az F Astrám után a G-t és elhűltem mikor az ülésben leutaztam 35 km-t...

    már akkor eldöntöttem, hogy ez igy nem maradhat sokáig.

    Gyors keresésbe kezdtem és találtam egy nagyon korrekt és segítőkész srácot aki angol kocsik beszerzésével foglakozik.

    20pézért :lol: hozott nekem kárpitos sportülés garnitúrát (első ülések com- és deréktámasszal, valamint a hátsó üléssor)

    Mivel allergiás vagyok ezért kb 30 órás munkával beraktam az üléseket. (kárpit le, mosás, kárpit fel, átszerelés, kínlódás , mert a hátsó támlában levő övet elvágták...s át kellett cserélni, stb ;) ).

    Igy, mivel angol kocsiból van mindkét oldal állítható magasságú :lol:

    Szuper kényelmes, nagyon jó az oldaltartása, nem bántam meg, a sok munkát amit belefeccöltem.

    Ha érdekel a beszerző, illetve tanács kell szólj nyugodtan!

    Üdv

    Ez az angolautós megoldás jól hangzik, én is sokat szenvedek a kényelmetlen ülés miatt.Mennyibe fájt ez a project? Meg esetleg egy kép az ülésről?

  9. pedig a hütő ma már nem annyira drága

    17eft

    Ezt frankó olvasni... Múlt héten hajnalban munkába menet nem tudtam már kikerülni egy valszeg hókotróról lepottyant kemény hótömböt és kilökte a helyéről a vízhűtőt eltört a ventilátorkeret meg még pár müanyag tartó biszbasz plusz elveszett a baloldali koptató a lökös aljáról. Vizem elfolyt (hamar fázni kezdtem a kocsiban). Melóhelyem melett van egy viszonylag komolyabb szerviz oda gurultam át hogy helyreállítsák.2 nap alatt megjött minden alkatrész ki is cseréltek mindent amit kell.A hűtő volt a legdrágább, 39e huf volt a végösszeg meg 81e pénz.Kicsit drága bejárás ez így... :D

  10. Z17DTL az autóm és sikerült 4,5 l/100km-re letolnom a fogyasztást a korábbi 5 l-ről egyik hétről a másikra. A csodamegoldást ugy hívják hogy TRAFIPAX! B) Rendörbácsi első körben 40e + 3 hónap jogsit ajánlott (anélkül asszem az állásnak is helló lett volna) de megegyeztünk 5k helyszini bírságban csekkre büntipont nélkül.Na azóta eszik fél literrel kevesebbet az ótó. Napi 50 km inga egyszámjegyü főuton nagyon odafigyelősen sok motorfékkel.

  11. Üdvözlet a fórumnak

    Uj vagyok a fórumon,de '93tól Opeles.Most cseréltem a G Astrámat egy uj G-re,ami szintén Z 17 DTL-es.

    Gázadáskor és gáz elvétel után nyöszörgő, csörgő hang hallatszik a motorból. A réginél nem tapasztaltam

    ilyet, most a szervizben azt mondják ez ilyen!

    Tényleg ilyen? Segitsetek

    Ez engem is idegesített,de szerintem ez tényleg ilyen. Ezt így 90e km után mondom. Szerelő szerint ez a befecskendezés hangja. Az a 3 vagy 5 szelepnyitás ami egy hengerütem alatt beereszti a nagynyomásu üzemanyagot. Vagy valami ilyesmi... :D

  12. Sziasztok!

    A segítségeteket kérném egy 2004-es 1.7cdti G Astrával kapcsolatban. Kb. 130-135e km van benne.

    Nemrég vettem, Belgiumból behozott gép a probléma vele, hogy napi első hidegindításkor kb. 3-6 másodpercig (hidegtől függően) nincs megfelelő olajnyomás, amit csúnya kopogó hang kísér. Miután felkapja az olajat elmúlik a hang, elalszik a lámpa. A hiba csak hidegen, indításkor fordul elő.

    Olaj, szűrő csere már megvolt, továbbá kicseréltük a 2 szelepet ami az olajrendszerben van, tehát a visszacsapó és a megkerülő szelepet. Azt hiszem ez a nevük, az egyiket 14-es a másikat 17-es kulcssal kell kivenni. Hiába minden a probléma továbbra is fennáll.

    Van vmi ötlet?

    Olvastam valahol, h ez az új H Astráknál is előfordul és a márka szervizek sem tudják megoldani. Elvileg volt vmi közlemény amit, kiadott az Opel a szervizeknek, h ez gyári hiba, vagy vmi ilyesmi... Erről hallottatok vmit?

    Köszönöm!

    Hali! Nekem új kora óta ilyen.Szerelő mondta h amig a hidrotőkék fel nem tellenek olajjal addig kiegyensúlyozatlan a hangja és ezt látod viszont a kijelzőn is.Ez szerintem nem annyira a hideg,inkább a hoszabb állásidő miatt van.De majd a szakik kijavítanak itt ha tévedek.Szóval én nem aggódok emiatt.

  13. Esetleg valakinek bármilyen tapasztalata Z17DTL (1.7 CDTI) kapcsolatban? Na nem mintha hiányozna bármi hiba, de 125 ekm után is csak a szokásos cserék voltak szükségesek.

    80e km után tudom ugyanezt elmondani.Érdekelne hogy mennyire tartod be az olajcsereperiodusokat és használsz -e valami adalékot és milyen gázolajat favorizálsz.Nekem 30e km-t fut a Castrol TXT adalék nélkül és Omv prémiumot tankolok.

  14. Hallott már valaki a SUPERTECH-ről? Esetleg tapasztalat?

    http://www.supertech.co.hu

    Még nem hallottam róla,de megnéztem a honlapot.Van ott egy képcsoport szerkesztve "before without supertech" és "after supertech" aláirással.Csak engem idegesítenek az ilyen részletek?A kamion kéményszerű kipufogója okádja a füstüt "before" és szupertiszta "after".DE!!! Hogy a rákba tudták a beszerelés után is ugyanúgy rendezni a felhőket az égen??? Imádom mikor hülyének nézik az embert... :(

  15. mivel a kocsin elég komplex ez a veszteség dolog, így csak a moci súrládásának csökkentése nem fog egyből hatalmas változást hozni. Mint ahogy azt Gabi is írta, ha váltóban, mindenben használjuk a metabondot, akkor talán.

    Na meg a motorban elég sok energia hő formájában távozik, és nem feltétlen a súrlódásból.

    Ha nem a világ kipróbálni a 9250, akkor nem értem, hogy miért nem próbáltad még ki? Vagy mégsem olyan olcsó?

    szerintem hosszú távon, amikor esetleg 15 év alatt 1x vesz az ember új autót, igenis kifizetődő lehet, hogy mondjuk 0 km-es korától jóval csökken a kopás.

    Gabi függetlenként kezdte felhasználni, és a kedvező tapasztalat miatt kezdett vele foglalkozni, na meg mert neki a versenygépbe ebből olaj fog kerülni, mivel neki úgy adják a járandóságát.

    Én meg Gabi tapasztalatai után kezdtem használni, és a családban lévő pár autó metabondozása után, a kedvező tapasztalatok miatt kezdtem vele foglalkozni.

    Oké-oké,nem is azt gondoltam hogy üzleti érdekből kamuztok!! :( Most épp félperiódusban vagyok két olajcsere közt,a márciusi olajcserénél asszem Top-ot rendelek (vagy Pdtdi-t ha valaki meggyőzne hogy az jobb) Érdemes félig használt olajba is belerakni a C vagy M adalékot? 15e km-t futott,30e-nél cserélem.

  16. Kábé ugyanezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem az ampermérőt bámulva!Meg az,hogy az a 9250Huf nem a világ kipróbálni de mi van ha mégsem hozza az elvárásokat nekem?A beépülő anyagot nem tudom eltávolítani... Mindenképp egy független felhasználó tapasztalatai győznének meg.Aki azért használta már többszázezer km-t igy az autót.Az motorolaj árai szimpatikusak mert megeggyeznek nagyjából az általam eddig használt olajéval. (Castrol Txt 5w40) De vajon mi különbség a Top és a Pdtdi olaj közt.Nekem a Cdti motorba jobb lenne a Pdtdi?

  17. én is a rezonálásra gondolok ne legyél lusta visszakapcsolni mert a turbo 1800-tol kezd dolgozni egyébként én is meg szivtam mert a mech. F-ASTRÁNÁL németmocis nem volt ennyire kiélezett a dolog ...........

    Nem teljesen értem.Mi nem volt ennyire kiélezett?

    A hanggal biztosan igazatok van.Igazából csak az izgat hogy ha valami tönkre akarna menni akkor jobban tenné ha dec. 6 elött tenné mert akkor jár le a 2 éves teljes körü garancia. :lol: És eddig még csak egy tompított izzót kellett cserélni olyan 55e km körül...

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.