Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

betegkutya

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    57
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by betegkutya

  1. On 2016. 05. 16. at 11:28, malark írta:

    Sziasztok!

    Y17DT-be ha olajt szeretnék cserélni. A kérdésem az lenne, hogy egy 5 literes kanna elég? Szerintem elég, de van ahol 5,5 litert írnak. Páran cseréltétek magatoknak, ahogy olvastam, mik a tapasztalatok?

    5 liter eleg, szurovel egyutt 4.5 liter kb a csere.

    • Like 2
  2. 4 órája, bocs írta:

    Sziasztok!

    y17dt-nél hogy lehet kiszedni a légszűrőrház elejére csatlakozó műanyag levegőbeszívó tölcsért,ami a klímahűtő felett bújik meg. 

    2 csavart kicsavartam,2 műanyag vackot összenyomtam,már mozog a drága,de sehgy sem tudom kiszedni a tölcsér miatt.

    Van valami trükkje?

    Előre is köszönöm a segítséget!

     

    Szia!

    Csavard ki a bilincset es huzd le a szurohazrol a motor fele meno harmonikat. Ezutan a szurohaz rogzito csavarjat kiszeded es kibuktatod a masik felet a gumi tartobakbol, kozben lecsuszik az a muanyag cso. Legalabbis corsanal igy kell.

    • Like 1
  3. On 2016. 05. 02. at 8:06, Salas írta:

    Sziasztok,

    Abban szeretném a tapasztalatotokat kérni, hogy miért lehet az hogy ha az üzemanyag szűrő fedelét ha leveszem akkor kb félig van a pohár gazolinnal. Y17DT.

    Indulás előtt is és leállítás után is ugyanaz. A tank alatti szűrő (ha jól mondom) ki lett takarítva, mert volt benne annyag, de ez sajnos nem volt erre megoldás.

    Köszönöm a segítséget.

    Leveszed a fedelet es bent a szuro, vagy a fedelet a szurovel egyutt emeled ki?

  4. On 2016. 04. 24. at 22:15, Big Nose írta:

    Ha annyira kényszerít a problémád, hogy egy klub (számodra ismeretlen tagjainak) segítségét is képes vagy kérni első nekifutásra (zéró odaadással), akkor dolgozz meg érte.
    Olvass vissza úgy kb. 100-120 hozzászólást és megtalálod a megoldást.

    Ha értesz a kocsihoz, akkor megleled.
    Ha nem, akkor felesleges bármit is a szádba adnunk.

    Nem vagyunk önjelölt mentő ovóbácsik.
    Legalábbis én biztosan nem.

     

    Te egy hatalmas bunko vagy.

    • Like 1
  5. 12 órája, commodore írta:

    Van ennek egy olyan baja, ami nekem is volt, hogy csak felmelegedve szarakodik és akkor csak rövid időre.  Ezért kiszedve vagy hidegen nézve nem is mutat hibát.

    Ha benne van a hibakód, nyugodtan cseréld ki. Nem nagy mutatvány.

    Nalad milyen hibat okozott ennek a jeladonak a hibaja?:)

  6. 2 órája, malark írta:

    Engem is érdekelne, mert valószínűleg a turbóm is meghibásodott. :(

     

    A turbo nem megy csak igy tonkre es ha igen akkor is fustolne, zajos lehet stb. Lehet a motorvezerlod rosszalkodik, vezetekkoteg, vakuumcso, szivocso nyomaserzekelo, legtomegmero stb,. Szerintem nem turbo, inkabb valamelyik elektronika vagy jelado/vezetek/csatlakozo.

  7. 4 perce, oggy írta:

    Nincsmit!

    Azért is tettem fel őket, hogy csak olyan versenyző álljon neki maszekba ennek, akinek kötélből vannak az idegei!

    Enyémek sajnos nem, ezért nem irigylem szegény szomszédaimat tegnap :-)

    Volt büdösbárcás megamix óraszám :-)

    Vegulis akkor elektromos csati lehuz, adagolovezerlo leszed. Ezutan a fekete kutyurol lehuztad a csoveket, a csatlakozot hogy szedted le rola?

    Le tudnad irni lepesrol lepesre a cseret? Biztos lenne ra erdeklodo!:)Valoszinu azert van befele a csatlakozo, mert egy masik tipusra lett tervezve (mazda pl), ott az adagolo a motor innenso oldalan van, igy pont kifele all a csatija:

    Premacy2.JPG

     

    :-) Persze attol meg rohadjanak meg.:evilgrin: Mondjuk itt meg azt a belso csavart nem szeded le az eletben sem, szoval sehogyse jo ez.

  8. 47 perce, oggy írta:

    Akkor a képek:

    Koszi a kepeket, jol megszenvedhettel vele!:-)

    Kartergazcso van ledugozva? :evilgrin::icon13:

    Vegulis akkor elektromos csati lehuz, adagolovezerlo leszed. Ezutan a fekete kutyurol lehuztad a csoveket, a csatlakozot hogy szedted le rola?

    Le tudnad irni lepesrol lepesre a cseret? Biztos lenne ra erdeklodo!:)

  9. 22 órája, malark írta:

    Igen, ez az én nagy bajom. Se emelő, se akna... de még szerszámokkal sem vagyok igazán ellátva. Ráadásképp meg utcán parkol itthon az autó. Páromnál van kert, ott megoldható lett volna, de akkor mindegy is.

    Csergőék nem tudod, dolgoznak hozott alkatrészből? Mert akkor lehet náluk érdeklődöm meg, mert közel vannak.

    Nem tudom, hivd fel oket jovo heten. Szerintem nincs olyan, hogy nem dolgoznak hozott anyagbol, elvegre nem valami bontott szart viszel oda, hanem uj alkatreszt. En mikor hivtam oket, kikerestek az alkatreszt es mondtak, hogy felvisznek torzsvasarlonak, igy olcsobban megkapom. Ezutan kerdeztem a csere dijat is, atkapcsoltak egy muvezetohoz, aki felirta a szamom es mondta, hogy visszahiv/utananez. Hivott is kb 20 perc mulva es mondta, hogy megoldhato, 10 ropi korul van a munkadij. Beszelj veluk.:)

  10. 10 órája, malark írta:

    Én nagyon megköszönném, ha csinálnál pár képet, meg esetleg egy kis iránymutatást! Időközben én is beszereztem a szelepet, de még nem tudtam érdemben foglalkozni vele. Meg hát az is igaz, hogy én maximum egy krokodil emelőt tudok kölcsönkérni, szóval érdekes mutatvány lesz. Remélem meg tudom csinálni én is.

    Körbekérdeztem pár szerelőnél, aztán a Nyiry Diesel-t ajánlották. Velük beszéltem, de ők azzal kezdték, hogy le kell szedni hozzá az adagolót... Csupán érdekességképpen előtte meg azt mondták, hogy otthon is megtudom csinálni, mert két csavar tartja összesen. Szóval hozzájuk nem szeretném elvinni, ha más nem lesz megpróbálom elvinni Wesszhez, bár még nem volt szerencsém hozzá.

    Nem tudjak hogy lehet kicserelni.:-)

     

    Anno en a csergoeket kerdeztem, azt mondtak 10 ezer forintbol megoldhato a csere. Masik opel szervizt hivva megint nem tudtak hogy kell cserelni. Azert vannak sokan bajban, mert nincs bent nekik se az opel TIS programban, se az EPC-ben, Szerintem 10 ezer forintert nem erdemes otthon szenvedni orakat meg elkoszorulni tobb kulcsot.:)

  11. 5 órája, commodore írta:

    Így igaz. Levenni sokkal macerásabb mint alulról kicserélni, rengeteg dolgot kell leszerelni.

    Most hogy lefotóztad, már előtörnek az emlékek. Lehúztam róla a vákuumot, meg az elektromos csatit. De ott helyben improvizáltam meg ezt a dolgot :)

     

    :):)

     

    oggy 

     

    Szivesen! Szerintem egyszerubb alulrol, ha mas miatt nem szukseges levenni az adagolot. Az orosz gyerek nem teljesen ertem mit csinalt, mert a nyomocsoveknek ehhez a szelephez nincs koze. :-) Az olajszurohaz visszafolyocsovet is meghuzatta kotozovel, hogy ne legyen utban, holott le is vehette volna. Allo motornal abban nem folyik olaj. Ha var kicsit vele, szepen visszafolyik a karterbe az olaj es mehet le a cso.

  12. 2 órája, oggy írta:

    Óó de jó hogy előjött ez az előtöltés szabályzó csere téma!

    Tegnap ráálltam aknára, s gondoltam megkeresem, pikkpakk, aztán nekiállok kicserélem, de ott kezdődött a probléma, hogy meg sem találtam!

    ..de így most már képben vagyok!

    Kizárt dolog, hogy a helyén lekínlódjam!

    Vezérlés cserekor lekapjuk az adagolót, aztán úgy lesz a csere.

    Apropó, az adagoló kerekén lehet az a 2 db menetes furat, amivel le lehet a bordás meghajtókerekét tolni, a kúpos tengelyről?

    Nem talalod meg, meg tukorrel sem latni sehonnan. Szerintem az adagolot lekapni sem fogod tudni. Van rajta az a hatso merevito, amit korabban linkeltem, ahhoz sem fersz hozza, csak ha lebontod ezt a hatlapi panelt, akkor meg mar felesleges kivenni es lekotozni a csoveket es a tobbi jelado csatlakozot rola. Persze te tudod. :)

    • Like 1
  13. 15 órája, commodore írta:

    Azaz. Közben gobdolkodtam, nem is a konzolon van a kütyü, (az a fekete bigyó ott középen)  csak a vezetéket rögzítő múanyag bilincset kellett leszedni, kipattintani és jön le a konzol.

    Tegnap nem tudtam valamiert irni mar, pedig csak 3 hozzaszolast irtam. Ne a lenyeg, hogy az a kutyu nem az amit latni az adagolon, lefotoztam a sajatomon, igy nez ki:

     

    IMG_6107.jpg

     

    Az adagolo meg csa efelett kezdodik. :)

     

    Itt a gyerek egy astran csereli, https://www.drive2.ru/l/6158416/, latszik a leszedett panel azzal a kutyuvel. :)

     

     

    • Like 1
  14. 11 perce, commodore írta:

    1,5 éve csináltam. Húzdd le kütyüről a csatit meg a gumicsövet, ja de előtte csavarozd le a konzolt és buktasd félre, akkor férsz hozzá. Az a kütyü a külső levegőnyomás mérő, asszem. Ha konzolt levetted (ki kell bújtatni), akkor már látható a szelep. Csati lehúz. Torx fejű csavar fogja. A külső csavar viszonylag könnyen ki jön, de a belsőhöz hozzáférni elég horror. A csavar fejjel szemben egy konzol miatt egyenesen nem férni hozá, egy olyan hajlított torx kulcs kell ami elforog a szeleptől. Negyed fordulatonként tudod kicsavarni, vékony ujjakkal beférni és ki lehet venni. Én azt javaslom ezzel kezd és utána a külsővel. Ha kicsavartad a csavarokat, akkor még a szelep kiszedése előtt készitsd a másikat oda mert a gázolaj folyni fog az adagolóból. Az új szelep gumitömítését nagyon finoman olajozd be motorolajjal, hogy berakásnál ne gyűrődjön be, és könnyebben is becsusszan. Ha bent van, akkor legózhatod vissza a belső csavart. Arra készülj, hogy látni nem fogod, csak érezni. 

    Remélem segítettem.

    Jesszus, nem egyszeru muvelet ez akkor. Minimum akna vagy csap kell hozza.

    Nagyon koszonom a reszletes leirast! 

  15. Olvastam, hogy cserelt itt mar valaki otthon elotoltes szabalyzo szelepet Y17DT motoron. Tudna segiteni benne?

    Le kell huzni az adagolo elektronikarol a csatit, majd leszedni az elektronikat. Ennek a tartojaban van valami kutyu, amire mennek csovek. Azt hogy lehet onnan kiszedni? Gondolom ezutan johet le a tarto es lehet kicsavarozni a szelepet.

    Valaki le tudna irni pontosan hogy tortenik ez? Koszi!

  16. 16 perce, KalmiG írta:

    Lehet a fűtéscsap vagy a belsőkeringetésre váltó villanymotor végtelenítette magát. Nálam a csap motorja forgott állandóan így az előző tulaj elcsípte a kábelt. Ezért a csap állandóan nyitva van és a terelőkkel tudom a fűtést nyáron levenni. Így is jó.

    Ezeken nincs is futescsap. Amugy neha en is hallom ezt a sipolas szeru hangot.

  17. On 2016. 03. 26. at 21:38, astra írta:

    ahova beteszed a term. ott van egy esztergálás a fészekben ha leveszed a csonkrol azt a csövet ami a hütöre megy és benyulsz a lyukon a beszerelt term-hoz mozgatni tudod a term-t na ez a mozgás elég ahhoz hogy elnyomja a motortól a trem-t és nyitás nélkül folyik át a viz az egyik körböl a másikba. az alapon történö visszahülés az meg van igy is csak talán hamarabb melegszik fel a viz mintha szabadabb volna az áramlása.

     

    Koszonom, errol nem is hallottam eddig! :-)

    Vezerles csere lesz az automon, megnezetem az olajszivattyu kereket is, olvastam, hogy le szokott lazulni.

  18. On 2016. 03. 25. at 20:10, astra írta:

    a lassu melegedést ugy gyorsithatod meg hogy kivágsz 0,5mm. klingeritböl egy tömitést ugy hogy a tremosztát legnagyobb átm.-nél 2mm. -el kisebb lyuk van középen és igy megakadályozod hogy a term. elnyomódjon a motortol erre ugy jöttem rá hogy az utolso term. cserénél volt egy ilyen tömités a dobozában beépitettem azota télen is hamarabb melegszik a vizem na nem olyan gyorsan mint nyáron de nem kell kartonozni  a gépet y17dt-m van .habár én sosem kartonoztam az biztos hogy alapjáraton télen visszahült 80 fok alá elég rendesen.

     

    Mi nyomodjon es hova? Amig ki nem nyit a termostat, csak a blokkban es a futoradiatorban kering a viz. Ezen mit valtoztat egy tomites?

    Az Y17DT miota letezik, alapjaraton ha futesz, visszahul a motor rendesen.

  19. 9 órája, Handbrake írta:

     

    A Télen sok km kell ( kartonlap), nyáron 3-4 km és kimozdul a mutató.

     

    Kartonlap miert kell? Ha megfeleloen mukodik a termostat, a hutoben nem is fog hidegen keringeni a viz, igy a kartonlapnak semmi szerepe. Palyan viszont an meg lehet fozni a motort eltakart hutovel.

  20. 10 órája, malark írta:

    Érem. És tekintettel arra, hogy télen a hűtővíz hőmérsékletét nem tudom felhasználni, honnan tudom, hogy már bemelegedett kellően? :huh:

    Mondjuk olyat is hallottam, hogy az, hogy a hűtőfolyadék eléri az üzemi hőmérsékletet nem jelenti azt, hogy a motor kellően bemelegedett, mert az olaj lassabban éri el az üzemi hőmérsékletét. (Természetesen, ha téves az információ, javítsatok ki, kérlek!)

    Más. Ma megint megnéztem a motorvezérlőbe menő csatlakozót, ezúttal mind a kettőt. A tűzfal felőli csatlakozóval szerintem nincsen gond. Viszont az autó orra felé lévőben ma, írd és mond, nem volt egy csepp gázolaj sem. Végighúztam az ujjam rajta, és nem volt rajta semmi. A motorvezérlőben sem. Teljesen száraz volt. Ez azért érdekes, mert előző pénteken néztem meg, és akkor, bár nem tocsogott a gázolaj, de láthatóan gázolajos volt. :blink:

    Aztán mentem vele olyan 55-60 km-t (volt benne mindenféle út, és sebesség), aztán most megnéztem hazafelé, és ekkor már gázolajos volt, de csak nagyon-nagyon picit. Viszont én meglátásom szerint, ha csak ennyi szökik ott fel, az nem fog tönkretenni semmit. Úgy döntöttem, hogy inkább most ellenőrzöm gyakrabban, és ha nem változik, akkor nem cserélek szelepet. Azért, amint lesz rá alkalmam alánézek, hogy mennyire engedi lent a naftát. Ha nagyon, akkor inkább kicserélem, csak hát az most újabb kb. 40 ezer lenne. :confused:

    Fejleszd fel a latnoki kepessegeid.

    A motor olaj sokkal hamarabb bemelegszik, mint a hutofolyadek. 

    Ezt ne ugy kepzeld el, hogy ott csepeg a gazolaj. Szep lassan maszik fel a vezeteken, ha idonkent kipucolod az ecu csatlakozot es magat a csatit is amit beledugsz, akkor sincs gond. Kerdes jo-e ez igy es mikor bassza szet az ecut a rendszeres vezetekmegbontogatas.

     

  21. 11 órája, malark írta:

    Ez engem érdekelne részletesebben, ha valaki kifejtené. Amennyit én találtam az csak annyi volt, hogy hidegen ne pörgessem, mert hengerfejes lesz.

     

    Kobcentitol fuggetlenul azert nem szabad hidegen meghajtani a turbos motorokat, mert hideg a hengerfej, a kiaramlo kipufogogaz pedig tuz forro. Ezt a hideg-meleg kulonbsegbol adodo feszultseget (hotagulas problema) nehezen tudja levezetni a hengerfej, emiatt repedesek keletkezhetnek benne.  Ajanlott a turbos motorokkal foleg, az inditast kovetoen nehany percen belul elindulni es 2000 fordulat felett nem hasznalni, mig be nem melegszik valamennyire.

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.