Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

PorcioNorbi

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    103
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    5

Hozzászólások posted by PorcioNorbi

  1. 5 órája, tibi-mano írta:

    PorcioNorbi: nagyon jo a felnid:)

     

    Geopake: milyen felnid van,képet tudsz róla küldeni? és hogy válnál meg tőle?

    Én annyira nem szeretem :D Túl bent van a nyárihoz képest 

    • Like 1
  2. On 2017. 06. 02. at 19:06, Geopake írta:

    Én is 205/55 R16 ossal jártam.Nem ér bele semmibe.A gumikat azóta eladtam a felnik megvannak ha érdekel.Váltottam 17"-ra.

    Nekem a téli 205/55 az opc másolat elős lökhárító nálam közelebb van a kerékhez, így ott kb 1,5-2 cm van, de kényelmesen elfér a gyári coupe alufelnin.

    20161228_110241.jpg20161229_134848.jpg
     

    • Like 1
  3. 4 órája, tgabika76 írta:

    Az igen! Nekem nemhogy 6.2-t, de még 7.2-t se sikerült csinálnom a Coupéval soha, bár az is igaz hogy én képtelen lennék megállni hogy ~200km-en keresztül 90-110-el "csordogáljak"...:-)

    Van amikor engem is elkap a kisördög :) most direkt mentem főúton, és nem hajtottam, mert főtengely-vezérműtengely szimeringet kell cserélni. Bár hazafelé a 33-on Poroszló előtt volt egy 150-es pár kilóméter :D 

  4. Egy kis adat a tegnapi kiruccanásunkról: OMV 95 maxxmotion üzemanyag tankolva 40L (a maradék sima 95 volt a tankban)

    Debrecen - Budapest - Szentendre (4-es főút) 269 km, délelőtt, 90-110km/h sebeséggel
    Szentendre - Budapest - Debrecen (3-as főút, majd 33-as) 260km, éjszaka 0 forgalom, 100-120km/h

    BC szerinti adatok, 6,2L átlagfogyasztás, 32,8L üzemanyagfogyasztás. Teljesen elégedett vagyok :)

  5. 3 órája, Maverick087 írta:

    Szia, 

    Az izzók bajonett zárral segítségével rögzülnek. 

    https://goo.gl/photos/Tmr6DMeqi9BofsFH8

    A képen jobbról balra - gyári, kék led (lehet látni mennyivel magasabban van az érintkező, fehér "cromax"-szos) 

    A kis érintkezőknek a megfelelő magasságban kell lennie, hogy elérjék a nyákon található áramkört különben nem fognak világítani. 

    Ledeknél fontos még a megfelelő polaritás, hogy ha fordítva teszed be őket lehet nem fognak működni. 

    Szia, ezeket tudom, párszor már cseréltem apum G-jében, utángyártott ledes nekem is van egy zacskóval itthon, de azok mind kilazulnak hiába állítom a hézagot így nem is használom.

    Amit beletettem az rendes izzó, mint a gyári ami benne volt az autóban 16 évig, de a probléma az, hogy minden más működik az óraegységben, csak a háttérvilágítás néha nem kapcsol fel (mind a 3 izző egyszerre) csak egy kis ütögetésre, ez érdekelne, hogy mi okozhatja, hogy minden jó kivéve a háttérvil. és az hol jó hol nem jó.

  6. Sziasztok, szerintetek az mitől lehet, hogy kicseréltem múltkor a km óra világítását, mert kiégett 1 izzó és vettem bele 3 újat, de csak úgy volt (2 hella 1 osram a bárdiban összesen, mindegyik 1,5W-os , az osram üvege 3-4mm hosszabb) Azóta olyan érdekes problémám van, hogy néha nincs az órának háttérvilágítása, olyankor ha ráütök a műszerfalpárnára felette egyből bekapcsol, gondolom valami kontakt hiba lehet,  vagy valaki találkozott már ilyennel? :D

  7. 5 órája, kukori írta:

    Még egy kérdés: üzemanyag szűrőt ti hány km után szoktatok cserélni? Gyári GM van (ebből csak azt), 4 éves és kb. 50e km van benne.

    Köszönöm!

     

    Szia, az én autómban minden második olajcserénél kicseréli a szerelőm, nálam ez 15e km-t jelent, szerintem nincs rá szükség amúgy ennyinként. Apum 2007-es G-jében (x14xep) még nem volt cserélve, 170e km-van benne és még sosem panaszkodott (annyi hogy mindig shell-nél tankol sima 95-s benzint) Szóval jó kérdés, sztem 30-50e km környékén elég lehet.

  8. 2 órája, NW1 írta:

    sziasztok,

    8 éves múlt a gumi és ma a jobb elsőn 2 "horpadást" találtam egymás felett: az egyik oldalfalon úgy 5 forintos átmérőjű, a másik 1 forintos méretű. Szálszakadás lenne, azonnali kuka?

    Szia, már a korából adódóan is csere érett a gumi, akármilyen jó rajta a mintázat állapota/mélysége. Ennyi idő alatt már kellően bekeményedik a gumi és nem kopik, jobban csúszik. Ha repedés ha dudor van rajta akkor az már lehet potenciális veszélyforrás. Szerintem ejts útba egy gumiszervizt és ott nézesd meg, biztosat csak ők tudnak mondani

    • Like 2
  9. 5 perce, tgabika76 írta:

    Azóta új gazdája lett ennek az autónak, de ő is éppolyan lelkiismeretes mint Gabi (snec) volt. Csak sajnos nem jár ide a fórumra, pedig klubtag.:(

    De kár :( Sajnos itt Debrecenben nem nagyon vannak coupék, 2-3-at látok / tudok abból kettő tulajjal tudtam eddig beszélni, az egyik pont autószerelő :)

  10. 3 órája, OpelAtti írta:

    Ezt én csináltam magamnak, nem profi munka, de nekem megfelel.

    Úgy rendeltem a bőrcsíkot ami méretre készült, és előre ki volt lyukasztva, adtak hozzá fonalat is.

     

    Én nem tudom megnézni a képeket nagyban. Most gondolkodom én is rajta, hogy rendeljek rá előre kivágottat vagy vigyem el kárpitoshoz :) 

  11. On 2017. 04. 14. at 15:54, trassher írta:

    Én is kárpitoshoz mentem cserekor, egyből mondta, hogy ide az övé kevés lesz. :D Végül megoldottam palmatex és jó pár régi ruhacsipesz segítségével

    Én simán csak visszahajtottam alá és úgy tettem be, nem volt kedvem ragasztani, és azóta is tartja magát (kb. 1,5 éve), levenni is könnyebb lesz majd :) 
    Egyedül csak a takarópanel résznél kellett odafigyelni, hogy ne ugorjon ki az anyag.

  12. 4 órája, csicsó írta:

    A Mobil 5W-40 X1-nek nincsen dexos2 jóváhagyása,tehát "nem jó bele":(

    Az 5W-30 XE-nek viszont igen,velem együtt sokan használjuk megelégedésre,ezt javasolnám a lánc miatt is:)

    Persze az 5W-40-töl sem lesz baja,én is használtam,de az a jó öreg x16szr volt...

    Sztem beszéld rá az XE olajra,nemfog neki fájni:-)

    Fura nekem kicsit, hogy ez a Dexos2, mert azt tudom, hogy 2010 után opel motorokhoz azt írja elő a gyártó, de előtte meg volt a GM.... aminek megfelel a X1 is. 
    Szóval egy 2005-6 körül gyártott motorhoz jónak kellene annak is lennie nem? Persze én is inkább az XE mellett vagyok, elméleti síkon kérdezem. :)

    • Like 1
  13. Sziasztok!

    Apum szeretne az 1.4-es twinport  classic II astrájában olajat cserélni, és most maga venné az olajat hozzá, mert eddig a szerelő mindig azt tett bele ami volt neki raktáron a hordóban (5W-40).

    Én a sokak által javasolt MOBIL SUPER 3000 XE 5W-30 olajat mondtam neki, de nem akar 5W-30-at bele és ma volt boltban ahol MOBIL 5W-40 SUPER 3000 X1 ajánlották neki. 
    Szerintetek jó lesz az is bele? Néztem a specifikációit, és azok alapján jónak kellene lennie. 

  14. Sziasztok! Érdeklődnék, hogy ilyen esetben mire lehet számítani.

    Hazafelé gurultam szerencsére lassan és közel a lakáshoz, amikor fékezni akartam, és a fék fogáspontja után tovább tudtam nyomni a féket, beesett padlóig, fogás nulla.
    Megálltam kézivel, és félre is álltam. Jelenleg úgy néz ki, hogy ha elkezdem nyomni a féket, finoman keményedik, de a fogás/nyomsás pontot átmegy és utána totál elgyengül. 
    Megnéztem a motortérben a fékfolyadékot, tele volt a tartály. 

    Holnap megy szervizbe, csak érdekelne, hogy mire számíthatok, volt már valakinek hasonló esete?

  15. 2 órája, tgabika76 írta:

    Ez érdekes amit írtál, a 215/40 R17 ugyanis valóban gyári méret, a Z20LET motoros autóknál (OPC ill. turbo coupe/cabrio). Norbinak meg 1.8-asa van, lehetséges lenne hogy a turbónak más a sebességjeladója a kerékcsapágyban?

    A téli gumiszettel kicsit csökken a különbség annyit tudok még mondani, az meg a 205/50 R16 (gyári felnije) Azóta ilyen a km óra, mióta megvettem, ha hibás lenne a jeladó annak lenne hibakódja? Mert eddig másfél év nem volt. Vagy pl. az óracsoport is lehet rossz? Gondolom én. 

  16. Sziasztok! 

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi okozhatja azt, hogy a km órám jóval többet mutat a valós sebességnél, (tudom, hogy gyárilag van pár % plussz, de ez jóval több) 
    Kb. úgy néz ki, hogy valós 50-es sebességnél már 60-65 között van a mutató, 90-es tempónál 105-110 körül a mutató. Az utcai sebességmérők és a gps is ugyanazt az értéket mutatja, valamint a gps a másik astránkban jó értéket mutat.

    Amióta megvan az autó többet mutat a mutató de akkor nem volt ekkora a különbség. Kerekek gyári méretek, 215/40 R17 
     

  17. 19 perce, rfamp írta:

    Volt nálam hasonló, elöl a fék tárcsa mellett lévő takaró lemez hozzáért a tárcsához. Kis óvatos pajszerolás a lemezen és azóta csend van. Az hogy csak melegben jelentkezik gondolom a hőtágulás miatt lehet, gondolom csak pár tized/század mm van a tárcsa és a lemez között. Ez persze csak ötlet, de a jelenség hogy sebesség függő a hang, tuti hogy a kerékkel/tárcsával összefüggő dolog lehet.

    Ma megnéztük, a porvédő tényleg közel volt hozzá (1mm se volt) az éles hang el is múlt, de a fütyülés megmaradt sajnos, így az még mindig rejtély. 

    • Like 1
  18. Na srácok lehet ötletelni hogy mi lehet a baj, eddig semmi megoldást nem találtam, szervízben sem mondtak semmi okosat. 

    A probléma az alábbi:
    A hang (sípolás - fütyülés) csak nyáron hallható akkor is csak akkor ha a külső hőmérséklet ~25fok felett van. Reggel-este semmi, ősszel, télen tavasszal semmi. A hang kb. az üzem meleg motor hőmérséklet elérése után nemsokkal jön elő. Előröl jön az biztos és szerintem bal oldalról. Féktárcsa - betét vadonat új. Eddig egy szerelő sem tudott rá semmit mondani.

    videó itt van: 

  19. 15 órája, tgabika76 írta:

    Én ezt sokkal inkább az azóta melegedő időjárásnak tudnám be, nem gondolnám hogy pusztán egy gumi miatt ennyit (átlagban közel egy litert) javulna ugyanazon autó átlagfogyasztása hasonló vezetési stílusnál. Persze valószínűleg a guminak is része van ebben, de nyilván nem csak azé az érdem. Amúgy nekem az országúti 4.5-5.5 irreálisan kevésnek tűnik, bár én nem szoktam tartósan 90-nel haladni, valahogy mindig elgurul a gyógyszer... :D

    A tavalyi adatok alapján is írtam(akkor még 10L volt a városim), hogy a gumi lehet, egy jó része. Persze azóta változott a vezetési stílusom is, de a lényeg, hogy örülök neki :D

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.