Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

klacka987

Fórumlakó
  • Hozzászólások

    37
  • Csatlakozott

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások posted by klacka987

  1. 5 órája, zotya975 írta:

    Van hogy egy sima takarítástól megjavul... a réz hengert kell megtörölgetni higítós rongyal..ennyire nem kel szétszedni mint a képen van. A behúzotekercs megszorul a kosztól és nem löki ki a fogaskereket és persze nem is kezd el tekerni.

    2233653-20160525-vmfl4R.jpg

     

     

    17 órája, Cosso írta:

    Ha bendixet veszel, KELLE-t vegyél. Dolgoztam a cégnél, Kazahsztánból írta az ügyfél, hogy az összes nyugati márka befagy, egyedül a KELLE használható. :icon13:

    kekgif2.gif

    2040 Budaörs, Iparos utca 1. 

    Tel.: 23 430 000 / E-mail: kelle@kelle.hu

     

    18 órája, wookie írta:

    Nekem csak a perselyek voltak megkopva, azért szorult meg. 1 óra kényelmes tempós szerelés, meg 500ft volt a készlet hozzá.

    Köszi mindenkinek.

    Mivel ennyire azért nem értek a dologhoz, ezért meghagytam az autóvillamosságisnak. Rábíztam a dolgot, hogy ezt csinálja meg vagy vesz egy újat. Persze hozzátettem neki, hogy úgy gondolkodjon, hogy hosszab távon melyik a gazdaságossab és a célszerűbb. 13-15 ezer fölött szerintem már érdemesebb lenne az új, de ő a szaki, ő látja hogy milyen miután szétszedte. De hozzátettem neki még azt is, hogy mivel pizzafutár (is) vagyok, ezért napi minimum 40 indítózásról van szó, de volt már szerintem 70 körüli is, attól függően, hogy mennyire éhesek az emberek, és mennyire lusták főzni. De ez más tészta.

  2. 15 órája, wookie írta:

    Testelések, kasznin, motoron, stb. De simán lehet hogy bedőlt az akksid.

    Köszi, de megvan a hiba oka.

    Olyan mint a simson. Csak rugásra indul. 

    Megszorul az önindító, és csak akkor indítja el, ha párszor megkocogtatom kalapáccsal.

    Melyik lenne a jobb megoldás: felújítani a mostanit vagy újat beletenni? Használhatóság és gazdaságosság szempontjából nézve.

     

  3. A hátsólámpám megoldodott, kontakthiba volt :-/

    De úgy szép az élet ha zajlik.

    Most az lenne a bajom, hogy ma azt produkálta a Piroskám, hogy egyik indításnál úgy indult mint ha merülőbe lenne az akksi, nehezen, de megtekerte. Utána most este meg se kép se hang. Ráadom a gyújtást, a műszerfal szépen kivilágosodik mint a karácsonyfa ahogy kell, tovább gordítom a kulcsot és semmi...

    Tudom hogy több minden lehet a hiba forrása, de mi/mik azok a "piti" dolgok amit én is megtudok nézni/csinálni, hogy esetleg ne kelljen szerelőhöz vinnem.

    Előre is köszi.

    Annyi még hozzátartozik a dologhoz, hogy az elmúlt kb 1 hétbe indítás után 1-2 másodpercig olyan hangja volt mint mikor csúszik az ékszíj. De ez se rendszeres volt.

  4. 2 órája, zotya975 írta:

    Kontakthiba szokta hazavágni az izzókat, hajlítani kell a lábakon, kontaktspré esetleg csiszolás. Nekem a tolatólámpa szokott 2-3-hetente elaludni, nem ég ki, csak nem világít. Mire kibontanám hogy megmozgassam kigyullad, utána már hiába piszkálom, nem alszik el. Rejtély.

     

    Kontakthibára nem gondoltam megmondom őszintén, de ránézek most mielőtt megyek melózni.

    1 óra, Szabadij írta:

    Általában az első helyzetjelzők szoktak így járni,ez nem astra jelenség,hanem általánosan mindegyik autó,személy teher egyaránt.

    Ha egyszerűen csak megszakad ,akkor rázkódás.

    Ha a tönkrement izzók fekete kormosak,akkor viszont összeszed valami gerjedésszerű zavart,ilyenkor szoktunk egy zavarszűrő tekercset rakni elé.

    Ez egyszerű kb. fél méter vezetéket fel kell tekerni egy 100 as szegre és a szeget is benne hagyni,ezt szigszalaggal betekerni,hogy úgy maradjon, és az izzó elé ezt a tekercset be kell kötni.

    Vadul hangzik,de működik.

    Nem volt kormos eggyik izzó se, szakadást meg nem láttam benne, de megnézem ezt is ami most benne van, meg az utolsót is mert azt nem dobtam még el.

    1 órával ezelőtt, wookie írta:

    Most nem azért, de ha van egy hiba, egy egyébként kitalált, és működő rendszerben, akkor szerintem annak az okát kellene megkeresni, és nem mindenféle plusz dolgokat berakosgatni.

    Én is a hiba okára lennék kíváncsi, pláne hogy az utóbbi kb másfél-két hétbe produkálja ezt a Piroska. De remélem valami egyszerű dolog lesz, pl kontakthiba.

  5. Üdv az Úraknak. 

    Olyan gondom lenne, hogy a jobb hátsó lámpám éhenkórász módjára eszi a 21/5-ös izzókat. Kb másfél hét alatt 4 db-ot cseréltem már és tegnap megint elment az örök vadászmezőkre egy. Különböző helyekről, különböző márkájúakat raktam bele, de még mindig eszi őket. De válogatós, mert csak a helyzetjelző funkciója kell neki, a féklámpáé nem, mondhatnám azt is, hogy vega a lámpám. Tehát mitől lehet az, hogy folyamat elfüstöl az izzóból a helyzetjelző? Kb 2 napot bírnak. Azt kétlem, hogy csak a gyári hibás izzókat fogom ki, pláne, hogy amint említettem, különböző márkájúak.

    Ha tud valaki valami megoldást, vagy hogy hogyan induljak el a hibakeresésnek, ha lesz időm, akkor azt megköszönöm!

  6. On 2016. 05. 15. at 7:45, zotya975 írta:

    Hát már csak talán a karosszériát, kerékjáratokat, tankbeömlő környékét, küszöböket. Ahol komolyabb rozsda van azt orvosolni kell minél előbb. Leveheted az egyik köszöb burkolatot is, utána alá tudsz nyúlni a szőnyegnek alatta a szivacs meg szokott telni vízzel, ha a szélvédő alján a levélrács felől beázás van. ilyenkor aztán párásodik az utastár, és persze kirohad a lemez.

    Talán pont akkor adta meg magát végkép a pollenszűrő és átengedte a leveleket.

    A kasztnin a bal első sárvédőn van 1 kb 200 ft-s nagyságú rohadás, meg a tankajtónál is lesz valami úgy nézem. Ezek ősz elején lesznek orvosolva, a két kisebb horpadással -csomagtérajtó és jobb hátsó ajtó- együtt, mert addigra tudom összeszedni rá a pénzt, mivel utána szeretném telibe színre fujatni, hogy ne legyen egy árnyalatnyi különbség se az elemek között. Úgy hogy ha valaki tud Pécsen olcsó, de ugyanakkor jó fényezőt, akkor megköszönöm ha megosztja velem.

    Ezt a szivacsos dolgot még nem néztem, de köszi az infót. Amint lesz lélegzetvételnyi időm két melóhely között megnézem.

    Amúgy most villanyos dologgal küzdők. Az Elektromosba leírtam, remélem tud majd rá valaki megoldást, hogy mi lehet a gikszer.

  7. 10 órája, Szabadij írta:

    Sokan akkor találják meg,amikor a fűtőmotorból eltűnik az 1 es 2 es fokozat...

    Nálam nem tűnt el fokozat, csak egyik pillanatról a másikra elkezdett kattogni, aztán meg mindenféle fáról lehullott virágocskákkal lett teli az utastér, meg a képem, mikor először 3-as fokozaton meg lepett a Piroskám virággal :blush:

  8. 19 órája, Astra F Caravan írta:

    Ez igen. Ezt hány évtizede nem cserélték? Szerintem nézd meg a motor légszűrőjét is, de ebből kiindulva szerintem minden mást is.

    A légszűrő csere már megvolt az olajcserével együtt, de a légszűrő teljesen korrekt volt cserekor. Vagy "frissen" volt cserélve, vagy minimálisat használta eladás előtt, mert februárba mikor megvettem, azt mondta, hogy novemberbe cserélte őket. Benzinszűrő csere is volt. Én vagyok a ludas, hogy hittem az előző tulajnak -ebben is-. A kövi projekt a vezérlés csere lesz, mert most már nem hiszem el, hogy 40000 km van a jelenlegi vezérlésbe. 

    Mi az amit még muszáj/érdemes lenne átnéznem?

  9. Üdv. Szellőző ventilátorhoz honnan lehet hozzáférni? Motortérből vagy az utastérből? Mert valami hozzáérhet a ventilapátokhoz, mivel 2-es és 3-as fokozatban  hallani ahogy "katog" mintha hozzáérne valami. Ha már ott tartok akkor, pollenszűrőt is cserélek, mert ma ránéztem, de nem kellett volna, mert az minden, csak nem pollenszűrő. Rakok majd róla képet ha kicseréltem. Elkövettem azt a hibát (ezzel is) hogy hittem az elöző tulajnak. Nem kellett volna. De majd a képek beszélnek.

  10. 17 órája, wookie írta:

    Volt más nyoma is a tolvajlásnak?
    Nem lehet hogy csak a jelzőrendszer halódott el?

    Egyébként megfelelő szerszámmal (csőfogó, vagy nagy csavarhúzó) igazából a zárható tanksapka se jelent semmit. De újabban meg már csak simán alátolják a lavórt parasztba, kib@sszák a tank alját, aztán helószia.

    Más nyomát nem láttam a dolognak.

    Nem hiszem hogy az üzemanyag visszajelző ment volna gallyra, mert vasárnap mikor mentem melózni, raktam bele 20 lt-ert, és nap végén mikor hazaértem a tartalék felett állt 1-2 mm-el, és beletettem meló közbe 274 km-t. 

  11. 22 órája, zotya975 írta:

    Igazából a választ a kérdésedre nem tudom, de az érdekes, hogy le tudták dugni a csövet, mert alapból nem szabadna sikerülnie, van egy visszafolyás gátló a tank szájában amiben meg kell(ene) akadnia a lopócsőnek. Nekem legalábbis nem sikerült leszívnom a benzint.

    2206340-20160425-sbWRNw.jpg

    Én is meglepődtem igencsak. Szombat este mikor letettem a verdát, fél alatt volt a mutató 1-2 mm-el, ami 20-21 liter kb., vasárnap reggel meg induláskor láss csodát, a mutató a tartalék tetejénél van, ami meg kb. 6 liter. Első dolgom az volt, hogy alá nézzek, nem-e a tank lyukadt ki, de semmit nem láttam a kocsi alatt és a tank alján se láttam sérülést.

    21 órája, spzoli írta:

    Gastrae nem jo. Teljesen mas, muanyag menet van rajta.

    Köszönöm szépen!

    9 órája, Bundee írta:

    Valószínűleg az úriember(ek) gyakorlottabb(ak) a témában :hehe:

    Az úriember(eknek) nem kívánok mást, csak annyit, hogy amit így megspóroltak a saját költségvetésükből, azt költse/költsék patikára.:evilgrin:

    De mindegy, így jártam :brooding: gondolkodhattam volna előbb is, hogy kéne rá zárható tanksapka, vagy kicserélni a tankajtónál a kp.zár motort. Tanulópénznek jó volt, csak picit drága tanulás volt ez a műsor. De legközelebb már nem lesz ilyen könnyű a dolog, mert holnap veszem meg a sapkát a Piroskának  :-):)

    • Like 1
  12. Sziasztok. Lehet láma kérdés lesz, de ne kövezzetek meg érte :blush:

    "G" Astra zárható tanksapkája jó az "F" Astrához is? 

    Azért érdekelne, mert kp.záras tankajtó van rajta, de a kp.zár még az előző tulajnál meg adta magát, ő kikötötte, így védelem nélkül maradt a tankom, és tegnap reggelre leszívták belőle a nyálat :angry::angry: Kb. 15 liter adakoztam valakinek :brooding::angry:

  13. On 2016. 03. 31. at 19:08, daykiller írta:

    Mindenképp. Nekem is ezt produkálta. Bakkecske üzemmód, néha nem indult be, szegény keverék hibakód satöbbi. Elég, ha a vákuumcsöveket leszeded. Ha azokban széndarabkák vannak, akkor a szellőztetés murdelt meg.

     

    On 2016. 03. 31. at 19:34, zotya975 írta:

    Hát ugye egy hibának több oka is lehet célszerű az egyszerűtől a bonyolult felé haladni. A vákumcsöveket átnézni 2 perc ha azok tiszták ellenőrizd a pumpát. Például megbontod a benzinszűrőnél a csövet flakonba dugod azt a felét amelyik a tank felől jön. Kiveszed az anyósoldali lábtérburkolat mögül a lila AC-relét, és az aljzatban egy dróttal összekötöd a 30-87-es lábak helyeit. A pumpa elindul kábé 2 liternek kell jönnie erős sugárban percenként. De ugye ez csak a szállítót mennyiség mérése a nyomáshoz óra kell.

    Haladtam a dologgal, de szerda reggel óta nem produkálta a jelenséget... egészen tegnap estig. Délbe leállítottam minden hiba nélkül, este meg már nem indult a drága :angry:

    Ma nekiálltam. Vákumcsöveket átnéztem, nem találtam bennük semmit. Utána a tanktól szakaszosan elkezdtem átnézni, hogy eljut-e az üzemanyag. Benzinszűrő előtt folyik a nafta, utána folyik a nafta. Karburátorig is elnyomja a naftát, aztán gondoltam leveszem a karburátor tetejét. "Porzik" a szárazságtól. Öntöttem bele kb 1-1,5 deci naftát, és láss csodát. Pöcc-röff. Utána kb fél órát járattam alapjáraton is, és különböző fordulat tartományokba is. Semmi probléma... De a check lámpa megint kigyulladt. Kivillogtattam és 44-re hivatkozik megint, ami ugye szegény keveréket jelent. 

    Mit kéne még vele csinálnom, hogy ne jöjjön elő ez a hibajelenség és hosszabb úton se produkálja? Vagy hagyjam meg szerelőnek a feladatot?

  14. On 2016. 03. 30. at 18:47, zotya975 írta:

    Attól hogy működik a pumpa még lehet kevés vagy kis nyomású a szállított üzemanyag mennyiség, például kopott pumpa miatt. 44 hibakód: keverék túl szegény. A szállított mennyiséget lehet mérni otthon megbontás után ( 2 liter/perc) de a nyomást csak szerelő tudja mérni nyomásmérővel. 

    Tehát akkor az AC pumpától kezdve keressem a hibát?

    22 órája, daykiller írta:

    Nekem detto ez volt, mikor elszabadultak a széndarabkák a szellőztető rendszerből.

    És a tank szellőztetést is nézzem át?

  15. 6 órája, pszilaj írta:

    Gyújtásmodul esetleg?
    Legalábbis eddig ilyen tüneteknél ezt írták a tapasztaltabb emberek. :)

    A következő az lesz, holnap gyertya és elosztófedél csere lesz a műsor. 

    3 órája, FPepe írta:

    Üdv!

    A 44-es hibakód alapján üzemanyag ellátási problémára tippelnék. Amikor leáll, nem próbáltad levenni a tanksapkát? Ha ilyenkor szisszen egy nagyot, akkor vákuum van a tankban, a tankszellőztetést kell átnézni, egyébként lehet AC-pumpa hiba, vagy a reléje.

    A tanksapka leszedést próbáltam, de nem hallok szisszenést mikor leszedem. Ha ráadom a gyújtást, akkor hallom közvetlen a tank fölött hogy dolgozik az AC pumpa, és azt is hallom, hogy a relé behúz.

    Lehet, semmi köze hozzá, és "normális" jelenség,de azt a hiba jelentkezése előtt párszor észrevettem, hogy ha áll az autó, de jár a motor akkor kivillant a check lámpa, és az után is mindig a 44-es hibakódot hozta ki.

  16. Sziasztok!

    Kellene 1 kis segítség, bár nem biztos, hogy elektromos probléma.

    Adott egy '92-es F Astra (C14NZ), és hétfő óta érdekes dolgot produkál. Jöttem haza Ausztriából, és már magyar oldalon, Győr után egy falu közepén rántott párat majd leállt, Elindulni nem volt hajlandó, Szerencsémre rendesek voltak az ott lakók, és egyből hívtak szerelőt. Rövid vizsgálás után megállapította, hogy a gyújtáselosztó rotor égett meg, ami valójában is korom fekete volt. Szerzett egyet, kicserélte és pöccre indult. Haza is tudtam vele jönni Pécsre minden gond nélkül, leszámítva, hogy 1-szer pár percre kivillant a check lámpa, amit itthon kivillogtattam, és 44-re hivatkozik. De tegnap mikor mentem melózni, menet közben kb fél távnál teljesen ad-hoc megint rángatott párat és leállt. Sokadik nekifutásra sikerült életet lehelni bele, de csak full gázzal, utána "normális" módon beértem a melóba. Éjjel kolegámmal ránéztünk, pöccre indult, majd pár perc járatás után alapjáraton megint elment aludni. Megint nem indult. Vártunk kb 5 percet, pöccre indult, 20 perc járatás után különböző fordulat tartományokba való járatás alatt egyszer se  állt le, és reggel is gond nélkül hazajutottam vele melóból.

    Valakinek valami vélemény,  vagy ötlet, hogy merre is induljak a hiba keresésbe?

    Előre is köszönöm!

  17. 4 órája, Pingvin írta:

    Daykiller két oldallal korábban már megválaszolta Neked, tolatólámapa kapcsolót ajánlott. Próbáltad? 

    Huuhhh! Köszi! Bevallom öszintén, kiment a fejemből!:angry: :(

  18. 23 órája, zotya975 írta:

    Mindegyik oldalon a műszerfal mögött fent. Gyárilag a vezetőoldalon megy ki, de szerintem mivel ott a biztosíték tábla van az anyósoldalon meg csak a kesztyűtartó én az utóbbira szavaznék, még ha a motortérben messzebbre is kell húzni. Ha kiveszed az ablakmosó tartályt egyből meglátod.

    Köszi szépen! :)

    Más: nappai menetfényt szeretnék bekötni. Meg van a lámpa is meg a vezérlőegység is. A vezérlőegységnek honnan tudok gyújtás utáni vezetéket elhúzni a motortérbe?

  19. 4 órája, klacka987 írta:

    Szia!

    Köszönöm szépen!

    Azt hiszem a második lehetőséget választom. Az egyszerűbb lesz, meg csak 2 vezetéket kell forrasztani és szigetelni, nem pedig 11-et. Ez végett biztonságosabbnak is találom a dolgot! Holnapi program is megvan akkor a szabira :-) :blush: 

    Köszönöm szépen mégegyszer! :)

    Annyi kérdésem azért még lenne, hogy a TID csatitól a 2 szál vezetéket hol tudom kivezetni az utastérből?

  20. 17 órája, Pingvin írta:

    Szia Klacka987!

    Van két megoldási lehetőség. Az egyik, hogy elvágod a vezetéket és rákötöd az új csatit színhelyesen. Nem túl elegáns, és ha nem forrasztol és zsugorcsövezel, később lehet még vele bajod.

    A másik, hogy levágod óvatosan a kábelkötegelőt a csatikról, és kinyitod a csatit. Utána kis tűvel ki tudod szabadítani a plusszos vezetékeket és be tudod tolni a Te csatidba. Hátra jön ki, és onnan is megy be. Marad 3 vezetéked amiből most 2 kell Neked a kék és a kék fehér. Ehez kell toldanod, és behúzni a kocsi elejéig a lökhárítóhoz, oda kel majd a hőfok jeladó. A jeladóra is megy egy csati, olyat bontóból tudsz szerezni, lehet az index csati stimmel hozzá, vagy forrasztasz lent, de az később macerás lesz. A kék-piros most nem kell Neked, de rakd át azt is, az egy sebesség jel volt a másikban, majd behúzod, ha azt szeretnéd, hogy a km/h-t is kiírja diag módban, de csak 50 vagy 53-ig méri pár másodpercig.

    Szia!

    Köszönöm szépen!

    Azt hiszem a második lehetőséget választom. Az egyszerűbb lesz, meg csak 2 vezetéket kell forrasztani és szigetelni, nem pedig 11-et. Ez végett biztonságosabbnak is találom a dolgot! Holnapi program is megvan akkor a szabira :-) :blush: 

    Köszönöm szépen mégegyszer! :)

  21. On 2016. 03. 07. at 21:01, Pingvin írta:

    Igen, be tudod rakni, a csatlakozó ugyanaz, de ha nem volt benne a hőmérőhöz hőfok jeladó akkor csak vízszintes vonalakat fog jelezni a harmadik ablakban. A hőfokjeladót is be tudod kötni ha veszel egyet, az első lökhárítón van neki egy kis lyuk oda kell bepattintani. Két szál vezeték kell a hőmérőnek közvetlen a TID csatiból, emlékeim szerint kék és kékfehér. Ha nem raksz bele hőmérőt úgy is működik.

    Na már meg van minden ami kell hozzá. Leginkább az idő ami hiányzott, de mit is csináljon az ember szabadság alatt, ha nem az Astráját csinálja!?

    A következő a helyzet: a gyári kijelző TID csatlakozójánál 9 vezeték van

    y3m4ankShZCjxB8o0DrmTTAGFgE7-4IP7R6oyqh7

    Az "új" kijelzőhöz kapott TID csatlakozó darabnál pedig 12 vezeték van

    y3mObsaVJ24RpXeQkIQS0zaNYvlq5vKCoyIe5ZZW

    Kérdésem: hogyan is tovább? Hogy tudom megoldani a dolgot, hogy mutassa a hőmérsékletet? 

    Előre is köszi!

  22. On 2016. 03. 08. at 21:14, Szabadij írta:

    Ne aggódj,nem te vagy az első aki így járt a szalagkábellel,olvastam itt a fórumon,hogy más is megszívta ezt.Egyébként az izzócseréhez nem kell szétszedni a kijelzőt.

    Köszi a biztatást :-)

    Most már én is tudom, hogy az izzócseréhez nem kell szétbontani a kijelző házát. Tanulópénznek jó volt :closedeyes:

  23. 21 órája, Pingvin írta:

    Igen, be tudod rakni, a csatlakozó ugyanaz, de ha nem volt benne a hőmérőhöz hőfok jeladó akkor csak vízszintes vonalakat fog jelezni a harmadik ablakban. A hőfokjeladót is be tudod kötni ha veszel egyet, az első lökhárítón van neki egy kis lyuk oda kell bepattintani. Két szál vezeték kell a hőmérőnek közvetlen a TID csatiból, emlékeim szerint kék és kékfehér. Ha nem raksz bele hőmérőt úgy is működik.

    Köszönöm szépen!

    Még egy tétel akkor a listára, csak hogy ne legyen unalmas a hétvégém, ha már ilyen szuper ügyes voltam :blush:

    Azért csak gyűlik az a lista :closedeyes:

×
×
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.